Tava privātā telpa.

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Kas ir tās lietas, ko jūs nevēlētos, lai jūsu otra puses aiztiktu, pētītu, taustītu?

Sastrīdējos ar draugu it kā. Nezinu, kā citiem, bet man, piemēram, vispār nepatīk, ja kāds aiztiek 3 manas lietas - telefonu, maku un somiņu. Tās lietas ir mana privātā telpa, kur glabāju savas privātās lietas un ierakstus, kas varbūt nemaz nav nekas slēpjams, bet tomēr nav arī nekas tāds, ko gribētos visiem rādīt. Vai vispār kādam rādīt.

Draugs atkal šodien īzī pīzī paņem manu telefonu (iepriekš nebija neko tādu atļāvies) un sāk lasīt manas īsziņas, kurās ir sarakste ar draudzenēm par viņu puišiem, kurus arī mans draugs pazīst, un skaļi iztirzāt izlasīto. Vairākas reizes teicu, lai atdod telefonu, bet viņš to nedarīja un beigās sapsihojos kā rezultātā šonakt gulēsim katrs savā gultā. Tiešām - tāda sajūta, ka viņš, kaut es jau tā gandrīz neko no viņa neslēpju, viņš būtu ielauzies manā privātajā telpā un to izdemolējis.

Es neprasu nekādu konkrētās situācijas vai mūsu attiecību analīzi, tikai atbildi uz jautājumu - kur ir tā robeža attiecībās, kur beidzas jūsu otro pušu "darīšana" un sākās jūsu privātā zona?
01.06.2013 22:58 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais man nepatiktu, ja lien manās sarakstēs bez atļaujas.
pārējais ir ok.
svarīgāk man ir tas, lai nelien otrā istabā, kad es gribu viena čilot, nekā manā makā :D
03.06.2013 10:40 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Viss ir vienkārši - datoram parole, telefonam parole. Viss pārējais uzprausot atļauju - lūdzu. Vienīgais, kas mani ļoti, ļoti tracina - ja draugs sāk kārtot manas mantas, jo tad es vairs neko nevaru atrast.
03.06.2013 10:47 |

10 gadi
Reitings 2547
Dators, telefons - lai lien cik grib, man tāpat tur nav ko slēpt.
Maks un soma - tur gan nepatīk, ka bāž savu degunu, it kā sle'pjama tur nav, bet tāpat man nepatīk, ka lien makā vai somā.
03.06.2013 10:50 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man nav tāda diskomfota, esmu atklātas dabas cilvēks vispār - ja grib, lai skatās kaut ibankā manā, man tiešām nav nekā slēpjama, viņš tikai sapratīs, ka derētu savai draudzenei naudu pārskaitīt :D SMS negribētu, lai ķidā, bet ja grib lasīt-lai lasa, lai gan mēs tā nedarām.
03.06.2013 10:58 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Laikam vienīgais ir internetbanka, jo man joprojām ir kauns, ka, salīdzinot ar viņu, pelnu tik maz :D bet tā nav iebildumu - lai ņem un lasa, ko grib.
Aaa un kā ^^ teica, tam arī piekrītu:

Galvenais, lai nesavāra sūdus, kurus man pēc tam būs jāizstrebj, piemēram, netīšām izlasīt kādu manis neatvērtu e-pastu, sms vai vēstuli, kuru pēc tam es palaidīšu garām, jo tā vairs neuzrādīsies kā jauna!
03.06.2013 10:59 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Mans dators, ieskaitot visus draugiem.lv, skype utt, telefons - visur ir paroles uzliktas :D, nekādā gadījumā negribētu, lai kāds tur tiek.
Somā parasti neko tādu neglabāju, tā kā var ložņāt cik vēlās. Makā gan negribētu, lai lien.
03.06.2013 11:15 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man visur ir privātā zona :D
Telefons, maks, soma, dators, atvilknes un skapis.
Datorā kko padarīt ļautu, bet ne bez manas ziņas. Ja ieiet internetā vai kkādu darbu uzrakstīt- jā, lūdzu. Bet ne jau lūrēt history vai ložņāt pa maniem folderiem vai līst e-pastā.
Pirmkārt, neuzskatu, ka lietas, kuras tiek rakstītas man (sms, vēstules, e-pasti) jebkādā veidā attiecas uz kādu citu. Otrkārt, neuzskatu, ka kādam citam būtu jāložņā manos folderos- tur es glabāju lietas, kas saistītas ar mani, ir svarīgas man un uz citiem neattiecas. Man tas liekas līdzvērtīgi svešas vēstules atvēršanai, kas, manuprāt, ir nepieņemami.
Tāpat man nepatīk, ka rakņājas manos dokumentos, ar kuriem citiem nav nekāda sakara. Es pat nesaprotu, ko tur varētu meklēt un kādēļ tur būtu jālien. Man tas uzreiz liktos kā izošņāšana par to, kas man pieder un kādus darījumus es veicu. Tādēļ, protams, tam cilvēkam vairs neuzticētos.
Un skapis ir mana vēl viena privātā telpa, man nepatīk, ja kāds pāršķirsta manus apģērbus, izpēta un aiztiek bez manas ziņas.
Telefons, maks un soma vispār ir TABU zona. Ja kāds tur lien bez manas atļaujas, esmu dusmīga. Man jau nepatīk, ka skatās manas bildes, kur nu vēl kko lasa. Kā jau visas meitenes, mēdzu nofočēt arī sevi, tādēļ negribu, lai kāds to skatās.
Tā kā pati nelienu citu telefonos, makos, soc. portālos, e-pastos un skapjos, tad to pašu sagaidu pretī.
03.06.2013 13:26 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Nav taadu lietu. Vispaar mana vajadziiba peec privaataas telpas ir minimaala, tai zinjaa esmu diezgan diivaina.

+++
03.06.2013 13:29 |

Reitings 3966
mēdzu nofočēt arī sevi, tādēļ negribu, lai kāds to skatās.
+

. Otrkārt, neuzskatu, ka kādam citam būtu jāložņā manos folderos- tur es glabāju lietas, kas saistītas ar mani
+ kāds var uzskatīt par nevajadzīgu to folderi un izdzēsīs. Es pati esmu dzēsusi svešus folderus un norāvos, tāka zinu kā tas ir un tapēc man arī tas nepatiktu.
03.06.2013 13:30 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Man nav tādas lietas, ko katagoriski nevar aiztikt, bet man nepatīk, ja lien manā kompī ( tad viņš var kaut ko izdzēst , kas viņaprāt nav svarīgi :D ) Un man ļoti nepatīk, ja sāk pētīt manu kosmētiku ( nekad nesaliks tā kā bija atpakaļ ). Viņam ir niķis nākt vannasistabā neklauvējot - Āāāā... it kā jau es tur neko tādu nedaru, bet tajā brīdī vienmēr jūtos stulbi !
03.06.2013 13:36 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Nē, nu, man jau ar nav tā, ka kategoriski nedodu savu telefonu rokā. Te daudzas teica, ka bez atļaujas un prasīšanas nebūtu priecīgas, ja kāds tā darītu. Principā - man jau sākumā vajadzēja piebilst, ka tieši par to - neprasīšanu un ņemšanu - es runāju.
03.06.2013 13:40 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
A Jums kādai vīrietis ir teicis, kuras ir tās lietas, kuras viņš negribētu, lai Jūs ņemat, skataties, čamdat u.t.t.
03.06.2013 13:45 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Aa, man vēl nepatīk, ka aiztiek manu instrumentu kasti :D
Tādēļ, ka man tur ir sava kārtība un mani tracina, ja nenoliek vietā pareizi.
03.06.2013 14:59 |

Reitings 45
Reģ: 04.06.2013
Tādēļ, ka man tur ir sava kārtība un mani tracina, ja nenoliek vietā pareizi.

Man ir tas pats. :D ja nenoliek vietā visu pareizi, tā kā bija.

p.s. man piemēram personīgi nepatīk, kad mūždienīgi kaut kas mētājas pa grīdu un nesavāc aiz sevis kamēr nesāku pacelt balsi, jo tiešām nepatīk nekārtība istabā.

bet par telefonu arī piekritīšu, nu galīgi nekā slēpjama nav, bet ja pa kluso visu rakņā, nav smuki. ;)
04.06.2013 04:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!