Cik liela nozīme tiek piešķirta tam,ka krieviem ir pienākums mācīties latviešu valodu,bet tājā paša laikā,latvieši nevar/negrib iemācīties krievu valodu,jo viņiem nav pienākums to darīt,pēc tam daudzi čīkst,ka nevar atrast darbu,jo nezin krievu valodu
ir viena baigā starpība... te ir Latvija. :) Ja es Krievijā bļautu, ka neko nesaprotu, jo neviens latviski, angliski, vāciski nerunā, mani par duru sauktu. Šeit viss ir ok. Latviešiem ir jāpiemērojas minoritātēm, ejam visi mācīties arī poļu, lietuviešu u.c. valodas... nebūsim nu kūtri. Citādi diskriminācija - ar krieviem runājam viņu dzimtajā valodā, kā jau viesmīlīgi ļaudis sava zemē, bet poļiem liekam latviski boksterēt. Nav jauki, nu nav... ka tik Eiropa par šo sodu neuzliek!
Par attieksmi pret krieviem nevajag pārspīlēt. Neienīst nacionalitāti, bet gan attieksmi pret mums sāpīgām tēmām, vērtībām un uzskatiem. Ja kaut kāda krievu skuķe atļaujas omei uzspļaut, jo viņa savās sāpēs neiztur faktu, ka nevar mierīgi puķītes pie pieminekļa nolikt par sev mīļajiem, tad, ko citu vēl gaidīt? Mīļie krievi, audziniet bērnus krievu garā, bet neaizmirstiet, kas ir jūsu līdzcilvēki. Ieaudziniet cieņu pret valsti un tās pamatnāciju - jā, latviešiem. Ja tik ļoti riebjas Latvija, latvieši, kādēļ nebraukt uz savām mājām, zem Putina tupeles siltumā gulēt? Esmu sastapusi tiešām foršus krievu cilvēkus, kas runā latviešu valodā, savus bērnus sūta latviešu skolās, to pamatojot ar - mēs dzīvojam Latvijā. Tajā pašā laikā viņi apciemo regulāri omes Krievijā, piedalās kultūras pasākumos un neaizmirst savu izcelsmi. Ja krievam ar savas dzimtenes neaizmiršanu asociējas piedzeršanās pie Uzvaras pieminekļa 9.maijā, lentīšu nēsēšana, kurai pats pat nozīmi nezina, 16. martā stāvēšana pie Brīvības pieminekļa un bļaustīšanās, tad diez vai šī persona vispār saprot jēdzienu "dzimtene", un diez vai tāda tam vispār ir.
Ja runājam par vēlēšanām, protams, izvēli nevajadzētu balstīt uz etnisku pamatu. Tajā pašā laikā, nevar noliegt, ka Ušakovam un Amerikam ekonomiska un saimnieciska rakstura feili ir diezgan daudz. Un jā, viņiem tos ir viegli noslēpt, aizbildinoties ar "SC speciāli nomelno, jo pārstāv mimoritāti - krievus". Un stulbie ļautiņi notic, jo nav raduši galvu pacelt un paskatīties, kas notiek apkārt. Bet nu, vismaz pamanīja, ka ietvei bedrītes salabotas...