Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pāriešana uz citu augstskolu.

Reitings 274
Reģ: 29.01.2009
;)

Vai kāds ir pārgājis no vienas augstskolas uz otru, piemēram, pēdējā studiju gadā vai neilgi pirms beigšanas, protams, nemainot studiju virzienu? Cik sarežģīts/laikietilpīgs process tas bija?
17.06.2013 11:01 |

Reitings 188
Reģ: 14.04.2012
Tas naw sarežģīts process, pārgāju pēc 2. studiju gada...no 4 gadu programmas, uz 3 gadu programmu...( tajā pašā novirzienā) tag nākas studēt tos pašus 4 gadus.jo bija jāpierauj kursi,kurus nevareja pielidzināt iepriekšējās augstskolas kursiem! Ielika mani no jauna 2.kursā! Rūpīgi izvērtē, var noveikties, bet var būt arī tā,ka dažās lietas, tomēr nožēlo, kas bija labas iepriekšējā augstskolā.Saku pēc savas pieredzes!:) Tev jādabū akademiskā izziņa ar atzīmēm no augstskolas,kurā tag. studē, bet vispirms jāizņem dokumenti, tad tikai izsniedz akad izziņu. Sazinies ae programmas direktoru, tajā augstskolā vai UNI, kurā vēlies studēt! viņa pateiks visu,kas un kā! Galvenais neļauj sevi piečakarēt ar naudas lietām, lai neliek, kadus kursus pa velti utt. Baigi pašam jādomā līdzi! Veiksmi Tev!Ja kas vēl, droši jautā!:))
22.06.2013 23:34 |

Reitings 188
P.s.
Sanāk skraidīšana pa visiem 3 kursiem! Bet pavilkt var!
22.06.2013 23:36 |

Reitings 274
Deizy, paldies!

Pasūtīju augstskolā akadēmisko izziņu, iesniegšu citās augstskolās ar iesniegumu un tikai tad izņemšu dok. no savas augstskolas. Tā var darīt.

Vispār man traki sanāk, jo 4.kurss ir pabeigts, ir jāaizstāv tikai diplomdarbs. :D
25.06.2013 11:44 |

Reitings 13628
Ja jau studijas gandrīz galā, kāpēc jāmaina augstskola?
25.06.2013 11:47 |

Reitings 274
Dažādu apstākļu dēļ nesanāca aizstāvēties šovasar.
Kad rakstīju iesniegumu par diplomdarba aizstāvēšanas pārcelšanu uz rudeni, augstskolas darbiniece teica, ka nevajadzēs maksāt par periodu, kas ir līdz aizstāvēšanai, bet gan tikai par aizstāvēšanu.

Uzzinot augstskolas lēmumu par aizstāvēšanas pārcelšanu, izrādās, ka jāmaksā ne tikai par aizstāvēšanu, bet arī par periodu līdz aizstāvēšanai. Un arī aizstāvēšana pēkšņi ir nevis rudenī, bet gan ziemā. Rezultātā normāla summiņa jāmaksā. Taču augstskola noteikti nav tā vērta.

Tāpēc esmu gatava mācīties citā augstskolā, pat jau nāksies iet sarežģītāku ceļu.
25.06.2013 12:09 |

Reitings 188
man augstskolā, kurā studēju pirms tam nemaz neizsniedza akad izziņu,kamēr papīrus neizņēmu.
26.06.2013 23:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits