Uzņēmēji Latvijā ir idioti ! Part II

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Gribētu parunāt par vienu tendenci ko esmu ievērojusi darba sludinājumos intervijās. Un tā ir uzņēmēji prasa ‘’ Kādu algu jūs vēlētos saņemt mūsu uzņēmumā’’

Tas tikai liecina par to, kad šie uzņēmēji meklē tādu kurš izteiks zemāko piedāvājumu un to arī paņems. Tas arī liecina par to, kad uzņēmējs ir nagu maucējs un jūs izmetīs ārā kā tādu paklīdušu suni līdz atradīs kādu kurš ir gatavs strādāt vēl par zemāku algu.

Šie uzņēmēji patiesībā meklē lielāko muļķi, kurš pie reizes arī ir produktīvs pazemīgu pēcpuses laizītāju, ar nodūrušu galvu, kurš gatavs strādāt par zemu atalgojumu, lai tikai būtu darbs.
Ja jūs badā nemirstat ieteiktu izvairīties no šādiem ‘’ gudrīšiem ‘’ uzņēmējiem , kas uzdod tik stulbus jautājumus, jo jau pirmajā tikšanās reizē čakarē jums smadzenes. Izliekoties gudrāki nekā patiesībā ir.

Mana atbilde šādiem uzņēmējiem ir parasti tāda, kad es esmu izvēles pozīcijā un VIŅIEM MAN ir jāpaskaidro par pelnīšanas iespējām viņu uzņēmumā un ES esmu tā kura izvēlēsies pieņemt šādu darba piedāvājumu vai nē.

Un tad nu ir lielas acis un izbīle, ka kāds viņus var atklāti kritizēt jau pirmajā tikšanās reizē un pataisīt par pilnīgiem muļķiem. Tikai protams tādus neviens darbā neņems, visiem vajag nožēlojamus vergus. Bet pagaidām man ir tāda pozīcjia, ka mani tas neuztrauc.

Bet lai nu kā tas tikai pierāda, ka Latvijā vēl joprojām ir par daudz cilvēku un par maz ir aizbraukuši, ja uzņēmēji atļaujās cilvēkus čakarēt šādā veidā. Jo tad kad neviens nepieteiksies uz viņu vakancēm un visa Latvija būs pustukša tad tikai laikam sāks novērtēt cilvēkus kā cilvēkus šajā valstī.
04.07.2013 18:12 |

Reitings 89
Nu kad tu, autore,reiz atvērsi savu uzņēmumu un ņemsi strādāt jauniešus bez pieredzes par 800 ls uz rokas? Nevaru sagaidīt to dienu, kad reiz būs tas labais piemērs

Aizdosi man miljonu ? Varētu kādu ražotni uzbliezt ! :D
04.07.2013 23:03 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Lv nelaime ir taa, ka nav speeciigu arodbiedriibu, no kuraam baidiitos uzneemeeji un arii valsts. Biznesa likumi ir taadi pashi kaa visur citur, tik nav kas robezjas nostaada.
04.07.2013 23:04 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Tev nepatīk esošā situācija un tagad mēģini mīzt caur nāsīm !Nu nesanāks! Tāda ir tā kārtība-iesācējiem maksā maz un darba devējs izvēlās , nevis tu!
04.07.2013 23:08 |

Reitings 89
krista - un kad tu biji nepieredzējusi tu citiem neatņēmi '' laiku '' moš tev nemaz nevajadzēja dod iespēju vajadzēja uz ielas atstāt ?
04.07.2013 23:10 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nepiekrītu. Varbūt ir tādi, kuri tā rīkojas, bet es esmu bijusi uz intervijām, kurās man jautā vēlamo atalgojumu, kad nosaucu ciparu man pasaka, ka viņi piedāvā vairāk. Draugs, kad gāja uz pašreizējo darba vietu, nosauca summu, kas bija vairāk kā 100 ls mazāka par reālo algu. Tā kā nav visi darba devēji tādi briesmoņi, ka ņem tikai to, kurš gatavs strādāt par mazāku summu.
04.07.2013 23:14 |

Reitings 89
krista - Es domāju ka bērnus arī nevajadzētu dzemdēt jo viņi atņem ''laiku '' vecākiem, pa kuru viņi varētu pelnīt naudu.

Un laiks ir nauda un nauda ir laiks un pats galvenais dzīvē ir nezaudēt laiku un naudu. Tāpēc vajag maksimāli egoistiski ierauties kamolā nevienam nepalīdzēt, dzīvot tikai sev uz citiem nospļauties, bērnus netaisīt, dzīvot tikai sev sev sev un vēlreiz sev.

Šitas ir katras '''veiksmīgas '' civilizācijas izaugsmes filozofiskais stūrakmens ! :D
04.07.2013 23:16 |

Reitings 9169
Eseldy taapeec es arii saaku ar minimaalo algu un par to neraudaaju, jo zinaaju, ka man daudz kas veel ir jaamaacaas un jaapguust. Nu nav zaljam gurkjim bez pieredzes jaasanjem taada pati alga kaa pieredzeejusham speciaalistam ar 10 gadu pieredzi. Tas ir smiekliigi. Visi visur saak ar entry level algu un pieredzei augot arii tiek pie lielaakas algas. Jaa, lv taa minimaalaa ir paaraak maza, vajadzeetu buut par paaris simtiem augstaakai, lai var normaali dziivot, bet nu ir jaabuut algu starpiibai. Bija tak labs piemeers, kur visi sanjeema vienaadas algas, neskatoties uz pieredzi. PSRS taa valsts saucaas. Neko, izlaupiija ko vareeja, cilveeki slinkoja un visa iekaarta sabruka.
04.07.2013 23:19 |

Reitings 89
zaljam gurkjim bez pieredzes jaasanjem taada pati alga kaa pieredzeejusham speciaalistam ar 10 gadu pieredzi

No kuras pakaļa šitas ir izrauts ? Es nepazīstu nevienu tādu kurš uzskatītu ka viņam bez pieredzes vajag baigo algu ! NEVIENU

Visi zaļie gurķi ir vispār priecīgi ka viņiem dod iespēju par jebkādu algu sevi parādīt !
04.07.2013 23:24 |

Reitings 9169
No kuras pakaļa šitas ir izrauts ? Es nepazīstu nevienu tādu kurš uzskatītu ka viņam bez pieredzes vajag baigo algu ! NEVIENU

Tad ko tik asi reageeji uz manu paskaidrojumu, kaapeec cilveekiem bez pieredzes uznjeemumi maksaa mazaak un pateici, ka mani vajadzeeja atstaat uz ielas?
04.07.2013 23:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-man liekas,ka taa algas pieliksana arii dod cilveekiem taadu gribeesanu straadaat labaak.Es tagad nezinu,kaa ir Latvijaa,bet mums tacu katru gadu pieliek pie algas un tas ir loti liels stimuls censties,jo ja slikti straadaa ,tad var arii nepielikt!
05.07.2013 00:45 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam neko neieraktiiju par teemu-mums arii prasa,ar kaadu naudas summu buutu mieraa ,bet tas nebuus taads darbs,kaa veikals,sanitaara darbs ,daarznieks ,maaju tiiriitaajs!
Visi profesionaali cilveeki loti nopietni apsver naudas jautaajumu.
05.07.2013 01:09 |

Reitings 9169
Emmanuelle - Kanaadaa tieshi tas pats. Visi jautaajumu "cik gribi sanjemt" uzskata par normaalu sastaavdalju darba intervijaa un parasti jau visi zina savu aptuveno cenu, jo pie lietas piederaas informaacijas ieguushana par uznjeemumu, algaam sektoraa utt.
05.07.2013 01:17 |

Reitings 34
Reģ: 04.01.2010
Nelasīju komentārus, bet diskusijas nosaukums ir pārāk aizskarošs un grauj uzņēmēju reputāciju, kam Latvijā tā jau ir nelabvēlīgi apstākļi.. Nevajag runāt par visiem! Izklausās vienkārši, ka nevari iegūt darbu par nenormāli augstu summu, bet vai Tavas prasmes un pieredze ir tā vērta, lai pieprasītu tādu algu? Katram cilvēkam ir sava vieta un ja man nāktos pieņemt darbā tādu darbinieku kā Tevi tad, protams, tādai īgņai nemaksātu daudz vai arī vienkārši nepieņemtu..
Un ja Tev tik ļoti viss nepatīk, tad taisi pati savu uzņēmumu un tad jau redzēsim, cik lielu atalgojumu varēsi sev atļauties! ;)
05.07.2013 01:35 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Pēdējā darbavietā man bija pamatīgs abloms. Man arī prasīja, cik gribu saņemt. Es teicu, ka gribu 600, varu sākt strādāt no 500. Jā, labi, paņēma. PIenāca pirmā algas diena un kontā knapi 350. Izrādās, viņi to manu nosaukto bija domājuši uz papīra. Biju reāli vīlusies, bet nu neko jau vairs, paliku strādāt, pamazām cēla, nu jau saņemu tos 550. Bet nu pirmais gads bija kā bija
Atvainojos, bet vienkārši apbrīnojami! Kāpēc Tu nelasi darba līgumu? Tur taču ir rakstīts - pirms nodokļu nomaksas/ pēc nodokļu nomaksas; neto/bruto vai vēl kādā citā veidā pierakstīts tas, ka alga ir uz rokas vai uz papīra. Es domāju, ka, ņemot vērā to, ka Tu nelasi darba līgumu, jau vien diži lielu algu neesi pelnījusi. Nezinu gan, kāds Tev darbs, bet nedod Dievs darbā tikpat pavirši izturēties pret līgumiem, klientu dokumentiem utt.
05.07.2013 07:03 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Nepiekrītu. Varbūt ir tādi, kuri tā rīkojas, bet es esmu bijusi uz intervijām, kurās man jautā vēlamo atalgojumu, kad nosaucu ciparu man pasaka, ka viņi piedāvā vairāk.

iepriekšējā darbā man arī piedāvāja par 100LVL lielāku summu, nekā es nosaucu.
05.07.2013 07:10 |

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Taam, kuraam te taas lielaas darba pieredzes, buutu jau jaasaprot, ka cilveeks nevar taa vienaa dienaa njemt visam uzmest un aizbraukt, ja te tur daudzas lietas. Tie vaacies prom no LV, nu velti juus tos saukljus te rakstaat, nu aizvaaksies, agri vai veelu, par to jau var neshaubiities. Statistikas dati nemelo un ir gauzham beediigi. Ja students arzemees var nopelniit nedelaa to, ko te meenesii,tad par ko vispaar veel te runaat vai diskuteet? Jaa, visi lieliski saprot, ka te nav nekaada Skandinaavija, algas ir atbilstoshas muusu Latvijai, bet vai cenas veikalaa ir taadas pashas? Nu, neviens necer uz miljoniem, reaalo situaaciju saprot, bet ko tas maina? Dziivot taapat gribas, kaa cilveekam, nopirkt sev kaut ko, nevis taupiit un skaitiit kapeikas! Nesaprotu to! Kaut kaadas stulbas fraazes par to, ka zaljsh gurkjis peeksni sacereejaas pelniit. Ar 200ls uz rokas vispaar var izdziivot meenesii? Kaa jau mineeju, neviens students nedomaa, ka uzreiz vr pelniit 800ls, kaa te dazha laba rakstiija, elementaari normaalu algu, nevis izsmieklu. Un te pat nav runa par dziivoshanu, bet izdziivoshanu, kas nav iespeejams pa 200ls.
05.07.2013 08:48 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Autores attieksme darbu meklējot ir zem katras kritikas. :o

Zini teikšu godīgi - tu vari vēlēties kaut 20 000 mēnesī uz rokas, bet tad tev priekš uzņēmuma tīrā peļņa jāienes kā minimums 45 000 mēnesī. jo alga tev uz rokas + nodokļi + uzņēmuma peļņas procents no kura daļa aizies uzkrājumā mēnešiem, ja k.kas pēkšņi notiek, lai arī tad darba devējs tev var izmaksāt tavu lielo algu un daļa aizies investīcijās.

Tātad intervijā saki ciparu cik vēlies un cik tu spēj piedāvāt ienest uzņēmumā. Neviens uzņēmējs nenodarbojas ar labdarību - pamata mērķis ir pelnīt ;) Ja ej ar domu pelnīt tūkstošus un neko nedarīt - protams darba devējs tevi pasūtīs.

Personīgi varu pateikt piemēru - manam biznesa partnerim ir darbinieks, kurš pelna 3x vairāk, kā pārējie viņa amatā nodarbinātie, bet cilvēka produktivitāte ir fenomenāla. Pats šokējos aizbraucot un paskatoties, kādos tempos un ar kādu kvalitāti šis strādā ;) un viņa priekšnieks arī saka - ka šim pat nav grūti viņam maksāt 1000+ mēnesī uz rokas, jo puisis raujas melnās miesās neslinko, neņem pīppauzes, bet nāk un strādā.
05.07.2013 09:01 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Uzņēmēji jau ir dažādi. Gan jau, ka ir tādi, kas tā arī dara, ka pieņem to cilvēku, kas mazāk prasa. Bet tādos nopietnos uzņēmumos, kas domā par uzņēmuma ilgtermiņa attīstību, tad domāju, ka nē. Parasti jau uzņēmumi sastāda budžetu, un kurā, tad arī iekļauj potenciālā darbinieka alga, kādu var samaksāt. Vispār jau uzņēmumam jau nav izdevīgi, ka darbinieki mainās.
05.07.2013 10:08 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man, godavārds, ir žēl tā cilvēka, kurš pieņems darbā tādu kā tu. Ja ir tāda attieksme, tad nevajag vispār iet strādāt privātajā sektorā!!!!
Ja visi uzņēmēji ir tādi idioti, tad kādēļ tu meklē darbu pie uzņēmējiem? Ej, strādā valsts darbu!

Pirms tu tik skaļi visus lamā un apvaino- pati izveido savu uzņēmumu, tad zināsi kā tas ir, cik nepretimnākoša ir valsts un cik nejauki ir cilvēki, pašlabuma meklētāji, cik daudzi skaudības dēļ grib izpostīt to, ko tu esi izveidojis.

Šobrīd tev vienkārši skauž- pati neko nedari, tikai lamā citus, kuri var, iet un dara. Bet, protams, vieglāk jau ir visus nosaukt par idiotiem, nekā pašai pakustināt savu pakaļu. Patlaban izskatās, ka neesi pat 20 Ls/mēnesī vērta.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you’re a mile away and you have their shoes.”
—Jack Handley
05.07.2013 10:28 |

10 gadi
Reitings 384
Reģ: 21.01.2013
Neprātīgs
Vislabākais komentārs un tā tas arī notiek. Darbiniekam ir jānopelna priekš uzņēmuma.
Mans uzņēmuma vadītājs tirdzniecības menedžeriem bija gatavs kaut 2000ls, ja vien viņi ir to spējīgi nopelnīt. Un viņiem tika maksāta laba alga uz rokas vairāk par 1000, bet tas bija treknajos gados.
Eseldy cik es zinu uzņēmējus, tad daudzi saprot, ka viņa uzņēmuma peļņu jau veido darbinieki un tāpēc attiecīgi arī maksā, ja vien ir iespēja. Jo bieži vien jau uzņēmējs vēlas maksāt tās lielās algas, bet nu tas apgrozījums ir tāds kā ir. Jo, lai samaksātu visus nodokļus ir nepieciešama diezgan liela summa. Piemērs, no reālās dzīves. Tirdzniecības uzņēmums, 2 darbinieki (algas virs 500 uz rokas) ir jābūt apgrozījuma vismaz 15000, tad būs pa 0, bet peļņa 0, ja grib peļņu, tad apgrozījumam jābūt lielākam. Tas tev tā ieskatam, lai zini, ka viss nav tik vienkārši.
05.07.2013 10:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits