sāpe par draudzeni.

Reitings 6
Reģ: 05.06.2013
Sveikas:)

Šī būs mana pirmā diskusija, pastāvīgi lasu šo forumu, bet beidzot izlēmu arī piereģistrēties:) Ceru šeit atrast domu biedrenes un izkratīt savu sāpi.
Man ir laba draudzene, 19, kura pirms dažām dienām uzzināja, ka ir stāvoklī un uzreiz pateica, ka taisīs abortu. Puiša viņai nav pastāvīga, vecāki laikam Somijā dzīvo, pati kojās dzīvo un loti nevēlas bērnu. Es neatbalstu abortu, bet zinot viņas raksturu- viņa nevienā neklausās, teicu, lai pati pieņem lēmumu, lai gan es viņas vietā bērniņu paturētu. Vakar čilloju pa draugiem un pamanīju filmiņu par "abortu". Laikam latvieši taisījuši un kad noskatījos atkal aizdomājos- tā filma tik pasmaga patiesībā un sapratu, ka varbūt tiešām man jāmēģina viņu atrunāt? Es nezinu-kā jūs rīkotos manā vietā? Tā jau nav mana dzīve un darīšana, bet gribas, lai draudzenei nesanāk dzīvē pēc tam nožēlot. Ai, smaga situācija.:(

Padalīšos, ja kādai interesē apskatīties arī to filmiņu,

http://www.youtube.com/watch?v=SaccY0J_sR0

Es gan nezinu vai pareizi Jums linku ieliku, paziņai draugos galerijā bija tā filma.

kā jūs rīkotos meitenes manā vietā? klusētu un ļautu viņai pašai pieņemt lēmumu vai tomēr ieteiktu bērniņu paturēt?:(
05.06.2013 10:04 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Tev nav jāiejaucās, bet kā draudzene droši vari dot padomu. Ja nu galīgi ir tā, ka viņai nav kur likties, nu pilnīga bezizeja, tad neko. Bet tāpēc jau draudzenes ir, lai atturētu mūs no lietām, kuras pēc tam var nākties nožēlot.
05.06.2013 10:41 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
katram savs dzīves ceļs un mācības, nejaucies labak
05.06.2013 10:43 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Esi stiprais balsts, lai arī kādu lēmumu draudzene pieņemtu! Esi blakus, neuzspied savu viedokli, vienkārši liec viņai saprast, ka esi viņai līdzās, lai atbalstītu, lai saprastu.
05.06.2013 10:46 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Nesuuti nekaadu filmu! Protams, par lielaaku iejaukshanos pat nerunaajot. Ja tu nosuutiisi filmu un ja vinja ir emocionaalais tips (un izklausaas, ka ir, ja jau no visa iespaidojas), vinjai kljuus tikai sliktaak. Tas ir apmeeram taa - tev ir kaut kas noticies slikts (vinjas situaacijaa shii gruutnieciiba taada aciimredzot ir), bet kaads cits suuta materiaalus, kas tev liek kauneeties par sho slikto situaaciju, tu saac saprast, ka tas "kaads cits", kas pie kam ir labaakaa draudzene, tevi neatbalsta un nosoda. Es no taadas draudzenes censtos distanceeties, jo tas nav atbalsts, bet gremdeeshana.
Vienkaarshi esi blakus un nerunaa par to, kaa nosodi abortus. Un varbuut saac mazaak ruupeeties par vinju, izklausaas peec maates-meitas attieciibaam. Kaadreiz tev buus citas lietas, kam pieveersties, un vinja nesapratiis, kaapeec tu peekshnji uz katra vinjas sauciena neesi blakus un neatrunaa no visaadaam lietaam.
05.06.2013 11:01 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
ne tavs ķermenis, ne tavs lēmums!
05.06.2013 11:05 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Cik interesanti sanāk.

Tad, kad uzcep tēmas par abortiem, tad katra 2.(!), ja ne 1. metās zākāt un nicināt (ieskaitot tās, kas te tagad klaigā par nav-tava-darīšana). Autore jau nesaka, ka mācīs un piespiedīs, bet centīsies aprunāties. Ja tas draudzenes lēmums ir stiprs, tad nekas nemainīsies un uztaisīs viņa to abortu. Vismaz autore pēc tam sevi negrauzīs, ka varēja kaut ko darīt lietas labā. Turklāt cik daudz stāstu, ka meitenes vēlāk nožēlo, jo īstajā brīdī nebija cilvēka, kas varētu atbalstīt un atrunāt jeb vnk pieturējās pie principa - ne mana cūka, ne mana druva.

To filmu ieteiktu nesūtīt, bet mierīgi aprunāties, bez piespiešanās un frāzēm Es tavā vietā darītu tā... Un jā, atbalstīt viņu jebkurā situācijā
05.06.2013 11:12 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Nav pareizi draudzenei uzspiest savu viedokli, likt rīkoties tā kā tu rīkotos viņas situācijā. Pareizāk būtu pateikt, ka atbalstīsi viņu jebkurā lēmumā, ja izvēlēsies taisīt abortu, aizvedīsi uz slimnīcu, atbastīsi, ja izvēlēsies bērnu paturēt, palīdzēsi jeb kā!
05.06.2013 11:12 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es tomeer uzskatu,ka vajag parunaat ar draudzeni. Kaa jau tu teici,vinjas vecaaki nav liidzaas,nav neviens,kas paliidz izveerteet,kas ir labi,kas nee,ko vinja vareetu nozheelot..man patiik doma par 3 jautaajumiem,ko tu ari vinjai uzdot-pienjemsim,ka vinja uztaisa abortu,tad jautaajums,kaa vinja par to justos peec 2 dienaam,vai riikotos taapat? Pec tam,kaa vinja justos pec 2 nedeeljaam ? Vai buutu riikojusies taapat? Un kaa vinja justos par savu leemumu peec 2 gadiem? Es biezhi izmantoju sho metodi,vnk lai saprastu,vai tas ir mirklja vaajums vai tieshaam argumenteeta izveele.

Bet tev jaabuut vinjai blakus,lai ko arii vinja izlemtu,protams. Bet leemums nedriikst tikt pienjemtsspontaani. Tapec arii,ja vinja izlems,ka grib abortu, dakteris suutiis maajaas 1-2 nedeeljas izdomaat kaartiigi,tad aicinaas atkal uz tikshanos.
05.06.2013 11:13 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
nebāz savu ziņkārīgo un nosodošo snuķi kur nevajag. Ja esi tik gudra, ņem to bērnu sev un uzturi. Besī šie pārgudrie cilvēki.
05.06.2013 12:27 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Runāt noteikti ar viņu vari, pārspriežot visus par un pret, bet ja Tava draudzene būs izlēmusi, diez vai viņa mainīs savu lēmumu!

Tad, kad uzcep tēmas par abortiem, tad katra 2.(!), ja ne 1. metās zākāt un nicināt (ieskaitot tās, kas te tagad klaigā par nav-tava-darīšana).

+++
05.06.2013 13:06 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Un jebkurā gadījumā atceries - draudzenei nav bijis viegli pieņemt lēmumu par abortu, droši vien tikpat grūtu bija izšķirties - saglabāt bērniņu vai ne. Tāpēc esi līdzās viņai vienalga - būs aborts vai ne!
05.06.2013 13:10 |

Reitings 566
Reģ: 29.01.2009
Mani kā mammu ieliktais video saraudināja.
05.06.2013 17:11 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Lēdija,

1.Vai tu draudzenes vitā sēdēsi ar bērnu, kad tas saslims?
2.Ja bērnudārzā vietas nebūs, pieskatīsi viņu līdz skolas laikam?
3.Dzīvokli draudzenei nopirksi, jo kojās īsti nav zīdaiņa vieta?!
4.Materiāli atbalstīsi draudzeni (ēdiens mantas, augstskola u.tml.)?

Ja uz visiem jautājumiem atbildēji ar "JĀ" un vari savu atbildi arī pierādīt kaut kā, tad droši iejaucies viņās dzīvē un atrunā viņu no aborta!
Tomēr, ja kādā jautājumā nevari garantijas dot, tad turpini draugos nožēlojamas filmiņās skatīties un netraucē draudzenei pareizo (priekš viņas) lēmumu pieņemt!
05.06.2013 20:35 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Meitene ir muļķīte, kam nav neviena, kas skrien pakaļ puišiem/kompānijām un cenšas kaut kur iederēties. Tādi jaunieši ir ne mazums. Parasti vecāki viņus atstājuši novārtā un nav arī neviena ļoti tuva drauga. Šajā gadījumā tuvais draugs, kam patiesi rūp, gan priekos, gan bēdās esi tu. Un tu esi malacis. Manuprāt, aborts nav pieļaujams, lai vai kādi būtu apstākļi. Un es domāju, ka tev jārunā ar meiteni, jāsaka, ka atbalstīsi, palīdzēsi. Ir iestādes, kur vērsties un kas palīdzēs. Nevajag uzskatīt to par kādu patversmi, kur tikai bomžiem vieta, es domāju, ka tur var palīdzēt arī psiholoģiski. Tev ir jāiejaucās, jo kad meitene pēc mēneša vai vairāk atradīs kādu šāda tipa filmiņu un raudās uz tava pleca, tu arī raudāsi un domāsi, ka neko neesi darījusi. Vispār šādā situācijā negribu nonākt, jo tu daļēji arī no tā ciet. Itkā tu būtu to bērniņu nolēmusi nepaturēt.
09.06.2013 02:40 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Ko tu vispār jaucies?Tā taču ir viņas dzīve.Draudzenei ir tikai 19 gadi un viņa varbūt nevēlās būt bez izglītibas,bomžoties apkārt un nezināt kā bērnu pabarot??
09.06.2013 02:44 |

Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Aborti bija un būs. Un daudzos gadījumos, tas tiešām varbūt ir labākais risinājums..
Man sirds vairāk sāp skatoties uz tām "māmiņām" kurām mājās pieci sīkuči un mēgina izdzīvot uz vasts piešķirto bēnu pabalstu. Vēl pukstot, ka nepietiek vīram ikdienas aliņam un cigaretēm.. Tādus eksemplārus vispār brīvprātīgi piespiedu kārtā kastrēt vajadzētu..
Jā mums LV ir tā dzimstība ļoti vāja.. bet nu nevajag jau arī tagad pa kaktiem sadzemdēt sīkučus un lepoties ar to ka viņi atražo latviešus. Kā tad.. bērns ir ne tikai jāpiedzemdē, bet arī jāizaudzina un tieši tas ir pats grūtākais, gan finansiāli, gan fiziski, gan morāli. Lai cik lielu priektu arī bērns nesagādātu, tā tomēr ir atbildība. Un ja meitene nav spējīga uzņemties atbildību, tad aborts būs pilnīgi noteikti labākais variants. Tikai lai pasteidzas, nevis gaida līdz pēdējam aborta iespējamajam termiņam.
09.06.2013 07:45 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Iesaki draudzenei izrunāties ar viņas somijas vecākiem. Tas ir labākais padoms, ko tu viņai vari dot. Un tad lai viņa kopā ar saviem vecākiem lemj, vai viņi bērniņu varēs materiāli nodrošināt, vai būs kas pieskata, palīdz, un kā viņu nākotne izskatīsies, ja mazais tiks laists pasaulē.

Tā kā TU viņai palīdzēt turpmākos 18 gadus ne varēsi, ne gribēsi, tad tev ar aborta filmiņām viņai uzmākties nevajadzētu.

Bet par iespējamām sekām - neauglību, to iesaki draudzenei izrunāt ar viņas ginekologu.

Esi blakus, atbasti. Bet nemāci citus dzīvot.
09.06.2013 08:06 |

Reitings 445
Reģ: 05.02.2009
Starp citu, ļoti kvalitatīvi uzņemta īsfilma, filmas scenāriste man pazīstama :)
09.06.2013 09:24 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Noskatījos filmu - nožēloju, jo lai gan izskatās patiešām kvalitatīva, sižets likās garlaicīgs.

Par tēmu - meitenei ir ļoti nepateicīgi apstākļi bērnam - nav vīrieša, dzīvo kojās, pat vecāki ir ārzemēs. Es principā neatbalstu abortus, bet šajā gadījumā varbūt to pat rekomendētu. Vispirms gan var sazināties ar vecākiem un noskaidrot viņu pozīciju.
09.06.2013 09:47 |

Reitings 306
Reģ: 02.06.2012
Pārlasīju diskusiju. Ja vecāki ir Somijā, visticamāk piepelnās, un algas tur ir pietiekami labas. Jācenšas spiest uz to, ka vecāki varētu palīdzēt. Visticamāk viņi nezina, ka meitenei gaidāms bērns, un nezinu gan vai viņi gribētu, lai viņa taisa abortu.
12.06.2013 00:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)