Sviests

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Jau zinu, ka varbuut nav praatiigi taisiit sho diskusiju, bet peec shii raksta izlasiishanas nenotureejos http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/469190-kura_bus_nakama_mamina_ar_berniem_uz_ventas_tilta_ligo_nakts_pardomas
Gan jau, ka lielaakaa dalja lasiijaat par maati, kura beernus no tilta iemeta Ventaa. Baac! Tie interneta komentaari, lai valsts un valdiiba, socieelie dienesti uznjemas uz saviem pleciem sho beernu naavi. Un tas "teevinjsh", kursh pameta nelaimiigo maati vienu pashu. Un tagad veel shis raksts! Gribas kliegt skalji, ka tas viss ir pilniigs pufelis un sviests! Zinu sho sievieti, vinjas gjimeni. Reaalaa situaacija bija pilniigi cita, neviens cits, kaa pati sieviete te nav vainiigi. Zheel beernu un to nabaga viiru, kursh ticis nozaakaats, taapat Latvijas valsts, kura atkal padariita par nelaimiigu suuda bedri.
25.06.2013 16:06 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
so so, bet ko tu ar uzrakstīto gribu pateikt? Nu jā, vientuļajām mātēm iet grūti. Jā, sievietei ir jārūpējas par saviem bērniem. Un?
25.06.2013 16:56 |

Reitings 583
Avaarija, par to es runaaju. Pilniigi dusma, ka tiek visi citi vainoti, aizstaavot taadu maatiiti, kaa vinja.
25.06.2013 16:57 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ir tieshaam pretiigi lasiit sabiedriibas (vispaareeji, ne konkreeti Cosmo) viedokli. Sieviete bija slima un vinjai nepietiekami sniedza paliidziibu. Taa kaa pashai liidziigas probleemas, tad es sho sievieti saprotu. Vinja izdariija likumpaarkaapumu, vinjai pienaakas sods, bet vinja ir slima. Tur nav vainiiga tikai vieniigi vinja, bet liidzcilveeki un valsts amatpersonas, kam vajadzeeja paliidzeet shajaa gadiijumaa. Es ticu tam, ka vinja neriikojas ljaunu nodomu vadiita, vinjai bija labi nodomi, vinja to uzskatiija aciimredzot par pareizaako celju. Man ljoti zheel shiis sievietes.
25.06.2013 16:59 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Shis nav tas gadiijums, ja sho sievieti vispaar par maati var nosaukt

1) paskaidro situāciju no a līdz z vismaz no sava skatu punkta, jo mēs te izsakām viedokli tikai par to, kas bija lasāms ziņu portālos;
2) ja reiz tā sieviete nebija laba māte, kāpēc vīrs necīnījās par tiesībām audzināt bērnus pats, atņemot mātei, ja tas nepieciešams, pat mātes tiesības.
25.06.2013 17:00 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Piemēram, zinu, ka nesen 27 gadīgs puisis uztaisīja pašnāvību, jo tika atlaists no ļoti labi atalgota darba, bet 2 mēnešus jau nevarēja atrast citu, pašķobījās attiecības ar dzīvesbiedri, nogalināja sevi.

Te arī vainot uzņēmumu, krīzi, draudzeni, sabiedrību, valsti, dārgos psihologu pakalpojumus, sabiedrību? Nu smieklīgi.
25.06.2013 17:03 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
drostala - es neko sevišķi citu kā savu viedokli nemēģināju pateikt :D Vienkārši piekrītu Veinbergas teiktajam par to, ka visa tā uzupurēšanās un smaguma uzņemšanās uz saviem pleciem Latvijā sievietei tiek piedēvēta kā norma. Apmēram tā. Ja tu esi vīrietis, kurš aizgājis no ģimenes, bet maksā alimentus - "nu re kā, neizvairās no atbildības, maksā, kārtīgs cilvēks". Ja tu esi sieviete, kura aizgājusi no ģimenes, bet maksā alimentus - "kā tev nav kauna, pamest bērnus, vīram tagad vienam pašam jāaudzina, tik grūti klājas". Nu, piedodiet, atvainojiet, bet lielākā sabiedrības daļa tā domā. ;)

Līva - es jau teicu, ka nerunāju par konkrēto gadījumu, jo šodien par to pirmoreiz dzirdu.
25.06.2013 17:05 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pievakare, kā var palīdzēt cilvēkam, ja viņš pats no nevēlas un neapzinās problēmas smagumu? It īpaši vainot par to sabiedrību un institūcijas, mums nav piespiedu ārstēšanas valstī - gribu ārstējos, gribu neārstējos! Jā, pamanīšana un pārliecināšana šajā gadījumā tad vairāk gulstas uz ģimenes pleciem.
25.06.2013 17:08 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Es pilnīgi atbalstu šo rakstu, jo sievietes mūsdienās kļūst par apsmieklu. Kamēr vīrieši var par savu izskatu nerūpēties, tikmēr uzdrīkstas sievietei pārmest, ka redz vairāk sevi jākopj, jo citas vairāk pucējas un ņemas ap sevi. Kā arī kāpēc uz ielas neredzam vīriešus ar bērniem uz rokām un lolojam sievieti, bet nē, jo sievietēm jāparūpējas par bērnu, tā esot pieņemts tak, nedod dievs, ka vecais kādreiz pārnākot izmēzīs istabu, uztaisīs ēst jeb paņemsies ar bērnu. Un ja tā notiks, tad nedēļu pārmetumi būs jāklausās par to cik slikta sieva, citas redz labākas. Tiešām dusmas tie veči uzdzina. Ir izņēmumi, neko nesaku, bet nu ļoti maz. NEĻAUJIET SEV KĀPT UZ GALVAS !!!
25.06.2013 17:11 |

Reitings 4258
Pievakare, kā var palīdzēt cilvēkam, ja viņš pats no nevēlas un neapzinās problēmas smagumu? It īpaši vainot par to sabiedrību un institūcijas, mums nav piespiedu ārstēšanas valstī - gribu ārstējos, gribu neārstējos! Jā, pamanīšana un pārliecināšana šajā gadījumā tad vairāk gulstas uz ģimenes pleciem.

Jā, piekrītu. Tādas slimības kā depresija vai kaut kas tāds kā alkoholisms nav ārstējami bez paša iesaistītā vēlmes. Taču nē, pamanīšana un pārliecināšana ir citu pienākums. Valsts uzņemas dažādus pienākumus, to starpā arī ievērot to, lai bērni dzīvotu labvēlīgā vidē. Ja valsts redz (un cik lasīju rakstu ziņu portālos, tad līdz valstij bija nonākušas šādas ziņas un sieviete pati kādu brīdi sadarbojās), ka bērni ir apdraudēti (jo ir jāsaprot, ka depresija nav iedomu slimība, bet nopietna saslimšana, kuras sekas ir jāparedz), tad valstij arī ir jārīkojas. Kā? To lai spriež attiecīgie cilvēki. Bet atstāt šādu lietu pašplūsmā un vainot šo māti vai vēl saukt par "mātīti" ir tāda bezatbildība, ka reāli man uzsit dusmas!
25.06.2013 17:38 |

Reitings 4258
Un tās, kas sauc par "mātīti"un tamlīdzīgi - es no sirds jums novēlu, lai jums nekad neiezogas prātā domas par pašnāvību. Man, piemēram, bija tāds posms, tāpēc es saprotu šī visa notikuma cilvēcisko pusi. Jūs to diemžēl nevarat saprast un nesapratīsiet, kamēr pašas nesastapsieties ar šādām slimībām, domām un stāvokli.
25.06.2013 17:45 |

Reitings 583
Pievakare, tu vispaar nezini reaalo situaaciju. Ja zinaatu, tad arii par taadu vinju nosauktu. Ja saviem beerniem pat dibenu nevar noslauciit un straadaat neprot, bet, kad piedaavaa citu darbu, tad tas par prostu, kaa citaadaak, lai vinju sauc?!
25.06.2013 17:47 |

Reitings 4258
Līva, tad, lūdzu, pastāsti mums reālo situāciju, par kuru neraksta mediji. Jā, es šo sievieti nepazinu personīgi, spriežu par to, ko izlasīju ziņu portālos. Bet kāpēc vispār kādam būtu jātic taviem vārdiem? Ne mediji, ne kaut kāda anonīmā Līva, kas 100% nespētu nosaukt savu vārdu un uzvārdu, apmelnojot citu personu, nav uzticams avots. Taču es tomēr labāk ticēšu tai informācijai, kas ir palaista plašāk.
25.06.2013 17:49 |

Reitings 583
Nu bet tachu tici kasjauns.lv taalaak. Kas tad man. Es tikai saku, ka man riebjas visa shii azhiotaazha, ka, luuk, sociaalie dienesti atkal ir vainiigi, Dombrovskis un veel nabaga teevs nolikts pie vienas vietas! Un veel tiek vainota veseliibas apruube izdomaatai slimiibai. Mjaa.
25.06.2013 17:51 |

Reitings 541
Reģ: 17.01.2013
Līva, Tu ne ar ko neatšķiries no anonīmajiem tvnet komentētājiem. "Zinu, zinu, bet neteikšu..."

Cilvēkiem mēdz pietrūkt spēka. Un cilvēki mēdz neredzēt citu izeju.

Noslīcinātos māte viena - atkal būtu "kuce, pameta divus bērnus".

Novēlu gudrajām kladzinātājām nekad dzīvē nepamosties ar to sajūtu, ka tālāk ceļa vairs nav.
25.06.2013 17:52 |

Reitings 583
Diskusijas saakumaa jau pateicu, ka to nedariishu!Meerkjis bija paraadiit, cik akli visam ticam, ko raksta, un vainojam visus citus, nezinot reaalo situaaciju!
25.06.2013 17:53 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es nezinu, varbūt es maldos, bet, manuprāt, sievietei noteikti bija psihiskas problēmas?

Garīgi līdzsvarots cilvēks neaņemts dzīvību nedz sev, nedz citiem..
25.06.2013 17:53 |

Reitings 4258
Diskusijas saakumaa jau pateicu, ka to nedariishu!Meerkjis bija paraadiit, cik akli visam ticam, ko raksta, un vainojam visus citus, nezinot reaalo situaaciju!

:D
Tad tā ir kārtējā provokācija, kurai pat nebija vērts atbildēt. :)
25.06.2013 17:55 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Un tās, kas sauc par "mātīti"un tamlīdzīgi - es no sirds jums novēlu, lai jums nekad neiezogas prātā domas par pašnāvību. Man, piemēram, bija tāds posms, tāpēc es saprotu šī visa notikuma cilvēcisko pusi. Jūs to diemžēl nevarat saprast un nesapratīsiet, kamēr pašas nesastapsieties ar šādām slimībām, domām un stāvokli.

Tiesa gan, bet kāda vaina bērniem? Viņiem bija atņemta izvēles iespēja, kaut gan tie arī bija mazi.
25.06.2013 17:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Toties, ja rakstos tiktu atspoguļota reālā situācija.. tad jau nebūtu tik interesants raksts :D

Kaut gan, ja godīgi... man ar Veinbergu reti kad ir sakrituši viedokļi :)
25.06.2013 17:58 |

Reitings 4258
Tiesa gan, bet kāda vaina bērniem? Viņiem bija atņemta izvēles iespēja, kaut gan tie arī bija mazi.

Tāpēc jau arī saku, ka par to bija jāparūpējas valstij. Ir jāsaprot, ka cilvēkiem, kuri kaut kādā ziņā nav veseli, var atšķirties domāšana no sabiedrības domas.
25.06.2013 17:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits