Sveikas!
Vēlos izkratīt sirdi un lūgt pēc padoma. :( Tātad pagājšgad iestājos augstskolā, paņēmu kredītu, jo negribēju vecākiem būt uz kakla un domāju, ka pēc programmas absolvēšanas dabūšu labi atalgotu darbu un kredītu atmaksāšu, jo programma likās prestiža. Taču... ne vienmēr viss ir zelts, kas spīd. Uz skolu gāju ar mokām un piespiešanos, galīgi nepatika. Gadu pabeidzu un izstājos. Apsvēru visādus variantus, arī mācīties par maksu, ja vajadzēs. Biju bankā, un man pateica, ka ir tāds variants kredītu turpināt, mācoties citā programmā. Ok, nodrošinājums "it kā" bija, tomēr visulaiku bija cerība par budžetu, jo līmeņi eksāmenos tomēr bij labi. Iesniedzu dokumentus šogad vēlreiz, lai studētu pedagoģiju. Visas divas nedēļas turējos budžetā, bet pēdējās pieteikšanās minūtēs izkritu un paliku 1. aiz strīpas... Cerība, protams, vēl 2. kārtā tikt budžetā ir, bet nu ļoti minimālas..... Tā kā uz to vairs īsti nav, ko cerēt. Šodien biju bankā, lai uzzinātu visas savas iespējas sakara ar paņemto studiju kredītu. Banka kredītu studijām dodot katram bakalaura programmas gadam vienu reizi, tātad sanāk, ka, iestājoties šogad skolotājos, nauda man būtu jāmaksā pašai. Pašlaik es patiešām nezinu, ko iesākt. Protams, ir iespēja tikt pie tās naudas, bet man ir patiešām kauns tā mētāties no skolas uz skolu, vecākiem pieprasīt naudu, lai arī zinu, ka vienīgā tāda nu noteikti neesmu. Protams, ir RPIVA variants, bet, manuprāt, spriežot pēc atsauksmēm, šī skola ir daudz zemāka līmeņa, salīdzinot ar LU. Pie tam, abas manis apsvērtās programmas krietni atšķiras LU un RPIVā. Ko lai iesāk? Meklēt to naudu ar zobiem un nagiem un iet uz LU? Vai arī "atsēdēt" RPIVā par budžeta līdzekļiem...? Cerams, ka kaut daļu no tā sapratāt, vajadzēja izkratīt sirdi. :(