Nav bildinaajuma

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Ko juus domaajiet par tiem paari, kuri astonjus un vairaak gadus dziivo kopaa, bet bildinaajums no viiriesha puses nav? Tas ir taads viirieshu tips, attieciibu modelis, kaut kaadas iipashaas situaacijaas, kad tas tiek piedots un var apgalvot, ka viirietis sievieti miil tikpat stipri, cik tas, kursh bildina, vai tomeer tur kaut kas nav liidz galam?
14.06.2013 23:14 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Liliii- man liekas, ka mēs vienā diskusijā jau noskaidrojām, ka mūsu večiem ir līdzīga domāšana :D Tā kā + Liliiii
17.06.2013 13:13 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
mēs iepazinamies, kad abiem bija 17. bildināja mani, kad kopā bijām 9 gadus (no kuriem 4 kopā dzīvojam). kad prasīju ko tad tik ilgi gaidīja - atbildēja, ka gribēja pilnīgi nostāties uz kājām un būt pārliecināts par savu finansiālo nākotni (par savu izvēli - lasi "mani") ne reizi neesot šaubījies. tā kā nevajag teikt, ka 2-3 gadi un tad viss cauri :)
kad dzīvo kopā 8 un vairāk gadus, tad gan man šķiet ka kaut kas nav ristīgi, bet tas ir katram savs un pašam jāsaprot ko gaida no šim attiecībām.
17.06.2013 13:25 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
mani viens puisis bildināja bez gredzena jau 2 tikšanās reizē, es klusēju, uztvēru to kā joku, es ar varētu izspert to kā joku tagad, bet domāju , ka viņš piekritīs. :D ar tādām lietām nejoko. Tagad vienojāmies, ja piedzims bēbis, tad precēsimies.
17.06.2013 13:36 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Ar draugu esam jau diezgan ilgus gadus kopā... es kāzas gribu ļoti, bet viņš tādas vispār neatbalsta, liekoties muļķīgi. nu žēl :(
17.06.2013 13:37 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Seductive, un kurā pusē tad tā zāle ir zaļāka - sievas vai draudzenes? :) Ja jau tagad vairs tā negribi precēties, tad jau sievas statusā negāja tik labi?
17.06.2013 13:43 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
jackie, 30-40 gados lielakoties visiem sakarigajiem viriesiem ir berni sieva. tadi, kas pasi neko nezin, ir skirti...iegrabties tik var un pec tam nebrinities par problemam attiecibas.

Tomēr nepiekritīšu, jo spriežu pēc savas apkārtnes.
Man vīrietī viens no svarīgākajiem(ja ne svarīgākajiem) aspektiem ir viņa darbs/panākukumi un vērojot tuvumā esošos vīriešus, kas kaut ko ir sasnieguši dzīvē un kas notiek ne ātrāk par +/- 30-35 gadiem-nav viņiem visiem jau izveidota ģimene. Un man šī domāšana ir pilnīgi saprotama-no sākuma es par kaut ko kļūstu un tad veidoju ģimeni.
Jā, man ļoti patīk un ir saprotama šī rietumnieku nostāja šajā jautājumā.
20-25 gadus vecam puisim precēties, man škiet, muļķīgi. Tu nemaz neesi vēl izveidojies kā personība šajā vecumā. Mans viedoklis.

Protams, autores tēma aizskar nedaudz citu jautājumu.
17.06.2013 13:58 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
kordelia- kā tev teikt- par cik jaunība sasteidzu ar kāzām, tad liekas ka draudzenes, bet tajā pašā laikā tas apkārtējo spiediens man mazliet besī. Manuprāt, ļoti daudz ietekmē sabiedrības nostāja un uzskati.
17.06.2013 14:26 |

Reitings 583
Tie paari, kuri jau saliidzinoshi daudz gadus dziivo kopaa, bet neprecaas. Nav beigaas taa, ka viirietis sievieti bildina, nevis taapeec, ka tieshaam veeleetos kaazas, lauliibu, bet gan taapeec, ka vienkaarshi no visaam puseem; vecaaki, preceetie draugi, koleegji, sabiedriiba izdara spiedienu, un nekas cits neatliek, kaa appreceeties. Veel esmu domaajusi par to, ka varbuut tas nav iistais cilveeks blakus, no kura veelies beernu vai veelies dariit trakas lietas, piemeeram, appreceeties jauniibaa, lai tur vai kas! Dibinaat gjimeni, ja naudas nav, karjeras nav, bet taa miilestiiba liek to visu veelaak ieguut. Es vienkaarshi nevaru izteeloties, kaa, miilot otru cilveeku, tu negribi dibinaat iistu gjimeni! Jaa, iistu! Var jau diskuteet par to, kaapeec divi cilveeki, kuri ir tikai attieciibas, nav gjimene? Bet jau gadu desmitiem cilveeki precaas, tas ir ieprogrammeets muusu katraa shuunaa, kaa logjisks turpinaajums! Ne pa velti ir viirieshi, kuri ilgi, ilgi neprecas, bet izshkjiraas, satiek citu sievieti un kaazas jau dzer peec gada.
17.06.2013 14:28 |

Reitings 370
Līva Precēšanās pilnīgi noteikti nav ieprogrammēta mūsu katrā šūnā ;) Un tas ka tu uzskati, ka bez kāzām nav īsta ģimene, nenozīmē, ka citi domā tā pat. Kas tieši tavuprāt mainās aprecoties?

Es vēlos kādreiz aprecēties, bet es noteikti to nedarīšu ar domu, ka kaut kas būs citādāk, mainīsies šajās attiecībās. Manuprāt, lai precētos tev ir jābūt pilnīgi pārliecinātam, ka attiecības tādas kādas viņas ir tajā brīdī ir tas ko tu gribi. Ja precas ar domu, ka tad gan viss būs labāk, var iegūt lielu vilšanos.
17.06.2013 14:34 |

Reitings 8407
Līva - kāpēc nevar būt tāda situācija, ka abi nevēlas precēties - vai tas ir kas slikts, labi tā reti ir, bet tomēr, principā kāzas ir tikai līgums, var jau arī tāpat noslēgt līgumus dažādus neprecoties. Šobrīd ir arī citi laiki un ne visiem kāzas ir normāls turpinājums, daļa to tieši kā kaut kāda veidu biedu uztver, jo cilvēki mēdz pēc tam mainīties, ne tikai kļūstot privātīpašnieciski, bet arī palaižas attiecībā uz sevi. Kā arī kāzas maina tikai statusu, bet attiecības jau nemainās.

Un zinu, ka ja būs apkārtējo spiediens, tad tieši draugs mani neprecēs, jo tas viņu vēl vairāk atturēs no kāzām, draugs mani bildinās un precēs, jo tas būs tieši viņa paša lēmums, tāpēc, ja 'drauga māte sāk uzspiest vai par daudz runāt par kāzām, tad uzreiz viņai pasaku, ka ja daudz runās, tad es viņas dēļ vispār pie kāzām netikšu, jo draugam riktīga pretreakcija rodas no tās citu uzbāzības.

Un kā iepriekš jau minēju, tad mums vispirms būs bērni un kopīgs īpašums un varbūt tikai kaut kad kāzas, bet tāpēc neuzskatu, ka neesam ģimene, it īpaši, tad ja būšu viņam dāvājusi bērnu, tad kāzām nav nozīmes, jo ir spečīgāka saikne, kas mūs kopā saista. :)
17.06.2013 14:38 |

Reitings 583
Nu mani jau arii nebildina, taapeec es domaaju, vai vispaar miiil!
17.06.2013 14:41 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mīlestība nav sinonīms laulībai. Ir tūkstošiem pāru, kuriem ir laulība bez mīlestības un tāpat ir tūkstošiem pāru, kuriem ir mīlestība bez laulības.
17.06.2013 14:44 |

Reitings 8407
Līva - bet vai tad bildināšana nozīmē uzreiz mīlestību?!

man mīlestība tiek izrādīta daudz citos veidos, tāpēc neuzskatu, ka tikai mani bildinot mīlestība tiks izrādīts. Ja tā liekas, tad ir liela problēma un tad šaubos, ka vispār vajag attiecībās bildinājumu, ja tas vienīgais veids kā pārliecināties par mīlestību, tad bildinājums un kāzas nav īsti jūtu vadītas. ;)
17.06.2013 14:45 |

Reitings 64
Reģ: 18.03.2013
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VGAKEOeuw8Q
17.06.2013 15:24 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
20-25 gadus vecam puisim precēties, man škiet, muļķīgi. Tu nemaz neesi vēl izveidojies kā personība šajā vecumā. Mans viedoklis.

Arī manas domas.
17.06.2013 17:04 |

Reitings 3350
Oj, man ari si ir aktuala tema. Nobildinaja pec 6 gadiem. Vai bildinaja no sirds, vai tikai tapec, lai mani nomierinatu – es nezinu. Laikam jau otrs variants, jo pagaja jau 2 gadi, bet par kazam nav ne runas. Saprotu, ka attiecibas nav tas labakas, bet tieshi, tas, ka neprecamies ir viens no stridu iemesliem no manas puses.
Ta pavisam godigi, man tas kazas nav isti vajadzigas tagad un tulit. Nedz es gribu liekos izdevumus, nedz es gribu planosanas stresu neesot LV, nedz tas zimogs pase man kko nozime. Tomer man liekas, ka ta sir viriesa uzdevums – apnemt savu sievieti un apprecet vinju. Kazas, manuprat, ir tieshi viriesa apliecinajums sievietei, ka vin sir gatavs uznemties atbildibu par vinju un gimeni, ka vinam ir pietiekami daudz “ieksas”. A sanak baigi izdevigi neprecet, it ka viss pa nopietno, bet taj pasha laika – challis tomer bez saiztibam, dara, ko velas.
Ja godigi, pec 8 gadu kopa bushanas es ari jutos ka piedzivotaja, vislaik mekleju vainu sevi – nu kapec mani neprec, varbut es kko nepareizi daru utt. Bet beigas atskaru, ka tas vien ir viriesa glevums, neparliecinatiba, un izdevigums.
Es, savukart, negribu sita nodzivot vel 8 gadus un beigas mani pasutis dirst, jo atradis jaunaku vai vel nez ko. Jo kas tad virietim, pec 8 gadiem vins ka reiz bus gudraks, stabilaks, pieaudzis. Savukart man jau bus 34 gadi un tad ta ir pavisam cita pasacinja – tad jau ir lielaka iespeja palikt pie sasitas siles.
Turklat pec 8 gadiem – nu nav vairs ta roza brillu milestiba un dzirkstele – jau tik ilgi nogaidits, ka pa lielam jau po, drizak gribas skirties neka preceties.
Varbut man vecmodigs uzskats – bet uzskatu, ka virietim “jaapnem” sieve, lai pieraditu, ka vinam nopietni noluki attieciba uz sievieti un kopigu nakotni. Sievietes uzdevums atkal tad rupeties par gimenes saturesanu kopa, pavardu, viru, berniem utt.
17.06.2013 18:24 |

Reitings 3350
sorry par kludam, atri drukaju :D
17.06.2013 18:26 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Bet Dominika, nekur nav teikts, ka arī esot laulībā tevi nepasūtīs dirst kā pati saki;) laulība jau nav garants ,ka visu mūžu būs kopā. es nesaprotu, kādēļ tik daudzas to nesaprot un domā, ka , ja apprecēs tad nemūžam nevarēs iesniegt šķiršanos?
17.06.2013 19:10 |

Reitings 583
Sesilla, ai nu beidz. Lauliiba nav tas pats, kas aiziet uz veikalu peec piena. Tas ir nopietns solis, ar domu un skatu naakotnee. 100x padomaasi pirms shkjirsi lauliibu, nekaa pirms shkjirsi attieciibas. Piekriitu Dominikai, ka tas ir savaa zinjaa garants juusu attieciibaam, daudz lielaaka atbildiiba vienam pret otru.
17.06.2013 19:15 |

Reitings 3350
Ne, nu izskirties jau vienmer var, par to neiet runa! Bet kapec tad man butu javelta visa sava jauniba un labakie gadi virietim, kurs nemaz neizskatas pec potenciala vira?
17.06.2013 19:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits