Kaut kādām tautas vērtībām, nacionalitātei ir jābūt, lai mēs spētu vispār būt. Es neuzskatu, ka tie ir īsti latvieši, kuri par Ušakovu balsoja, kurš bija gatavs iznīdēt vienu no lielākajām tautas vērtībām - latviešu valoda, kura jau tā ir apdraudēta. Nu nekas.Drīz būsim apvienotā Krievija, ja šāda attieksme būs sagaidāma no latviešiem, kā tajā slavenajā Ušakova 9. maija runā. Krievi neciena mūs, mēs necienam viņus. Tik vienkārši.
Tautas vērtības? Andas, latviešiem nav nevienas vērtības, izņemot valodu! Nav! Un es nesaprotu, kāda suņa pēc mēs uzturam visus tos tautas dainu, latvietības un pārējo muļķību pētniekus un sargātājus, ieskaitot ar VL! saistītos cilvekus, ja neviens no viņiem man nav varējis kaut cik jēdzīgi atbildēt uz jautājumu, kas tā latvietība īsti ir? Un - uz otru jautājumu, ar ko es, latvietis būdams, atšķiros no zviedra, kurš iemācījies latviešu valodu, svin jāņus, ziemassvētkus, dzied korī un dara visu pārējo, vai, teiksim, no becky, kura sakās esam krieviete, bet lieliski raksta latviski? Mums ir latviski pārtulkotas amerikāņu, vācu un vēl nez' kādas vērtības, bet savējo - nav, jo nevienu, ieskaitot visus tos silto un labi apmaksāto vietiņu meklētājus ar smalkajām humanitārajām izglītībām, nevienu pat pēdējos 20 neatkarības gadus tas nav interesējis! Piedod, pietiks nu vienreiz iztikt ar zagšanu un miglas pūšanu. Ir pēdējais moments, kad, ja nu gribat ne tikai runāt, bet - arī darīt, ir jāsāk kaut ko DARĪT, nevis gudri runāt! Kuru vietu latvieši nav padarījuši par sili rīšanai šo 20 gadu laikā? Rīgas Latviešu biedrība - sile! Valsts un pašvaldību iestādes - siles!