Es esmu bijusi tā, kas krāpj. Un, ziniet, nelepojos ar to. Tā ir drausmīga sajūta un gļēvulība. Ka tu nevari atteikties no tās miera ostas, kurā viss ir zināms, kurā tevi mīl un kur patverties, bet tajā pašā laikā nespēj atteikties arī no tās adrenalīna devas, ko dod tā afēra, jaunās izjūtas, jaunā pasaule.. Risinājums tam visam bija tāds, ka pārtraucu attiecības ar abiem, jo pirmo biju piekrāpusi un sirdsapziņa neļāva palikt ar viņu, pat ja viņš piedotu, bet otrs bija tikai mirkļa vājība. Stulbi jau bija, bet mācība vairāk tā nedarīt, jo būt krāpējai bija briesmīgi.
Manuprāt, arī daudzi vīrieši tieši tāpēc nepamet savas draudzenes, pat ja krāpj ar citu- dēļ tās miera ostas, kurā atgriezties, pārbaudītām un zināmām vērtībām.
Bet arī es esmu piekrāpta. Un to es uzzināju tikai tad, kad attiecības jau bija pajukušas dabīgā veidā (vismaz tā man tobrīd šķita). Draudzene pastāstīja, viņa to visu laiku bija zinājusi. Patiesībā visi to zināja, tikai ne es, tas man lika sajusties vēl dranķīgāk kā dēļ tā paša krāpšanas fakta- vīlos nevis vienā cilvēkā, bet ļoti daudzos draugos. Pēc tam nācās uzzināt vēl dažus viņa piedzīvojumus mūsu attiecību laikā, daudzas lietas sāka līmēties kopā.. Un es sajutos kā muļķe. Vainoju sevi pie tā, ka biju tik stulba un nepamanīju ātrāk, ļāvu sevi pazemot, smieties par sevi, un tik daudzi cilvēki uz to noskatījās un neviens pat ne vārda neteica. Vēl aizvien neesmu viņam to piedevusi, lai gan esam pašķīrušies jau vairāk kā 3 gadus. Tā attiecību iziršana jau sen sen izsāpēta, bet tas pazemojums gan vēl ir palicis.