mammas autobusā

Reitings 257
Reģ: 08.05.2013
Šorīt braucot uz darbu redzeju interesantu scēnu tā teikt .
Autobusā,tajos sēdekļos,kas domāti itkā pensionāriem,mātem ar bērniem u.t.t (tur kur 2 sēdekļi,un pretī 2 sēdekļi. sanak 4 sēdekļi viens otram pretī,autobusa priekšā) sēž 2 mammas katrai viens sīkais,bērnudārza vecums. un vienai mammai tas sīkais sēž mierīgi blakus,bet otrai uzkāpis uz krēsla ar kājām stāv,mīcās pa to sēdekli un vel plastmasas lāpsta rokā ko švitina pa gaisu (to lapstu tas bērns ņēma mammai no rokas ārā,šī sakuma nedeva tad viņš sāka sist viņai pa rokām,un niķoties un tad mamma atdeva)Un tagad tas sīkais kurš sēž,redz,ka viņam pretī bērns stāv uz tā krēsla un ,protams,viņš arī grib stāvēt,un viņa mamma pateica kko tādā gara " Nedrīksts tāvēt uz kresla,tur cilveki sēž,tu man esi kārtīga un audzināta meitene ,tā tik neaudzināti bērni dara. " (vārds vārdā neatceros,bet kkā tā) Un tad tā māte kura ļāva savam bērnam stāvēt uz krēsla sāka otrajai mātei d*rst :D virsū,ko viņa iedomājas,viņas bērnu par neaudzinātu saukt u.t.t pretī sieviete neko neteica viņai.
Ko jūs par to sakat? es uzskatu,ka nav normāli ļaut bērnam stāvēt uz kresla,kur citiem jāsēž,ta ir neaudzinātība no mātes puses.
28.05.2013 10:52 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
piekritu inteligentajai matei
28.05.2013 18:10 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
es tai ar neaudzināto bērnu teiktu :"Un Jūs tas izbrīna?"
28.05.2013 19:21 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Interesanti, ka šajā diskusijā pēkšņi visas tādas pareizās, bet, kad pašām jāievēro sabiedrības normas, tad nez kāpēc spēkā ir citi noteikumi un citas atļaušanās. ;) Kaut kā ļoti iekrita acīs. ;)
28.05.2013 19:30 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Ja mazais ir ar ratiem,un kameer brauca autobusaa tiek no tiem izcelts un njemts blakus,man liekas,ka r ok,ja staav vinjhs, jo vinjhs tachu grib redzee laukaa pa logu,kas notiek. Mazi beerni neseezh kaartiigi kaa pieaugushie,un vinjiem tas nemaz nav jaadara,manupraat. Kd es aukleeju 2 gadiigu puisiiti,es ljaavu vinjam staaveet,es patitureeju ap vidukli,bet shis veeroja un ko,enteeja palogu redzamo. Pc tam,kad noceelu no kreesla,kraaslu notiiriiju ar roku ,nekas nebija netiirs... Protams,tas atkariigs no taa,cik cilveek autobusaa,kaads marshruts,kaadi apavi beernam,kaads laiks laukaa utt... Bet,ja kaada mamma pateiktu,ka mans ir neaudzinaats,es nemaz nedusmotos. Katram tach savi uzskati. Un beerni ir beerni. Vinjiem vajag ljaut izpeetiit pasauli. Protams, ir jaamaca,kas labi un slikti. Bet tas,ja 2gadnieks staav kaajaas autobusaa,nenoziimee,ka arii 22 gados vinjhs gribees staaveet uz taa kreesla.tas taam,kas saka,ka jaamaaca jau no mazotnes.
28.05.2013 19:30 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
Salomē Tu esi soģis?
28.05.2013 19:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tille-man tagad jau lidmasiina acu prieksaa!Man liekas,ka ir loti gruuti kaadreiz celot ar mazajiem-iipasi ja ir lieli attaalumi.Es jau arii laikam iznemtu no ratiem to mazo-iipasi vilcienaa,vai autobusaa,ja ilgi jaabrauc,jo vinu notureet mieriigu ilgaaku laiku ir loti gruuti!Taapeec man nepatika braukt nekaados sabiedriskos transportos -es loti daudz staigaaju ar kaajaam un mazo ratos!
28.05.2013 19:35 |

Reitings 2310
Emanuelle,es tevi saprotu... A kad tev ir bauciens uz lv ? Esi jau excited ? :) hehe.
Es arii gadu jau neesm bijusi (driz buus gads)... Jociigi...gribas aizbraukt,bet labaa darba deelj tagad briivu negribas njemt,jo oficiaali vel nepienaakas atvaljinaajums...uz oktobri domaaj braukt..
28.05.2013 19:40 |

Reitings 380
Reģ: 16.02.2011
Nu jā, katrā ziņā pareizi tas nav,ka bērnam ļauj ar kājām stāvēt uz krēla, uz kura citi sēž!

Mazais jau tāpat notikti nesaprata, ko svešā tante par viņu saka. Varbūt varēja iztikt bez tā ''neaudzināti bērni'',bet tajā brīdī noteikti paspruka,nedomājot,lai pamācītu savu bērnu. Bet nu tad jau tiešām drīzāk tās mātes rīcība,kura sāka lamāties,ir nepareiza,ja bērnu klātbūtnē sāk kaut ko skaļi teikt,jo viņas bŗn tak ar kājām pa krēsu staigā!!

Vienreiz braucot ar draugu Liepājas tramvajā pieredzēju situāciju,kad sēdēja sieviete,jauna sieviete, vinā kršlā un 2 mazi bŗni vienā krēslā viņai blakus. Priekšā viņiem sēdēja ar mugurām sieviete un vīrietis, vecāki par šo jaunāko sievieti. Neatceros vai abi bērni,bet viens točna, ar kājiņām spārdīja priekšā sēdošo krēsulu,nu tā ''dipināt'' ar kājām. Sākumā laikam priekšā sēdošā sieviete skatījās un atpakaļu,bet beigās laikam arī ko teica jaunajai sievietei, lai pasaka,lai izbeidz tā darīt. Uz ko tā jaunā sieviete asi reaģēja,sāka teikt,ka tie taču ir mazi bērni,ko tā sieviete iedomājas,ka neko nsaprot no bērniem,ka viņai noteikti pašai bērnu nav. Sievite pieklājigi teica,nē,man ir bērni,un mazbērni arī,tad jaunā kliedza,nē,tādai k**** nevar būt bērnu. Es biju šokā. Ar draugu sēdējām aiz šīs jaunās sieviets un bērniem. Bŗniem varēja būt 2-3 gadi,nu varbūt 4. Ne vairāk. Bet nu es šokā par to jauno sievieti,ir taču jāmāca bērniem uzvestis,vēl pie tam,ja kāds aizrāda. Un lai arī varbūt viņai nelikās,ka bērni traki spārdītos,tā taču nevar cilvēkam rupji atbildēt. Es vnk klusēju un biju šokā :o Tā jaunā sieviete bija tā klasiski saģērbusies,likās tāda jauna, kārtīga mamma,sievišķīga no ārienes.Bet kad sāka tā runāt,ārprāts :o
28.05.2013 19:42 |

Reitings 16208
Tille-es jau vienmeer gaidu sos braucienus!Soreiz braucu juunijaa!Man tas uztraukums vairaak saistaas ar to,vai "nekritiisu aaraa no bildes",jo esmu tomeer gandriiz taisnaa celaa no citas pasaules-dzunglu valstiibas,kur taada lieta ,kaa mode ,lakoti nagi utt bija peedeejais,ko redzeju...!Nekas-gan jau iztureesu kritiku!Es vienmeer esmu teikusi,ka nenemu nevienu galvaa,bet tomeer...mazliet gribu pieskanoties burzmai!:)
28.05.2013 19:51 |

Reitings 2310
Smaidiigaa-- ak,shausmas. Ko tad var gaidiit no beerniem,kaadas manieres,ja vecaaki nav visai inteligjenti... Stulbums,
28.05.2013 19:51 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Bet man liekas, ka mazajiem "pa krēslu dancotājiem" būtu jādanco pa mammas klēpi. Ja reiz bērnam kājas ir tīras, tad kur ir problēma? Sēdies pie loga, ņem bērnu stāvus klētī, pieturi un lai tik ālējas. Tač, drēbes nepaliks netīras, ja jau krēsls uz kura citam vēlāk jāsēž, nepaliek netīrs. :)
28.05.2013 19:52 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Salomē, visas? Tad konkrētus faktus, lūdzu, ja reiz atļaujies tā apgalvot arī par mani un manu uzvedību.
28.05.2013 19:57 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man liekas,ka ir loti gruuti kaadreiz celot ar mazajiem-iipasi ja ir lieli attaalumi

Fakts, bet te runa ir par tiem bērniem, kuri jau staigā un ar netīriem apaviem kāpelē pa sēdekļiem, kur sēdēs cilvēki tīrās drēbēs. 10 g.v. arī skaitās bērns, bet diez vai būtu normāli, ja tāds sāktu lēkāt pa sēdekļiem. Ļīdz ar to neredzu starpību starp mazāku staigājošo bērnu un desmitgadnieku, jo abos variantos piecūko krēslus
28.05.2013 19:57 |

Reitings 16208
Stellaglmr-es pilniigi piekriitu , noteikti jaatur savaa kleepii...!vilcienaa varbuut,ja ir pustkss ,vareetu arii padancot pa kreeslu,bet ja netraucee paareejiem!Es sajaa zinaa biju loti laba mamma-vienmeer domaaju,vai netrauceeju citus brauceejus!
28.05.2013 20:20 |

Reitings 551
Reģ: 02.03.2013
es neļautu savam bērnam stāvēt ar kājām uz sēdekļa, esmu tās mātes pusē, kura arī to neļauj.
28.05.2013 20:32 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Interesanti, ka šajā diskusijā pēkšņi visas tādas pareizās, bet, kad pašām jāievēro sabiedrības normas, tad nez kāpēc spēkā ir citi noteikumi un citas atļaušanās. Kaut kā ļoti iekrita acīs.

+++
28.05.2013 20:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits