Atkal Jekabpils slimnica....no manas pasas pieredzes ar ko sakaros pati.....vairakus menesus atpakal....

Reitings 1364
Reģ: 27.05.2013
Vairakas menesus atpakal man sanaca noklut slimnica,nakti sakas asinosana un izsaucu atro palidzibu.....lidz nodalai kamer tiku viss bija labi,attieksme ar samera laba bija,bet noklustot kirurgijas nodala sakas piedzivojums......ievedot mani palata ap 2 nakti,atnaca masina sapotet un 2 nakti man vajadzeja vinas blatosanu uzklausit......kad jautaju ko vina potes,vina uz to atbildeja tada gudra toni,ka zales.....nu es vinai ar tik pat gudra toni atbildeju ka nu tik daudz es saprotu ka zales,kad pajautaju kas par zalem,vina atbildeja vel gudrak,nosaucot gudro zalu nosaukumu un beigas piemitinot diez vai man tas ko esot izteicis.....nju es vinai atbildeju protams ka ne,un musu dialogs turpinajas.....es vinai jautaju kam vinas domatas,tad vina tada toni augstpratiga atbildeja ka lai apturetu asinosanu,nju es dialogu nosledzu ar to ka ar to vajadzeja ari sakt nevis 2 nakti blatot pie manas gultas.....

pienaca rits.....brokastu laiks,kur man atnesa mannas utru bez sals un cukura,bet virsu bija sviesta pikucis uzmests,un pazinoja ka man dieta....acis man bija lielas,domaju ka to vispar var est,protams brokastis man izpalika....

velak ieradas arsts ar veselu delegaciju,kad vins pienaca pie manis,nu man radas sajuta ko es vispar te daru,jo arsts nebija pat iepazinies ar manu slimibas vesturi,kapec es te vispar gulu apmeram tads jautajums,vins pie manas gultas uzturejas ne vairak ka pusotru minuti,pat neparbaudot neko nepasakot aizdevas pie nakamas slimnieces....man acis bija lielas,un kad gribeju ar vinu parunat vins vienkarsi neuzklausot aizskreja prom,jo velejos sarunat ja nekas nav briesmigs tad vienkarsi naksu uz proceduram,par cik tur pat netalu dzivoju.....bet nu diemzel man nesanaca parunat.....

diena turpinajas,ap vienpadsmitiem ienaca edienu iznesataja,vai ka vinu tur sauc un atnesa tiem kam dieta itka otras brokastis....tasite bija divas edamkarotes krejuma,kad vina man to deva es ar lielam acim jautaju ko man ar to tagad jadara un kas tie par brinumiem,vina ar tik pat lielam acim paskatijas uz manis un atbildeja,ka tas esot jaed....mani kirurgijas nodala nepartrauca parsteigt,nu tas bija igs ko ari apedu,jo pusdienas ieraugot man vispar mati celas stavus,

masinas staigaja lika sistemas,nju es jautaju masinai vai vismaz uz nakti ne mani laist majas jo omer pusgadu mazs bernins man ir...uz ko vina atbildeja,ka ne,ja velejos ta sarunat vajadzeja arstam prasit,bet es vinai atbildeju ka nu arsts pat mani neuzklausija un aizskreja,vinas atbilde vispar mani sokeja.....nju jums vajag dakterim skriet pakal....taja bridi bija mana draudzenes atnakusi un izdzirdot sadus vardus,ka pacientam jaskrien arstiem pakal,vina sacela sumu,ka rezultata ieradas 5 minusu laika dezurarsts un veica apskati un nomierinaja ka dzivibai briesmas nedraud un sanitares ,masinas peksni ari saka skraidit.....tad vienkarsi piegaju pie masinas un pret parakstu pametu kolosalo kirurgijas nodalu,jo sapratu ka jegas man tur atrasties nekadas nav.....
04.07.2013 14:29 |

Reitings 143
Reģ: 15.06.2010
Pretīgi.Man ir tiesības zināt,ko man vēnās ielaiž.Sen jau ārsti,māsiņas ir pazaudējuši cieņu,cilvēciskumu .Tas tapēc,ka no tās lielās naudas ko mēs atstājam viņi saņem grašus.
04.07.2013 17:54 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Cilvēkam ir tiesības zināt,ko viņam potē, kādas zāles dod. manuprāt, ir normāli pajautāt,ja pacients tā vēlas. var gadījies,ka ir alerģija pret kādu medikamentu, vai arī kāds pacients ir pret kādām zālēm kategoriski pret, neuzskata par vajadzību tās lietot. var būt daudz un dažādi gadījumi.

mannas utru bez sals un cukura
manuprāt, normāls slimnīcas ēdiens.

divas edamkarotes krejuma
tas gan man šķiet dīvains diētiskais
ēdiens..saprastu,ja būtu krējums ar biezpienu vai tml. neviss viens pats krējums.

vins pie manas gultas uzturejas ne vairak ka pusotru minuti,pat neparbaudot neko nepasakot aizdevas pie nakamas slimnieces....man acis bija lielas,un kad gribeju ar vinu parunat vins vienkarsi neuzklausot aizskreja prom
var būt Tev viņam vajadzēja uzreiz pajautāt un nevilcināties ar jautājumiem. Tu viņam sāki uzdod jautājumus un viņš pagriezās un aizgāja prom ,vai arī vilcinājies?
04.07.2013 18:19 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Te nav ko satraukties!Tā ir "normāla" Latvijas slimnīcu parādība;)
04.07.2013 18:25 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Guļot slimnīcā, man nekad nav ienācis prātā jautāt, ko man tur vēnā laiž, jo uzskatu, ka man tur tāpat nav nekādas sajēgas, neskatoties uz to, ka studēju medicīnu. :) Un prakses laikā mani arī kaitina daži pacienti, kuri jautā, kas tur viņiem tiek laists iekšā. :D Pirmo reizi ierodoties pie pacienta, ārstam ir bez maz vai pienākums jautāt, kas noticis un kāpēc atrodas slimnīcā, neskatoties uz to, ka slimības vēsture ir 100 reizes pārlasīta, jo katru reizi slimnieka stāstiņš var atšķirties. Tāda tā attieksme ir visās slimnīcās, tā tiešām ir medicīnas iestāde ar simtiem slimu, čīkstošu, neapmierinātu cilvēku, kuri uzskata, ka konkrēti pret viņu ir pretīga attieksme. :)
04.07.2013 18:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es gan atbalstu to, ka ir jaapasaka, kas cilveekam tiek laists veenaa un kaadas zaales dotas. Ko var zinaat, varbuut ieprieksh cilveekam ir bijushas nepatiikamas blakusparaadiibas no konkreetaa medikamenta un ja cilveeks zina, kas ar vinju notiek, vinjsh ir daudz mieriigaaks un mazaak agresiivs (cilveeki saapees vispaar meedz buut nejauki).
Vieniigais, no aarsta un personaala prasiit nevar, lai velta iipashu uzmaniibu, jo ir paaraak daudz pacientu uz vienu medikji.
Koskaties es ljoti ceru, ka ik reizi kaa darbaa vai personiigajaa dziivee pieljausi kaadu kljuudu, uzreiz tiksi pamesta vai atlaista. Tas taa, karmai. :) Lai beidzot pielektu, ka nav pasaulee taada cilveeka, kursh nekad, nekad nebuutu kljuudiijies. Saliidzinoshi ar paareejaam profesijaam, medikji un sapieri tik tieshaam pieljauj mazaak kjuudu darbaa, jo sekas maksaa dziiviibas, taapeec vinju uzmaniiba ir sakoncentreeta liidz maksimumam, bet pat ja datori un dievs kljuudaas, tad ko var prasiit no vienkaarshaa mirstiigaa.
04.07.2013 19:24 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
krista, paldies par mīļo novēlējumu. Kad Tevi personīgi skars mediķu nolaidība un tas būs dzīvības un nāves jautājums, paglaudi galviņu un saki, visi jau kļūdās.
04.07.2013 19:30 |

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Mani atkal uzautrina slimnīcu slēgšanas. Stāsts no paziņām sīkumus nezinu, bet domu sapratīsit : Mans krustēvs ar dēlu bija izgājuši ārā. Kaut kādā veidā puiku kājā sakoda suns, bija stipra asiņošana un bija jāsauc ātrie. Viņi dzīvoja gulbenē, kur slimnīcas vairs nebija ir kaut kāds stacionārs, bet tur nešuj brūces. Rezultātie ātrie viņus aizveda uz Balviem. Šuves uzlika un palaida uz mājām. Bet kā lai tiek uz mājām? Krustēvam nebija maka līdzi, lai samaksātu par autobusi. Krustēvam bija kauns stopēt, puika stopēja mājup. Beigās kaut kādi paziņas pēc laika apstājās un paņēma aizvest. Tā ir, tevi izliek uz ielas svešā pilsētā bez naudas un domā ko dari. [/b
04.07.2013 19:31 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Koskaties, domāju, ka LV ikviens ir saskāries ar ārstu nolaidību. Bet tāpēc jau nevajag krāt sevī šīs negācijas.
04.07.2013 19:32 |

Reitings 2033
Mans krustēvs ar dēlu bija izgājuši ārā. Kaut kādā veidā puiku kājā sakoda suns, bija stipra asiņošana un bija jāsauc ātrie. Viņi dzīvoja gulbenē, kur slimnīcas vairs nebija ir kaut kāds stacionārs, bet tur nešuj brūces. Rezultātie ātrie viņus aizveda uz Balviem. Šuves uzlika un palaida uz mājām. Bet kā lai tiek uz mājām? Krustēvam nebija maka līdzi, lai samaksātu par autobusi. Krustēvam bija kauns stopēt, puika stopēja mājup. Beigās kaut kādi paziņas pēc laika apstājās un paņēma aizvest. Tā ir, tevi izliek uz ielas svešā pilsētā bez naudas un domā ko dari.
04.07.2013 19:34 |

Reitings 1033
Anne, tas jau sen ir aizmirsts, neko nekrāju sevī.. par cik pacēlās šī diskusija, tad nu jāuzraksta arī savi piedzīvojumi. Ceru, ja nākamreiz nāksies saskarties ar iestādi ko sauc par slimnīcu, saņemšu maksimālu aprūpi.
Neko nesaku, ja pārdevējas kļūdās.. štrunts ar visu, pieci, desmit santīmi mazāk atdeva vai vēl kas.. bet, ja iet runa par tik nopietnu tēmu kā dzīvība.. tad nevēlos, lai aprūpētājs pieļauj kļūdas.. domāju neviens to negribētu.. Lai slava tiem, kas tiešām no sirds dara savu darbu, ar vislielāko atbildību, bet tādiem, kas luni dzen.. nav ko teikt.
04.07.2013 19:38 |

10 gadi
Reitings 10290
krusTTēvs.
Krusttēvs pajautāja, vai var pagaidit slimnīcā kaut kur, kamēr atbrauc pakaļ vai kā??

un vispār man šķiet, ka šādas lietas visādas notiek tikai ar tādiem pašiem cilvēkiem, jo ar manu 'ģimeni NEKAD nekas tāds nav noticis, visi dakteri ir bijuši labi, pārējais personāls arī, visu izdara, lai tik cilvēks justos labāk.

meklējiet vainu sevī!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04.07.2013 19:39 |

Reitings 1033
Ā, atcerējos gadījumu, kad vectēvs no slimnīcas tika izlaists slims.. cilvēks aiziet uz slimnīcu, lai uzlabotu veselību, bet iznāk vēl slimāks.. atkal mediķu kļūda.. un ne jau maziņa kļūdiņa ko vēsi piedosim.. cilvēks cer, paļaujas, uzticas ārstiem, bet tiem pie kājas savs pacients.. jālaiž mājās, vienalga, ka galīgi slims.
Domājams, ja pret jūsu vistuvākajiem cilvēkiem mediķi attiektos ar vienaldzību, jūs arī sašūmētos.
04.07.2013 19:42 |

Reitings 1033
piparene, ne uz visām situācijām to var attiecināt "meklē vainu sevī".. kādu gan vainu sevī, lai meklē slims cilvēks, kurš dodas uz slimnīcu, lai saņemtu aprūpi?! Taču tā vietā Tev parāda vidējo pirkstu.. un tāds pats ej atpakaļ uz mājām.
04.07.2013 19:43 |

Reitings 9169
Koskaties - kas, varbuut medikji ir kaut kaada atskiriiga kasta, kam vari spljaut virsuu? Vinji nenogurst, vinjiem nekad darbaa nav kriizes situaacijas, vinjiem nekad nav galvassaapju utt? Zini, kjeercoshi pacienti, kuri izturaas kaa karalji tikai paaugstina stresa liimeni un nav briinums, ka tieshi taadiem pacientiem arii tiek aizsjauts garaam veenai.
04.07.2013 19:44 |

Reitings 2033
Krusttēvs pajautāja, vai var pagaidit slimnīcā kaut kur, kamēr atbrauc pakaļ vai kā??

Domā viņš par to neiedomājās, a ja nav kam pajautāt?
04.07.2013 19:47 |

Reitings 9169
atcerējos gadījumu, kad vectēvs no slimnīcas tika izlaists slims.. cilvēks aiziet uz slimnīcu, lai uzlabotu veselību, bet iznāk vēl slimāks.. atkal mediķu kļūda.. un ne jau maziņa kļūdiņa ko vēsi piedosim.. cilvēks cer, paļaujas, uzticas ārstiem, bet tiem pie kājas savs pacients.. jālaiž mājās, vienalga, ka galīgi slims.

Domaa, aarsti tik ljoti grib mest aaraa slimus cilveekus no slimniicas? Ne tak. Tas viss pateicoties burviigajai ministrijai, kura ir salikusi visaadus normatiivus, cik ilgi katrs var atrasties slimiicaa un kaadaa staavoklii. Slimniicas ir paarbaaztas un tos, kuri uz paareejo fona izskataas nedaudz veselaaki, tos arii laizj aaraa. Aizej kaut dienu pastraadaa slimniicaa pirms izsaki spriedumus.
04.07.2013 19:48 |

10 gadi
Reitings 10290
ja jau kāds izrakstīja, tad jau bija arī kāds, kam pajautāt.
04.07.2013 19:49 |

Reitings 9169
Vispaar lv ir ljoti liela savstarpeejaa neiecietiiba. Ne tikai mediciinaa, bet arii citur. Ar zemajaam medikju algaam un pacientu attieksmi driiz nebuus, kas slimniicaas straadaa, jo vecie aizies pensijaa, bet jaunie buus izbraukushi aaraa. Kaut kaa citur aarzemees taa nezaakaajaas par medpersonaalu. Nesaku visi, bet arii pacientu nesavaldiiba noved pie taa, ka jaunie, laipnie rezidentuuras studenti un jaunaas maasinjas peec paaris gadiem paarveeshaas par raganaam uz slotaskaata.
04.07.2013 19:52 |

Reitings 2033
Mana māsa, kad viņa lika breketes 16 gados braukāja uz Rīgu pie zobārstiem. Kaut kādas procedūras viņai veica, nezinu ko ,un viņai tētis nebija ieskaitījis pietiekami daudz naudas, jo nekad iepriekš nezināja cik būs jāmaksā. Kaut kāda māsiņa viņu tāpēc, ka nebija pietiekami naudas līdzi nosauca par stulbu lauķi. Burtiski tā arī pateica, jā viņa ir no laukiem, tāpēc tā drīks teikt. Viņai vēl aivien ir stipri sevi jāpiespiež lai aizietu pie kāda ārsta, jo jūtas kā apgrūtinājums.
04.07.2013 19:53 |

Reitings 1033
Tad, lai klapē uzreiz ciet to iestādi, ja slimi cilvēki jālaiž ārā.. samaksā naudu un viss par velti. Nekāda labuma. Un, ja vēl par maz, tad nozog naudu arī. Atliek vien minēt, kurš ir vainīgs.. kāds no ārstiem, māsiņām jeb kāds no pacientiem.
Ko tur vairs daudz. Nedod Dievs kādam saskarties ar kļūdu pieļāvušiem mediķiem, kas var atstāt sekas.. nedod Dievs, ka par Jūsu atvasītēm neparūpējas pienācīgi. Tad es atgādināšu "visi jau kļūdās". Kļūdās jau, bet nu...
04.07.2013 19:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits