Sveikas!
Vot es nevaru saprast, esmu slikts cilvēks vai kas ar mani? Man dzīvē pašlaik neiet baigi labi, strādāju patizlu darbu, sevi ienīstu, jo nespēju saņemties izdarīt svarīgu lietu, un vispār nav īpaši forši. Draudzenei/kursabiedrenei, kura skolas (augstkolas) laikā dzina baigo luni, lekcijās neklausījās, bija tāda pavirša (nevarētu teikt, ka es biju baigi centīgā, tomēr vairāk nekā viņa, vispār agrāk, vismaz parasti) iet baigi labi. Viņa praksē caur pazīšanos dabūja interesantu amatu, kur daudz ko iemācījās, un tagad viņa ir dabūjusi citur darbu labā, nopietnā amatā. Man savukārt nekāda baigi dižā pieredze netiek uzkrāta. Es tikko uzzināju šos jaunumus no draudzenes, klausos, un itkā vajadzētu priecāties par viņu, bet man nesanāk, man tieši ir nejauka sajūta par to, ka viņai veicas un man nē. Es domāju, ka to manu sajūtu ietekmē tas, ka viņa tomēr ir bijusi daudz paviršāka un slinkāka, nekā es. Ja kādam manam draugam, par kuru es zinu, ka viņš to ir pelnījis, ar savu darbu utt., es priecātos. Bet šeit nē. Un par to arī nejūtos labi, ka nespēju priecāties par to, ka draudzenei iet labi, drīzāk izjūtu nejauku skaudību.