Uzņēmēji Latvijā ir idioti !

Reitings 89
Reģ: 27.06.2013
Šobrīd pašai darbs ir , paralēli studēju, bet gribēju pagaudot par jauniešu iespējām darba tirgū. Studēju šobrīd grāmatvedību un es sāku aizdomāties par to , kas mani gaida nākotnē pēc studiju beigšana, vai es spēšu dabūt darbu savā izvēlētā profesijā.

Jo piemēram mans brālis 3gadi atpakaļ izmācījās par elektriķi Latvijā nekur viņu neņēma darbā, jo nebija pieredzes. Bet no kurienes pašiem tiem uzņēmējiem pieredze ? No iepriekšējām dzīvēm ? Visiem ir tikai prasības, sava mašīna, savs kapitāls, min 2-5 gadi pieredze, tādi un šitādi sertifikāti.

Brālis gadu Latvijā pastrādāja ( ne savā profesijā) sakrāja naudu un aizbrauca uz Dāniju, 6 mēnēši strādāja melno darbu līdz viņam deva iespēju pastrādāt pa savā izvēlētā profesijā. Darba devējs uzreiz piedāvāja mašīnu, darbam portatīvo datoru, telefons, degviela, kursi viss darbam nepieciešamais sagādāts un apmaksāts.

Bet Latvijā visi tikai gaida jau gatavu produktu jauniešos uzņēmēji ieguldīt negrib, palīdzēt neviens negrib neies jau ražot sev konkurentus. Un kāda velna pēc viņam vajadzētu tagad braukt atpakaļ uz Latviju jau ar pieredzi un zināšanām, ja šeit visiem par viņu bija nospļauties ? Turklāt tur viņam maksā vairākas reizes lielāku algu nekā šeit.
Man ir tādas aizdomas, ka mani gaida tāds pats liktenis.

Jo Latvijā visos vadošos amatos izskatās ka ir aizsēdējušies pensiju pumpētāji, kuriem tikai notīties pensijā ar lielo piķi padzīvot šiki, un kad atstieps galus, kāda starpība, kas notiks pēc viņiem nospļauties, ar kādām problēmām jāsastopas jaunākām paaudzēm ka tik pašiem silti un labi, šeit un tagad uz citu nākotni pajāt.
27.06.2013 21:34 |

Reitings 89
Gan jau, ja tūlīt labais onkulis piedāvātu darbiņu savā firmā, skriešus aiztestu un aizmirstu visu žagošanos par strādāšanu caur paziņām.

Nu ja un man tāda onkuļa nav ! Būtu skrietu tas gan.

Bet tev laikam ir un tāpēc te atnāk un ņirgājās par tām kurām tādu nav. Un sāk mētāt tekstus kas grib tas var utt un kas negrib tas piečurā bikses, un deguns atsitās pret durvju augšējo slieksni, bārstot gudros tekstus !
27.06.2013 22:59 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Eseldy, aizej paguli, no rīta paliks vieglāk.
27.06.2013 23:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
ja nav kontaktu neko nevar izdarīt blenžot tajos jēlajos interneta sludinājumos.

Daudzaas vietaas pasaulee taa ir! Kanaadaa tiek pat speciaali kursi un seminaari vadiiti, lai iemaaciitos kaa pareizi apieties ar "social networking". Intravertums, neprasme draudzeeties un klachoties tiek uzskatiita par lielu netikumu un to sheit pat to aarstee pie psihologiem. Cilveeki riiko pat speciaalas balliites, kuraas var sapaziities ar savas profesijas paarstaavjiem, dodaas regulaari uz "job fair" un savus FB, Linkedin un paareejos uztver kaa darbu. Protams, arii nekomunikablie beigaas tiek pie sava darba, bet ir viennoziimiigi vieglaak un aatraak ar pareizajiem kontaktiem.
27.06.2013 23:01 |

Reitings 89
Eseldy, nokaitināji. Būtu Tev devusi ieteikumus, kur meklēt darbu, jo pati strādāju grāmatvedībai ļoti tuvā nozarē, bet nav vērts. Lai veicas Dānijā!

Ak mana muļķe vagīna, masturbēju to jo tikai mana !

Respektīvi tev slikti ar humora izjūtu :D
27.06.2013 23:06 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Tu nu gan te raksti muļķības. Tas, ka pati nevari atrast darbu, nenozīmē, ka citi nevar. Uzņēmumi ņem darbā arī studentus bez pieredzes. Pati atradu savā sfērā un puisis atrada savā sfērā un ne man, ne viņam diploma vēl nav kabatā.
Ja uzraksta labu CV (bez fake darba pieredzes) un motivācijas vēstuli un labi sevi pasniedz darba intervijā, viss izdosies. Vajag tikai gribēt, nevis sēdēt un čīkstēt, ka visi slikti un viss ir slikti.

Maini attieksmi un viss būs.
27.06.2013 23:06 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Nezinu kā jums, bet man izskatās pēc troļļa. :D
27.06.2013 23:08 |

10 gadi
Reitings 3882
Reģ: 10.03.2009
Eseldy

Tu esi lose? Nesaproti,ka visur ir pārbaudes laiks, un uzreiz Tev nepiķos lielo piķi? Loģiski,ka sākuma būs jādara Tev nevisai patīkamie darbi, kaut vai ofisa uzmazgāšana,un par mazu smakasu. BET! Uztver to kā parbaudījumu no priekšniecības! Jauniņam jāsāk no apkašas!!! Tā krājās pieredze.
27.06.2013 23:09 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es domāju, ka aizbraukšana pastrādāt kādā citā valstī tev tikai nāks par labu. :) Dzīve citā vidē un tai nepieciešamā patstāvība bieži vien paplašina redzesloku un vairo cilvēkā piezemētību.
27.06.2013 23:11 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Bet tev laikam ir un tāpēc te atnāk un ņirgājās par tām kurām tādu nav. Un sāk mētāt tekstus kas grib tas var utt un kas negrib tas piečurā bikses, un deguns atsitās pret durvju augšējo slieksni, bārstot gudros tekstus !

Varu savā ziņā piekrist, jo bieži vien tos stulbos ja grib, tad var tekstus nākas dzirdēt tieši no personām, kas pašas siltā vietā iekārtojušās ne pirkstu nepakustinot(respektīvi, pateicoties radiem). Un tad mētā krutās, dirsdamas uz citiem. Darba vietā, kur strādāju šobrīd, arī viena tāda ir - iekārtojusies, jo papiņš draugos ar bosu, neko nedara un augstprātīgi dirš uz tiem cilvēkiem, kas meklē darbu, bet neveiksmīgi, jo nav ar tādiem sakariem. Deguns debesīs un desmit reižu atkārto - ja grbi, tad var, bet pati neko nav darījusi. Tracina.
27.06.2013 23:12 |

Reitings 89
Ja uzraksta labu CV (bez fake darba pieredzes) un motivācijas vēstuli

Labdien, man ļoti fascinē ciparu cipari jūtos ļoti motivēta ciparoties ar cipariem. Man ļoti piestāv sēdēt pie latpota un drukāt skaitļus excel tabulās, un jūtos ļoti motivēta motivēt sevi to darīt bez kļūdām un maksimālā atrumā, kladzināt tādā atrumā kad aizsviļās klaviatūra.

Kā arī ļoti motivēju sevi lasīt neskaitāmās, izmaiņas likumdošānā, un uzņēmumu nodokļu politikā.

Brīvajā laikā trēnējos un dauzd skrienu tāpēc, skraidīt pa ofisu ar papīriem rokā un kafijas krūzi iebāztu starp pupiem, es varu veikt ļoti tuvu profesionālu sprinteru līmenim.
27.06.2013 23:13 |

10 gadi
Reitings 3882
Reģ: 10.03.2009
tiešām lose
27.06.2013 23:17 |

Reitings 89
Deguns debesīs un desmit reižu atkārto - ja grbi, tad var, bet pati neko nav darījusi. Tracina.

Piekrītu sista :)

Lielāka daļa cosmo komentētāju ir tādas, losenes ! Un kas viņas parodē tā uzreiz uzmet lūpu un apvainojās.

Un vēl par tām motivācijas vēstulēm, 20 uzņēmumi kuriem aizsūti cv un katram savu rakstīt ? Ar to cik viņu uzņēmums ir fascinējošs ? Sviecsts
27.06.2013 23:24 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
jā, protams, darba devējiem patīk, ja cilvēki uzraksta speciāli viņiem to lapeli. nevajag jau eseju rakstīt.
27.06.2013 23:32 |

Reitings 89
jā, protams, darba devējiem patīk, ja cilvēki uzraksta speciāli viņiem to lapeli. nevajag jau eseju rakstīt.

A taisnību par viņiem rakstīt nedrīkst ? Kad ir dzirdētas sliktas atsauksmes par viņiem un kad viņi pret saviem darbiniekiem izturās kā pret lopiem.

Bet tu esi nožēlojamā situācijā un jāiet strādād vai ir otra iespēja nospāgt badā ? :D
27.06.2013 23:36 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
Vienmēr jau kāds uzrakstīts kko sliktu, kas varbūt pat nav vairs aktuāli uz tekošo brīdi.
mans darba devējs ir ar diezgan pasliktu slavu, kas velkas no pagātnes, bet neko tādu nesmu izbaudījis kopš tur strādāju. tākā viss ir laicīgs.
27.06.2013 23:42 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Izlasiju tikai topu, komentaarus nee. Luuk taa ir gadiijies, ka man ir uznjeemums, bet taadus kaa tu tochna nenodarbinu. Tie, kas maak tikai zjeeloties, luudzu, brauc kaa tavs braalis vergot uz aarvalstiim. Es nodarbinu tos jaunieshus, kuri ir meerkjtieciigi, nevis pie pirmajaam gruutiibaam lien Anglijas zemenju vagaas. Un vispaar, kaapeec braalis jau studeejot nemekleeja iespeejas piestraadaat sev pietuvinaataa profesijaa? Diplomus tagad katram mukljim dala. Tas liek secinaat, ka tavs braalis nekaads dizjais speciaalists nemaz nav, turklaat sadomaajies, ka peec augstskolas viss uz paplaates tiks pienests klaat.
27.06.2013 23:43 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Esmu labs piemērs tam, ka ņem tos nejēga studentus arī darbā. Pabeidzu prof.skolu, prakses vietā piedāvāja darbu. Tagad mana darba vieta maksā manas studijas augstskolā, telefonu un piešķirts portatīvais dators, ja būtu tiesības uzticētu darba auto arī.Nu labi, dators un telefons ir nieks un pašsaprotami manā darbā. Pieredze darbā pirms tam man bija 0, biju jau domās sakrāmējusi somu prom braukšanai. Tā kā - nav tik ļauni nemaz te :)
27.06.2013 23:43 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Lancaster, ja Tev tā draudzene neiet strādāt, es piesakos :D

Bet par pieredzi jaunos gados - tad ņem vērā pat pieredzi, kas nav tieši saistīta ar konkrēto amatu. Man nesen bija jāizskata kaudzite CV, un tur vidusskolas pēdējās klases meitene sarakstījusi dažādas brīvprātīgā darba aktivitātes, papildus kursus - smuka rindiņa bija. Un ko es? Lasu un domāju :"O, liekas darbīga meitene, gan jau nav jāstumda un jābaksta, pati prot pieņemt lēmumus, etc". Satiku, aprunājos, tā arī bija. Nostrādāja labi to laika posmu, kas bija jāstrādā, un tagad viņai ir vēl viens ieraksts CV.

Nesēdēt uz dīvāna un negaidīt - tas palīdz.
27.06.2013 23:50 |

Reitings 89
. Un vispaar, kaapeec braalis jau studeejot nemekleeja iespeejas piestraadaat sev pietuvinaataa profesijaa?

Tad ar bija sliks nebija pieredzes. Turklāt vienā darba vietā paņēma pa priekšu citu zaļknābi kurš izrādās, bija uzņēmuma darbinieces memmītes dēls. Un šis tam tika pa priekšu tikai tā iemesla dēļ.

Tas bija pēdējais piliens viņa pacietības mērā šajā fantastiskajā korupcijas iespēju zemē ko sauc Latvānija. Tāpēc viņš ir aizbraucis ar aizvainojumu.

Bet nu protams tu jau vari domāt ka viņš bija pēdējais sūds, tas jau tipiski Latvāņiem. Turklāt viņš tur nevergo, bet nu jau dzīvo nevis izdzīvo!

Kamēr tavi vergi tev pelna glaunu mašīnu un kapitālu.
27.06.2013 23:53 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
"Kas darbu nedara, tas par darbu runā. Kas darbu nespēj, tas darbu kritizē. Kas darbu dara, tas klusē, un darbs par viņu runā." - Rainis
27.06.2013 23:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits