Maizes kreņķis.

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Man ir kreņķis. Visu laiku vīram esmu pirkusi „Liepkalnu” maizi, bet pēdējās, nu jau n-tās reizes, maize ātri sapelē. Praktiski ir tā, ka nākamajā rītā pēc pirkšanas tā jau ir sapelējusi un metama ārā, neskatoties uz derīguma termiņu.

Neesmu radusi mest ārā pārtiku, man arī uztrauc tas, kas tika apēsts pirms vēl paspējis sapelēt. Maizi glabāju lina maisiņā, mājās ir sauss un virtuve ir saulaina, līdz ar to man tiešām ir bažas par to, no kādiem graudiem tā tiek ražota un ko tad mēs beigās ēdam?

Jautājums zinātājām, vai tiešām manas aizdomas būtu pamatotas?

Jautājums parastajām mirstīgajām: kādu rupjmaizi vai saldskābmaizi esat iecienījušas? ("Fazer", "Hanzas maiznīca", "Latvijas maiznieks" un Co nepiedāvāt, tos par maizi neuzskatām). „Lāču” maize vīram esot par „niknu”.
10.06.2013 09:59 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Es pērku kuršu rudzu maizi vai kuršu sēklu maizi. Neesmu liela rupjmaizes ēdāja, tapēc tās ir tieši laikā, jo nav tādas niknas un smagas.
11.06.2013 10:38 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Mani atkal ar vien vairāk biedē tās maizes, kas vispār nepelē, tikai sakalst. Liek domāt par to, kas tur tiek likts klāt... Kādreiz bija, bet tagad neesmu redzējusi, tāda tostermaize Rūdis. Mana ome to tik ēda un tā maize nekad nepelēja.
11.06.2013 10:49 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Maizi,kuru veikals nepaspēj izpārdot un kurai beidzies termiņš,veikals aizsūta atpakaļ uz ceptuvi,kur to iejauc iekšā jaunā maizē. Domāju,ka graudos nav tik liela vaina kā piejauktajās vielās tai un tam,ko jau minēju augstāk.
Maizi vari turēt ledusskapī,lai ilgāk stāv.

Kāpēc nevēlies cept pati? Es tā daru parastajā cepeškrāsnī un sanāk ļoti garšīgi.
11.06.2013 11:25 |

Reitings 1251
Reģ: 23.03.2010
Man slinkums visu diskusiju lasīt, bet es esmu iecienījusi Roga Agro "Dizklaipa rupjmaizi". Vienu brīdi bija tikai Stockman un tirgū, bet vakar ieraudzīju arī Rimi. Man ļoti garšo :)
11.06.2013 11:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!