Palīdziet ar padomiem - Vecāku šķiršanās

Reitings 437
Reģ: 24.08.2012
īsumā situācija ir tāda, ka mans tēvs (uzzinot patiesību nespēju saukt viņu vairs par tēti, man viņš tāds vairs nebūs nekad) ir uzsācis dēku un ir pilnīgi sajucis, naudu vairs neskaita mums bet brūtei, mamma vairs neko nenozīmē, teica ka "bērni ir bērni" kas par to. Mana mamma ir 5 bērnu māte, tēvs bijis viņas vienīgais visu mūžu un viņa viņu ļoti mīl. Nekas nekad nelika domāt ka viņš ko tādu spētu, tieši vienmēr domāju cik jaukas attiecības, vēljoprojām mīļo mammu. Tagad jau 3 mēnešus nav mājās, domāju strādā, uzzināju patiesību (nelikās dīvaini ka strādā jo vienmēr ilgi nav mājās jo nestrādā LV + parādi lieli). Izstrādāju vienu "testu" un sapratu ka viņam tiešām ir vienalga par mums visām, ieskaitot mammu, nezinu tā odze viņu ir apvārdojusi vai kas.

Bet galvenais ir tas ka es NESPEJU noskatīties kā mamma cieš, vakar kad man viņa izkratīja sirdi sapratu visu viņas pēdējā laika uzvedību, arī teica ka diēta, tagad sapratu kāpēc neēda vispār.
Es nevaru noskatīties kā viņa cieš, un apzināties ka nekā nevaru palīdzēt.

Vai Jums ir ieteikumi kā palīdzēt, kā novērst domas viņai, ko man darit?

Man radās ideja aizbraukt ar mammu ceļojumā, sīkās atstātu Omai, viņa nekad nav ceļojusi, Bet kur gan es varu aizbraukt, ja maksimums ko varu atvēlēt uz mums divām ceļojumam ir apmēram 280Ls. Vai kādai ir idejas kur var aizceļot iekļaujoties šādā summā? Man jau šķiet ka neiespējami :( Jo LV nederēs, jo pa to gan ir ceļotis riņķī apkārt..
03.06.2013 10:01 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Anne- Es neuzskatu, ka vecākiem ir jāpaliek kopā bērnu dēļ JA viņi nav laimīgi kopā un nemīl viens otru, tad man būtu vienalga, esmu pietiekami pieaugusi lai tādu situāciju saprastu, bet tā nav!
Mamma viņu mīl vēljoprojām kā kādreiz, viņa ļoti pārdzīvo, un arī tēvs vēl pirms 4 mēnešiem manā klātbūtnē ir bučojis mammu un teicis ka ļoti mīl viņu
ja esi tik pieaugusi tev ir jasaprot, ka jumtins uz citu personu var aizbraukt loti atri. tu saki citrus menesus atpakal to redzeji. Nu zini, pa so laiku acimredzami tas ir mainijies.
03.06.2013 15:53 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Patiesiba pipec, meita kopa ar mati spiegi teva epastus jo ka gan savadak abas zina, ka sutiti kailfoto. Un meitai statsit par kasligo sexu ar tevu, nu cammon, kautkadam etikas robezam ir jabut. Ir labi ja meitai ar mati ir atklatas attiecibas, bet ir smalka robeza kuru labak neparkapt.
03.06.2013 15:58 |

Reitings 437
beibe.Marta Tev nav nekādas tiesības nolikt ne mani, ne manu mammu, ne mūsu attiecības.
VISS beidziet rakstīt šeit!!
Saprotu ka tiešām cosmo.lv ir tikai meitenes kas noliek, nevis tiešām atbild uz to ko jautā.!!!!
kauns, pirmā un pēdējā reize cosmo forumā.
03.06.2013 16:09 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tiešām tikai tādas, kas noliek?... Te neviena tev nav devusu atbildes?...
03.06.2013 16:11 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
viss kā parasti - pie visa vainīgas cosmo meičas :D :D
03.06.2013 16:13 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Lāsma - tev vēstule :)
03.06.2013 16:14 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Pamanīju daudz padomu, tikai tu tos nevēlēs dzirdēt. Tā jau parasti ir, ja nedzird to, ko vēlas dzirdēt, tad viss un visi ir slikti.
Ak, ļaunās kosmietes. Beigās vēl izrādīsies, ka vīra atvīlēja arī kosmiete. :D

Es ieteiktu nelīst tēva un mātes attiecībās, lai paši visu nokārto. (Nesaprotu, kāpēc bērniem patīk kārtot vecāku attiecības...) Tev jāatbalsta mammai. Un jāpiedod tēvam.

Tavas mammas vietā es neņemtu atpakaļ krāpēju un neskrietu pakaļ, jo cienītu sevi. Ja patīk tā, tad lai iet tālāk.
Kā sakai, ja mīli, tad atlaid vaļā.
03.06.2013 16:21 |

Reitings 437
Selene - padomi par to lai nesabojāju attiecības ar tēvu? padomi par to lai pieņemu,lai saprotu? padomi par to ka viņi paši vainīgi, ka viņš nemīl viņu? padomi par to ka mana mamma ir slikta sieviete redz?
Es NEVIENU NO tāda veida padomiem nelūdzu.

Izlasiet pirmo komentāru - mans jautājums bija par to kā palīdzēt mammai justies labāk, par ieteikumiem KUR aizbraukt, kā pavadīt laiku. Tas arī viss. Te jau tos pārējos padomus lielākoties dod meitenes kurām nekas tāds nav bijis, nesaku par visām. Es to neprasīju, pat nejautāju kā Jūs rīkotos, ko jūs par to domājat!

vai prasīju? kur?

un pasakiet kurā brīdī es vainoju cosmo meitenes situācijā? kur??
es tikai saku ka atbildes lielākoties nav vispār saistītas ar jautājumu ko uzdevu!
03.06.2013 16:28 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Ok, te būs padoms, kā likt mammai justies labāk:
1) noorganizē viņai sapņu randiņu ar kādu foršu vīrieti! Sarunā, kaut vai samaksā, bet lai tas ir dievīgs, moči vai jahta, saulriets, vakariņas, skats uz pilsētu no augšas vai kaut kas tamlīdzīgs.
2) iegādājies mammai patiešām skaistu un seksīgu tērpu un noorganizē fotosesiju pie profesionāla fotogrāfa. Tās bildes lai viņa pēc tam saliek visur kur, nu tā savam prieciņam :) Un lai vecis redz, ko zaudējis.
03.06.2013 16:32 |

Reitings 437
kordelia - paldies.
03.06.2013 16:35 |

Reitings 11996
Bet nu jebkura padoma pamatā var atrast kaut ko vērtīgu - kāpēc tas uzreiz automātiski ir neņemams vērā?... Lielāka daļa padomu tieši arī atbild uz jautājumu KĀ palīdzēt tavai mammai justies labāk. Mēs te dalamies ar savu pieredzi, savu skatījumu uz tavu problēmu - tas viss ir vērā ņemams un ļoti iespējams kāds no padomiem tieši spēs tavai ģimenei palīdzēt daudz labāk, mainīs tavu redzējumu vai uztveri, nekā kaut kāds vienreizējs izbrauciens, kas situāciju neatrisinās.
Gribi padomu tikai par ceļojumu un izklaidi? Lūdzu:
Brauciet uz Stokholmu ar prāmi
Uz SPA Igaunijā
Uz Palangu Lietuvā
Uz Ēģipti (iekrāj nedaudz vairāk naudas)
Uz Tunisiju
Vari vēl noorganizēt savai mammai lēcienu ar izpletni, varbūt kādu jahtu izbraucienu, kartingus, izjādi ar zirgiem u.tml.
03.06.2013 16:38 |

Reitings 500
Reģ: 11.04.2013
Lielās padomdevējas :D Ja pašām, kas tāds notiktu, tai atvīlējai acis izskrāpētu! Bet ja citai atviļ, tad jau jā, tur mīlestība, viss jāizrunā, būs jau labi :D
03.06.2013 16:38 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Lāsma, nevienā komentārā neizlasīju, ka kāda teiktu, ka Tava mamma ir sl.ikta sieviete.

Par kordelias ieteikumiem:
1) diezin vai tas liks viņai justies labāk, jo viņa mīl un domā par vīru. Sievietei šajā situācijā ir 2 iespējas: cīnīties par vīru vai palaist viņu vaļā.
2) likt tādas bildes publiskai apskatei būtu smieklīgi. Viņa nav tikai sieviete, viņa ir māte. Un nobrieduši , nopietni cilvēki neizliek sevi vispārejai apskatei tikai tāpēc, lai ieriebtu vai kaut ko pierādītu vīram un viņa mīļākajai. Šāds solis neliks tam vīrietim skriet atpakaļ pie sievas.
03.06.2013 16:41 |

10 gadi
Reitings 10290
ko jūs tieši iedomājaties zem teikuma-atrodi mamai vīrieti????
galīgi garām, filmas laikam pārskatījušās.

uz momentu Tu viņas ciešanas nemazināsi, tas nāks ar laiku. Nezinu, pavadiet laiku ar mammu, aizbraciet kaut kur...tā palēnām kaut kā.
03.06.2013 16:48 |

Reitings 11996
Man šķiet, ka autore nedaudz nesaprot, ka mamma nav nekāda meitene, kura pašķirusies ar savu puisi. Nu nepalīdzēs te nekādi izbraucieni vai tusiņi, izklaides, randiņi ar citiem u.tml. Gadus ilgās attiecības, bērni un tagad tik smaga nodevība - te vajag nopietni skatīties uz situācijas risināšanu ilgtermiņā. Jā, īslaicīgi varbūt kāds ceļojums noņems spriedzi, bet tas neatrisinās situāciju.

Tādēļ, ja autore saka, ka viņai ar māti ir ļoti tuvas attiecības, tad drīzāk ieteiktu sarīkot klusu vakaru ar vīna glāzi un nopietni izrunāties par visu šo situāciju, ņemot vēra daudzus šeit izteiktos ieteikumus par situācijas risināšanu.

Pirmkārt, runāšana un izrunāšanās ir sievietes galvenā nepieciešamība. Otrkārt, alkohols atbrīvo emocijas (kuras ir jāatbrīvo šādā situācijā) un noņem samilzušo stresu uz īsu brīdi. Treškārt, tālākās rīcības stratēģija, dažādas rīcības versijas neļaus sašļukt un krist depresijā, bet liks sapurināties. Ceturtkārt, tas būs kluss miera brīdis mutuļojošu emociju vētras laikā, kas dziedēs sāpes.
03.06.2013 16:52 |

Reitings 437
Anne - teici nekur neredzēji ka manu mammu pataisa par sliktu sievieti, redz tad vajag pasekot kā raksta, jo par savu mammu katrs piezīmes uztver uzreiz, nevis nepamana!

Lūk:
Sany "viņai ir jāiet strādāt." viņa strādā no rīta līdz vakaram mājās! un viņa nevar iet vēl kaut kur strādāt, Jūs tad nezinat cik daudz laika paņem mājas darbi, ēdiena gatavošana, mazo māsu vadāšana pa bērnudārziem, dziedāšanām, dejošānām, klavierēm! Tad tāpēc viņa ir vainīga ka viņai nav laika un spēka?

Wee "žēl Tavas mammas , kā sievietes, ja viņa to nepamanīja.."
Jā redz diemžēl viņai nekas tāds prātā neienaca!

Anne "Sievietei bija viņam jāliek izvēlēties uzreiz, nevis ļaut gulēt 2 gultās." Jūs domājat ka tas tika ļauts??? viņš zvērēja ka visu pārtrauc un ka nožēlo!

Beibe.Marta vēl pārmet par manas mammas ētikas principiem, nu vispār apsurds, gribēšu redzēt kādas viņai būs attiecības ar savu meitu, ja uzskata ka pieminēt kā bija ( nejau sīkumos) un uzticēties meitai ir neētiski! Un redz nepareizi ka viņa mani tajā iesaistīja, viņa tikai neizturēja un izkratīja sirdi, bet redz tas jau jums, kas ko tādu nav piedzīvojušas škiet anormāli!

Un Neons - es izprotu gan ka nejau šeit palīdz tusiņi,tā neesmu teikusi, es tikai domāju kā vēl novērst domas! Runāt jau es runāju, un arī pie vīna glāzes runājām par šo!
03.06.2013 17:07 |

10 gadi
Reitings 1288
Ļoti labi, ka viņu atbalsti. Es Tev labāk ieteiktu psihologa konsultācijas+skaistumkopšanas salona apmeklējumu, lai paceltu viņas pašapziņu.
03.06.2013 17:13 |

Reitings 437
EsEs paldies :)
03.06.2013 17:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Liekaas, ka papucim ir uznaakusi pusmuuzja kriize, jo diez vai pie pilna sapraata esosh viirietis skries pie 5 kaarteejas skjirtenes, kura suuta savus sakrunkotos kailfoto pa mailu (to es saku peec taa, kaadu attieksmi esmu noveerojusi no viirieshu puses pret taadaam skirteneem ar ntajiem viiriem). Turklaat jaa, ir autorei visas tiesiibas dusmoties gan uz sievieti (jo visbiezjaak tieshi jaunaas bruutes rokudarbs ir tas, ka netiek maksaati alimenti beerniem) un uz savu teevu, kursh izvairaas no savu saistiibu pildiishanas.
Viirietim IR jaauztur sieviete arii peec skirshanaas, ja vinjsh tai ir uztaisiijis 5 beernus, kuru rezultaataa sievietei ir naacies uzupureet karjeru un dazjaas valstiis to arii nosaka likums, ka teetinjam ir jaapabalsta finansiaali arii bijusii sieva, ja vinjai ir finansiaalaas gruutiibas.
Autorei iesaku, ja nav tik daudz naudinjas, pa briivdienaam pavakteet beernus un iedot mammai iespeeju iet briivsolii. Varbuut vinja var aizbraukt uz nedeeljas nogali pie draudzenes uz laukiem, kur izveedinaas praatu. Lai gan veelies tikai labu, bet diez vai meitas kompaanijaa varees izbimbaaties un izdusmoties peec sirds patikas, jo vienmeer buus taa robezja starp vecaaku un beernu. Draudzenes sabiedriiba tai zinaa var buut noderiigaaka.
03.06.2013 17:19 |

Reitings 3
Reģ: 11.05.2013
Ceļojums būs velti izšķiesta nauda (ja vēl spiedīgi finansiālie apstākļi- tad jo īpaši). Vienīgais, kas viņu pa īstam nomierinās, ir cits vīrietis.
1) Piesaki Ievas pārvērtībām. Ne tikai sapucēs un pacels pašapziņu, bet parādīs visai Latvijai kāda smuka, brīva sieviete ir. Varbūt uzradīsies pielūdzējs.
2) Piesaki gandrīz ideālam randiņam vai šovam Precamies! Varbūt vīru neatradīs, bet pacels pašapziņu, satiks vīriešus un atkal visai Latvijai parādīs, ka ir brīva.
3) Piereģistrē sociālajos tīklos, iepazīšanās portālos, iesākumā varbūt pat viņas vietā pakontrolē saraksti- Tev kā jaunai meitenei būs vieglāk flirtēt un atlasīt viņai cienījamus kandidātus un norunāt randiņus.
4) Apdomā vai tavā un tavu draudzeņu paziņu lokā nav kāds brīvs, sakarīgs kungs. Ja ir, iepazīstini!

Šādas tavas mammas aktivitātes var likt pārdomāt tavam tēvam viņa lēmumu, jo kļūs greizsirdīgs. Un ja arī nē, mamma varbūt atradīs kādu labāku un foršāku vīrieti. 5 bērni nav šķērslis!
03.06.2013 17:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits