Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

26.05.2013. - par visu un neko

 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Labrīt!

Ceru, ka, kamēr rakstu, cita beztēma netaps.

Jau no 7 esmu augšā. Uztaisīju vīram sviestmaizes, ko paņemt līdzi uz treniņu, tagad cepu kotletes. Salātus jau arī sagriezu. Vēl šodien māja jāiztīra.

Ko lai šādā lietainā laika dara? Pilnīgi nav ideju. Staigāt pa veikaliem nav noskaņojuma...
26.05.2013 08:21 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Tā kā man jāstrādā un būtu vēlams arī pamācīties, tad pret šo laiku nav pretenziju (l)
Vispār interesanti pēdējā laikā - pa dienu nekam īsti nav iedvesmas, bet vakaros un tā labi pavēlu arī vēl pēc pusnakts gan gribas gan māju piekārtot, gan pamācīties :)

Man šodien atkal jautājums - kā Jūs taisat auksto zupiņu? Labi, ko likt klāt mazāk vai vairāk skaidrs, bet ar pienu vai kefīru? :D :)
26.05.2013 08:25 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Labriit:))...Dzeru kafiju esmu jau no 6 augshaa..driiz jaasaak taisiities un laist uz darbu :/
Izskaaas,ka mums gan sodien buus jauks laiks:)
Mmmm man taa gribas to auksto zupu,bet taads slinkums vinju taisiit :D es taisu no kefiira..nemaz nezinaju,ka ir no piena arii :O
26.05.2013 08:29 |
 
10 gadi
Reitings 1283
Reģ: 19.06.2010
Labrīt!
Neesmu sajūsmā, ka šodien vajadzēja likt modinātāju, lai laicīgi pieceltos, bet kaut kā jau tas kursa darbs jāpabeidz.. Pabrokastošu un ķeršos klāt.... Tādēļ es arī, tāpar kā Persephonpn gandrīz vai priecājos par riebīgo laiku... :D

Auksto zupu taisu ar kefīru. Tiešām nebiju dzirdējusi, ka var arī ar pienu..
26.05.2013 08:31 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Nopietni? Es vakar ja ne gluži pirmo reizi, tad tomēr dzirdēju, ka taisa ar kefīru .. bet tad viņa nesanāk tāda stipra ļoti? Jo esmu ēdusi, piemēram, skolā, un tad tur laikam ir taisīta ar kefīru, man ļoooti negaršoja, bet tas varbūt tāpēc, ka tas bija skolā :D

Bet es taisu šādi - marinētas bietes bez tā šķidrumiņa + sagriezts gurķis + ola + lociņi un dilles + piens. Ko jūs darat savādāk? Ko vēl liekat klāt? Vai vienkārši piena vietā tikai kefīru? :)
26.05.2013 08:36 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Labrīt!
Šodien domāju pamācīties un pastrādāt, tā kā laiks ideāls. :D Ārā pat neplānoju iet.
No rīta pamodos un sapratu, ka man ir besis taisīt ēst. Neko netaisīšu. Man der no ledusskapja kaut ko paņemt.

Persephon, es arī nebiju dzirdējusi, ka kāds pienu liktu klāt aukstajai zupai. Man kaut kā ļoti nesaprotama kombinācija liekas ar pienu + bietēm.
26.05.2013 08:40 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Labrīt! (l)

Man ar pretenziju pret šādu laiciņu nav, jo dienas plānā ir tikai un vienīgi mācīties. :)

Jūtos labi, atšķirībā no vakardienas..kad jutos ne savā ādā :D

Auksto zupu pārsvarā gatavoju ar kefīru + glāzi ūdens (lai šķidrāka, ja kefīrs biezs, maigāka)
Šad tad gatavoju ar paniņām, jo man tā labāk garšo, nav tik smaga sajūta pēc tam, kā pēc ar kefīru gatavota. Bet manējiem ne īpaši ar paniņām, tpc reti tā gatavoju. Labprāt gatavotu vienmēr ar paniņām! :)

Persephon - es bietes lieku ar visu marinādi :D + sarīvēts gurķis, olas, dilles, lociņi. :) Šad tad pielieku kādu gaļas gabaliņu (bet ne desu :D )
26.05.2013 08:41 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Persephon, man visas tās pašas sastāvdaļas, tikai vēl klāt desa un piena vietā kefīrs. Nu vēl etiķi lieku klāt citādāk garša zupai, manuprāt, trūkst
26.05.2013 08:42 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man tā vienmēr ģimenē ir taisīts .. vienīgi pamācīts vēl, ka pirms piena pievienošanas bietēm jāuzber maziet sāls obligāti! Bet ir garšīgi :)

Šodien laikam izmēģināšu variantu ar kefīru, vienīgi, lūdzu ir kāda tik jauka un uzraksta, vai liek vēl ko klāt vai pietiek ar to, ko es uzrakstīju :)
26.05.2013 08:42 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Starp citu, atcerējos, ka vienreiz kefīra vietā nejauši ielēju pienu, un tad spriedu, vai tā var ēst. Beigās nolēmām, ka jālej laukā, lai skrienamo nedabūjam.. bet re kā, izrādās ar pienu arī gatavo, nemaz nezināju! :)
26.05.2013 08:43 |
 
10 gadi
Reitings 1283
Reģ: 19.06.2010
Mjā, interesanti... es tiešām nezinu arī nevienu citu, kas atsiītu ar pienu...

Ja liekas, ka būs par stipru ar kefīru, var šķaidīt ar ūdeni... Bez Tavām aprakstītajām sastāvdaļām es vēl lieku klāt piena desu, jo man tomēr tā zupa labāk garšo....

Esmu dzirdējusi, ka citi taisa arī ar kvasu (neesmu īsti droša vai kopā ar kefīru, vai bez), bet pati neko tādu neesmu mēģinājusi..
26.05.2013 08:43 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Tad es taisīšu tā, kā jau taisīju, tikai samainīšu pienu pret kefīru! To marinādi nelieku, jo tad tā zupa sanāk ļoti stipra, kur nu vēl etiķi .. lai gan man garšo asi ēdieni, ne šajā gadījumā!
Beeeigšu piesārņot beztēmu, paaaaldies, atklājāt man jaunu pasauli :D (l)
26.05.2013 08:44 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Vēl tikai pateikšu, ka šī aukstā zupa ir nenormaaaaaaaaaaaaali laba! Man garšo daudz vairāk par parasto :

http://www.mammamuntetiem.lv/articles/7383/auksta-zupa-ar-tomatu-sulu-vai-malkas-zagesanas-talkas-zupa/
26.05.2013 08:48 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Labrīt!
Persephon - gandrīz jau uzrakstīju Tavu iepriekšējo niku :D
Dabūji savu somersbay?
Es auksto zupu taisu tā - bietes+zaļumi+kefīrs+ola+doktordesa(piem. Extra)+gurķis un var nedaudz ūdeni klāt, ja par biezu.
Es arī pirmo reizi dzirdu, ka ar pienu taisa, nespēju iedomāties kā tas varētu garšot :)

Vakardien, aizvakardien nocīnījos ar mājas lapas taisīšanu, šodien vajadzētu turpināt un rītdien pabeigt, ideālā variantā, šodien pabeigt :) Tagad esmu darbā, diena galīgi garām. iphone laika ziņas šodienai rādīja sauli un +21, kur iiiiiiiiiiir solītais? Man bija plānota pastaiga ar ģimeni pa centru :( pa peļķēm jau nebradās, lietū pa V-rīgu staigāt ar vairs nav tas šarms.
Un te vēl vesela čupa, kas priecājās par šodienas laika apstākļiem, tā es šodien pie saules noteikti netikšu :D
26.05.2013 08:51 |
 
Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Labrīt .laiks riebīgs jau no rita gan izscepu varīos kartupeļus no rīta un salātiņus ēdām brokastīs.Auksto zupu ar gatvojam ---gurķis+olas+dilles, +kefīrs+desa ---tad sanāk laba.Mazliet pieliekam etiķi klāt .citas svēdienas strādāju šo ir brīvs....
26.05.2013 08:52 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Rainha - vai tad var tā saprast, kāds bija iepriekšējais? :D Gribējās ko jaunu un tas vairs nešķita man piemērots/atbilstošs tādēļ atļāvos pamainīt :D

Un nē - vakardienas beztēmā jau rakstīju, ka somersbay`s nekur nav - ne centra rimīšos, ne stockmannā, kur nu vēl mazāk manas pilsētas mazimā vai elvi :D
26.05.2013 08:54 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
var, var saprast :)
Bet šis nav mazāk slikts, tik kaut kā iegājās tas un laikam nedaudz vairāk patīk :)
Neraža, pa centru jau arī neskaidrīsi uz citiem rimii dēļ sidriņa :D
Bet garšīgs viņš ir, tas ir fakts.
26.05.2013 08:58 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Persephon, vairs nav? Es pēdējo reizi gan pirku pirms 2 mēnešiem. Interesanti, kur palicis. Bija jauks sidriņš.
26.05.2013 08:59 |
 
10 gadi
Reitings 1283
Reģ: 19.06.2010
Somersby šogad neesmu meklējusi, bet mans šīs sezonas atklājums ir Cēsu Džons Strawberry Daiquiri, garšīgs. :)
26.05.2013 09:01 |
 
Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Anne - seriāli un saldējums būtu laba dienas pavadīšana šādā laikā :D varētu kārtot drēbju skapi, taisīt kaut ko garšīgu, klausīties mūziku, lasīt grāmatu, dzert siltu tēju zem plediņa utt.
un Tev smuka bildīte :)
26.05.2013 09:02 |
 
10 gadi
Reitings 1908
Reģ: 23.04.2011
Labrīt.
Vēl pēdējie labojumi bakalaurā, lai gan ar pēdējās nedēļas notikumiem kvalitāte stipri cietusi. Bet iesiešu un nodošu - varbūt paveicas.
Domāju, kur labāk siet. Metu acis uz Copyexpert. Vai kāda ir tur sējusi darbu?
26.05.2013 09:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits