studēju - dzīvoklis? kredīts?

Reitings 80
Reģ: 03.03.2013
Sveikas! Šogad beidzu 12. klasi un ir 2 jautājumi saistībā ar studiju gadiem, būtu labi, ja kāda pastāstītu kaut ko par to no savas pieredzes.

1)Es ļoti gribēju dzīvot kojās. Bet draugs grib, lai kopā īrējam dzīvokli. Zinu jau zinu, ka kojām ir ļoti daudz mīnusi, visa saspiestība, rēķināšanās ar citiem par dušām utt., bet esmu dzirdējusi, ka koju dzīve ir jautra, paliek atmiņā un tā,tāpēc gribās to visu pamēģināt. Ko jūs izvēlējāties, kojas vai dzīvokli? Nenožēlojāt?

2) Kā ir ar studiju kredītiem? Esat kāda ņēmusi? Kādas atsauksmes? Ģimenē ar naudu ļoti traki, jūtu, ka būs jāņem kredīts, bet baidos kā būs ar apmaksāšanu :(
07.06.2013 16:27 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Neesmu nekāda princese, bet dzīvot kojās nevarētu, vismaz ilgstoši ne - vienīgais iemesls, kura dēļ dzīvotu ir tad, ja mājas būtu ļoti tālu no fakultātes un dzīvokli īrēt sanāktu dārgi/dārgāk un nebūtu tik daudz naudas, lai to varētu atļauties!

Tās ballītes, jautrība .. lielākoties ir uzskats, kurš izveidojies, skatoties filmas un lai arī realitātē netrūkst arī tā, ikdienas sadzīviskie sīkumi to tomēr nespēj attaisnot. Bet tas tiešām lielā mērā ir atkarīgs no cilvēka, man tomēr vajag savu privāto telpu un lai nav jāuztraucas - cikos atnāku, kur ko atstāju, kas var un nevar nākt uuuun tā tālāk :)
07.06.2013 16:58 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ja gribas īrēt, tad kopā abiem vajadzētu pelnīt minimums uz kādiem 500, 600ls.

Nopietni? Protams, ja grib pa šiko tad jā. :D

Mēs īrējam, maksājam 150Ls mēnesī visu gadu. Iztiekam ar aptuveni 300Ls uz abiem.
Kojās es negribētu dzīvot, ja vien nav dzīvokļtipa kojas.
07.06.2013 17:02 |

10 gadi
Reitings 345
Reģ: 29.01.2009
Visus 6 studiju gadus esmu nodzīvojusi vai nu īrētās istabiņās vai pēdējos gadus atsevišķi īrētā dzīvoklī; kojās vienā istabiņā kopā vēl ar 2 meitenēm noteikti nebūtu varējusi ilgstoši dzīvot- man, lai pamācītos, vajag pilnīgu klusumu un vienatni.

Visideālākais, protams, bija atsevišks dzīvoklis- dari ko gribi, nāc un ej, kad gribi u.t.t- bija gan ballītēs, gan dažādi pasākumi pie manis, tā kā izbaudīju visu studiju laika jautrību arī bez kojām.
07.06.2013 17:04 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Un daudzi draugi ir atraduši labus dzīvokļus pa lētām naudām. Tā kā jāmeklē.

Vienai draudzenei vispār paveicās, uztaisīja kosmētisko remontu un vairs nevajag maksāt īri.
07.06.2013 17:05 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Selene, dzīvokļa īre vien ir 150ls, skatoties šī brīža piedāvājumus, normālam dzīvoklim, un ziemā par apkure nereti uzreiz rakstīts, ka līdz 100ls. + citi maksājumi un visi pārējie rēķini gan par internetu, telefoniem un citām lietām, kur aiziet šie 300ls kopumā (es rēķinu tā, it kā būtu ziema, nevis vasara, savādāk ziemā būtu jākož pirkstos). 100ls paika un vēl 200ls ārstiem, zālēm, iekrājumiem un zābakiem. Ar 500 vai 600 nebūtu jāuztraucas, ka vajag pēkšņi pie ārsta!
07.06.2013 17:08 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
1) Kādu laiku dzīvoju kojās, jo vnk bija tā, ka cita varianta nebija. Ja būtu bijis cits variants - savu mūžu nespertu tajā modzenī kāju. Briesmīgi. Neko jautru vai izbaudāmu tur neredzēju.
Viss jau būtu normāli, ja būtu kā filmās rāda - bez maz katrā istabā sava normālā duša, viss normāls, tīrs... taču, vismaz tur, kur es dzīvoju, tā nebija.

2)Studiju kredīts ir tas, kas mācību apmaksai domāts, ja(Vnk ir vēl tas viens, kurš paša izdevumiem)? Es bakalaurā ņēmu, lai studijas apmaksātu....nu...priecājos, ka tiku budžetā otrajā gadā. Tagad man tikai par to vienu gadu jāatdod, taču, vienalga - šobrīd domājot, otro reizi neņemtu. Mēģinātu kkā savādāk, jo vnk....baigi nepatīk, ka man piesiets tagad tas kredīts...
07.06.2013 17:09 |

Reitings 236
Reģ: 29.04.2011
Atceroties koju laikus, sāku smaidīt, viens no labākajiem laikiem :)

Viss protams atkarīgs no tā, kādas kojas.
07.06.2013 17:15 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Ja jau runājam par kojām, varētu arī pierakstīt, kurās dzīvojāt, lai ir skaidrība, kur ir lielākās briesmas. :D
07.06.2013 17:16 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
dzivoju kojas,bet man laikam sakrita visi apstakli labi:
1.dzivoju ar normalam meitenem istaba,lai gan man vinas pie 10 jau bija gadu gaita nomainijusas.
2.dzivoju tuvu skolai,vareju lidz pedejam gulet :D
3.mums bija RTU Kipsalas kojas sadalitas pa blokiem,ka uz katram 3 istabam viena virtuve,dussa un tualete.

Vispar koju laiku atceros,ka pasu labako,tiesi no turienes un ar to saistiba man ir visi mani labakie draugi un viirs :)

bet ja taisies dzivot ar draugu viena istaba,domaju nekada jautriba nebus,vins tak tev un tu vinam nelausi gan jau klainot apkart pa nakti un tuset lidz krishanai.

Kojas mes visi bijam brivi un friiraideri, nekas cits,ka jautri pavadit laiku un izvilkt labas atzimes mus neintereseja:D
07.06.2013 17:22 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Padzīvoju kojās 6 mēnešus un izvācos. Nepatika.
Vari ņemt studējošā kredītu. Līdz 120ls mēnesī. Sanāk izdevīgāks nekā studiju kredīts.
07.06.2013 17:24 |

Reitings 1516
Reģ: 01.07.2011
Kojās neesmu dzīvojusi, bet komunālajā dzīvoklī gan. Pilnīgs murgs, ja vien ļoti, ļoti nenoveicas ar dzīvokļa biedriem. Man šķiet, ka kojas ir komunālais dzīvoklis x10, tāpēc nē, no laba prāta ne uz ko tādu neparakstītos.
07.06.2013 17:33 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man šķiet tas ir drusku pārspīlēts, viss tas mīts par ''koju dzīvi''. Kaut kā mierīgi un klusi mani divi gadi pagāja.

Es nedzīvoju kojās, tāpēc nevaru spriest par visiem 100%, bet, manuprāt, tas ir kā kur. Jo cik padzirdēju no vairākiem un cik ciemojos, tad manas skolas kojās viss +/- mierīgi, bet citas skolas kojās, kad tur ciemojos, gan bija kā ballīte no filmām.

Es studēju, labprāt dzīvotu atsevišķi, kojās gan sākotnēji neievācos tādēļ, ka manā situācijā tas nav izdevīgi. Tagad es, iespējams, būtu gatava ievākties, bet nepārāk laimīga būtu par šo - vaina nav dušās u.c. apstākļos (manā skatījumā nav ideāli, bet tīri labi paciešami), bet cilvēkos, ko gan nepaciestu. Manuprāt, tas ir traki, kad jādzīvo ar svešiem cilvēkiem, nav nekāda privātuma un vēl istabas biedrene var atnākt ar savu puisi un palūgt tev atbrīvot istabu utt. Taču ja esi sabiedriskais, atvērtais tips, tad būs vieglāk. Es katrā ziņā centīšos atrast dzīvoklīti vai istabu dzīvoklī, kur nedzīvotu pārāk daudz cilvēku - manuprāt, daudz labāks variants.
07.06.2013 17:43 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Ak, neizlasīju, ka domā kojās ar puisi dzīvot kopā. Vispār arī jāskatās, vai tavā izvēletajā skolā tas ir atļauts, jo nekādus noteikumus par kojām nezinu, bet tā ciemojoties nekur tādu nebiju manījusi - ka puisis ar meiteni dzīvotu. Un, manuprāt, ja līdzekļi ļauj īrēt pārim dzīvokli, ir neprāts iet pārim dzīvot kojās.
07.06.2013 17:49 |

Reitings 7704
vaina nav dušās u.c. apstākļos (manā skatījumā nav ideāli, bet tīri labi paciešami), bet cilvēkos, ko gan nepaciestu. Manuprāt, tas ir traki, kad jādzīvo ar svešiem cilvēkiem, nav nekāda privātuma

Tieši tāpēc izvācos. Plusā vēl apstākļi kojās. Laikam esmu izlutināta, bet pretīgās, netīrās dušās es mazgāties negribu un par tualetēm nemaz nerunāsim. Vēl man nepatīk, ka jādam visu laiku ir jāatskaitās - ko dari, ko darīsi, cikos būsi.. Fu.
07.06.2013 17:50 |

Reitings 7704
Bet meitene ar puisi grib īrēt dzīvokli kopā ne dzīvot kojās. Vai tad ne?
07.06.2013 17:52 |

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
1.) padzīvoju kojās 3 mēnešus un 1 nedēļu un sapratu, ka nevaru ciest viņas. Jā , jautri ir aiziet pie kursa biedriņiem ciemos, pasēdēt un tā. Bet, lai es dzīvotu kojās?! Ne pa kam. Nu jau vairs nē. Nepatika un viss.
Iekārtojums drausmīgs; jārēķinās ar citiem; kopīgās dušas un tualetes; kopīgās virtuves; ierobežojumi ciemiņiem; - nē, tas nav priekš manis.
Dzīvoju dzīvoklī jau 1,7 gadus un man ļoti patīk. Lai gan dzīvoklis arī tiek īrēts un mums pieder divas no 3 istabām, dzīvojam 3 meitenes pa 2 istabām, bet nevar salīdzināt ar koju dzīvi.

2.) nemācēšu teikt, jo studiju maksu sedzu no vecāku dotās naudas.
07.06.2013 17:58 |

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Dzīvoju kojās un tie bija labākie 4 gadi manā mūžā! Es neesmu nekāda tusētāja, alko vispār nelietoju, tā kā mīti par pastāvīgiem tusiņiem un dzeršanām ir muļķības. Šajos gados es sastapos ar ļoti interesantiem cilvēkiem un esmu ieguvusi savus labākos draugus, ar kuriem uzturu ciešus kontaktus arī šobrīd. Man nepaveicās tikai ar pašu pēdējo istabas biedreni (šo gadu laikā sanāca padzīvot ar veselām 7). Dzīvoju trīsvietigā istabiņā,.
Kā plusus varu minēt - skolas atrašanās 5 min no kojām, kas samazina līdzekļu patēriņu ceļam. Vienmēr ir studiju biedri, ar kuriem kopā mācīties, pajautāt to, ko nesaproti. Ir iespēja apmeklēt studentu pasākumus (ja dzīvo atsevišķi, tad grūtāk saorganizēties, atrast līdzgājējus). Protams, ir arī mīnusi - koplietošanas telpas. Mums uz 3 istabiņām bija virtuve, tualete un duša. Lielākoties mierīgā ceļā varēja vienoties par uzkopšanu. Grūtāk ir, ja vienā istabiņā dzīvo dažāda režīma cilvēki ,vislabāk, ja visi uzreiz ir pirmkursnieki, tad vieglāk par visu vienoties un sadzīvot.
07.06.2013 18:01 |

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
tas jau atkarīgs kā kurās kojās un atkarīgs arī no cilvēka.
07.06.2013 18:05 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
esmu dzīvojusi kojās, bija forši, bet vairs neatkārtotu :D vislabākais variants ir man šķiet nevis īrēt veselu dzīvokli, bet istabu dzīvoklī kopā ar draugiem, citiem studentiem.
07.06.2013 18:10 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
kojās ir baigā dzeršana :D
07.06.2013 18:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits