Randiņš = kurš maksā?

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,meitenes! :)
Patiesībā jau sen vēlējos noskaidrot citu cilvēku viedokļus šajā jautājumā,nu tad šodien arī nolēmu par to izveidot diskusiju.
Tātad - no pašas pieredzes,esmu bijusi uz 3 randiņiem,trīs pilnīgi dažādi puiši (jāpiemin,divi latvieši un viens ārzemnieks). Nezinu,vai svarīgi to piebilst,bet vienmēr aicinātāji bija viņi,nevis es.

Par ārzemnieku vispār runāt negribas,bija tā - viņš pat atbrauca uz Latviju,lai mani satiktu (!) (līdz tam bijām FB draugi),it kā šķita normāls. Tas bija pirmo reizi,kad atbrauca,otro reizi - vispār sviests. To dažu dienu laikā gājām divās kafejnīcās (un tobrīd,starp citu,VIŅAM ēst gribējās,pati ēdu kompānijas pēc),bet visur par sevi maksāju pati,viņam pat prātā nenāca uzcienāt. Ā,un vēlāk sūdzējās,ka par daudz naudu samainījis,nav kur likt! Pēc tam vispār tur bija baigais murgs ar viņu,negribu iedziļināties,bet tā bija mana pieredze ar ārzemnieku.

Latviešu puisis - aicināja,satikāmies. Pirmais uzaicināja pastaigāties pa Jomas ielu u.tml. (starp citu,pati esmu jūrmalniece),pēc tam pats tāds "negribi saldējumu?",karsts bija - gribējās gan. Protams,ka maksāju pati. Tas pats vēlāk ieejot veikalā pēc ūdens pudeles. Galvenais,ka pēc tā randiņa arī vairs nekad ne zvanīja,ne rakstīja. Eh,nesapratu!

Trešais - aizgājām uz kafejnīcu,jauki parunājāmies,tiešām šķita kā foršs randiņš,bet - pēc manas pieredzes,kā jau vienmēr - katrs maksājām par sevi. Otro reizi tikāmies,viss tas pats + aicina uz kino,lieki piebilst,ka biļetes izdevumus sedzu pati.
Nu īsumā,štruntīga man tā randiņu pieredze.

Tātad - kā jums ir bijis ar pirmajiem randiņiem? Kurš aicina? Vai puisis parasti uzņemas atbildību par maksāšanu? Kāda ir jūsu pieredze visā šajā lietā?

Nav jau tā,ka pati nevaru atļauties
- tādā ziņā viss okay,vienkārši nepatīk,ka puiši,šķiet,pat neapsver pretējo variantu,turklāt uzskatu,ka vismaz pirmajā randiņā ir jāparāda tās labākās manieres!
09.06.2013 10:50 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Ja ir jauztraucas par tejai iztereto naudu, tad ir jadoma ka vairak nopelnit nevis pa randiniem javazanas vai ari jatiek vala no skopuma. Skolas gados esmu pedejos santimus atdevusi draugiem uz teju, bulcinu un pusdienam ednica bez jebkada zeluma par iztereto naudu. Ta ir cilveka attieksme pret citiem.
09.06.2013 15:39 |

Reitings 517
Reģ: 29.01.2009
Esmu bijusi uz daudz randiņiem. Neatceros, ka būtu kādā no randiņiem maksājusi pati.. Vienkārši maksāšanas laikā nepiedāvājos pati maksāt un maku nevelku ārā, varbūt viņiem pats par sevi saprotams, ja viņš aicina, tad arī jāsamaksā. Es jau arī nekad neko dārgu neņemu, tā 2-3Ls robežās kādu kafiju, kokteili, ēst nekad neēdu. Varbūt džeki arī, lai nenonāktu muļķīgā situācijā, paši arī samaksā.
Reiz gan bija tā, ka mēs paņēmām katrs pa tējai un maksāšanās laikā viņš samaksāja, kad atnesa rēķinu. Tad atnesa atlikumu, mēs cēlāmies kājās un viņš tā kā kautrīgi 'no tevis lats septiņdesmit...' es izlikos,ka nedzirdēju, jo biju šokā. Pēts tam 'nu labi.. lai paiek..' Wwwoowww baigo varoņdarbu izdarīja!! Un pats dīvainākais tas, ka es viņam biju ļoti iepatikusies, vēlāk viņš neatlaidīgi gribēja mani dabūt uz nākamo randiņu. Soooorrrryyy, pēc tāda gājiena, aizmirsti!!!
Vēl ir arī džeki, kas negrib nekur tērēt naudu, tad aicina vienkārši staigāties pa rajonu. Tur arī nav nekādi sldējumi un kafejnīcas uz stūriem.
09.06.2013 15:39 |

Reitings 517
Aaa man vienu reizi bija tāds dīvains gadījums. Džeks bija pavisam nejauši aizmirsis mājās naudu.. viņš no manis aizņēmās diezgan palielu summu, tad, protams, izmaksāja man visu ar to aizņemto naudu. Sākumā man bija dikti dīvaini.. Nevarēju saprast, vai tas tāds viltīgais gājeins? Vai ko tas vispār nozīmēja? Bet beigās viss bija kārtībā, tikāmies pēc kādām pāris dienām un viņš uzreiz visu atdeva. tā kā tiešām bija vienkārši aizmirsis. kam negadās
09.06.2013 16:00 |

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Lasot mila_ stāstu, atcerējos savu, salīdzinoši, nesenu atgadījumu.. Nu, pāris mēneši atpakaļ.

Parasti, puisis randiņā maksā, ja vien iepriekš nav norunāts kā citādāk. Bet, ja viņš aicina, un viņš kaut kur ved, tad viņš arī maksā. Pati savu maku ārā velku vien tad, ja tiekos vienkārši pa draugam ar pretējo dzimumu un arī tad, man mēdz uzsaukt, bet to jau redzam uz vietas..
Anyway.

Kāds pretējā dzimuma pārstāvis ļoti izmisīgi centās mani pierunāt uz attiecībām. Jā, tieši tā - skaloja smadzenes, lai pa-esu ar viņu mazliet kopā.. Itkā pieaudzis, stabils cilvēks. Nu lūk, un vienu vakaru, piekritu ar viņu aiziet, mazliet iedzert, cerībā pa draugam izrunāties un likt viņam saprast, ka pietiks sevi apkaunot, bet mēs varētu atgriezties draudzīgajā fāzē.. Nu lūk, paņēmām pa alus glāzei, viss tā jauki un mierīgi, runājam, alus tiek izdzerts, ejam pēc nākamā. Es, itkā, noskaņojos maksāt pati.
Tuvojoties bāram, es pamanu netālu sēžam savu paziņu. Puisis noķer manu skatienu un saka kaut ko iz sērijas, "ej, sasveicinies, es Tev paņemšu; ko Tu vēlies?" man tas šķita, kā super jauks žests (un, ņemot vēra visu viņa smadzeņu skalošanu - diezgan pašsaprotami), es pateicu, ko gribu, un aizgāju aprunāties.
Divas minūtes vēlāk atgriežos, viņš man pasniedz glāzi un piestāda rēķinu: "Tu man esi parādā tik un tik.."

Es tā samulsu. :D Momentā to naudu viņam arī atdevu, principa pēc, un tā arī bija pēdējā reize, kad tikāmies.
Ļoti iespējams, ka pārpratums, bet nu, viņš jau iepriekš bija parādījis sevi, kā cilvēku bez manierēm.. Beigās tur pat draudzība nesanāca.
09.06.2013 17:17 |

Reitings 24
Reģ: 08.06.2013
Tas kurš pērk seksu tas arī maksā.

Ja vīrietis ir neglīts un girb seksu viņš maksā.

Ja sieviete ir neglīta un grib seksu viņa maksā.
09.06.2013 18:30 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
haha, es pat mazliet piekriitu Sutenerim :D

Parasti randinjos vienmeer ir maksaajis puisis. Vienaa man pashai bija jaasamaksaa par sevi un veel jaapiemet puisha kafijai :D Tie vaaciishi, kas dziivo Francijaa arii parasti izmaksaa meiteneem, cik zinu.
09.06.2013 18:36 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Skolas laikaa - maksaa tas, kam ir nauda. Peecaak - viirieshi vienmeer ir izmaksaajushi.
09.06.2013 18:51 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
cik tad tam jauneklim gadu , kurš pie kino kases iedeva tos 3ls?:D trakums vispār..es būtu šokā!
09.06.2013 21:38 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
tīri intreses cik daudz tad tiem puišiem ir par jums jāmaksā un cik daudz laika par to naudu tika ar jums pavadīts?
savādāk piecīti nolocīt par randiņu uz visu vakaru škiet dažiem bijis par grūtu.
09.06.2013 22:47 |

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Laikam vienreiz samaksāju par sevi.
Bet tā nekad.
Vīrietim ir jābūt vīrietim, nevis lupatai.
09.06.2013 22:51 |

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Varu pastāstīt par savu dārgāko randiņu (tad ar bijušo vēl nebijām kopā, bet staigājām pa kafuškām) - bijām paēst, tad izdomājām, ka vajag braukt uz baseinu, es tiku pie jauna peldkostīma (kurš nu nemaksāja 20Ls, viņš pie jaunām peldbiksēm), baseins un tad vēl viesnīca, jo negribējās no Jūrmalas naktī kratīties uz Rīgu. Ā, un vēl naktī gājām ēst.
Nabaga puisis toreiz. Pēc tam gan man atzinās, ka bijis šokā, ka manis laikotais peldkostīms maksājis tik dārgi, bet toreiz nav vaŗejis pateikt nē. :))
09.06.2013 22:55 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
maksa virietis. tadi nabaga bomžariki vai nekaunigie tikai meitenei piedava saldejumu un vina pati to sev noperk!

es par virieti no savas naudas esmu maksajusi tad, kad viram teicu-ejam uz kino, es maksaju, jo vienkarsi negribeju iet viena, bet vinam tas kino ne silts, ne auksts.

ja grib atrisinat maksajuma problemas 1. randinos, tad randini ir jaizvelas tadi, kur nav jamaksa. piemeram, pastaiga gar juru.
10.06.2013 00:23 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
kad biju skolniece,pa randiņiem vien dzīvojos,neatminos ka būtu maksājusi kautko pati,,man liekas ka maksā tas kurš aicina,tas tā kā būtu normāli.
10.06.2013 08:44 |

10 gadi
Reitings 13809
Nekad neesmu neko maksājusi. Ja vīrietis aicina uz randiņu, viņš arī maksā.
10.06.2013 09:17 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Nekad neesmu neko maksājusi. Ja vīrietis aicina uz randiņu, viņš arī maksā.

Man tas pats. Nekad neesmu maksājusi randiņos. Ne pirmajos, ne astotajos.
Bet ja es aicinu uz randiņu (savu draugu kādreiz aicināju,lai nav tā,ka tikai viņš domā izklaidi :D), tad maksāju es un draugs stāvēja un sarka tādēļ :D viņam tā neesot pieņemami.
10.06.2013 09:21 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Es nesaprotu kas tev pa pušiem trāpījušies. Es NEKAD neesmu maksājusi par sevi. Man pat doma tāda, vai iespēja, ka man jāmaksā, ja vīrietis ir blakus nekad nav ienākusi prātā. Ja nu gadījumā tā notiktu, acīs pateiktu, ka viņš nav vīrietis un protams uzreiz pieliktu treknu punktu. Man pat pretīgs šāds vīrietis liktos, kas uzaicina meiteni uz randiņu, bet meitenei pašai par visu jāmaksā. Man tā liekas, tas ir varbūt kā sevi nostāda?...Nezinu grūti man spriest.
10.06.2013 09:29 |

Reitings 8272
nu vēl nekad nav gadījies maksāt pašai par sevi :D vienreiz laikam tikai vajadzēja kko piemest, bet nu tā bija arī mūsu vienīgā tikšanās.
tās visas reizes puiši ir mani aicinājuši uz randiņiem. varbūt tu viņiem neiepatikies. bet nu principā, ja es ietu veikalā pēc ūdens pudeles, tad pati arī to pirktu un par to neapvainotos, ja puisis nenopirktu.
varbūt tu pārāk pasteidzies ar maka izvilkšanu? kad parasti pienes rēķinu, es kkā uz viņu vsp nemaz neskatos, bet puiši kkā pat norēķinās man nemanot un es pat nemaz neredzu, cik viņi samaksā.
10.06.2013 10:28 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Tāpēc pirmajiem randiņiem es izvēlos vietas/nodarbes, kas neko nemaksā. Nu, man. :D
10.06.2013 10:31 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2013
Man piemēram nepatīk, ja man izmaksā, arī bāros necenšos izmantot vīriešu "laipnību" kad vēlas izmaksāt kādu dzērienu, jo jūtos it kā būtu kaut ko parādā un vīrieši bieži vien saprot to tā, ka viņiem būs izdevība ielīst biksiņās :D Man patīk būt neatkarīgai no citiem!
Kad atnes rēķinu vienmēr cenšos izvilkt maku un maksāt pati, bet parasti puiši vienkārši samaksā un man nemaz nedod iespēju to izdarīt!
10.06.2013 10:48 |

Reitings 179
Reģ: 30.11.2012
Esmu gājusi uz daudz randiņiem,vienmēr par pilnīgi visu maksā puisis,savādāk nemaz nevarētu būt.:))
10.06.2013 12:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits