Mans šīvakara piedzīvojums restorānā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labvakar!

Nesen atgriezos no tikšanās ar kādu cilvēku un uzskatu, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt dažas šī procesa detaļas. Neieslīgšu sīkumos, jo šo personu pazīstu vien dažas dienas; esam tikai pāris reizes komunicējuši darba jautājumos, tādēļ mani patiešām pārsteidza viņas negaidītais zvans šovakar un aicinājums satikties.
Saprotams, steidzīgi savedu kārtībā savu ārieni un pusstundas laikā jau sēdēju automašīnā, un devos pēc ziediem. Lai arī viņa mani aicināja, tomēr, manuprāt, būtu bijis nepieklājīgi ierasties tukšām rokām. Protams, ziedus izvēlējos neitrālus.
Satikāmies Vecrīgā, uzdāvināju ziedus, un viņa man piedāvāja doties uz restorānu. Mani patīkami pārsteidza viņas tālredzība, ka jau bija rezervējusi galdiņu, tādēļ varēju atstāt automašīnu restorāna stāvvietā.
Izvēlējāmies maltīti, pasūtījām to, gaidījām un mierīgi tērzējām. Maltīte īstenībā bija itin baudāma - vispār man tīk turienes virtuve.
Pēc aptuveni stundu ilgas maltītes un glāzes vīna gaidīju, kad viņa palūgs rēķinu viesmīlim, taču mana vakariņu biedre vilcinājās. Beigās rēķinu palūdzu es, delikāti uzsverot, ka vēlos dalītus rēķinus. Biedres sejas izteiksme nekavējoties izmainījās - šķita, ka esmu viņu aizskāris personīgi un smagi apvainojis. Viņa samaksāja savu daļu skaidrā naudā, nemaz nepalūkojoties uz mani. Kad izgājām no restorāna un es piedāvāju transportu līdz viņam mājām, mana biedre atcirta, ka viņai vēl esot plāni šovakar Vecrīgā un neatvadījusies aizgāja.
Kā jūs komentētu notikušo?
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus, turklāt mans rēķina jau nemaz nebija tik liels - aptuveni 45 lati. Izrādīju savu labo gribu un samaksāju savu rēķinu, taču principā nemaksātu par viņu, jo viņa bija tā, kas mani aicināja. Kādas ir jūsu domas?

Nedaudz ārpus konteksta, bet Politika.lv nesen publicēts interesants raksts par dzeramnaudām:
http://politika.lv/article/dzeramnaudas-maksasana-vai-aitisma-pazime
Kāds ir jūsu viedoklis par tām?

Kā vienmēr aicinu jūs uz konstruktīvu, pieklājīgu diskusiju, iztiekot bez personiskiem apvainojumiem!
27.07.2013 20:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Te iet runa par principiem. Viirietim, kursh pazinjo, ka dzimumam nav noziimes, buutu arii visaas jomaas gatavam uz vienliidziibu. Es nejautaaju par bijushajaam attieciibaam, bet par to, vai tu buutu gatavs daliit arii visu paareejo vienliidziigi.
28.07.2013 02:23 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
melessii, šeit pārsvarā ir jaunas meitenes, viņas visdrīzāk tiešām neiet šāda tipa vakariņās vai nu darba vai romantiskas tikšanās sakarā.
28.07.2013 02:26 |

Reitings 893
grecia, parasti maksā tas, kurš aicina. Gadījumā, ja kopīgi nolemj kaut kur doties, tad katra maksā par sevi. Jubilāriem garasti izmaksā.

krista, jā, esmu par vienlīdzību. Arī kāzu izdevumus sedzām abi - bijušās sievas vecāki gan par to kurnēja.
28.07.2013 02:26 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Arī kāzu izdevumus sedzām abi - bijušās sievas vecāki gan par to kurnēja.

