Vīrietim vieglāk?

Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Pārsvarā valda uzskats, ka vīrietim jānes mājās nauda, bet sievietei jārūpējas par ģimenes pavardu. Manuprāt, vīrietim būt ir vieglāk :) Nu ja es tā objektīvi padomāju, man personīgi ir vieglāk darbā nopelnīt naudu un noskaitīt tos pāris simtus īrei, komunālajiem un pārtikai un pēc tam vakaros vienkārši atlaist un atpūsties, nekā katru dienu šrubēties pa virtuvi, māju, rūpēties par nez kādu patīkamo atmosfēru utt,par bērnu audzināšanu nemaz nerunāšu. Vienkārši nolikt piķi un kļūt brīvam no citiem pienākumiem. Kā jums liekas, kam ir vieglāk, ja skatās šo klasisko modeli.
09.07.2013 20:38 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Šakti, žēl, ka Tavs vīrietis tā domā, katram un katrai sava vieta , ja vari atļauties, kapēc ne ? Ja man būtu iespējas es tam visam algotu cilvēkus, kapēc man jādara tas, kas man nepatīk ??
09.07.2013 21:08 |

Reitings 381
Reģ: 29.01.2009
Ne visas var būt mājsaimnieces, zinu daudzus piemērus, kad sievietes strādā un vēl visu mājās dara, dzimšanas dienas svinības jāplāno, māja jāiekārto, jāgatavo ēst, vēl lieliski jaizskatās, citām vēl dārza darbi
09.07.2013 21:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Kubiete, bet tev neliekas, ka nest mājās mamutu ir vieglāk nekā uzturēt to perfekto pavardu?
Ir vieglak 100%,. ir ta bijis isu spridi. Pleniju labi, manjeias mekleja jaunu darbu. Vai ku super laiks.
09.07.2013 21:10 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
kas tad katru dienu jāšrubē? tik netirs jau nepaliek uzreiz.
09.07.2013 21:12 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es neuzskatu, ka vīrietim ir vieglāk. Atmetot tīri fizioloģiskās atšķirības - sievietei principā pietiek būt skaistai un mazliet gudrai, lai dzīvotu cepuri kuldama. No vīrieša tiek prasīts (palasiet kaut vai te diksusijās) gudrība, kopts izskats, trenēts augums, spēja nopelnīt daudz, daudz naudas, prasme darīt vīriešu darbus un kas tik vēl. Nevienu vīrieti sieviete neuzturēs un neapčubinās par skaistām acīm vien. Toties sievietēm gan ar to nav problēmas - ja paveiksies, ne tikai ar naudu apbērs, bet arī parūpēsies, lai mājas darbus dara kāda cita. Sievietei vien atliks skaisti izskatīties un dot seksu.
09.07.2013 21:18 |

Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
DIO, nu es pēc sevis spriežu. Man lielu naudu (nu cik nu lielu, bet tā, lai pietiek diviem cilvēkiem) nopelnīt ir vieglāk nekā katru dienu izdomāt, ko gatavot, visu uzservēt, māju iztīrīt, rūpēties par perfektu kārtību, vēl kaut ko kreatīvu izdomāt, uzturēt to attiecību svaigumu utt. Darbā viss ir vienkārši, jā tur arī notiek sūdi, bet tas nav svarīgi, ar ko un kā tu tur izlamājies, galvenais ir rezultāts un algas dienā ieskaitīts piķis. Bet mājās sievietei jārūpējas par visu nu tā... trauslāk... par pašu procesu... tā manuprāt ir lielāka māksla.
09.07.2013 21:18 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Libra, nu nu, tie ir izņēmuma gadījumi, kad lellīte par smukām acīm dabū visu. Vidējā latviešu sieviete, lai cik skaista būtu, tāpat dabū vezumu velt. Daudzi saka, ka izskatos kā no modes žurnāla vāka, bet neviens mani ne ar ko par velti nav apbēris.
09.07.2013 21:21 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es zinu pietiekami daudz tādus gadījumus. Un diskusijā ir runa par teorētiski iespējamo. Ne visi vīrieši nes mamutus, ne visas sievietes uztur pavardus, ne visas atrod sponsorus, ne visiem vajadzīgas lellītes utt. Bet ja tīri runāt par to, ar ko kurš var "izbraukt", sievietei būt ir daaaudz vieglāk. Tas ir, manuprāt. Manam viedoklim obligāti nav jāpiekrīt.
09.07.2013 21:25 |

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Nereali, sieviete tik var iznēsāt un dzemdet. Un kamer ta tai pasaulē būs iekartots , nav jaizgudro ritenis.Viens nes mamutu, otrs uztur perfekti pavardu.

Kas tur nereals? Tas, vai palikt sevi vecim zem tupeles, ir katras pasas izvele.
Sieviete var ari pelnit vairak neka virietis.
Ka Beyonce saka: " How we're smart enough to make these millions
Strong enough to bear the children
Then get back to business"
09.07.2013 21:25 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
Sievietei vien atliks skaisti izskatīties un dot seksu.

Ok, ja tev ir dots dabiskais skaitums, bet.. ja nē? Cik daudz pūļu prasa uzturēt to skaistumu, uzturēt sevi formā? Mati, ķermenis, sejas kopšana, vaksācijas utt. vīrietim ir daudz mazāk laika jāvelta šīm aktivitātēm. Manuprāt, mazāk skaistam vīrietim ir lielākas iespējas atrast sievieti nekā otrādi.

Man šķiet, ka vīrietim ir vieglāk būt nekā sievietei, kā jau te minēja Kubiete tos piemērus, pilnībā piekrītu. Arī tam, ka sabiedrībā vīriešiem tiek dotas atlaides.
09.07.2013 21:27 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Sievietei tiek dots skaistākais , kas dzīvē var būt- iznēsāt un dzemdēt bērnu! Ja to uztver kā kaut ko skaistu, nevis kā vezuma velšanu, tad sievietei būt ir balva!
09.07.2013 21:28 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Šakti,

tikai manā skatījumā, bet ideālās attiecībās viens otru papildina... ja nepatīk gatavot un rūpēties par kārtību, tad ir viegls risinājums, mājkalpotāja.. es vienmēr esmu domājusi un šīs domas nav mainījušās, ka mājas pavarda turētāja, nav vešere un ķēķene, apakšā tam visam ir dziļāka jēga bet arī vīrietim mamuta nešana mājās jābūt atbilstoša mamuta lielumam, ne nobadējušās zaķa veidolā, lai visi būtu laimīgi .. sievietei ir jāiedvesmo vīrietis, vīrietim ir jāpierāda sievietei un kad šī mijiedarbība strādā, tad viss notiek. Būtībā smags darbs no abām pusēm.

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Ir muļķīgi salīdzināt kam vieglāk. Paskaidrošu, kāpēc.

Mēs dzīvojam kapitālisma pasaulē, kur piramīdas pašā augšā atrodas vairs ne ģimene, mīlestība, bērni un miers, bet.. nauda.

Un izsenis pierasts, ka mājās mamutu nes vīrietis un sieva to sagatavo. It kā loģiski, jo aba tā iekārtojusi, ka vīrietis ir spēcīgāks. Tiktāl visas piekrīt?

Bet tad nāca 20tais un 21mais gadu simtenis. Un fiziskais spēks arvien pārliecinošāk kapitālisma pasaulē aiziet otrajā plānā, jo atrodamies tajā pasaules daļā, kas itin pārliecinoši izmanto pārējo pasauli kā savu vergu darbaspēku. Tādējādi, piemēram, firma Nike Džordanam par apavu reklāmu savulaik samaksāja vairāk nekā VISIEM Malaizijas rūpnīcas darbiniekiem gada algā KOPĀ. Vai, piemēram, lai saražotu I phone- vajag, pieņemsim, 120 latus, no kuriem 118 aiziet dizaineriem, tirgotajiem un citiem plānā galdiņa urbējiem Amerikā, Eiropā un Latvijā bet 2 lati- ražotājiem Ķīnā, Āfrikā vai Indonēzijā.

Tad nu sanāca tā, ka tagad gandrīz visus darbus, kas nes naudu, reāli var padarīt arī sievietes.

BET.. vīrieši jau tāpēc nesāks dzemdēt bērnus.. UN te nu rodas.. neloģiskums.. Sievietes pašas sev uzkrauj jaunus pienākumus, lai tikai kādam kaut ko pierādītu, bet tai pat laikā no tā cieš... tauta.. Tas ir viens aspekts.

Otrs.. Tām, kas pieminēja, ka sievietes par visu vairāk uztraucas... Zinājāt, ka lielākā daļa pašnāvnieku ir vīrieši? Tas, ka viņi vairāk visu patur sevī un dienā vidēji pasaka 7 000 vārdu pretēji sievietēm, kas vidēji tarkšķ 20 000 vārdu dienā(spoki.lv "statistika") nenozīmē, ka mēs nejūtam, nepārdzīvojam un neko nejūtam.

Un ,kā, Jūsuprāt, jūtas vīrietis, kas nespēj pelnīt 800+ mēnesī un atļauties aizvest kādu cosmo meiteni uz ārzemēm ik trešo mēnesi? īpaši, ja palasa Jūsu pašu diskusijas..

P.S. Zināt, kāpēc sievietes dzīvo ilgāk par vīriešiem?
Jo viņām nav sievu.. :D

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Abiem līdzvērtīgi vajag rūpēties par ģimeni, neatkarīgi cik kurš pelna.
Man diezko nepatīk iepirkties, bet es to daru katru dienu jau 15 gadus. Man arī īpaši nepatīk kārtot un sakopt māju, mazgāt traukus. Es to daru jo negribu visu uzkraut sievai. Un arī tāpēc ka negribu būt vīrietis kurš neko neprot no saimniecības un bērnu audzināšanas lietām.
Tad vīrietis pats paliek kā mazs bērns kurš spēj tikai sēdēt dīvānā un gaidīt.
Mājas dzīvē un bērnu kopšanā vīrietis var visu ( izņemot dzemdēt un barot ar krūti).
Visas atrunas "neprotu, noguris" ir tikai slinkums, vairāk nekas.
09.07.2013 21:53 |

Reitings 46
Reģ: 09.02.2013
Vīriešiem grūtāk, jo jādzīvo ar sievietēm kam grūti. :D:D:D
09.07.2013 22:07 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Vienkārši nolikt piķi un kļūt brīvam no citiem pienākumiem.

Tā diemžēl ir bieža parādība arī tādās attiecībās, kurās abi strādā. Daudziem vīriešiem (es nesaku, ka visiem) liekas, ka māju uzturēšana kārtībā tāds nieks vien ir un nemaz nav pelnījis atsevišķu pieminēšanu. Un palikšana mājās ar bērniem - vispār kā atvaļinājums!
Tas ir aspekts, ko es nevaru ciest mūsdienu attiecībās, kas it kā vairs nav tradicionālais modelis, bet kaut kādi aspekti pilnīgi neloģiskā kārtā saglabāti.
09.07.2013 22:08 |

Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
es neizlasiju visus komentaarus, bet nav jau arii viirietim tik viegla dziive :D nu nav jau taa, ka viirietis no maajas atnaak, noskaita naudu un seezj kaadas saceelis augshaa. :D Es taadu veci uzreiz no maajas izlidinaatu :D
09.07.2013 22:09 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Dzīves grūtības nav saistītas ar dzimumu, nevienā mirklī. Ok, fizioloģiskie procesi, bet tas viss vēl ir nieks. Katram savi dzīves uzdevumi, bet piekrītu emmanuellei, ka arī ļoti, ļoti vēlētos, kaut nebūtu tik emocionāla, reizēm šķiet, ka lietas tā pārdzīvoju, šķietami niekus. Gribētu tvert visu mierīgāk.
09.07.2013 22:20 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
noalgošu vīrieti kurš nesīs mājās naudu,gatavos vakariņas un mazgās traukus :D
09.07.2013 22:33 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
P.S. Zināt, kāpēc sievietes dzīvo ilgāk par vīriešiem?
Jo viņām nav sievu..

Oi, made my day :D Pilnīgi piekrītu :)
09.07.2013 23:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits