Man visur ir privātā zona :D
Telefons, maks, soma, dators, atvilknes un skapis.
Datorā kko padarīt ļautu, bet ne bez manas ziņas. Ja ieiet internetā vai kkādu darbu uzrakstīt- jā, lūdzu. Bet ne jau lūrēt history vai ložņāt pa maniem folderiem vai līst e-pastā.
Pirmkārt, neuzskatu, ka lietas, kuras tiek rakstītas man (sms, vēstules, e-pasti) jebkādā veidā attiecas uz kādu citu. Otrkārt, neuzskatu, ka kādam citam būtu jāložņā manos folderos- tur es glabāju lietas, kas saistītas ar mani, ir svarīgas man un uz citiem neattiecas. Man tas liekas līdzvērtīgi svešas vēstules atvēršanai, kas, manuprāt, ir nepieņemami.
Tāpat man nepatīk, ka rakņājas manos dokumentos, ar kuriem citiem nav nekāda sakara. Es pat nesaprotu, ko tur varētu meklēt un kādēļ tur būtu jālien. Man tas uzreiz liktos kā izošņāšana par to, kas man pieder un kādus darījumus es veicu. Tādēļ, protams, tam cilvēkam vairs neuzticētos.
Un skapis ir mana vēl viena privātā telpa, man nepatīk, ja kāds pāršķirsta manus apģērbus, izpēta un aiztiek bez manas ziņas.
Telefons, maks un soma vispār ir TABU zona. Ja kāds tur lien bez manas atļaujas, esmu dusmīga. Man jau nepatīk, ka skatās manas bildes, kur nu vēl kko lasa. Kā jau visas meitenes, mēdzu nofočēt arī sevi, tādēļ negribu, lai kāds to skatās.
Tā kā pati nelienu citu telefonos, makos, soc. portālos, e-pastos un skapjos, tad to pašu sagaidu pretī.