Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mīļotais vs ģimene/radi

 
Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Ko jūs darītu, ja jūsu mīļotajam nebūtu pārāk ideālas attiecības ar jūsu ģimeni un radiem?

Sakotnēji bija normāli, bet tad manējais pārāk sačupojās ar maniem radiem, sāka bīdīt kopīgas lietas un notika shit :( Pēc kā vairāki mani radinieki ir dusmīgi uz manējo. Bet tā kā man visi radi ir baigi vienotie, tad sanāk, ka visi ir nostājušies pret viņu.

Rezultātā mēs ar manējo vairs neapciemojam manus radus, jo vienkārši nekomfortabli jūtamies dēļ tā visa. Man iekšēji tas loti sāp, jo līdz šim man bija ļoti labas attiecības ar radiem, biju tāda kā dzimtas mīlulīte, visi mani mīlēja un ļoti ieredzēja. Bet dēļ mana puiša esmu kļuvusi par dzimtas balto zvirbuli :(

Mans puisis to nesaprot. Viņš uz to visu vispār neiespringst, sakot, ka ne jau ar radiem viņam jābūt kopā, bet ar mani, un mums kopā taču ir labi. Viņš ir no tiem, kuriem vispār nav svarīgs citu viedoklis. Un ar saviem radiem viņam nav tādas ciešas attiecības, līdz ar to viņš nesaprot, kā tas ir. Ja būtu apgriezta situācija un viņa radiem es nepatiktu, arī tad viņš nesatrauktos. Saka, ka jādzīvo dēļ mums un po uz radiem.

Kā jūs vērtējat šo situāciju un ko ieteiktu?
27.06.2013 16:07 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Es piekrītu tava vīrieša domām.

Viņa vietā justos superpriecīga! Es tiešām nevēlos iepazīstināt savu izredzēto ar saviem radiniekiem, ne es taisos kopīgos izbraucienos braukt, ne vēl ko. Un man arī nav tās tieksmes iepazīties, uzturēt labas attiecības ar izredzētā vecākiem. Tikai diemžēl ne visiem ir tādi uzskati un ja pagadās vecāki, kas uzstāj uz ko citu vai vēl labāk - otra puse, tad sanāk, kā jums ir.. Ieteiktu tiešām nesaskatīt problēmas, kur to nav, ja jau jums attiecības ir labas.
27.06.2013 16:12 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man ir svarīgi, lai vīram ar maniem radiem ir labas attiecības. Tāpēc nevajag ar radiem kārtot biznesa vai kādus citus darījumus.
27.06.2013 16:15 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Nesaskatīt problēmu, kur tās nav? Tas, ka meitenei bija labas attiecības ar radiniekiem, bet puisis (ja pareizi sapratu) visu sačakarēja un tagad viņai ir sliktas attiecības ar radiniekiem dēļ viņa, nav problēma? Meitene pat teica, ka viņai ir sāpīgi, jo pirms tam attiecības bijušas ļoti labas - tā tiešām nav problēma? Es nekad nesaprotu šādus komentārus... Ģimene un radi (ja ar viņiem ir labas attiecības) ir ļoti svarīga dzīves sastāvdaļa - ja pēkšņi viss tā sabojājas un ne autores vainas dēļ, tad tā ir pat ļoti liela problēma.
27.06.2013 16:19 |
 
Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Protams, pie šīm sliktajām attiecībām mans mīļotais pats lielā mērā ir vainojams... ar savu raksturu... mani radi tāda tipa vīriešus nesaprot :D Un nu jau arī par vēlu ko labot. Viņš pats arī nemaz netaisās labot, jo nekad nevienam nepielīdīs, pārāk lepns.

Kas man nepatīk ir tas, ka radi mani it kā žēlo. Piemēram bija viena tikšanās ar vecmammu, viņa ar mani runā un tā sērīgi "nu jā, tev jau diemžēl tāds pagadījies... ak tu nabadzīte... paskaties, kādi tavām māsīcām forši vīri, cik mēs labi satiekam visi" un tādā garā :)
Vai arī biju reiz viena pati radu saietā, tur bija svešs puisis un brālēns viņu mudināja man piesist kanti un smejoties, ka šis moš labāks būs.

Man tā gribētos, lai manējam būtu labas attiecības ar maniem radiem, vasarās varētu braukt ciemos, kopā svētkus svinēt, jo man viņu visu pietrūkst.
27.06.2013 16:20 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nesaskatīt problēmu, kur tās nav? Tas, ka meitenei bija labas attiecības ar radiniekiem, bet puisis (ja pareizi sapratu) visu sačakarēja un tagad viņai ir sliktas attiecības ar radiniekiem dēļ viņa, nav problēma?

Nu pagaidi, vai kāds liedz meitenei iet un uzlabot tās attiecības ar radiem? Pie kā ir vainīgs puisis, kāpēc viņu jāzāģē? Cik saprotu, viņam nostāja ir līdzīga manējai - ja arī pašam ar saviem radiem nav nekādas tuvās attiecības. Tad ko tur varēja gribēt un sagaidīt? Nē, nu, protams, var jau šķirties un meklēt puisi, kas patiks mammītei.
27.06.2013 16:21 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Zini, man pat ir pretēja situācija un arī nepatīkama:D Maniem draugiem, ģimenei un pat kolēģiem manējais tik ļoti patīk, ka ja es ar viņu izšķirtos, ticu, ka ar mani neviens ilgi nerunātu:D Tas reizēm kaitina, ka, piemēram, "nu ko tu tur pārspīlē- kā tu vari uz tādu foršu puisi tā dusmoties utml? Besī, atvainojiet..
Grūti spriest par Tavu situāciju, jo nav jau zināms, kādas ziepes konkrēti tavējais savārīja radu priekšā, jo no tā arī daudz kas atkarīgs. Mans bijušais man vienreiz iekrāva pa seju un visi no manis arī novērsās, ka pēc tāda gadījuma vīrietim piedevu. Pēc tam pati nožēloju, jo ja vīrietis iesit vienreiz...sitīs arī otrreiz. Tas man tagad ir skaidrs. Savukārt, ja Jums situācija ir pavisam savādāka un salīdzinošs sīkums, gan jau ar laiku pieņems:) Galvenais, LAI TU ESI LAIMĪGA:)
27.06.2013 16:22 |
 
Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Man vispār liekas - jo mazāk citi (tai skaitā - radi) jaucas pa pāra attiecībām, jo labāk.
Ja radiniekiem (kas turklāt nav mana ģimene) kaut kas nepatiktu manā puisī, es noteikti ieklausītos argumentos (jo reizēm kādas lietas labāk redzamas no malas), bet domātu ar savu galvu. T.i. - nopietnas attiecības man 100% būtu svarīgākas kā sazvanīšanās Ziemassvētkos ar māsīcām un brālēniem. Kaut gan jāteic, ka man ar radiem nemaz nav tādu ļoti tuvu attiecību, varbūt tāpēc man tas nav tik svarīgi.
Bet Tavā gadījumā izklausās, ka ne jau puisis radiem nepatīk, bet ir kāds starpgadījums, kā dēļ radi jūtas aizvainoti/dusmīgi vai tml. Man gan nav pilnībā skaidrs, ko nozīmē -
notika shit
27.06.2013 16:24 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Neiet runa par mammīti, cik saprotu, bet par vairākiem radiem (tātad -ģimeni), kas ir vairāk nekā vienkārši svarīga.. Bet ne par to ir runa - šķiet jocīgi, ka meitenei tas dara pāri, bet puisim vienalga - kapēc viņš nevarētu pacensties un salīgt mieru ar radiem, ja viņa mīļotajai tas ir svarīgi? Protams, ka viņa pati arī varētu uzlabot ar viņiem attiecības, bet vai tad viņas pusis viņai nepārmetīs to, ka viņa ''nostājas pret viņu''? Es saprotu, ka cilvēkiem, kuriem ar radiem, iespējams, nav tuvas attiecības, ir grūti saprast, ko tas nozīmē, bet ir jāņem vērā arī mīļotā cilvēka vēlmes un sajūtas.
27.06.2013 16:25 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Vai arī biju reiz viena pati radu saietā, tur bija svešs puisis un brālēns viņu mudināja man piesist kanti un smejoties, ka šis moš labāks būs.

Man tā šķiet necieņa no tavas ģimenes puses un es tava puiša vietā nevēlētos ar viņiem brāļoties. Sasveicināties utt. jā, bet ne braukt un svinēt svētkus kopā, ja ir tāda attieksme, ka viņu noliek. Vienalga, vai viņš ir sačakarējis attiecības ar taviem radiem vai nav, tās ir viņa un tavu radu problēma. Tomēr šādi izteicieni ir necieņa pret jums kā pret pāri - viņš ir tava izvēle un tavas ģimenes komentāri man nešķiet iederīgi.
27.06.2013 16:25 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Šeit atkal ir tā, ka tiešām viens otru nesapratīs tie cilvēki, kuriem ar ģimeni attiecības ļoti tuvas, un tie, kuriem galīgi nav tuvas. Ja mans puisis būtu kaut ko sačakarējis galīgi, es uz viņu dusmotos, kamēr viņs neatvainotos manai ģimenei un nemēģinātu nogludināt situāciju - tie ir mani radinieki, kuros plūst manas asinis, kuri ir man ļoti tuvi (liela daļa gandrīz tikptat tuvi kā mamma un tētis) un mans draugos viņus apčakarē un tad viņam vienalga? nē, to es gan tā neatstātu - kamēr man pašai nav savas ģimenes (kamēr draugs ir tikai draugs, nevis vīrs un kamēr nav bērnu) mana ģimene ir tā, kurā es esmu uzaugsi un to arī es aizstāvētu. Bet par tiem komentāriem piekrītu Pievakare - pilnīgi nevietā.
27.06.2013 16:31 |
 
Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Šeit atkal ir tā, ka tiešām viens otru nesapratīs tie cilvēki, kuriem ar ģimeni attiecības ļoti tuvas, un tie, kuriem galīgi nav tuvas.

+
Jā, un viņi (autore un viņas draugs) izklausās divi pretēji cilvēki šajos uzskatos.

Vispār tiešām daudz no svara ir tas, kāda lieta sabojāja attiecības. Ja kaut kādi darba jautājumi, mana attieksme būtu tāda pati, kādu izteicu, bet ja, piemēram, pamatīgi naudas zaudējumi darba jautājumos vai ļoti personiski aizskārumi, tad gan aizstāvētu, tomēr neielaistu to strīdu tik tālu/nepieļautu, lai manās romantiskajās attiecībās iemaisītos attiecības ar radiem. Atcerējos no savas dzīves (māsas pieredzes) vienu gadījumu, kad māsa aizstāvēja mūs (savu ģimeni), tomēr tas viss viena vakara laikā nogludinājās - gan viņi ar vīru parunājās, gan abu pušu vecāki necentās izraisīt strīdu lielāku ar komentāriem par otrām pusēm ("moš atradīsi labāku" utt.).
27.06.2013 16:37 |
 
Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Nu "shit" ir tā teikt vairāki.
Konflikts ar vīrieškārtas radiem ir pa darījumu tēmu. Manējais tā teikt uzmeta viņus, protams, ne speciāli, bet gāja pāri visas krīzes, pašam bija nopietnas problēmas ar darbu, biznesu, gāja pilnīgs trakonams, līdz ar to neizdarīja, ko vajadzēja, ievārīja ziepes.
Bet sievieškārtas pārstāvēm viņš nepatīk, jo jo ir tāds diezgan lecīgs, nav iztapīgs un pakalpīgs, nesēž klusu man blakus bet ja nu kas nepatiks, var mierīgi visus pasūtīt :D

Hone, es esmu ar viņu runājusi un teikusi, kā jūtos un ka gribētu, lai visi salabst. Bet viņš neko nedarīs tā labā, jo viņš vienkārši nesaskata te problēmu, viņam viss ir kārtībā, viņš neprot iejusties otra ādā.

Faktiski es pat nezinu, vai te ir risinājums. Vien dzīvot kā ir
27.06.2013 16:38 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Šeit atkal ir tā, ka tiešām viens otru nesapratīs tie cilvēki, kuriem ar ģimeni attiecības ļoti tuvas, un tie, kuriem galīgi nav tuvas. Ja mans puisis būtu kaut ko sačakarējis galīgi, es uz viņu dusmotos, kamēr viņs neatvainotos manai ģimenei un nemēģinātu nogludināt situāciju - tie ir mani radinieki, kuros plūst manas asinis, kuri ir man ļoti tuvi (liela daļa gandrīz tikptat tuvi kā mamma un tētis) un mans draugos viņus apčakarē un tad viņam vienalga? nē, to es gan tā neatstātu - kamēr man pašai nav savas ģimenes (kamēr draugs ir tikai draugs, nevis vīrs un kamēr nav bērnu) mana ģimene ir tā, kurā es esmu uzaugsi un to arī es aizstāvētu. Bet par tiem komentāriem piekrītu Pievakare - pilnīgi nevietā.

+++++
mana rī nav saprotama tāda- man po*uj,ko radi domā, galvenais,ka pašiem labi. Tad ja visiem cilvēkiem kakāsim virsū lielas čupas,jo nu- kāda starpība? galvenais,ka abiem kopā labi.
radiem, priekšniekiem, utt...
nu nevar tā dzīvot, jā, evar arī vienmēr visiem izpatikt un rīkoties kā citiem patīk, bet zinot,ka aotram radi ir svarīgi, būtu jau nu jāprotas.
27.06.2013 16:38 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Šeit atkal ir tā, ka tiešām viens otru nesapratīs tie cilvēki, kuriem ar ģimeni attiecības ļoti tuvas, un tie, kuriem galīgi nav tuvas. Ja mans puisis būtu kaut ko sačakarējis galīgi, es uz viņu dusmotos, kamēr viņs neatvainotos manai ģimenei un nemēģinātu nogludināt situāciju


++

Un pateikt, ka viņam vienalga, ka meitene slikti jūtas dēļ šiem konfliktiem, ir cūcība.
27.06.2013 16:41 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Konflikts ar vīrieškārtas radiem ir pa darījumu tēmu. Manējais tā teikt uzmeta viņus, protams, ne speciāli, bet gāja pāri visas krīzes, pašam bija nopietnas problēmas ar darbu, biznesu, gāja pilnīgs trakonams, līdz ar to neizdarīja, ko vajadzēja, ievārīja ziepes.

Ja azpināti uzmeta radiem, tad tur nav ko nostāties viņa pusē. pats uzmeta, un tēlo gaili, ausstu paceltu galvu. domāju,ka tieši viņam būtu jāatvainojas mīļā miera labad.
27.06.2013 16:41 |
 
Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
hone, nav runa par to, cik tuvas vai tālas katram attiecības ar saviem tuvajiem, bet runa par to, ka tuvinieki redz tikai to, kā, piemēram, mans vīrietis raud spilvenā pēc kārtējā strīda, bet visu situāciju koptēlā - nē. pēc tam visi tuvinieki klūp virsū man, nav svarīgi - ar vārdiem, ar attieksmi u.c. esmu par to, ka mūsu attiecības ir tikai mūsu attiecības. jā, atbalsts ir svarīgs no saviem tuviniekiem, bet tas ir pavisam kaut kas cits. vienmēr otras pusītes tuvinieku jaukšanos mūsu attiecībās esmu uztvērusi par necieņu, pirmkārt, no vīrieša, kurš vispār kaut ko tādu pieļauj, otrkārt, no vīrieša ģimenes.
27.06.2013 16:43 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Bet viņš neko nedarīs tā labā, jo viņš vienkārši nesaskata te problēmu, viņam viss ir kārtībā, viņš neprot iejusties otra ādā.

Šo es saprastu, ja tas attiektos uz kādiem parastiem biznesa darījumiem vai ko citu (ka vienalga galīgi), bet šeit runa ir par to, ka tu, viņa meitene pārdzīvo - kāpēc viņš tavā labā nevar paiet solīti pretī? Tiešām ietiepība viņam svarīgāka kā meitenes labsajūta?
gan viņi ar vīru parunājās, gan abu pušu vecāki necentās izraisīt strīdu lielāku ar komentāriem par otrām pusēm ("moš atradīsi labāku" utt.).

Šī ir ļoti laba pieeja - nostājās ģimenes pusē, bet pēc tam mierīgi visu pārrunāja un ģimene necentās maisīties iekšā ar tādiem komentāriem, kā autorei. Diemžēl, bieži vien notiek pilnīgi citādāk..
27.06.2013 16:43 |
 
Reitings 167
Reģ: 14.05.2013
A man ir tik sliktas attiecibas ar savu gimeni, ka man dzilji vienalga, kas kadam no vinjiem patiik vai ne
Un puisha vecaaki nepatiik man, lidz ar to ari tas, vai es viniem patiiku vai ne mani ari pilnigi neuztrauc
27.06.2013 16:44 |
 
Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Šur tur klusībā jau es piekrītu radiem par manu puisi, ka viņš nepareizi rīkojies. Bet vai tāpēc man konfliktēt ar savu puisi radu priekšā?

Reiz man tā pati vecmamma (kad vēl bija labas attiecības) teica, ka vīram ar sievu vienmēr ir jāaizstāv vienam otru, lai kas būtu noticis, vienmēr jābūt savas ģimenes pusē. Tieši tas ģimeni padara stipru. Otras vienmēr ir primārāks par jebkuru citu radu.

Mans mīļotais arī ir mana ģimene, ar kuru visu veidošu, būs bērni, tāpēc, protams, viņš man ir Nr.1 un vienmēr būšu viņa pusē. Bet tai pat laikā gribas nogludināt attiecības arī ar radiem... Dilemma, ne?
27.06.2013 16:47 |
 
Reitings 10
Reģ: 24.07.2012
Es tev ietektu izrunāties ar saviem radiem. Ja tu esi viņiem svarīga, viņi tevi sapratīs, nav jau visiem jābūt labākajiem draugiem, bet viens otru jāpieņem.
27.06.2013 16:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits