Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kontaktlēcu problēmas + acu ārsts

Reitings 17
Reģ: 13.07.2013
Sveiciens visiem ! Tātad, es jau kādus 2 gadus lietoju kontaktlēcas, šobrīd stiprums -1.75, lai gan īstenībā vienai acij laikam vajag vēl -0.25 klāt, bet tas nav tik būtiski, jo kopumā ar abām acīm redzu labi, vismaz redzēju.
Bet
Iepriekš nekādu lielu diskomfortu nebiju izjutusi, nu tikai tad, kad pirmo reizi sāku lietot kontaktlēcas, bet tagad jau kādas pāris dienas visu laiku labajai acij ir diskomforta sajūta ar lēcām, reizēm vairs skaidri neredzu tekstu, itkā redzu, bet tai pat laikā, tas ir itkā 2 joslās, itkā nav izplūdis, bet nedaudz dubultojas, turklāt acis jūtas ļoti nogurušas, tiklīdz ielieku lēcas, parasti man tas ir tikai pēc ļoti ilgas nēsāšanas, bet tagad atliek 15 min pastaigāt, kā jau nevaru sagaidīt, kad varēšu lēcas izņemt ārā, diskomforts nepatīkams un noguruma sajūta nāk klāt.
Taču, kad lietoju brilles viss ir pilnīgā kārtībā, lai gan stiprums tāds pats. Es nesaprotu, kas nav kārtībā.
Biju domājusi, varbūt lēca deformējusies, paņēmu jaunu, ( man ir mēneša lēcas), bet nekā, atkal arī ar jauno lēcu, to ieliekot labajā acī, visu laiku ir diskomforts un visu laiku tāda sajūta, ka acī ir kaut kas lieks, tāda kā neliela migliņa vai kas. Vispār tas mani biedē, turklāt nezinu nevienu normālu acu ārstu pie kura aiziet. Es esmu gājusi Rīgā vision express optikā pie acu ārsta, bet tur bija viens ārsts, kurš slikti saprot latviešu valodu, līdz ar to manis uzdoto jautājumu jēgu viņš arī nesaprata un nespēja man dot skaidras atbildes, kas mani nokaitināja, jo vizīte jau arī nav no tām lētajām.
Vai kādai ir bijusi līdzīga problēma? Starp citu, es arī lietoju tās "mākslīgās asaras" man agrāk bija citas mākslīgās asaras, bet tagad tās vairs neražo, iespējams vaina ir tajā, lai gan diez vai, esmu mēģinājusi nelietot tās pilītes un diskomforts tik un tā ir jau pirmajās minūtēs, kad esmu ielikusi lēcu.
+ vēl viens jautājums, vai varat lūdzu man ieteikt kādu labu acu ārstu, tieši kontaktlēcu jomā Rīgā, kur būtu tiešām vizīte gan ar jēgu, gan arī par saprātīgu cenu, jo šis kontaktlēcu jautājums man patiešām visu laiku liek justies ļoti slikti. Liels paldies !
17.07.2013 18:11 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Kādas lēcas lieto?
Man ir tāda pati problēma, bet sajūta, ka spiež lēcas.
* Lietoju ~2gadus aqua oasis lēcas - sākumā viss perfekti bija, tad bija sajūta, ka spiež uz aci
* Uz savu galvu nopilku air ptix lēcas - bija sajūta, ka asums par vāju + pēc kāda laika arī sāka spiest
* Biju pie BEZJĒDZĪGĀKĀ ārsta ever, izsviedu naudu par neko.
* Pamēģināju lietot Biofinity lēcas - sajūtas daudz labākas, bet dārgas uz vella paraušanu, tāpēc nevaru katru reizi atļauties nopirkt, kā arī citreiz spieda uz aci tomēr.

Tad pēkšņi atklāju, ka nomainot šķidrumu opti free problēma mazinājās, to vairs vispār nevaru acīs ielikt. tarpcitu, Varbūt kāda vēlas nopirkt? Man ir lielais iepakojums nesen nopirkts.

Nomainīju šķidrumu uz Bio true - nespiež lēcas tik ļoti, bet ar šo šķidrumu ir sajūta, ka nenotīra tik labi lēcu, un tās nedaudz kož acīs - it kā ziepes būtu trāpijušās.

Varbūt varat ieteikt labu lēcu šķidrumu jūtīgām acīm?
17.07.2013 18:25 |

Reitings 648
Reģ: 29.01.2009
Varbūt lēca kaut kur ir ieplīsusi, neesi mēģinājusi nopirkt jaunu lēcu pāri un tad likt acīs? Man ir gadījies, ka ir pavisam neliels plīsums, izņemot lēcu ar aci gandrīz nemaz nevar to redzēt, bet ieliekot acīs, acs uzreiz jūt diskomfortu. Varbūt tu lēcu liec ar nepareizo pusi, bet lai gan, ja tu patstāvīgi lieto lēcas, to noteikti esi pārbaudījusi.
17.07.2013 18:25 |

Reitings 17
EnergyDrink Man lēcas saucās clarity.
varbūt vajadzētu pamēģināt tiešām nomainīt šķidrumu, bet man liekas, ka tas nav īstais iemesls.

krishala es jau pieminēju, ka nomainīju lēcas, man mājās ir vairākasj aunas, rezerves, bet tik un tā efekts palika kāds bija turklāt visu laiku tikai labajai acij . Nē, lieku uz pareizo, tagad jau ir pagājis labs laiciņš kopš zinu kā pareizi likt kontaktlēcas.
Ehh,, kā lai atrod risinājumu, ja varētu atrast kādu labu acu ārstu.....
17.07.2013 18:34 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
1. reti kur optikās sēž acu ārsti. Pārsvarā optometristi.
2. varbūt, tev vnk paradījas neliela plaisa radzenē no lācām, kas rada diskomfortu, kad liek lēcas?
17.07.2013 19:01 |

Reitings 17
2. varbūt, tev vnk paradījas neliela plaisa radzenē no lācām, kas rada diskomfortu, kad liek lēcas?

ok, now i am scared
neliela plaisa radzenē? tas izklausās nopietni, vai tev ir kas vairāk par to zināms?
18.07.2013 12:19 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Nekas nopietns tur nav. Vajag dod acim atp'utu no lēcām, papilināt mākslīgas asaras. bet jāaiziet pie oftalmologa, lai viņš apskatas ar sprauga lampu. Līdz tam brilles lieto
18.07.2013 12:23 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
varbūt tev tā tiešām no lēcu šķidruma? esi mēģinājusi mainīt?
Jo manu acu labsajūtu šķidrums ļoti ietekmē.
18.07.2013 12:32 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
krabis-ooo, kādu tu lieto?
18.07.2013 12:35 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
Varbut vajag pameginat lecas kas ir jutigakam acim. Labi optometristi ir vision express brivibas iela (pie lacplesa ielas laikam) un t/c spice. Agrak gaju uz pasaules optiku, fui, attieksme briesmiga...
Es pati lietoju ciba vision day&night. lecas gan protams uz nakti lieki neturu, jo nu problemas ar ieliksanu un iznemsanu vairs nav... Man nekas ari negrauz un mierigi var nostaigat visu dienu ar kontaktlecam
18.07.2013 12:36 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
Aa, un lecu skidumu lietoju solo care, labakais
18.07.2013 12:37 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
Labs ārsts tieši lēcu jautājumā ir Rets Skrickis, pieņem Skolas ielā, laikam :)
18.07.2013 12:40 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
iesaku mazliet atpūtināt acis no lēcam, pagaidām vari panēsāt brilles vai ari iztikt tāpat bez nekā ja tā var :) var būt ka tiešām vnk ir radzenes erozija, kad ir sajūta ka acī grauz, spiez vai ir kāds sveskermenis, bet neko nevar redzēt, jo ta ir mikrotraumiņa radzene. varu ieteik super acu ārsti m.briedi no mfd, iečeko kā strādā un aizej pie vinas :) negribas baidīt, bet no kontaktlēcu nēsāšanas rodas arī nopietnākas op, kur pat vajadzīga op :( lai nu kā aizej pie briedes viņa visu noskaidros, paskaidros un izārstēs ;)
18.07.2013 22:28 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ja tas ir tikai labajai acij un otrai viss ok, ari tas, ka lecas nomainiji, tad domaju, ka problema ir acij, nevis lecai. iesaku tiesam aiziet pie acu arsta.
18.07.2013 22:32 |

Reitings 17
ok, meitenesm paldies par ieteikumiem, aiziesu pie arsta tad .
cerams, ka nekas nopietns tas nav :)
19.07.2013 08:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)