Vēlēšanas

Reitings 85
Reģ: 21.05.2013
Sveiki, visām! :)

Par ko balsosiet?

Mums šodien izveidojās diskusija par SC ar draudzenēm, ja nav noslēpums - vai vēlēsiet par viņiem - jā, nē? Kāpēc?
22.05.2013 20:55 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
lilooo, uz dzīvesvietu neatnāca vēstule ar informāciju par iecirkni?
31.05.2013 23:24 |

Reitings 4258
Tāda sajūta, ka tūdaļ krievi okupēs Latviju Ja liela daļa iedzīvotāju ir krievvalodīgie.. varbūt jāmēģina iedzīvotājus saliedēt, nevis kurināt naidu!

Godīgi - jā, tāda sajūta rodas, jo bieži vien sakot, ka jāmēģina iedzīvotājus saliedēt, ar to saprot nevis to, ka krievi, kuri pašlaik neciena Latviju, latviešu valodu un latviešus, sāks beidzot (pamazām) to kaut kādā veidā darīt vai sevi vismaz piespiest darīt, jo viņi te dzīvo. Pārsvarā ar šiem vārdiem "saliedēsim iedzīvotājus" tiek noprasts, ka krieviem jābūt valdībā, ka latviešiem ir jāpiekāpjas utt. Tas ir tāpat kā tajā anekdotē/teicienā, ka, ja būs 2 latvieši un 1 krievs, viņi runās krieviski, nevis latviski. Par šādu saliedēšanu es neesmu, kaut gan pati esmu uz pusi slāvu izcelsmes.
31.05.2013 23:28 |

10 gadi
Reitings 485
Reģ: 18.03.2010
atnaca,bet noteikti izmetu,un tagad vairs neatceros kurs iecirknis bija minets
31.05.2013 23:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
zili_rudzi.. visi baidās no tās krievu valodas. Ja grib lai krieviski runājošie mācās cītīgi valodu un integrējas.. varbūt nevajag viņus tik ļoti nolikt? Visi lepojas ar vācu valodas pielietojumu, zviedru.. vai tad aizvainojums par vācu laikiem ir mazāks? Vikingi arī bija forši? :D
31.05.2013 23:29 |

Reitings 160
Reģ: 08.05.2013
tāda sajūta, ka pāris Latvijas pilsētas ātri vai lēnu, nezinu, bet pārkrievojas.

Piemēram, Latgalē ir pilsētas, kur ar uguni ir jāmeklē cilvēks, kurš saprot un vēl RUNĀ latviski! Tas taču nav normāli!
31.05.2013 23:29 |

Reitings 4258
zili_rudzi.. visi baidās no tās krievu valodas. Ja grib lai krieviski runājošie mācās cītīgi valodu un integrējas.. varbūt nevajag viņus tik ļoti nolikt? Visi lepojas ar vācu valodas pielietojumu, zviedru.. vai tad aizvainojums par vācu laikiem ir mazāks? Vikingi arī bija forši?

Vācieši vai zviedri ir rīkojuši referendumu par otro valsts valodu Latvijā?
31.05.2013 23:32 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
es taču neesmu pret krieviem :) tāpat ar prātu saprotu, ka tas patriotisms un nacionālisms nemaz nav labs. kādos aspektos ir, kādos nav, tāpat arī domāju, ka tas ir tikai pozitīvi, ja valdībā ir dažādu tautu pārstāvji, nu, manuprāt, tas tikai palīdz, bet ar nosacījumu, ka darbojas tautas un valsts interesēs (krievu valoda, kā valsts valoda nav valsts interesēs). bet vienkārši sāp sirds, ka mūsu mazajā Latvijā paliek arvien vairāk krievu, bet arvien mazāk latviešu. (jā, un manis pēc krievu vietā varēja būt vācieši, nekas personisks pret krieviem nav).
31.05.2013 23:39 |

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 24.09.2010
Jā-atdošu savu balsi, bet nu ne jau par SC.
31.05.2013 23:47 |

Reitings 772
Reģ: 29.01.2009
Es jau 3dien biju nobalsot.
Nē, par SC mani neviens ar sūdainu mietu nepiespiestu nobalsot... Līdz šim SC Rīgas domē nedarbus ir vairāk sastrādājis nekā labos darbus, tik par to tik daudz nerunā... Bet tā jau ir ar visiem... Katrā ziņā savu balsi atdevu par citu partiju un tās pārstāvjiem...
31.05.2013 23:56 |

Reitings 16391
Vācieši vai zviedri ir rīkojuši referendumu par otro valsts valodu Latvijā?

Referendums jau būtu mazākais, par ko satraukties.. ņemot vērā, ka nepilsoņi referendumā nevarēja piedalīties :D

Teikšu godīgi.. es neesmu SC fane, nebūt neesmu stāvā sajūsmā par Ušakovu.. bet uz visa šī fona.. viņš manās acīs ir vissakarīgākais, kontruktīvi domājošs cilvēks..
Skatījos debates.. šausmas! Rodas iespaids, ka žurnālisti lobē Vienotību.. brūk virsū Nilam (ļoti uzkrītoši), aprauj viņu pusvārdā.. kamēr Ēlerte ilgstoši varēja vicināt rokas un mēģināt smaidīt :)
01.06.2013 00:05 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Es piekrītu, ka Nils nebūt neatstāj idiota iespaidu, un, ja es būtu krieviski domājoša, noteikti ar lielu lepnumu atdotu par viņu balsi, bet man vienkārši roka neceļas, principi neatļauj un sirdsapziņa mani nogalētu, ja iemestu SC lapiņu urnā.
01.06.2013 00:08 |

Reitings 16391
Vēl.. par valodām runājot. Vai nav jocīgi, ka PSRS laikos latviešu valoda nepazuda? Arī mums bija kulturas dzīve.. tautas deju ansambļi .. utt.
Es nesaku, ka šiem laikiem ir jāatgriežas (nē, nē, nē).. bet parādu to, ka, ja cauri tiem laikiem mēs spējām kaut kā saglabāt latviskumu, tad šobrīd tas noteikti nepazudīs :)
Pat ja tā divvalodība parādītos.. manuprāt, notiktu viss, lai latviešu valoda neiznīktu (vēl efektīgāk nekā šobrīd) :)
01.06.2013 00:08 |

Reitings 4258
Vēl.. par valodām runājot. Vai nav jocīgi, ka PSRS laikos latviešu valoda nepazuda? Arī mums bija kulturas dzīve.. tautas deju ansambļi .. utt.
Es nesaku, ka šiem laikiem ir jāatgriežas (nē, nē, nē).. bet parādu to, ka, ja cauri tiem laikiem mēs spējām kaut kā saglabāt latviskumu, tad šobrīd tas noteikti nepazudīs
Pat ja tā divvalodība parādītos.. manuprāt, notiktu viss, lai latviešu valoda neiznīktu (vēl efektīgāk nekā šobrīd)

Es esmu pārāk jauna, lai zinātu kaut ko par PSRS laikiem no savas pieredzes. Tomēr par mūsdienām man liekas, ka nenotiktu gan. Jo pašlaik liela daļa Latvijas valsts iedzīvotāju noliek Latviju - tas ir pamanāms daļai aizbraucēju, visādos komentāros, kaut tepat Cosmo diskusijās, valodas piesārņošanā utt. Ja atcerās kaut vai to videoklipu, kur tauta nēsāja uz rokām deputātus - vai mūsdienās kaut kas tāds notiktu? Un valoda ir ļoti saistīta ar visu pārējo latvisko, ar to apziņu. Protams, paliktu kaut kāda daļa, kura dejotu tautas dejas, dziedātu latviešu skaistās dziesmas un runātu, bet lielākā daļa būtu tā, kas tieši iznīdētu latviešu valodu. Jo krievu valodas mums ir daudz, tās nozīme otrās valsts valodas gadījumā pastiprinātos, sāktos aizvien cītīgāka krievu valodas mācīšanās, lai tevi vispār kaut kur uzklausītu/pieņemtu darbā, sāktos aizvien lielāka Latvijas apcelšana (un jā, manuprāt, tas nenormāli kurinātu naidu starp tiem latviešiem, kas gribētu saglabāt visu latvisko, un tiem latviešiem, kas pielāgotos situācijai + krieviem). Valoda nav tikai valoda!
01.06.2013 00:15 |

Reitings 16391
Jo krievu valodas mums ir daudz, tās nozīme otrās valsts valodas gadījumā pastiprinātos, sāktos aizvien cītīgāka krievu valodas mācīšanās, lai tevi vispār kaut kur uzklausītu/pieņemtu darbā

Manā ģimenē nekad netika cilāta šī valodu tēma, nekad vecāki nav teikuši, ka ''krievi mūs apspiež''. Bet ikdienā protams manīju cik ļoti ir liels naids, ka krievu valoda ir slikta utt.. Rezultātā paaugos un sapratu - tā valoda ir LV ļoti nepieciešama, jo lūk arī šodien ar 1 oficiālo valodu.. lielākoties tās krievu val zināšanas prasa! Manuprāt, daudziem jauniešiem ir bijis diskomforts valodas nezināšanas dēļ.
Tad varbūt tomēr mācīt skolās cītīgi abas (arī ar 1 oficiālu valodu).. jo, manuprāt, mums krievu valodas zināšanas nav mazāk nepieciešamas kā angļu :)
01.06.2013 00:23 |

Reitings 16391
Valoda nav tikai valoda!

Manuprāt, valoda IR tikai valoda. Vienkārši Latvijā tai cenšas piedēvēt vēl citas maģiskas īpašības, kas jauc cilvēkiem prātus..
01.06.2013 00:25 |

Reitings 4258
Manā ģimenē gan tika cilāta valodu tēma, diezgan daudz, jo man te sanāk kokteilis no krievu, kas ir mana pirmā valoda, latviešu, ukraiņu un ne valoda, bet šad tad mamma arī kādas uzjautrinošas piezīmes izteica par mūsu latgaļu saknēm. Pašlaik es uzskatu, ka man ir paveicies ar šādu te ģimenes modeli, tiešām forši, ka zinu krievu valodu un man ir žēl, ka attālinos no tās vai ukraiņu vides, tomēr - mēs dzīvojam Latvijā un, manuprāt, Latvijā jābūt latviešu valodai. Tādā ziņā, ka ģimenē es varu runāt krieviski, cik vien uziet, bet ejot uz veikalu es labprātāk sagaidītu latviski runājošu pārdevēju un runātu latviski.

Skolās taču māca krievu vai vācu valodu. Tāpēc nepārāk sapratu tavu šo rindkopu:
Tad varbūt tomēr mācīt skolās cītīgi abas (arī ar 1 oficiālu valodu).. jo, manuprāt, mums krievu valodas zināšanas nav mazāk nepieciešamas kā angļu

Manuprāt, valoda IR tikai valoda. Vienkārši Latvijā tai cenšas piedēvēt vēl citas maģiskas īpašības, kas jauc cilvēkiem prātus..

Cik zinu, tad viena no nācijas pazīmēm ir kopīga valoda. Bet jā, dzīvē ir dažādi cilvēki, protams, nevar prasīt, lai visi vienādi izprastu lietas.
01.06.2013 00:34 |

Reitings 4183

Reitings 4183

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Es par SC
01.06.2013 00:52 |

Reitings 16391
o jā.. sorry.. nāk miegs un palieku haotiska. Doma tāda, ka skolās varētu latviešiem cītīgāk mācīt krievu valodu.. krieviem - latviešu valodu. Es dažkārt aizdomājos, ka krievu valoda varētu būt pirmā svešvaloda, ne angļu, ja jau LV tā ir tik izplatīta :)
Par valodu.. jā.. protams, vienota valoda tas ir svarīgi. Es 2. krievu valodu kā oficiālo neatbalstu kaut vai tāpēc, ka tās ieviešanas process valstij dārgi izmaksātu. Turklāt tādi tagad laiki pienākuši.. ir mums 1 oficiāla valoda un punkts :)
Kaut gan Šveicē tās ir vairākas (un zaļi dzīvo), Maltā 2 oficiālās... tā kā.. var jau valsts pastāvēt arī tā :)
Negribu nevienam uzspiest savu viedokli, vnk ..šādi uzskati radušies gadu gaitā, saskaroties ar dažādiem civēkiem un situācijām. Katram jau ir savādāka uztvere, pieredze, daudzveidība jau padara tikai dzīvi krāsaināku :)
01.06.2013 00:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)