Skaudība

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Sveikas!
Vot es nevaru saprast, esmu slikts cilvēks vai kas ar mani? Man dzīvē pašlaik neiet baigi labi, strādāju patizlu darbu, sevi ienīstu, jo nespēju saņemties izdarīt svarīgu lietu, un vispār nav īpaši forši. Draudzenei/kursabiedrenei, kura skolas (augstkolas) laikā dzina baigo luni, lekcijās neklausījās, bija tāda pavirša (nevarētu teikt, ka es biju baigi centīgā, tomēr vairāk nekā viņa, vispār agrāk, vismaz parasti) iet baigi labi. Viņa praksē caur pazīšanos dabūja interesantu amatu, kur daudz ko iemācījās, un tagad viņa ir dabūjusi citur darbu labā, nopietnā amatā. Man savukārt nekāda baigi dižā pieredze netiek uzkrāta. Es tikko uzzināju šos jaunumus no draudzenes, klausos, un itkā vajadzētu priecāties par viņu, bet man nesanāk, man tieši ir nejauka sajūta par to, ka viņai veicas un man nē. Es domāju, ka to manu sajūtu ietekmē tas, ka viņa tomēr ir bijusi daudz paviršāka un slinkāka, nekā es. Ja kādam manam draugam, par kuru es zinu, ka viņš to ir pelnījis, ar savu darbu utt., es priecātos. Bet šeit nē. Un par to arī nejūtos labi, ka nespēju priecāties par to, ka draudzenei iet labi, drīzāk izjūtu nejauku skaudību.
31.05.2013 10:56 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Ā, nu redz, Ancei arī lielisks piemērs par draudzeni:)
31.05.2013 13:02 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Liene, man atkal liekas, ka skaudību nevar iedalīt labajā un sliktajā. Skaudība ir skaudība!
Par sevi runājot, nezinu, vai patiesi kādu apskaužu, jo par savu dzīvi pārāk nesūdzos. Nav konkrētu cilvēku, par kuriem es varētu teikt, ka es tā arī gribētu dzīvot. Man ir zināmas lietas, ko es vēl gribētu iegūt savā dzīvē, ko piedzīvot.
31.05.2013 13:40 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Anne, piekritīšu, iespējams Tev taisnība:) Būtība domai bija tāda, ka nekad nevienam skaužot neesmu vēlējusi ļaunu, piemēram, "kāpēc tai kazai tiek un man nē". Pašai dzīvē ir bijis, kad par kādu manu panākumu raksta mediji un pēc tam lasu internetā TĀDUS komentārus, ka mati ceļas stāvus un domāju, kāpēc tie cilvēki ir tik ļauni. Draugi mierina- tā ir tikai skaudība. Lūk, tā, piemēram, nespētu. Ķengāt otru cilvēku anonīmi internetā bez iemesla. Uzskatu, ka tā tiešām ir skaudība un pašiem neizdevusies dzīve. Labi, tas jau cits stāsts:) Jebkurā gadījumā-iespējams tev taisnība:)
31.05.2013 14:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Liene, tie interneta ķengātāji ir īpaša kategorija. Pat nezinu, vai to vairs var par skaudību saukt. Reizēm liekas, ka tie ir slimi cilvēki.
31.05.2013 14:47 |

Reitings 1093
Iespējams, šīs manas sajūtas ir tādas saasinātas tieši pašlaik, jo ir viena nepatīkama lieta, kuras dēļ jūtos slikti. Tam jāpaiet, tad gan būs labāk un labāk un optimistiskāk uztveršu to visu.
31.05.2013 19:11 |

Reitings 4298
kreimene, varbūt ne gluži par tēmu, bet sekmes studiju laikā un uzcītība, ar kādu cilvēks gājis uz lekcijām ne vienmēr ir rādītājs tam, ko cilvēks dzīvē sasniegs vai nē!
Tu pati raksti, ka viņa prakses laikā daudz ko iemācījās, tātad nav tā, ka viņa pilnīgi nepelnīti ir dabūjusi labu amatu!
31.05.2013 19:17 |

Reitings 1093
Nu viņai vienkārši bija labs amats, tāpēc arī vajadzēja iemācīties daudz ko. Un es nesaku, ka nepelnīti. Tak vispār es aizsāku šo diskusiju ar domu, ka esmu slikts cilvēks un draugs.. Un arī tāpēc, ka gribas, lai man arī tā veiktos. Vai vnk gribas, lai es arī būtu tāda, kā viņa, bet esmu daudz savādāka, un tas laikam ir viens no iemesliem, kāpēc neiet.
31.05.2013 20:14 |

Reitings 295
Reģ: 06.08.2011
Tad, kad man bija 16-18 gadi man arī skauda, ka manām draudzenēm vai paziņām ir foršākas mantas, puiši un viņas ir skaistākas par mani, tagad, kad esmu paaugusies prātā, man viņu dzīves ir vai nu vienaldzīgas, vai nu es arī tikai un vienīgi priecājos par viņu sasniegumiem :) Un prieks par savām labākajām draudzenēm man liek justies laimīgākai.
31.05.2013 20:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits