Diploms un darbs

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Šovakar ļoti daudz tēmu par darba iespējām, tāpēc aizdomājos arī pati.

Kāds diploms ir jums, kāda kvalifikācija, kādu skolu pabeidzāt un kur šobrīd strādājat?
Piemēram, maģistrs/ bakalaurs/ 1. līmeņa profesionālā izglītība un darba amats. ( Atbilstošs kvalifikācijai vai pavisam citā sfērā.)

Jautāju, jo pati nevaru izlemt, ko vēlos studēt, kam ir un kam nav jēga, cik viegli būs atrast darbu savā sfērā ar iegūto izglītību. Lūdzu jūsu viedokļus un pieredzi. :)
28.06.2013 00:04 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
julenok - kā tas vispār notiek? Nu tu izlem-došos uz Vāciju un tālāk? Tu zini jau, kur strādāsi, sazinies ar slimnīcām vai kā? Testi?
28.06.2013 12:05 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
_paris

es braukšu ar savu vīrieti :) Tā ka ja es vēl iepazīšos ar feinu vācieti - dzīve būs vēl grūtāka :)))))))))
28.06.2013 12:06 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ir iegūts prof.maģistra grāds būvniecībā (RTU), studēju doktorantūrā. Kopš pagājušās nedēļas strādāju par viena projekta vadītāju un vēl divos par izpildītāju (izklausās dīvaini, bet tā man līgumā rakstīts). Izglītība noder, bet varētu iztikt arī bez tās.
28.06.2013 12:07 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Baltu filoloģija+pedagoģija, strādāju tieši filoloģijas, ne pedagoģijas jomā. Ar šī brīža prātu nebūtu mācījusies pedagoģiju, bet gan ko citu, kas vairāk noderētu manā darba ikdienā. Tāpat arī būtu vairāk spiedusi uz specifiskām valodām, lai gan to es varētu darīt arī tagad, ja pārvarētu slinkumu un saņemtos. :D
28.06.2013 12:38 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Maģistrs LU juristos, jurista kvalifikācija, darbs - advokātu birojā jurista palīgs (2,5 gadus strādājau jau), jo kvalifikāciju ieguvu nesen, izlaidums tik pēc nedēļas, kad būs oficiālie papīri. :)
28.06.2013 12:44 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
_paris

Es izdomāju un sāku mācīties vācu valodu. Jo kamēr nav B2 - uz tevi pat neskatīsies (tagad dāžās vietās prasa C1 jau). Tad noliku B2 un tagad aktīvi meklēju slimnīcu. Meklēju ar latvijas firmas palidzību (kura saruna tikšanos ar Vācijas pārstāvjiem), ar vācijas firmas starpniecību un caur drauga tēvu (jo viņam ir ļoti labas paziņas Vacijā). Tā ka eksāmenu noliku tikai pirms 2 nedēļām - pagaidam nezinu, ko man atradīs. Domāju, ka tas aizņēms vidēji 3-6 mēnešus.Arī pati rakstu slimnīcām ,ka esmu tāda un tāda un vēlos pie viņiem braukt - bet slimnīcas man vispār neatbild :)))
Testi tur ir diezgan viegli (cik man ir zināms), nav tā, ka citās valstīs, kur tev jāaprliek vairāki eksāmeni valsts valodā.
28.06.2013 12:45 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
bakaluars kada no tehniskas zinatnes novirzieniem(konkreti kas-lai paliek mana zina). ar darbu ir ka ir. ja vinu var atrast sava joma, tad alga ir super smiekliga vai nereti tada vispar nav kadu laika posmu. tur gaida cilvekus "negerus", kuri stradas ar lielu prieku un atdevi, bet neprasis neko preti, jo vini tak partiek no gaisa un zinatnes:D kaut gan nenoliegsu, ka saja joma var ari loti pat labi pelnit, tikai gaidit, kad apmirs vecie direktori ir mulkigi:D
28.06.2013 12:53 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
bakalaurs un maģistrs vienā no dabas zinātņu jomām.
savā specialitātē iepriekš strādāju 1 gadu. tagad 5 gadus strādāju ne tieši savā specialitātē, bet joma nav pārāk tālu no manas izglītības.
manās darba vietās atbilstošs diploms bija viens no galvenajiem kritērijiem.
bet pašlaik es prātoju par citas specialitātes apguvi, jo dabas zinātņu jomā vakanču praktiski nav, bet darbu nomainīt gan vēlos.
28.06.2013 13:53 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Paldies par atbildēm. Izskatās, ka tiešām liela daļa ir ar vismaz bakalauru kabatā un strādā savā specialitātē, feini. Par to, ka jāizvēlas, kas pašai patīk un pašai jādomā, man sen ir skaidrs, mēģinu mācīties no citu pieredzes, drīzāk, cik nu to var. :)
Piekritīšu Rene teiktajam, ka
mūsdienās izglītībai ir mazāka nozīme, vairāk atkarīgs no tā, kur tu pareizajā vietā un laikā trāpies un cik ļoti vēlies ko sasniegt
, bet jāmācās vienalga ir, bez izglītības neviens pat virsū neskatās.

Varbūt ir kāda, kura ir studējusi tieši koledžā, kādas izredzes atrast darbu un turpināt studijas tālāk?
28.06.2013 16:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits