Pieņemsim, esat nonākusi situācijā, kad grasāties īrēt trīsistabu dzīvokli ar 3 draugiem. Kopā esat 4 cilvēki, no kuriem 2 ir pāris un pārējie divi vienkaarshi īrnieki, draugi, kur pāris vienā un pārējie divi katrs citā istabā dzīvotu, kur viena caurtsaigājama. Kā jūsuprāt būtu jāsadala īres maksa? Par komunālajiem saprotams, ka dalās 4daļās...
Manuprāt, ir jādala uz 4. Tikpat labi tad arī komunālos var dalīt proporcionāli, jo, piemēram, vienam istaba lielāka ar vairāk radiatoriem nekā citam. Un beigās pieliks skaitītāju klāt dušai, skatoties, cik daudz katrs ūdeni dušā iztērējis. :D
Dala uz tik cilvēkiem, cik dzīvo dzīvoklī un punkts. Ja kāds grib apakšīrnieku (savu otru pusīti), tad arī par viņu jāmaksā.
P.s. - nabadziņš tas, kurš dzīvo cauri staigājamā istabā :( Vismaz vakariņas kādu reizi viņam uztaisat :D
Kāpēc? Savedīšu visu savu radu pulku no Latgeles un visi 10 dzīvosim vienā istabā! Būs godīgi? Nē! Cik cilvēku, tik arī proporcionāli dalām īres maksu par dzīvokli un komunālajiem.
un par to caurstaigājamo- cik es ss-ā skatījos, tad vairumam dzīvokļu trešā sanāk caurstaigājam, tāpēc tāda detaļa, bet nu lai vai kā, piekrītu tām, kas par to,ka uz cilvēkiem maksa jādala..
Aija -nu manā galvā tas šķita loģiski, teiksim dzīvoklis maksā 180ls,ir trīs istabas - tātad 60ls par istabu un tas vai tu ved radus ir jāsaskaņo ar īrniekiem, ja nav iebildumu - kāpēc arī nē? Nu man tomēr šķiet, ka maksā par istabu un tad komunālos sadala, jo proporcionāli cilvēku daudzumam, tie ir lielāki.
Galvā jā, bet reālajā dzīvē tā nevajadzētu būt. Es jau izteicu piemēru par savu rodņu no Latgales. Tas būtu godīgi? Ok, istabas ta istabas, bet visi cilvēki kopīgi izmantos virtuvi,WC un dušu. Par to arī ir īres maksa. Kāpēc man, kurš dzīvo cauri staigājamā istabā būtu jāmaksā tikapt cik tas dzēks, kurš džīvo kopā ar draudzeni un kura x3 dienā vannas istabu aizņem kopumā uz 3 stundām?
Man tāpat kā _paris, šķiet tikai loģiski, ja mainīgā maksa, lasīt - komunālie, tiek dalīti uz patērētāju skaitu, bet maksa par istabu ir nemainīga - to rēķina vai nu uz telpu skaitu, vai pēc katras telpas individuālās platības.