Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Draudzene

 
Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Sveiki!Daudzām gan jau liksies muļķīgi, bet man tiešām ir sasāpējusi viena lieta un grūti izlemt kā rīkoties.
Vispār draudzība ir sāpiga lieta priekš manis jau no bērnības. Esmu pievilta un raudājusi dēļ šīm sauktajām ''draudzenēm'' neskaitāmas reizes. Šoreiz runa ir par vienu manu draudzeni jau no bērnības laikiem. Sākām draudzēties,kad bijām ļoti maziņas un kopā mūs arī saveda tas,ka abām bija nepaveicies ar draugiem, tā teikt ''bēdu māsas''. Dzīvojam diezgan tālu viena no otras un satikties sanāk pārsvarā tikai vasarā, jo vasarās dzīvoju netālu no viņas pilsētas. Vienmēr esmu bijusi morāli stiprāka par viņu, bet viņa gan bija tāda, kas par visu raudāja,skuma un nekur nekad negribēja iet. Vēl tagad atceros,kā es viņai slaucīju asaras nost no sejas un kā stundām runāju ar viņu pa telefonu un mierināju,vilku ārā no mājām un atbalstīju viņu. Toreiz bija tā,ka palīdzot viņai, es aizmirsu par savām problēmām un es tiešām viņai palīdzēju no visas sirds. Viņai viss nokārtojās, bet pēc tam manas problēmas pārauga vēl lielākās un sāpīgākās un, kad vēlējos just atbalstu no viņas, tad to nesaņēmu. Viņai beidzot bija daudz citu draugu, ballītes,katrā ziņā viss vislabākajā kārtībā. Pieklājības pēc viņa mani telefoniski uzklausīja un tas arī bija viss, jo nu nekādu atbalstu no viņas puses neizjutu. Protams mēģināju ar viņu izrunāties un neskaitāmas reizes, bet tas bija veltīgi, jo lai kā centos, tomēr laikam viņa līdz galam mani nesaprata. Vispār vienmēr,kad ar viņu centos izrunāties, viņa vienkārši sāka raudāt un stāstīt cik es viņai esmu svarīga utt un man viņas palika žēl, bet nu tas bija agrāk.
Tad manā dzīvē notika tāds,kā lūzuma punkts, jo bija dažādas problēmas ģimenē,kā rezultātā es no aktīva un runātīga cilvēka paliku diezgan klusa,noslēgta. Pēc tā man arī visi draugi kaut kur pazuda, palika tikai viņa, ar ko pāris reizes sazvanijāmies. Biju viņā arī ļoti daudz vīlusies un kaut kā no tā visiem maniem pārdzīvojumiem man palika,teikšu godīgi,pilnīgi vienalga par viņu un to mūsu ''draudzību''. Es viņai vairs pati nezvanīju, neko nemēģināju izrunāt, jo neredzēju jēgu. Bet tomēr viņa man visu laiku zvanīja pati un ''draudzējamies'' līdz pat šai dienai.
Protams, man viss nokārtojās un pagājušovasar,kad biju pie radiem arī satiku viņu bieži un sāku pat aizmirst visas vecās lietas un nodomāju, ka tāpat mūsu ilgā draudzība ir svarīgāka par to visu,kas bijis, lai gan daudzas lietas man vēl pat šodien sāp. Viss bija baigi labi, nepamanīju pat daudzas leitas,ko pamanu tagad, bet tad pienāca rudens un man priekšā atkal bija ļoti lieli pārdzīvojumi. Protams, atbalsta nekāda. Atkal tiku daudzmaz galā ar visu pati, no neviena cita arī nekādu atbalstu nevaru gaidīt.
Atkal ir pienākusi kārtējā vasara un esmu šajā,gribētu teikt nolādētajā pilsētā. Atbraukusi viņa pie manis ir vienu reizi, bet zvanījusi neskaitāmas. Viņa man visu laiku zvana un stāsta savas problēmas. Man jau nav grūti viņu uzklausīt un palīdzēt, bet lieta tāda,ka tas arī ir viss kas mūs saista. Viņa man stāsta par savām citām draudzenēm, puisi utt, bet kopā mēs nekur neejam un neko kopā nedaram, es tiešām sāku justies jau kā tāds uzticības tālrunis.Es zinu visus viņas draugus, tikai viņi nezin mani, jo nav pat mani redzējuši... Zinu to,ka viņa tusē gandrīz katru dienu, bet mani pat vienu reizi nekur līdzi nav pasaukusi, lai gan zin visu manu situāciju.
Vienkārši, pēc visa piedzīvotā man tiešām vairāk nav draugu, ar ģimeni ar nepārāk labi iet. Pēc visa šī man ir doma vienkārši nevis klusēt, bet pateikt viņai visu ko domāju un tajā skaitā arī to, lai viņa man vairs nezvana utt, jo man par draudzību tomēr ir citas domas. Vienkārši apnicis. Bet no otras puses, man tiešām nav draugu un varbūt ir jāmēģina tomēr kaut kā glābt tas viss un kaut kas jādara, bet kas ?
Protams,šī ilgā perioda laikā mana domāšana mainījusies un ar tagadējo prātu es daudz citu lietu būtu darījusi savādāk. Bet tagad man ir tāda putra galvā, es vienkārši zinu ,ka tā nevar turpināties, jūtos nožēlojami. Pati saprotu,ka tas viss ir iespējams bērnišķīgi, bet man tiešām ir grūti. Nav man kam pastāstīt to un tāpēc izlēmu izdarīt kaut ko sev netipisku un uzrakstīt to šeit.
Atvainojos,ka tik gari un iespējams ar daudz kļūdām, bet ir diezgan vēls un nevaru aizmigt,jo nespēju nedomāt par šo jau kādu laiku.
07.07.2013 02:23 |
 
Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Tiešām kauns par to cik gari sanāca. Šaubos pat,ka kāda izlasīs, bet katrā gadījumā man tāpat palika mazliet vieglāk to visu uzrakstot, jo sajutos,ka beidzot kādam varēju sirsniņu izkratīt.
07.07.2013 02:31 |
 
Reitings 382
Reģ: 25.11.2010
Es izlasīju visu. Vēl domāju.
07.07.2013 02:36 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es izlasiiju visu divas reizes!Man liekas,ka esmu saskaarusies ar sada veida attieciibaam arii savaa dziivee!Te ir tas nerakstiitais likums,ka vienalga ,ko dari otra cilveeka labaa,nekad nevajag gaidiit atpakal to pasu...Tas ir loti gruuti-esmu izgaajusi tam cauri,bet tas ir jaapaarvar.Kas iedots- iedots...vai taa buutu kaada manta,vai padoms.Draugs vai pazina,tev tas jaauztver kaa gandariijums,ka paliidzeeji draudzenei.Vina ir citas dabas cilveeks un mees nevaram vinai likt buut taadai kaa tu gribi vinu rezeet-tu vari izmainiit sevi.Sajaa gadiijumaa ,tu esi sapratusi,ka esi izaugusi no siis situaacijas,saproti ,ka esi devusi gana un tagad tev ir veeleesanaas "aarsteet sevi"-aizmirsti so draudzeni.Saac domaat par citaam attieciibaam,kuras vareetu uzlaadeet arii tevi.Tev jaaiemaacaas atteikties no kaut kaa ,kas vairs nav taavaa dziivee galvenais.Varbuut velti vairaak uzmaniibas sev?
Priecaajies,ka paliidzeeji draudzenei,bet tagad tev ir jaapalaiidz pasai sev-tu esi izpumpeeta ,paliidzot nemitiigi otram.Nemeklee vaininiekus,ej uz prieksu ar domu,tas bija labs laiks tajaa dziives periodaa!Tagad tev ir saacies cits dziives periods-savas dziives sakaartosana!
07.07.2013 03:01 |
 
Reitings 382
Reģ: 25.11.2010
Manuprāt, tev vajadzētu pateikt viņai visu. Bieži vien pieļaujam kļūdas, kuras paši nemanām, bet citi no malas gan. Viņa vismaz varētu tevi uzklausīt un paraudzīties uz sevi no malas, kas, manuprāt, mums visiem kādreiz būtu vajadzīgs. Un nesaku, ka viņai uzreiz vajadzētu laboties vai ko, nav mums tiesību nosodīt citus...
07.07.2013 03:03 |
 
Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Paldies !
Emmanuelle- Es tev par visu pilnībā piekrītu un jā, tas tiešām ir ļoti grūti. Bet kā es varu aizmirst to draudzeni, ja viņa man zvana un stāsta par sevi un savām problemām tā,it kā nekas nebūtu noticis ? Man viņu būtu vieglāk aizmirst,ja viņa vienkārši manā dzīvē vairs nebūtu, bet viņa tā teikt mani nelaiž vaļā. Pateikt viņai, lai man nezvana vairs un viss ?

laSonadora- Nu jā, bet ja godīgi ir tā,ka esmu ar viņu tik daudz mēģinājusi izrunāt visu, bet tomēr nav nekas uzlabojies vai mainījies. Tāpēc sāku uzdot sev jautājumu- vai tas vispār man ir vajadzīgs ? It kā tik ilga draudzība, bet vai tā ir draudzība...
07.07.2013 03:22 |
 
Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Man ir bijis looti lidzigi. Vienmer smu bijusi ta, kas klausas, nevis runa, un ari man bija dazas tadas draudzenes, kuram es biju ka Tu teici, "uzticibas talrunis":D Sauca mani ciemos vai zvanija tikai tad, kad vajadzeja izkratit ieksas. Bet navar jau vainot tikai otru cilveku, jo mes pasas esam kluvusas par tam uzticibas personam, kas atbalstis, uzklausis un neuzdos liekus jautajumus. Ja ir apnicis but par "uzticibas talruni", tad, pirmam kartam ir jasak mainit sevi, sakt rupeties par sevi un savam interesem, un likt sevi nevis citus pirmaja vieta. Tu vari partraukt draudzibu ar so draudzeni, bet ja nemainisi sevi, tad atri vien, pasai nemanot Tu jau atkal busi kluvusi kadai citai par uzticibas personu, uzklausisi vinas bullshitus un busi vinas enaa.
07.07.2013 03:22 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ja problēma ir tikai tajā, ka viņa tev zvana, bet tu gribi pārtraukt "draudzību" - necel klausuli. Vai cel, bet saki, ka nav laika runāt, jo kaut kur jādodas, kaut kas jādara. Pēc kādas 5. reizes, ja ne ātrāk, pati visu sapratīs.
07.07.2013 03:23 |
 
Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
oj, gramatika klibo.:o Pienemsim, ka klaviatura nestrada.:D
07.07.2013 03:24 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Un jā, manuprāt, es biju kādreiz tā, kas zvanīja uzticības tālrunim. Iemesls bija tāds, ka otrs cilvēks pats nekad par sevi un savām problēmām nerunāja. Ja jautāju, kā iet, bija viena vārda vai teikuma atbilde, plašāku izvērsumu varēja sagaidīt reizi gadā vai, iespējams, ja uzspiedu. Tad nu radās pārliecība, ka otram cilvēkam savu problēmu nav un turklāt patiešām labi radīja iespaidu, ka grib uzklausīt. Autores gadījumā, ja šāda situācija bijusi ilgi un autore pēc tam salūza, iespējams, viņas draudzenei vienkārši tas nepielēca, jo viņa bija pārāk pieradusi.
Tā kā - tiešām mainiet sevi, kam tāda problēma. Neesat tik stipras, visu varošas un žēlsirdības māsas.
07.07.2013 03:26 |
 
Reitings 382
Reģ: 25.11.2010
Tad nevajag tev tādu draudzeni. Tas jau pieradums, tāpat kā ilgās attiecības, kad labi vairs nav, bet kopā saista bērni, māja un vēl nez kas. Kā Susanna teica, necel klausuli.
07.07.2013 03:29 |
 
Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Susanna- Kādu laiku atpakaļ bija viens gadījums, kad ar viņu negribēju runāt un necēlu viņai klausuli veselus 2 mēnešus, tas bija tik grūti. Viņa man zvanīja katru otro dienu un tad sāka bombardēt ar sms ar jautājumiem,kad es būšu gatava ar viņu atkal runāt utt. Tā kā vienkārši klausules necelšana te nelīdzēs. Ar viņu vispār ir tā,ka nezinu vai pat līdzēs,ja viņai pateikšu skaidri un gaiši- lai nezvana un aizmirst manu esamību. Vispār tāda putra.

Ljubene- Ir jau tā,ka man nebūtu grūti būt arī par to uzticības tālruni,ja mēs kopā arī kaut ko pasāktu. Bet būt tikai un vienīgi par uzticības tālruni gan es negribu vairs, jau gana esmu bijusi.

Nu par to rakstīšanu man ar traki, esmu gulējusi 3h un miegs tāpat nenāk,jo nevaru beigt domāt par šo visu.
07.07.2013 03:33 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam dariitu taa,ka teiktu-luudzu atvaino,bet man tagad jaaskrien.Taa loti pieklaigi un mieriigi!Tev jaaliek vinai maniit,ka vina nav galvenaa persona tavaa dziivee.
Atceries tev saakas jauna ,skaista dziive,kuru tu no sodienas saaksi....viss tavaas rokaas!:)
07.07.2013 03:59 |
 
Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Man tieši patika "draudzeņu periodā" klausīties citu problēmās. Es ar lielāko prieku biju uzticības tālrunis, tādā veidā kļūstot stiprāka, jo no malas saprast, ka tās problēmas lielākoties ir tādas (teiksim atklāti) pamuļķīgas, bet pārējās nopietnās, darīja stiprāku, jo sapratu, ka mans gadījums noteikti nav tas, kura dēļ būtu jāiet kārties vai Daugavā slīcināties.
Galvu augšā. Neviens sev nespēj palīdzēt tik labi, kā vien pats!
07.07.2013 05:46 |
 
Reitings 213
Reģ: 10.04.2013
Uhhh, izlasiiju liidz beigaam... Nu, situaacija gauzhaam vienkaarsha - jums nav liidzveertiigu attieciibu. Ir njeemeejs - vinja un ir deveejs - TU... Vinja Tevi meklee tikai tad, kad pashai gruuti un vajag izkratiit sirdi, buut uzklausiitai, luugt padomu... Bet, kad Tu sagaidi to pashu no vinjas - tad dzirdiigas ausis tas nesasniedz... Nu, ko lai saka - skumji... Es nezinu, vai Tev ir produktiivi maakliigi uztureet shiis attieciibas, jo reaali vinja Tevi izmanto kaa zibens novedeeju saaam probleemaam... Uzkrauj visas savas probleemas Tev - lai ko risinaat un paliidzeet, ieteikt .... Pretii Tu nesanjem neko. Draudziibai ir jaabuut divvierzienu satiksmie! Tavaa gadiijumaa taa nav... Mans ieteikums - meklee sev jaunas draudznes! Kaut vai sheit cosmo - mums ir tieshaam forshas daamas ;)
07.07.2013 06:58 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
oj, gramatika klibo.:o Pienemsim, ka klaviatura nestrada.


labkais jau tas ka tev "neklibi" Pi[ec.Patīk man tādas džūdas kas citiem aizrāda, bet pašas:D
07.07.2013 09:02 |
 
10 gadi
Reitings 426
Reģ: 29.08.2011
Kubiete - Pieņemu, ka Ljubene to teica par savu tekstu, ne autores :D
07.07.2013 09:43 |
 
Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Tu esi sapratusi, ka jāpieliek punkts. Bet kas tas par bullšitu,ka nevar no cilvēka tikt vaļā? Iesaisti policiju. Dumji argumenti, ka zvanās katru dienu. Nu tak pasaki viņai, ka Tev viņa besī un lai vairs nezvana. Kad Tev pāries besis,Tu viņai piezvanīsi,lai kopā notriektu pensiju...
Šajā situācijā muļķīgi rīkojies Tu, jo pirms reālu darbu uzsākšanas,centies izprast tūkstošiem iespēju, kā viņa varētu uz šo atbildēt. Ja neizdodas tikt vaļā, iesaisti policiju. Vnk neesi tāda mīkstčaule. Goda vārds,es saprotu,kāpēc Tev nav neviena sakarīga drauga. Visa dzīve - vienas problēmas. Maini sevi un ar jauniem, jaukiem cilvēkiem var iepazīties visu mūžu.
07.07.2013 09:54 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Keith, da lab es ar rakstu ka ar kazas kāju. Vēlāk lasot tikai šausminos :d taču neaizrādu citām:D
07.07.2013 10:00 |
 
Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Nu tak pasaki viņai, ka Tev viņa besī


Ideāls padoms! :D
es tā darītu, ja mani neliktu kāds mierā, pateiktu "Tu mani besī! Vācies prom."
jo izklausās, ka tava draudzene ir vienkārši dumja vai kā. Nesaprotu, tu viņai kārtīgi skaļi esi teikusi "Tu dzirdi ko es Tev saku?"'
jo reizēm ir tā, ka mēs nemākam runāt. nemākam ar vārdiem notēmēt un trāpīt cilvēkam. tas ir svarīgi lai sadzirdētu.
07.07.2013 10:48 |
 
Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Daudzām gan jau liksies muļķīgi


Kāpēc tad muļķīgi? Nav tā.
07.07.2013 10:50 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits