Mans šīvakara piedzīvojums restorānā

Reitings 893
Reģ: 13.06.2013
Labvakar!

Nesen atgriezos no tikšanās ar kādu cilvēku un uzskatu, ka jums varētu būt interesanti dzirdēt dažas šī procesa detaļas. Neieslīgšu sīkumos, jo šo personu pazīstu vien dažas dienas; esam tikai pāris reizes komunicējuši darba jautājumos, tādēļ mani patiešām pārsteidza viņas negaidītais zvans šovakar un aicinājums satikties.
Saprotams, steidzīgi savedu kārtībā savu ārieni un pusstundas laikā jau sēdēju automašīnā, un devos pēc ziediem. Lai arī viņa mani aicināja, tomēr, manuprāt, būtu bijis nepieklājīgi ierasties tukšām rokām. Protams, ziedus izvēlējos neitrālus.
Satikāmies Vecrīgā, uzdāvināju ziedus, un viņa man piedāvāja doties uz restorānu. Mani patīkami pārsteidza viņas tālredzība, ka jau bija rezervējusi galdiņu, tādēļ varēju atstāt automašīnu restorāna stāvvietā.
Izvēlējāmies maltīti, pasūtījām to, gaidījām un mierīgi tērzējām. Maltīte īstenībā bija itin baudāma - vispār man tīk turienes virtuve.
Pēc aptuveni stundu ilgas maltītes un glāzes vīna gaidīju, kad viņa palūgs rēķinu viesmīlim, taču mana vakariņu biedre vilcinājās. Beigās rēķinu palūdzu es, delikāti uzsverot, ka vēlos dalītus rēķinus. Biedres sejas izteiksme nekavējoties izmainījās - šķita, ka esmu viņu aizskāris personīgi un smagi apvainojis. Viņa samaksāja savu daļu skaidrā naudā, nemaz nepalūkojoties uz mani. Kad izgājām no restorāna un es piedāvāju transportu līdz viņam mājām, mana biedre atcirta, ka viņai vēl esot plāni šovakar Vecrīgā un neatvadījusies aizgāja.
Kā jūs komentētu notikušo?
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus, turklāt mans rēķina jau nemaz nebija tik liels - aptuveni 45 lati. Izrādīju savu labo gribu un samaksāju savu rēķinu, taču principā nemaksātu par viņu, jo viņa bija tā, kas mani aicināja. Kādas ir jūsu domas?

Nedaudz ārpus konteksta, bet Politika.lv nesen publicēts interesants raksts par dzeramnaudām:
http://politika.lv/article/dzeramnaudas-maksasana-vai-aitisma-pazime
Kāds ir jūsu viedoklis par tām?

Kā vienmēr aicinu jūs uz konstruktīvu, pieklājīgu diskusiju, iztiekot bez personiskiem apvainojumiem!
27.07.2013 20:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja tas bija randinjsh nevis lietiskja paseedeeshana, tad viirietim bija jaamaksaa.
27.07.2013 23:11 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Labi, pieņemsim, ka godīgi, ka maksā tas, kurš aicina... Bet kurš cūka rij pa 45ls? Un vēl pie tam uz meitenes kakla? Fui, labprāt iedotu skolotājam pa kājstarpi!!!

Nav jau daudz jāapēd, lai samaksātu 45Ls, it sevišķi, ja esi padārgā restorānā. Ja tevi uzaicina uz restorānu, kur cenas nav kā parastā bistro. Tu ko pasūtīsi tikai ūdeni un sēdēsi skatīsies, kā otrs ēd? Protams, tas arī nenozīmē, ka nu var pasūtīt n-tos ēdienus.
27.07.2013 23:19 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nezinu, man arī neliekas godīgi, ka sieviete pati uzaicina, pati izvēlas dārgu restorānu un tad mēģina to uzgrūst uz vīrieša kakla. Ir jau savas robežas visam.
27.07.2013 23:19 |

Reitings 5625
Man tiešām būtu kauns norīties pa 45ls!!!
27.07.2013 23:22 |

Reitings 32
Reģ: 21.08.2010
Intereses pēc atvēru 2 Rīgas restorānu (neteiktu,ka to sliktāko) mājaslapas- to pašu minēto Kaļķu vārtu un Koya. Nu,atvainojos,ne smakas no minētās cenas par otro ēdienu. Nezinu kādos restorānos jāiegriežas,lai šīs cenas nosauktu par vidējām.Plus cilvēkam,kuram itkā ir savs bizness un kas piestrādā par privātskolotāju ( labsirdības dēļ,PROTAMS) ,diez vai tavas minētās cenas ir vidējas maltītes ieturēšanai :)
27.07.2013 23:24 |

10 gadi
Reitings 5181
Ja tas bija randinjsh nevis lietiskja paseedeeshana, tad viirietim bija jaamaksaa.

Pat tad, ja aicina Tevi, nevis iniciators esi Tu? Un ir jau izplānots pat kur? Nu nezinu... Ja es aicinu vīrieti uz randiņu, teiksim uz kādu aktīvu sporta veidu, kas pie tam nav iepriekš pateikts. Tad arī es maksāju par to, nevis pēctam gaidu,kad par to samaksāts vīrietis. Tikai tāpēc, ka viņam tāds dzimums.
27.07.2013 23:25 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ja es aicinātu, es maksātu, bet neatteiktos ja piedāvātu samaksāt manā vietā. Tomēr nekad neaicinātu uz restorānu kuru es nevarētu pacelt.
27.07.2013 23:25 |

10 gadi
Reitings 5181
Nezinu, man arī neliekas godīgi, ka sieviete pati uzaicina, pati izvēlas dārgu restorānu un tad mēģina to uzgrūst uz vīrieša kakla. Ir jau savas robežas visam.

+
27.07.2013 23:26 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Citronpipari, šis ir tas restorāns. Cik atceros, nesenajā LV restorānu top 50 ierindojās 2.vietā. http://restoransbiblioteka.lv/lv/edienkarte/edieni Un cenas restorānos šādas ir - pa 45ls nekāda mega pierīšanās nemaz nesanāks.

Par tēmu. Pievienošos mazākumam - uzskatu, ka vīrietim šajā situācijā nebija jāizmaksā. Sieviete aicināja, un tā bija parasta tikšanās. Jāmaksā katram par sevi
27.07.2013 23:32 |

Reitings 9169
Pat tad, ja aicina Tevi, nevis iniciators esi Tu? Un ir jau izplānots pat kur? Nu nezinu... Ja es aicinu vīrieti uz randiņu, teiksim uz kādu aktīvu sporta veidu, kas pie tam nav iepriekš pateikts.

Mani laikam ir izlaidushi, bet nekad neviens nav ljaavis man randinjos maksaat. Man ir gandriiz 30 un ir bijushi aktiivi randinju periodi manaa dziivee, bet shaadus tipus kaa autors nebiju veel satikusi. Piebildiishu, ka ar krietni vecaakiem par sevi uz randinjiem neesmu bijusi, pirms kaada izdomaa pateikt, ka gan jau ar kaut kaadiem 40 gadniekiem esmu tikusies.
27.07.2013 23:33 |

10 gadi
Reitings 2858
Manuprāt, 45 lati nav īpaši daudz, jo pasūtīju jēra ribiņu par 19 latiem, dārzeņu salātus kā piedevu par 3 latiem, šokolādes krēmu par 7 latiem, kā arī vīnu par 16 latiem - normāla cena vidējā Rīgas restorānā

Un to saka cilvēks kurš iesaka lāpīt string biksītes?

ROFL
27.07.2013 23:34 |

Reitings 32
Reģ: 21.08.2010
Nu jā,privātskolotājam tāds vidējs restorāniņš :)
27.07.2013 23:37 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Mani laikam ir izlaidushi, bet nekad neviens nav ljaavis man randinjos maksaat.
Es nekad neesmu randiņā maksājusi par sevi, bet es arī nekad neesmu bijusi iniciatore attiecību sākumā iet uz šikiem restorāniem, ko es nevarētu atļauties.

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
krista, bet meitene izvēlējās vienu no dārgākajiem restorāniem Rīgā. Piedāvāt maksāt par sevi būtu tikai pieklājīgi. Tāpat kā nepasūtīt pašus dārgākos ēdienus, ja tevi uzaicina vīrietis, kas ir gatavs segt rēķinu - es to uztveru kā elementāru pieklājību.

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispār tiešām pieticīgi.. jēra ribiņas restorānā Bibliotēka ir tikai 3. dārgākais 2. ēdiens.. viss kārtībā :D
27.07.2013 23:38 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Nezinu! Principā, ja pazīstami vien pāris reizes, tas ir normāli, ja katrs maksā par sevi, it sevišķi tādā dārgā restorānā. Tas būtu absurds, ka vīrietim jāmaksā par abiem, jo sieviete izvēlējusies tik dārgu restorānu! Nevienā vietā jau tas nebija definēts kā randiņš, bet vienkāršas vakariņas. Cita lieta būtu, ja tā summa būtu 4x mazāka, tad vīrietis varētu izrādīt laipnu žestu.
27.07.2013 23:41 |

Reitings 9169
Vai tad 45 lati skaitaas viens no visdaargaakajiem restoraaniem riigaa, alko reekjinaa ieskaitot? :O Turklaat pasham viirietim ir jaaskataas, no kura plauktinja ir sieviete. Varbuut privaatskolotaajs meeginaaja uzleekt augstaak par savu peecpusi. Ja sieviete ir turiiga, skaista un ar lielu pieluudzeeju baru, tad viirietim ir jaabuut gatavam teereeties, lai neizskatiitos peec zmoga uz citu vinjas pieluudzeeju fona, nevis jaagrib, lai vinja vinjam apmaksaa vakarinjas.
27.07.2013 23:42 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, viņa aicināja mani, tādēļ viņas pienākums bija segt mūsu abu rēķinus

Vismaz es ceru, ka viņa benzīnam naudiņu ''piemeta'' :D
27.07.2013 23:42 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Es nekad neesmu randiņā maksājusi par sevi, bet es arī nekad neesmu bijusi iniciatore attiecību sākumā iet uz šikiem restorāniem, ko es nevarētu atļauties.
Man identiski.
27.07.2013 23:47 |

Reitings 9169

Nekur nav teikts, ka taa sieviete to nespeeja atljauties! Tak par sevi bija speejiiga samaksaat skaidru naudu, nevis piedaavaajaas mazgaat traukus. Varbuut tur vinja pusdieno katru nedeelju kopaa ar draudzeneem, tik vinja apstulba no fakta, ka viirietis pasaka, ka vinjai ir jaamaksaa puse. Ko var zinaat, varbuut privaatskolotaajs izlieliijaas vinjas priekshaa taa, ka vinja padomaaja, ka vinjsh ir 10x turiigaaks par vinju pashu vai arii tik centiigi pats vinju centaas pielauzt uz randinju, ka vinja gribeeja beigaas iepriecinaat nabadzinju.
27.07.2013 23:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits