Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Padalieties !

Reitings 117
Reģ: 19.10.2009
čau visām, kuras kādreiz pieteikušās uz darba vakancēm/strādā/uzsāks strādāt. Vai strādājat savā iegūtajā profesijā vai pavisam citā jomā? Ja savā profesijā, tad cik ilgu laiku prasīja atrast darbu? Un vai atradāt darbu caur paziņām vai svešiem? ;)
Lieta tāda, ka meklēju savā novadā darbu jau vairāk kā gadu, esmu nosūtījusi aptuveni jau 20 cv, bet uzlūguši uz intervijām bija tikai 2 uzņēmumi, kur tā arī netiku pieņemta(ne pēc profesijas). Esmu pēc profesijas interjera dizaineris, bet tāpat nespēju atrast sev vietiņu. Varbūt kāds teiks, ka jāsāk ar mazumiņu, tam daļēji piekritīšu, bet maximā tā kā strādāt negribas.. Heelp!
Varbūt kādam nepieciešams radošs mākslinieks??
22.07.2013 19:37 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Gada laikā tikai 20 CV? Tas ir daudz par maz.

Pati esmu mēnesi intensīvā darba meklējumos. Esmu apstaigājusi neskaitāmas aģentūras par darbu ārzemēs, nosūtījusi CV uz vietām, kur meklē darbiniekus + kur nemeklē. Ironiski vai nē, atbildēja tikai no vietas, kur NEmeklē darbiniekus - kādu laiciņu pastrādāju, bet nav priekš manis. Kopumā bezcerīga situācija.

Vispār māc baigās dusmas, ka darba devēji, pat nepapūlas atbildēt ''paldies saņēmu'', vai ''nē, nav aktuāli'', nevis pilnībā noignorē. (nerunāju par tiem, kas IR norādījuši sludinājumā, ka atbildēs tikai pieņemtajiem)
22.07.2013 19:42 |

Reitings 117
EnergyDrink, jā, tur iespējams piekritīšu, ka par maz izsūtīts un varbūt par maz esmu centusies. Bet manī laikam tāda maza baiļu sajūta, nav tā cīnītāja gara, kas manī agrāk bija, kad biju pašpārliecināta, ka tikšu darbā pēc tik labas skolas beigšanas. Bet tagad ar katru "neAtbildi" sabrūku, radi, vecāki,draugi prasa, nu , kā ar darbu? Kad strādāsi? Gribētu iet un nest savu cv visur , kur vien var, bet bail atkal par atraidījumu..

Par tiem darba devējiem , kuri pat atbildi nevar pierakstīt, jā vai nē, tiešām māc dusmas. Kāds cilvēks gaida un cer, bet viņiem jau viss izspriests.
22.07.2013 19:49 |

Reitings 117
Es zīmēju un gleznoju cilvēku,dzīvnieku portretus, strādaju ar guaša,akvareli, eļļas krāsām. Zīmēju interjerus. Strādaju arī datorprogrammās ar apstrādi zīmējumiem. Patīk arī floristika! Varbūt kādam tomēr nepieciešami mākslinieka pakalpojumi? Latgale ;)
22.07.2013 19:53 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Jā, katru reizi cerībā atveru e.pastu, bet nekā. =D Un, kas attiecas uz profesiju, varu teikt, ka mans diploms man arī ir pilnīgi bezjēdzīgs, bet vairāk gan, tāpēc, ka pati to nevēlos darīt.

Tu esi no Rīgas? Cik skatos, tur ik pa laikam vajag kādu pārdevēju/konsultantu veikalā utt., viesmīli - kādam laikam jau būtu labi.
22.07.2013 19:54 |

Reitings 117
Esmu no Latgales. Rīga diemžel šoreiz nederēs, jo mācības turpinu tepat.

vovo, citreiz liekas ka ar to diplomu var tik sēdēt mājās un pats par to priecāties :D
22.07.2013 19:58 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Strādāju profesijā. Pirmo nopietno darbu atradu, nosūtot 2 CV. Vienā vietā izturēju 2 kārtas, bet pēc tam izlēmu, ka tas tomēr nav mans sapņu darbs. Un otrā - pieņēma un sāku strādāt. Otro darbu - 1 CV, kur strādāju arī pašlaik.
Pazīšanās nekādu nebija. Izturēju konkursus.
22.07.2013 20:10 |

Reitings 57
Varbūt mēģini pieteikties kādā praksē?

Saprotams, ka reti tādās reizēs maksā, bet, ja mēcēsi sevi pierādīt, tad pastāv liela iespējamība, ka tā tiksi arī pie darbiņa.

Vismaz man tā sanāca - bakalaura programmā (tikko "izcepta" no augstskolas) gāju praksē un pēc prakses man uzreiz piedāvāja darbiņu, kur strādāju joprojām :)
22.07.2013 20:16 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
nē, nevenam nevajag radošus māksliniekus (kur nu vēl tik radošus un tik māksliniekus, ka jāsēž gads uz vietas). nevienai firmai. zini, kur vajag? vajag uz atsevišķiem projektiem.
esi painteresējusies, ko tavi bijušie kursa biedri dara? esmu pilnīgi pārliecināta ka lielākā daļa strādā ārštatā- no projekta uz projektu, papildinot savu portfolio un pieredzi, kadru reizi prasot arvien lielāku honoāru. un tev vajadzētu darīt tā pat. ielikt pašai sludinājumus ar savu pakalpojumu, uztaisīt mājaslapu ar portfolio. popularizēt sevi savā jomā. pašai kustēties.
es ceru, ka zem tā visa, cik asi es komentēju, tu redzi reālu ieteikumu.
22.07.2013 20:49 |

Reitings 117
Paldies meitenes par ieteikumiem! Centīšos pati realizēties, kaut kā jau jāuzsāk..

nifnif - par to apjautāšanos bijušajiem kursabiedriem, ir tā, ka liela daļa ir aizbraukuši meklēt laimi anglijā,īrijā.. no kursa tikai pāris cilvēki turpina mācības, un tikai reāli 3 cilvēki ir atraduši darba vietu, un to pašu caur skolas praksi/paziņām, bez projektiem..
Bet es novērtēju tavu ieteikumu, skarba ir tā realitāte, pašam viss jāņem savās rokās, pašam jāizcīna.
23.07.2013 16:14 |

Reitings 117
Varbūt vēl kādi ieteikumi...?!
23.07.2013 16:15 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vizualizacijas iemacies taisit, stradat ar 3D Max, auto cad un tad bus tev darbs, necerinar gleznam pelnit, nauda slepjas tikai un vienigi "maksla", kas radita datora-vizualizacijas ir nepieciesams daudzam interjera firmam, reklamas u.c.
23.07.2013 16:18 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Lory,
kāds blogs vai mājaslapa, kur ieliec savus darbus, ir?
23.07.2013 16:26 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Varbūt vaina CV, kuru sūti? Vai arī sūti uzrunājošu ziņu + portfolio? Radošās profesijās CV jau ir kas otršķirīgs (protams, atkarīgs no darba devēja). Kad meklēju darbu, krietni piedomāju pie pieteikuma, ko sūtu. Varbūt vienkārša CV vietā parādi savu radošumu? Zīmē, glezno, fotografē! Kā ar reklāmas aģentūrām? Tādas ir latgalē? Kādā līmenī darbojies ar programmām? Tikai apstrādāt māki? Ja ko vairāk, vari mēģināt rekl. aģentūrā tikt par datorgrafiķi.
Vēl nāk prātā fotostudijas, radošie pulciņi bērniem (mācīt zīmēt).
23.07.2013 16:28 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vai tu esi uztaisījusi savu portfolio? Šāda tipa radošo profesiju jomā tas ir ļoti noteicošs faktors. Nekādi teksti CV neatsver vizuālo piedāvājumu.
Es strādāju savā studijās apgūtajā jomā, arī līdzīga radošā profesijā, kā Tava.
Savu pirmo darbu sfērā dabūju jau studiju gados, nākamajā un esošajā darba vietā sāku strādāt prakses laikā, pierādīju sevi un strādāju jau vairāk, kā 5 gadus.

Tu, paralēli meklējot stabilu darba vietu, izmantojot labi uztaisītu portfolio, vari likt slidunājumus gabaldarbiem. Ne vienmēr cilvēkiem vajag firmu pakalpojumus, vienkārši idejām bagātus cilvēkus.

Un jā - universālu programmu pārzināšana - AutoCAD, Corel, Photoshop ir ļoti liels plus un paver daudz iespējas. Interesanti, vai mācību procesā Tev nevajadzētu jau tādām būt apgūtām?
23.07.2013 16:31 |

Reitings 1242
Strādāju savā jomā aptuveni 3 gadus. Taču neuzreiz es tiku savā amatā, sākumā nācās pastrādāt savā jomā, bet ne savā specialitātē. Kā saka, jāsāk ar mazumiņu.
Tiku tur, kur esmu savā ziņā gan pateicoties pati sev, jo parādīju sevi no labās puses, gan arī nedaudz ar paziņu palīdzību, sniedzot pozitīvas atsauksmes par mani ;)
23.07.2013 16:34 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
strādāju savā nozarē, darbu dabūju pēc prakses beigām.

manuprāt, radošajā sektorā CV ir otršķirīgs. galvenais ir kā tu pasniedz savus darbus un sevi. tavā vietā padomātu par uzskatāma portfolio izveidi, publicētu un popularizētu savus darbus/skices/whatever kādā interneta vietnē un tml.
man prātā palicis Instagramā redzēts CV uz reklāmas aģentūras darbinieka amatu :
23.07.2013 16:38 |

Reitings 117
ligavina - pagaidām mājaslapas vēl nav, publicēju facebook un dr.lv, jā, piekritīšu, ka
savs blogs nepieciešams, mēģināšu to īstenot!

Twiddy - Jā, ir reklāmas aģentūras, tikai manā pilsētā tās ir tikai pāris. Būs vien tiem pašiem jāsūta atkārtots cv , bet tikai ar darbiem. Un runājot par fotografēšanu - tas man ir liels hobijs, tikai laikam ar parasto fočiku nederēs, bet spoguļkamerai diemžēl nav naudiņas...

womankind - piedod par varbūt muļķīgu jautājumu, portfolio tu biji domājusi blogu/mājaslapu? vai kā citadi? Corel, Photoshop pārzinu, tagad mācīšos Autocadu. Cerams ar laiku reizē ar zināšanām palielināsies arī drosme un pašapziņa, kura šobrīd ir daudz kritusies..
23.07.2013 16:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!