Es ne par naudu runaaju, bet par paareejo. Ja piemeeram, sieviete nedeeljaa iegulda 5h tiirot griidas un slaukot putekljus, tad tu 5h ieguldi tiirot WC, mazgaajot traukus un virtuvi, lai sanaak vienliidziigs ieguldiijums maajaas vai darat visu kopiigi, nevis viens peec darba atpuushaas, bet otrs rukaa.
28.07.2013 02:42 |

Reitings 893
Jā, saprotams, krista. Savukārt izdevumus par komunālajiem maksājumiem, pārtiku arī dalām uz pusēm vai arī tik, cik katrs apēd - pārtikas gadījumā.
28.07.2013 02:45 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Varbūt labāk katrs dzīvo savā mājoklī, bez bērniem, par prezervatīviem, tabletēm naudu sadala uzreiz pie durvīm, nākamā piekasēšana ir par grīdas un vannas istabas tīrāmajiem līdzekļiem, tad dalīta summa par gultas veļas ķīmisko tīrīšanu. Ēšana, protams, ārpus mājām, jo nāk klāt arī daļa no trauku vērtības, arī benzīns, lai aizbrauktu uz veikalu pēc pārtikas produktiem, par fizisko darbu nemaz nerunājot. Kurš tad iemīlēsies cilvēkā, kurš par sērkociņiem nevar samaksāt, lai aizdedzinātu jau iepriekšējā reizē iegādātās un palietotās sveces.
28.07.2013 02:55 |

Reitings 134
Reģ: 12.01.2013
45 Ls jau nu gan IRRR naudiņa, lasot varen brīnījos. Domāju, ne es vien. Meitene laikam būtu iztērējusi visu kabatas naudiņu.
28.07.2013 02:59 |

10 gadi
Reitings 3713
Reģ: 29.01.2009
Ja aicina viņa, tad viņai arī jābūt gatavai maksāt.
Vai var uz pusēm, kas arī ir ok.
28.07.2013 03:37 |

Reitings 2957
Reģ: 03.03.2013
es arī nevaru atļauties paēst pa 45 ls vienu maltīti, es par tik 2 nedēļas varu ēst, un jā Klusais smaids, ir manuprāt kāds paslims cilvēciņš otrpus ekrānam :)
28.07.2013 03:54 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Zoyy-slims vai vesels ,bet vina diskusijas komentee visvairaak...!:)
Man patiik kaa Klusais smaids raksta-kaut kas tur ir taads,gribas zinaat,kas buus taalaak un tur ir taa "staasta saals"...!
28.07.2013 04:06 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Normàli pieèdies, domàjot, ka dàma maksàs, ne, haha.:P

esmu džentlmenis un nepazemošu dāmu, neļaujot viņai justies vienlīdzīgai ar mani
.

Brīnišķīgi, Tu esi tik cēls!
28.07.2013 04:36 |

Reitings 213
Reģ: 10.04.2013
Uzskatu, ka jebkurā gadījumā - neskatoties, kurš, kuru ir aicinājis uz restorānu - izdevumi jāsedz vīrietim. Mēs neesam emancipētās Skandināvu valstis, kur izplatīts feminisms! Un ir pats par sevi saprotams, ka katrs maksā par sevi, jo pretējā gadījumā - sieviete rēķina apmaksu no vīrieša puses uztvertu kā personīgu aizvainojumu...
Bet runājot par situāciju kopumā - tad Latvijā joprojām vīrieši tiek atalgoti labāk, tādēļ nebūtu godīgi, ja visus izdevumus dalītu uz pusēm... Nu, tāds ir mans viedoklis.
28.07.2013 08:34 |

Reitings 99
Reģ: 29.06.2013
Marta, privātskolotājiem vasarā brīvdienas, tāpat kā skolēniem. Un naudas mazāk, un tā pati iet uz beigām. Tāpēc raksta.
Privātskolotāj, kā tagad ar Kluso smaidu 2? Komunicējaties?
28.07.2013 09:52 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Viirietim, kursh pazinjo, ka dzimumam nav noziimes, buutu arii visaas jomaas gatavam uz vienliidziibu.

kristai taisnība - neiet runa par rēķinu sadali, neiet runa par kāzu apmaksu, bet gan par IEGULDĪTO LAIKU MĀJAS DARBOS. Tas ir, kā jau minēts, nedēļā dāma pavada 10 h slaukot putekļus, mazgājot grīdu, mainot gultasveļu utt, kamēr kungs pavada 10 h nedēļā pļaujot mauriņu, mainot spuldzītes, gludinot kreklus, utt. Ja ir bērns, tad pamperus, midzināšanu, staidzināšanu, spēlēšanos 50:50 tajā laikā, KAD ABI VECĀKI IR MĀJĀS (lai nebūtu jautājumi par to, vai firmas direktoram jāskrien ik pēc četrām stundām uz mājām nomainīt katru otro pamperi, kamēr sieva ir mājās bērna kopšanas atvaļinājumā. Un jā, sieva mājās ar ļoti mazu bērnu ir tieši tik pat nogurusi, kā viņš pēc darba dienas). Klusais Smaids, vai to tu būtu gatavs darīt savās turpmākajās attiecībās?

Mans dārgais man ir pus pa jokam pamperu sakarā teicis šādu frāzi: "Nomaini tu, mīļā, tev sanāk daudz labāk, nekā man!" Uj, kā gribējās iemest viņam to pamperi sejā. Tas tā, par tēmu, ka katrs dara to, kas viņam labāk padodas.

Par tēmu restorāns, varbūt dāma uztvēra pasēdēšanu restorānā, kas abām iesaistītajām pusēm cenu līmenī ir "vidējs restorāns", kā draudzīgu pasēdēšanu (un nevis randiņu) pie kafijas un kūkas (un nevis jēra ribiņām un vīna) un tāpēc apvainojās, ka tu piedāvāji apmaksāt savu rēķina pusi tikai pēc pamatīgi ieilgušas pauzes. Tā arī varētu būt.
28.07.2013 10:03 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pastāstīju draugam šo situāciju.. viņam pat tas smieklīgi neliekas, jo nesaprot, kāpēc sievietei nevar uzsaukt vakariņas :)
28.07.2013 10:04 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
nesaprot, kāpēc sievietei nevar uzsaukt vakariņas

Uzsaukt ta var, bet vai vienmēr vajag...?

Bet nu, ņemot vērā, ka puisis atspērās uz tikšanos ar puķēm zobos, es, ja būtu šī meitene, arī padomātu, ka viņš taisās rēķinu apmaksāt (pat tad, ja sākotnējais plāns man būtu bijis, ka maksāju es vai uz pusēm).

Vēlreiz pārlasīju "īso" izklāstu :) Frāze "Rēķinu, lūdzu!" nozīmē, ka viss, pasākums beidzies, ejam mājās. Tā kā es par trešo pie jūsu galdiņa nebiju, tad varbūt kļūdos, bet varbūt dāma apvainojās nevis par piedāvājumu dalīt rēķinu, bet par tavu vēlmi tik fiksi (viņasprāt) pasākumu beigt un doties mājās. Varbūt tāpēc arī no viņas puses frāze, ka viņai vēl Vecrīgā ir ko darīt - mājiens, ka viņa bija plānojusi pavadīt ar tevi nevis studiņu vai divas, bet visu vakaru (un varbūt pat nakti).
28.07.2013 10:35 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es domāju, ka tas, ka tu jau pēc stundas gribēji tīties prom, pie tam sadalīji rēķinu norādīja, ka esi atnācis tikai paēst. Citādi būtu ieteicis vakara turpinājumu. Sieviete saprata, ka esi garlaicīgs.
28.07.2013 12:22 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Sieviete saprata, ka esi garlaicīgs.

Es teiktu, ka drīzāk viņam sieviete negāja pie sirds, citādi jau būtu pacenties.
28.07.2013 12:49 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man no Klusā smaida izvairīgajām atbildēm saistībā ar mājas pienākumu dalīšanu izskatās, ka viņš ir par dzimumu līdztiesību tikai tik ilgi, kamēr viņam tiek visi labumi. Tas ir, pie rēķinu dalīšanas abi dzimumi ir vienlīdzīgi, bet mājas darbi un bērnu audzināšana ir uz sievietes pleciem, jo "viņām tas padodas labāk" un, kā citā diskusijā man norādīja 123 vai kāds tamlīdzīgs, "tas nav darbs".
Tādā gadījumā man pat labāk patīk vecās skolas mačo, jo viņi vismaz neliekuļo.
28.07.2013 13:07 |

Reitings 893
Pasakiet, lūdzu, kāds sakars bērnu audzināšanai un dāmai, ar kuru vienkārši aizeju pavakariņot un patērzēt?
Alexxa, ar kādu, kas man nemaz neiet pie sirds, vispār nesatiktos.
Nerea, kāds vakara turpinājums ar gandrīz svešu cilvēku? Turklāt mums jātiekas darba dēļ.

Uzskatu, ka jebkurā gadījumā - neskatoties, kurš, kuru ir aicinājis uz restorānu - izdevumi jāsedz vīrietim.

Vai tas ir joks?
28.07.2013 13:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits