Briedums

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Pēc savas pieredzes un citu pieredzes es arvien vairāk sāku saprast, ka mūsdienās garīgais un psiholoģiskais briedums iestājas ļoti vēlu. Tad sakiet, kad jūs pašas jūtat, ka esat gatavas nopietnām attiecībām? Es nerunāju par kāzām un bērniem, bet par šo vienkāršo jēdzienu - nopietnas attiecības, kur jūs sev apsolāties būt uzticīga vienam, nesāpināt otru, censties ''nemest'' ārā to, kas saplīsis. Vai varbūt tas nav atkarīgs no vecuma, bet no cilvēka , kurš trāpās? Kā jums šķiet?
02.06.2013 09:33 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mēs iepazināmies kad man bija 22, apprecējāmies 25. Uz šo vecumu biju gatavs uzņemties atbildību par ģimeni un bērniem, lai gan materiālā situācija nebija nekāda spožā. Cilvēkas ar gadiem mainās uzskati un vērtības. Arī attiecībā ir jāmainās līdzi. Bieži vien cilvēkiem škiet, viss turpināsies kā bija sākumā un ir vīlušies ka tā nav. Tad sāk meklēt iemeslus kāpēc tas tā notiek un škiet ka no otra trūks uzmanības un citu jūtu apliecinājumu. Bet attiecībās ir jāiet tālāk, citā (ne sliktākā) gultnē. Jāatrod jaunas kopīgas intereses un interesantus laika pavadīšanas brīžus.
Ar laiku, ja viss iet normāli, uzticēšanās otram palielinās un abi var atļauties daudz ko vairāk, nekā attiecību sākumā, nedarot viens otrm pāri.
Domāju ka nobriedis cilvēks spēj pieņemt lēmumus, darbus nebalstoties uz emocijām un to nespēj ietekmēt citu viedoklis vai spiediens. Tā teikt, cilvēks ar mugurkaulu.
02.06.2013 11:30 |

Reitings 474
Reģ: 13.05.2013

Salaveci, psiholoģija un fizioloģija ir dziļi saistīta tās pamatos. Nevajag fizioloģiju saistīt tikai un vienīgi ar seksu, jo tajā ietilpst arī mīlestība. Viss tāpat iet caur centrālo nervu sistēmu un cik ''augstu'' iet, vai tikai līdz hipotalāmam vai līdz garozai, ir atkarīgs no mums pašiem. Tā teikt spēja mīlēt ir atkarīga no mums pašiem.

mīlestība ir vnk vēlme vālēt, nekas cits. nav nekādas citas mīlestības. tas kas liek veidot nopietnas attiecības ir pašsaglabāšanās instinkts, vēlme pēc drošības.
02.06.2013 11:34 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka tas atkarīgs no cilvēkiem. Tāda tiešām nopietna apziņa par to, kas ir jūtas un nopietnas attiecības, man nāca ap 15/16 gadiem, pirms tam prātā bija dullas lietas. Bet tādām tiešām nopietnām attiecībām nobriedu 17 gados, laikam jau nostrādāja tas, ka satiku īsto cilvēku.
02.06.2013 11:35 |

Reitings 474
Reģ: 13.05.2013
vēl viens fakts kādēļ sievietes ātrāk vēlas nopietnas attiecibas ir tas ka mūsdienu sabiedrībā tikai viņas no tā iegūst, jo lielākoties ģimenes apgādnieks ir vīrietis. ja būtu otrādi, tad varbūt pat vīrieši ātrāk gribētu attiecības. tas ir arī saistīts ar vēlmi pēc drošības, ko minēju agrāk.
02.06.2013 11:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Liela nozīme ir audzināšanai, atbildības sajūtai..

Grūti arī novilkt robežu.. ciktāl censties sadzīvot.. un kad vajadzētu ''saplīsušo mest ārā''.
Citas meitenes piecieš, ka viņas pazemo, reizēm fiziski iespaido, absolūti nerēķinās.. savukārt būs pāri, kas metīs plinti krūmos, ja puisis nokavēs randiņu 10 minūtes :D

Bet pamatā problēma slēpjas ''cieņā''. Daļa uzskata, ka pensionāram autobusā nav jāsēž.. neciena vecākus cilvēkus, neciena ģimeni... tāpēc arī 2. pusītes ir iespējams necienīt, nerēķināties.

Mamma teica, ka viņi ar tēti ir kopā, jo vienmēr viņa vispirms padomā kā būtu vīram un bērniem labāk.. tad tikai par sevi, un tētim - otrādi.
Bet vai daudz ir tādu mūsdienīgu meiteņu un puišu, kas sevi ieliks 2. plānā? :D
02.06.2013 11:38 |

Reitings 612
Domāju ka nobriedis cilvēks spēj pieņemt lēmumus, darbus nebalstoties uz emocijām un to nespēj ietekmēt citu viedoklis vai spiediens. Tā teikt, cilvēks ar mugurkaulu

Tieši tas, kas manām attiecībam vienmēr pietrūcis. Visas lēmumus pieņēmušas balstoties uz emocijām.
Dažkārt es arī pats.
02.06.2013 11:41 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Jā bet balstoties tikai uz loģisko domāšanu ar nav labi jo tā beigās var dabūt labu dzīvi ar cilvēku kas ciena utt, bet mīlestība tur vienkārši var nebūt. Ir nepieciešams arī uz emocijām paļauties savādāk īstu laimi ar var neatrast. Vismaz tādi ir mani uzskati, jo ja es vadītos tikai pēc loģiskās domāšanas es tagad būtu kopā ar neglīteni kurš mani vismaz sasodīti labi nodrošinātu naudas ziņā, bet mana emocionālā puse to nevar pieļaut jo vajag kādu pret kuru ar var īstu mīlestību izpaust ne tik tēlot.
02.06.2013 11:46 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
es atkal loģiskumu partnera izvēlē nevērtētu tikai pēc laba materiālā nodrošinājuma. Es loģiskumu redzu tajā, ka izvēlas partneri, kurš tev sniedz arī emocionālo labumu, veicina tavu attīstību, liek smaidīt, dara labu in general, izskats tiešām būtu otršķirīgs šajā gadījumā. Bet labs piemērs neloģiskām un uz emocijām balstītajām attiecībām ir samīlēšanās smukā, atvainojos, lohā, kurš pret tevi slikti izturas, ierobežo un nesniedz tev nekādu labumu (bieži šādas attiecības ir balstītas uz superīgo seksu pēc strīda).
02.06.2013 11:57 |

Reitings 612
Te izskatās, ka pulcējās visas nobriedušās un foršās meitenes. Kur jūs dzīvē esat sastopamas? :D
02.06.2013 12:37 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Esmu iestājusies ananīmanos nenobriediķos. Man ir 23 un esmu oficiāli iesprūdusi savos 20. =D
02.06.2013 12:57 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Te izskatās, ka pulcējās visas nobriedušās un foršās meitenes. Kur jūs dzīvē esat sastopamas?

Slēpjas. :D
02.06.2013 13:05 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Gatava esmu tad, kad pretī stāv mani mīlošs cilvēks, kuru es pati dievinu. Tad kāda vēl runa par citiem vīriešiem..
02.06.2013 13:08 |

Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
Es neuzskatu, ka nobriedis cilvēks teiktu - es esmu gatavs/a nopietnām attiecībām.
Nobriedis cilvēks teiktu, es esmu gatavs/a iepazīties ar jauniem cilvēkiem un tad redzēšu, vai tās būs nopietnas vai nē!
Nu nevar būt nopietnās attiecībās, tikai tāpēc, ka tu izlem - vot tagad esmu nobriedusi un gatava tam :D Mani tas smīdina.
Es ieteiktu ļaut vaļu emocijām, lai dzīve pati plūst un neiespringt uz visu tik ļoti.
02.06.2013 13:13 |

Reitings 612
Viņš to var neteikt, bet viņš to jūt un ir tādām attiecībām gatavs. Tāpēc arī attiecīgi saskarsme būs ar tādiem, kuri ir kaut kam tādam gatavi :)
02.06.2013 13:50 |

Reitings 866
Reģ: 05.04.2009
Tad es atšķiršos. :D
Neteiktu, ka neesmu nobriedusi nopietnām attiecībām (bet kāds gan jau to raksturotu arī tā), bet man ir citas prioritātes šobrīd dzīvē, kas nav ballēšanās, dzeršana un laišana ar visiem pēc kārtas.
Domāju, ka tas nav tik ļoti atkarīgs no vecuma/nobriešanas, bet gan personības kā tādas.
Bet ja negaidīti sastaptu savu mūža mīlu, tad varu derēt, ka veidotos tās nopietnās attiecības.
Es diezgan izteikti "izstaroju", manuprāt, to, ka neesmu nopietno attiecību cilvēks. Nereti esmu to arī teikusi, lai savāveidā brīdinātu. Bet nezināmu iemeslu dēļ, pievelku tieši tos vīriešus un puišus, kas vēlas tā visai nopietni visu. Tracina :D
02.06.2013 14:33 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tātad ar loģisko domāšanu mēs atrodam vispārīgi labus partnerus, gan materjāli (tas tik bija kā viens piemērs domāts nevis tik uz to balstoties), gan pēc izskata, gan tādu kurš liek emocionāli justies stabilai - iepriecina utt.

Bet tad atkal ir skumji jo tādas attiecības, jā protams ka viņas ir labas, bet tur nav īsta dzirkstele, varbūt ar laiku tāda rodas, bet parasti jau nav, lai cik labs tas partneris nav. Turpretīm balstot izvēli uz emocijām vismaz būs tā laimes sajūta kādu laiku, ka jā es viņu mīlu utt. Bet tas protams ar nav labākais variants jo ne vienmēr tie lēmumi kuri ir balstīti uz emocijām ir pareizie un tas pats attiecas arī uz loģisko domāšanu.

Galu galā tas viss ir atkarīgs no cilvēkiem un pēc kā viņi tiecas, ja grib materjālu labklājību un galu galā stabilu dzīvi ar partneri tad jādomā ar loģisko.
Bet ja grib to kaisli un baudu, pat ja tā nav mūžīka, bet gan īslaicīga tad jāpaļaujas uz emocionālo pusi.

galu galā abām pusēm jāstrādā kopā, jāmāk izvērtēt partnera un savu saderību.
02.06.2013 15:00 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
1. nopietnās attiecības es uzsāku 15 gados :D tas pat bija neapzināti, vnk 1. love 4 gadu garumā. tad otrās 20 gados. tas jau atkarīgs no cilvēka. es varu būt gan attiecībās, gan apkārt paskraidīt. tagad kad ir 22 es skraidu apkārt un nezinu, ko gribu, lai gan pēc loģikas visam vajadzētu būt otrādi. :D bet tā tiešam īstām attiecībam ar nākotni droši vien būšu nobriedusi 25 gados, viss jau atkarīgs, kad satiec to īsto cilvēku.
02.06.2013 15:05 |

Reitings 612
Daļa šķiet ,ka šeit ir apmainītām vietām. Vajadzētu apmainīties :D
02.06.2013 18:07 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Neatzīstu to, ka briedums automātiski nozīmē veidot nopietnas attiecības. Savu dzīves ceļu apzinājos jau 13-14 gadu vecumā, un šobrīd, jau vairāk nekā pēc 10 gadiem joprojām ievēroju tos pašus principus, ko agrāk, pat vēl ciešāk pie tiem turos, jo neko citu stabilāku šai pasaulē neesmu atklājusi. No otras puses, tas nav nekas patīkams, tāpēc šobrīd gandrīz vai apzināti izvairos no "nopietnās" dzīves, cenšoties baudīt prieka mirkļus ar bērna acīm un sajūsmu. Citu domas neinteresē.
02.06.2013 18:21 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Nav noteikta vecuma,kad jūties gatavs,esi gatavs,kad satiec pareizo cilvēku.

as simple as that.
02.06.2013 18:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits