Atkal par bērniem..

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Gan jau zināt to gadījumu ar puisīti, kuru piekāva skolasbiedrs...
Izlasīju stāstu un sapratu, ka nu nafig.
Es nevēlos bērnus. Patiešām negribu, lai mans bērns dzīvotu šādā pasaulē.
Var notikt viss, un es nespētu sevi iedomāties gan cietušā mammas vietā, gan tā bērna mammas vietā, kurš izdarījis šo briesmīgo lietu.
Visas ziņas, kas saistītas ar bērniem, es uztveru saasīnāti.
28.05.2013 12:33 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Paldies, Neons, paldies par labajiem vārdiem. Par skarbumu un rupjumu. Zini, arī man mēdz būt slikts garīgais :-)!
28.05.2013 18:24 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Melns, ko tu neteiksi?! Tiešām?! :D Es domāju, ka vīrieši vienmēr ir labā noskaņojumā... :D
28.05.2013 18:28 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Tieši šodien biju mammas dzīvokļa kāpņu telpā un man pretī nāca smaidīgs puika, kurš man teica ''labdien !''
Tas gadās reti, bet katra šī reize liek smaidīt un pārliecināties,ka vēl joprojām ir ģimenes ( un tomēr gribas ticēt,ka ne mazums), kas ieaudzina savās atvasēs pieklājību un cieņu.
28.05.2013 18:33 |

Reitings 1055
Reģ: 10.02.2011
Savā ziņā piekrītu, savā nepiekrītu Melns teiktajam. Jo vardarbību ar vardarbību neārstē, BET vainīgie ir jāsoda, lai saprastu, ka izdarītais nebija labi un ka tas nepaliek nepamanīts.

Manā ciematā arī bija līdzīga ģimenīte, kā ir šī J-jelgavas gadījuma vainīgo variants. Un bērnībā, viņu meita uzdrošinājās izlaist baumas pa visu pagastu (pagasts mazs un visi klausās, ko cits par citu runā un pieliek vēl klāt rozītes, lai skaistāk tas viss būtu). Es ar to skuķi kārtīgi izplūcos. Un pēc tam viņu vecāki nāca mūsu ģimenei virsū par to, ka mēs redz esam tie varmākas un sliktie.. Pat rakstīja sociālajiem par mums sūdzību. Un tad gāja mans tētis ar viņiem izrunāties. Atceros to skatu.. kā abi cīnijās. JĀ cīnijās! Un es ar to lepojos. Pēc tam šī ģimenīte pat iepīkstēties neuzdrošinājās ko par mums. (Jāteic, ka ar šo ģimeni attiecības nekad nav bijušas tās labākās un vienmēr ir bijušas domstarpības, tad mēs mājai sētu viņu zemes daļā ielikuši, tad mūsu grils pārāk dūmo u.tml.) Nu, katrā ziņā. Jā, tēvs mani aizstāvēja un panāca taisnību.
28.05.2013 18:36 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Tas ir tāāāds mīts, ka vardarbīgi bērni izaug tikai ģimenēs, kur, kā te viena minēja, mātes kā siļķes dzemdējot bērnus un šie bērneļi noskretušās skrandās tekalē pa ielām... Nesen tieši vienā pasākumā sanāca runāt ar kādu skolotāju, kas ilgus gadus strādājusi ar t.s.problēmu bērniem, un ne tuvu (!) neesot tā, ka paši agresīvākie un nežēlīgākie bērni, kas dara pari saviem vienaudžiem, nāk no nepieskatīto bērnu ģimenēm. Ar sociālo slāni un ienākumiem bērnu vardarbībai ir maz sakara. Šī pati sieviete stāstīja, ka viņas audzināmo vidū ar vislielākajiem uzvedības traucējumiem esot kāds puisis, kuram ir visturīgākie vecāki klasē... Augsts sociālais statuss un jaudīga smadzeņu kapacitāte nav vienlīdzīga tikpat augstam emocionālās inteliģences un iejūtības līmenim un spējai mīlēt. Ne velti baisus noziegumus izdara bērni no šķietami labvēlīgām, nodrošinātām ģimenēm (cik sapratu, arī šajā Jaunjelgavas gadījumā), un apkārtējie tik izbrīnā iepleš acis:" Kur viņš tāds radies - viņam taču vecāki visu nodrošina!" Lai gan patiesībā vienīgais, ko viņi bērnam nodrošina - labu sadzīvisko komfortu, emocionālais klimats ģimenē ne ar ko neatšķiras (un dažkārt ir pat briesmīgāks!) no tām ģimenēm, kas bērnus producē katru gadu.

Otra lieta, kas, manuprāt, veicina bērnu agresīvu uzvedību un nežēlību, ir bērnu baisā vientulība, mīlestības trūkums un vecāku klātneesamība. Laukos vispār esot tā, ka katrā klasē esot kāds skolēns, kuram vecāki izbraukuši peļņā uz ārzemēm, atstājot savus bērnus vecmāmiņām vai citiem radiniekiem. Un ļooti bieži tieši šiem bērniņiem esot visvairāk uzvedības traucējumu... Šeit meitenes dažkārt raksta, ka nevar izturēt, ja drauga nav mājās vairāk par dažām dienām, tad iedomājieties - kāda trauma ir 12-13 gadīgam pusaudzim, kurš savu tuvāko cilvēku, mammu, satiek 1-2 gadā... Vecāki visus jaunākos gadžetus par sapelnīto naudu nopirks, bet mīlestību pa pastu neatsūtīsi...
28.05.2013 18:45 |

Reitings 738
Reģ: 14.10.2011
Nez... man gan liekas, ka agrāk nebija TIK traki...
Neticu, ka agrāk skolās, kad bija jāvalkā formas, bērni cits citu apsaukāja par to kādas drēbes kuram mugurā... Agrāk neskaitījies nestilīgs tikai tāpēc, ka nav jaunākā modeļa telefona vai datora, jo nekas tāds vienkārši nebija.
Pati arī mainīju skolu, kad vēl mācījos. Kāpēc? Jo tiku pazemota tāpēc, ka nebiju klases "populāro meiteņu bariņā, jo nedzēru un nesmēķēju 14 gadu vecumā. Neticu, ka agrāk kas tāds notika. Vnk neticu.
28.05.2013 18:46 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Es arī balsoju par to, ka bērni ir palikuši briesmīgāki. Vien paskatoties uz sīkajiem jaunajās klasēs, gribas dažiem iekraut. Atļaujas VISU. Burtiski. Un tajā es vainoju bērnu tiesības vairāk kā audzināšanu, jo, kad mātīte atnāk pakaļ savam lolotajam auglim, tā visa pasaule krāšņa. Mātītei no acīm laukā - īstā sīča daba ar uzviju parādās.
Ar sāpēm ir visvieglāk iemācīt, viens pliķis pa pakaļu un būtu miers, neatļautos ne vienaudžus apsaukāt, ne skolotāju dirst pasūtīt, bet tas tak aizliegts. Tiklīdz parādījās bērnu tiesību lielais bums, ka pat skolotāji tiek ierobežoti līdz minimumam, tā viss arī veiksmīgi sākās.
28.05.2013 19:03 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Bērni nav palikuši briesmīgāki
Agrāk nebija tādās informētības kas kur ir noticis. Tāpēc arī likās ka viss ir labāk.
Agrāk bērni vairāk mēģināja izcelties ar drēbēm.
Normālas drēbes vispār nevarēja nopirkt. Ar jebkuru apģērbu jebkurš zīmējās kā prot.
Plūkšanās, kaušanās bija cik uziet. Tie kuri atšķīrās ar kaut ko pirmie tika norakti.
Pīpēšnas no 12- 14 gadiem, iedzeršanas arī. Viss tika labi slēpts un maskēts.
28.05.2013 19:59 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Dionysus, skolās iepriekš nebija tāds bardaks. Un es ar visām četrām varu apgalvot, ka es pati un manas kaimiņu klases tā nekad nedarīja un neviens tā neatļāvās, kā tas notiek šobrīd.
28.05.2013 20:01 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ko nozīmē bardaks skolās ???
Agrāk skolēnam sadeva pa ausi skolotājs un problēma it kā bija atrisināta.
Ja runa ir par kaušanos, citu pazemošanu vai citiem pāri nodarījumiem, tad agrāk bija cik uziet.
Protams ja smuki nosēdi klasē, stapbrīdī pieklājīgi pastaigājies pa koridoru un ej atpakaļ klasē, tad liekās ka viss ir skaisti un jauki.
Vajakdzēja paskatīties kas notie ārā aiz stūriem, tualetēs vai citās pasniedzējiem neredzamās vietās.
Tagad to dara atklātāk.
28.05.2013 21:22 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
Kāpēc ir vajadzīgi bērni?
(Jautājumam nav sakara ar mani, neirāls jautājums)
28.05.2013 22:13 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Zane, uzjautā saviem vecākiem.
28.05.2013 22:19 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
Ance
Bet Es jautāju šeit kā redzi, nevis saviem vecākiem!
28.05.2013 22:20 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Instinkts, tādēļ arī mīlēties ir tik patīkami.
28.05.2013 22:26 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Bērni ir vajadzīgi daudzu iemeslu pēc. Tev, Zane (un pārējām sievietēm), bērni ir vajadzīgi, lai katrai no jums uz pasaules būtu kāds (-i), kuram Tu esi un vienmēr būsi vismīļākais, vistuvākais un vis, vis, vis .... cilvēks. Vīrieši varbūt nāks un ies, vecāki - nomirs, bet bērnu mīlestība būs un paliks. Tas - tikai viens no simts iemesliem.
28.05.2013 22:26 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Bērni ir vajadzīgi, lai neizmirtu pasaule. Varētu teikt, ka cilvēku neinteresē, kas notiek pēc viņa nāves, jo īpaši, ja viņam nav pēcteču, taču tas skar arī viņu pašu vecumdienās - jo kurš gan strādās un veidos valsti, no kuras viņš cer saņemt pensiju un pārējo, kas valstij jāgarantē?
28.05.2013 22:33 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Zane, man ar redzi viss kārtībā, paldies par boldu.

Pievakare atbildēja to, ko es jau gribēju rakstīt.
28.05.2013 22:35 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Bērni ir vajadzīgi daudzu iemeslu pēc. Tev, Zane (un pārējām sievietēm), bērni ir vajadzīgi, lai katrai no jums uz pasaules būtu kāds (-i), kuram Tu esi un vienmēr būsi vismīļākais, vistuvākais un vis, vis, vis .... cilvēks. Vīrieši varbūt nāks un ies, vecāki - nomirs, bet bērnu mīlestība būs un paliks. Tas - tikai viens no simts iemesliem.

+++
28.05.2013 22:35 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
var jau arī skatīties uz to pavisam primitīvi - dabā tā iekārtots. sievietes ķermenis ir tā veidots, lai iznēsātu bērnu. instinkti, sievietes cikls, hormonu svārstības ir iekārtots tā, lai tu gribētu seksu, t.i., taisīt bērnu, tu izvēlies partneri, nevis tāpēc, ka viņam ir zilas acis, bet tāpēc, ka no viņa izdalās odortips, un tu sajūtu, vai viņš varētu būt tavs potenciālais bērna tēvs, vai nevarētu.
28.05.2013 22:47 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Neviens šajā pasaulē nav pasargāts.Nežēlīgi,bet fakts.
28.05.2013 22:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits