Sāpīte Mātes dienā

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,dāmas!
Pirmkārt - sveiciens visām Māmiņdienā :)
Patiesībā par to jau arī būs šī diskusija - par manu mammu.
Situācija ir tāda,ka no plānotās mierīgās un ģimeniskās pasēdēšanas ir izcēlies milzīgs strīds un nav ne jausmas,ko iesākt tālāk.
Lieta tāda,ka māte man šodien burtiski pateica - "kad tu beidzot izvāksies".
Uz doto brīdi esmu 18 g/v,tūliņ beigšu 12.klasi. Neesmu sliņķe,darbs vasaras periodam (un,cerams,arī pēc tam) ir atrasts,tomēr biju plānojusi vismaz šo vasaru vēl padzīvot mājās,jo ir plāns doties studēt uz UK,kam,protams,ir nepieciešami līdzekļi (ģimene mani studiju procesā neatbalstīs) ,tādēļ biju domājusi vēl vismaz vasarā padzīvot pie mammas,sapelnīt cik varu un tad jau redzēs.

Galvenais jau ir tas,ka nekad neesmu viņai sagādājusi ne problēmas,ne galvassāpes - ballēties nekad nav nācis prātā,no bērnības ieaudzināts godaprāts,turklāt ne reizi neesmu mammai tā riktīgi "uzkārusies kaklā" vai pat ko lūgusi. Skaidroties ar viņu gan laikam nav vērts. Lieta tāda,ka jau kopš bērna kājas nekad neesmu tai bijusi pietiekami laba.

Ja mūzikas skolā dabūju 9,tad allaž sekoja replika "9? Kas,tiešām bija tik grūti "aizvilk" līdz 10?",ja kādu reizi ir sanācis neiznest miskasti u.tml. (dzīves sīkumi,kurus es,turklāt,vienmēr beigu beigās esmu izdarījusi),tad uzreiz lielā bļaušana un frāze "Par ko man ticis tāds drausmīgs bērns!'. Lieki piebilst,ka arī pie tā,ka mamma ir vientuļā māte,tiku vainota es,turklāt visu bērnību esmu atklausījusies - "nu kāpēc es tevi dzemdēju? Būtu vismaz man normāla dzīve bijusi","Tevis dēļ man veselības problēmas" (lai gan tas ir sanācis no manis patiešām neatkarīgu apstākļu rezultātā).

Ko jūs darītu manā situācijā - vai savākt mantiņas un doties prom,vai tomēr mēģināt rast dialogu? Vai varbūt kādai ir kāds mierinošs vārds,ko pateikt? Esmu jau kārtīgi noraudājusies,parunāt šobrīd arī īsti nav ar ko.
Katrā gadījumā,jau iepriekš paldies par uzklausīšanu :)

PS.
Laikam jau pie reizes jāpajautā - vai kādai (vismaz uz vasaras sezonu?) nav brīva istaba,ko izīrēt kārtīgai,jaunai meitenei?
12.05.2013 19:23 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Man palika skumji lasot.
Tu izliecies tiešām jauka un gudra meitene, bet mamma tev ir, atvainojos, drausmīga.
Turies, meitene!
13.05.2013 00:22 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ziniet, kas man šķiet vēl skumjāk? Ja cilvēks, kurš ir izgājis tam cauri, to pašu vēlāk nodara saviem bērniem. Ar tām pašām frāzēm, tādu pašu teroru un smadzeņu skalošanu. To es nekad nesapratīšu. Mani vecāki vienmēr paliks kā paraugs tam kā nevēlos audzināt savus bērnus.

Jā, ir dzirdēti arī tādi gadījumi. Bet cik esmu par to domājusi, tad tie bērni, kas pakļaujas šim teroram un vēlāk to pašu dara ar saviem bērniem, tā arī nekad nav patiesībā tikuši no savu vecāku terora vaļā. Viņu nav bijuši paši atbildīgi par savu dzīvi, nav redzējuši, ka paši var tikt galā un, ka nav nekādi briesmoņi vai sabiedrības pabiras. Viņi turpina dzīvot kopā vai pavisam blakus un turpina katru dienu tā pat kā agrāk dzirdēt tos visus pārmetumus un lāstus, + vēl nāk pārmetumi attiecībā uz bērnu, kuru "nekrietnā padauza, kas zin ar ko, sagulējusi". Tas viss rada tādu niknumu uz dzīvi, ka mazajiem bērniem tiek uzgāzta visa vaina. Tas noteikti nav pareizi!

Mana uzvedība arī bija ne pārāk adekvāta, kad blakus atradās kāds pazīstams cilvēks, bet māte nepārtraukti mani strostēja, kaunināja, izsmēja, raustīja un bakstīja, ko un kā man darīt tā cilvēka klātbūtnē. Es ne tikai pret māti kļuvu dusmīga, apvainota un sāpināta, bet arī pret to viesi, kurš patiesībā jau nebija ne pie kā vainīgs. Bet māte tikmēr uzskatāmi demonstrēja, cik drausmīga meita es esmu, provocējot mani atkal un atkal...

Tāpēc no šada morālā un citreiz arī fiziskā terora noteikti ir jātiek vaļā!...
13.05.2013 01:13 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Ja mūzikas skolā dabūju 9,tad allaž sekoja replika "9? Kas,tiešām bija tik grūti "aizvilk" līdz 10?"

Man bija līdzīgi, bet vairāk gan izteica vilšanos, nevis uzbrauca. Un tas uz mani ir atstājsi iespaidu, joprojām ir bail nebūt pietiekoši perfektai. egh.
Bet man mamma ir zelta vērta :)

Autore, varbūt apmeties pie kādas draudzenes uz vasaru? vai paziņas.. būtu diez gan muļķīgi tagad uz 3 mēnešiem meklēt sev jaunu dzīvesvietu.
13.05.2013 03:20 |

Reitings 8272
es jau pēc tādiem vārdiem- priekš kam es tevi dzemdēju - dotos prom. nopietni! ko tu vēl tur dari? kas mainīsies? negribu būt skarba pret tevi, jo te jābūt skarbiem pret tavu māti. ej prom un nebojā savu dzīvi. jā, ir grūti tev tagad, bet tev tur nebūs vieglāk. ko tev dos tas jumts virs galvas, ja tur dzīvot ir gatavā elle?saņemies, mēs esam ar tevi un cīnies, bet nepadodies mātes provokācijām un neturies tikai tur dēļ dzīvesvietas :)
13.05.2013 09:00 |

10 gadi
Reitings 5181
Āprāts, apbrīnoju, ka Tev pietiek spēka. Turies :)

Man ar mammu viss ir ok. Varbūt ne pa tēmu, bet ar patēvu gan ir drausmīgi grūti. It kā jau neko sliktu nedara (cik ir dzirdēts kā citiem iet), atdod visu un tā. Bet viņš man skaidri un gaiši ir pateicis "Tu man nepatīc un nekad nepatiksi" un "Tu paliksi vecmeitās visu mūžu ar tādu raksturu". Pie tam māsa vienmēr ir super puper foršā krutā utt. Un vienmēr manā klātbūtnē to saka un izrāda,ka māsa ir "vnk super skuķis" utt. ir tiešām daudz dažādu situāciju. Mamma droši vien to zina, bet tā neesmu teikusi kā patiesība jutos. Un ka tas ir iemesls, kādēļ bieži nebraucu ciemos pie viņiem, kaut arī mamma nav jau ne pie kā vainīga.
13.05.2013 10:28 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tikai neveiksminieki nopelj citus, veiksminieki- slave.

Macieties no savu vecaku kludam un slavejiet savus bernus vai kad tie bus, lai pasaule klutu labaka.
Es vienmer paslaveju savu bernu, biezi par tirajiem sikumiem. Tas ir daudz produktivak neka kritizet.
14.05.2013 00:27 |

10 gadi
Reitings 95
Reģ: 23.04.2013
Šausmīgi, es zinu ka tas ir , man ir bijis līdzigi , bet kad aizbraucu prom no lv kad man bija 16, tad viss mainijas, mamma palika pavisam cits cilveks, tagad es nevaru iedomāties dienu nesazvanoties ar viņu vai neparunāt skaipā! Agrak vispār bijam ienaidnieces , nezinu kas tiesi mainijās.

UK taču ari ir studejosie kredīti, un visādi pabalsti , kas tev varētu palīdzet ;)
14.05.2013 02:43 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Visgruutaak ir atziit faktu, ka mamma var arii savu beernu nemiileet. Kaa to pienjem, taa uzreiz automaatiski atkriit pienaakums miileet maati un kljuust daudz vieglaak.
14.05.2013 05:08 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
UK taču ari ir studejosie kredīti, un visādi pabalsti , kas tev varētu palīdzet

Tikai tos vairs nepieskir tiem kas nakusi pa taisno no lidostas.

Visgruutaak ir atziit faktu, ka mamma var arii savu beernu nemiileet. Kaa to pienjem, taa uzreiz automaatiski atkriit pienaakums miileet maati un kljuust daudz vieglaak.

+ + +
14.05.2013 12:33 |

Reitings 3
Reģ: 09.05.2013
izskatas ka tadu mammu ir daudz, zel ka laikam nereali atmaskot pirms laulibam, neprecet, un tadas psihiski slimas ar bernibas traumam izmirs pasas no sevim.
es nekur nebrauktu lidz nebutu pastavigs darbs, izmantotu situaciju lidz pedejam. izmest uz ielas vina nevar. lai baro, ja radija, vismaz kads labums no vinas. gan jau atspelesies ievietojot to pansionata. es ar savu ilgi neaukletos, ja pret mani ta brauktu.

var runat vinai preti, ka tipa lai nebrinas ka vecumdienas pamodisies pansionata un pedejas dienas apkart nebus neviena rada.

galvenaiz nezelot tadas mammas, tas ir energetiskie kompleksu maktie vampiri. viniem ir labi kad tuviniekiem slikti.
ielas iziet kadam uzbraukt ir par vaju, var gadities zobu protezi likt, a te jutas vareni.
darba ari tadas ir klusas neveiksmigas peles kuras baidas no savas enas, bet gimene izpauzas. itka visi esot vainigie ka dzive nodzivota ne ta ka gribejas.
14.05.2013 15:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits