Uzvaras pieminekļa aizvākšana

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Tākā latviešiem Uzvaras piemineklis asociējas nevis ar uzvaru, bet okupāciju, ir ieviest projekts par Uzvaras parka restaurēšanu, un projektā ietilps arī šī betona staba aizvākšana!
http://manabalss.lv/rigas-ista-uzvaras-laukuma-atjaunosana/show?mode=all&type=top
10.05.2013 14:46 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Winterra Starpcitu šie svētki tiek gan uzspiesti,piemēram,manā pilsētā tika samestas skrejlapiņas pastkastītē. Kā gan to lai nepamana un kā tā neskaitās svētku popularizēšana un sava veida uzspiešana?
11.05.2013 12:52 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Nazīc, es tiešām nezināju, ka tā kaut kur dara. Ar to nekad neesmu saskārusies, tādēļ neesmu izjutusi spiedienu, ka šie svētki būtu jāsvin. Ja man nebūtu vienalga, ietu sūdzēties uz pastu, celtu traci un vēl viskkur gan jau rakstītu un sūdzēties. Pacik man ir vienalga, priecātos par bezmaksas kurināmo. :D
Ja visi, kuriem šie svētki nepatīk, tos vienkārši nepieminētu un ignorētu, izveidotos situācija, ka no popularizēšanas un runāšanas par to nebūtu jēga. Bet cilvēki jau dažādi, tāpēc tas nekad nenotiks. :D
11.05.2013 12:54 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Rodas sajūta, ka vecāki jau kopš dzimšanas ieaudzina naidu pret krieviem, jo es tiešām nesaprotu, ko var ņemties cilvēki, kuri nav dzīvojuši PSRS laikā un kuriem ar to nav nekāda sakara. Balsot netaisos, jo man netraucē ne krievi, ne 9.maijs un vēl jo mazāk piemineklis. :) Skatos, ka patriotisms rodas tikai tad, kad runa ir par krieviem, bet pārējā laikā Latvija ir viena mēslu bedre, no kuras ātrāk jāaizvāc savas pakaļas :)
11.05.2013 12:56 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Skatos, ka patriotisms rodas tikai tad, kad runa ir par krieviem, bet pārējā laikā Latvija ir viena mēslu bedre, no kuras ātrāk jāaizvāc savas pakaļas

:D

He.. patriotisms ir laba lieta vispār... :D

Latvija nav mēslu bedre... Latvijā tā valdība vienkārshi domā līdzīgi kā Julenok. :D Ķipa- atdodam krieviem savu zemi, savu dabas bagātību un CERAM, ka mums iedos māāzu atlaidīti... :D

Vai arī aizbraucam uz Eiropu papļāpāt par negodīgiem platību maksājumiem zemniekiem, un atbraucam atpakaļ izcīnījushi JOPROJĀM VISZEMĀKO platību maksājumu Eiropā. Un lepojamies ar to.. :D
Jo ko tad nu mēs... latvieshi..
11.05.2013 13:01 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Starp citu, tieši vakar ziņās rādīja, kā Daugavpilī skolotājas mazus pirmo klašu skolēnus, kas paši droši vien vēl nav spējīgi noformulēt viedokli, ved bariem uz 9.maija svētkiem. Viņiem pat stundas tajā dienā nenotika. Uz žurnālistes jautājumu, vai tas ir ētiski, skolotāja apmulsusi nezināja, ko atbildēt.

Pats pieminekļa jautājums gan mani neuztrauc.
11.05.2013 13:02 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Excite

vāciskais režims bija vērsts ne tikai pret konkrētu nāciju, bet arī pret cilvēkiem, kas neiekļavas konkrētos parametros - palasi par eigeniku un tas lomu 2. pasaules karā.

Runājot par Nordstrimu:
1. es lasu arī krievu presi (dažreiz, jo politika mani ne sevišķi interesē). Tur, protams, arī cenšas skalot smadzenes - bet kad ir abu pušu viedokļi, +- vieglāk atrast zelto vidi.
2. Mammas māsīca strāda Maskavā Vides aizsardzības ministrijā. Un tā kā NordStream ir ne tikai ekonomiski svarīgs projekts, bet arī var nest kaitējumu apkartējai videi - viņai nācas arī ar to nodarboties. Un viņa šo-to stāstīja, kas un kā notiek.

Un es sirsnīgi neieteiktu pāriet uz personīgiem aizvinojumiem. un arī piedomāt šo-to par mani. Jo mani arī ne parāk apmierina tas piedzērušas jaunatnes bārs, kas sāk pulcēties kaut kur no 6 pie pieminekļa. Jo es šaubos, ka mūsu priekštēci cīnījas par to, lai kāds brīvājā zemē piedzeras ka cūka un vīlinājas zemē.
11.05.2013 13:04 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Antonello, ir tāda apmācību forma, kā alternatīvā forma, kurā ietilpst ekskursijas, muzeju apmeklējumi, stundas svaigā gaisā utt., kāpēc gan šāda nevarētu būt audzināšanas stunda? Viss ir kārtībā, masu mēdiji kārtējo burbuli cenšas izspiest vēl lielāku, uz tā uzvārot savus reitingus!
11.05.2013 13:05 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vai arī aizbraucam uz Eiropu papļāpāt par negodīgiem platību maksājumiem zemniekiem, un atbraucam atpakaļ izcīnījushi JOPROJĀM VISZEMĀKO platību maksājumu Eiropā. Un lepojamies ar to..

Jā, nu šis ir labs, LV vajag visu un uzreiz. Mums lūk PIENĀKĀS citu valstu līmenis, PIENĀKAS tas un šis.. smieklīgi vienkārši. C`monn.. nu ta tas lietas nenotiek. Man patik tavi komentāri, bet šis ir garām, jo nu nevaram mēs uzreiz būt attīstītāko valstu līmenī, nauda nav neierobežoti daudz un vispār tie, kas parasti noliek ES, būtu priecājušies, ka mums vispār ko dod un piešķir finansējumus, jo nekas nevienas nepienākās, ir jāstrādā, lai ko iegūtu.
11.05.2013 13:06 |

Reitings 2308
Excite

Juljonok nedomā, ka vajag atdod savas zemes. Bet ja tas vēsturiski notika, un vairs neko nevar panākt (it sevišķi, kad jau tev piederoša zeme kārtības nav) - tad nav ko sedēt un raudāt, jādzīvo tālāk. Kaut kā Vācija neraud, ka Latvija jau n-tos gadsimtus nav viņas teritorija.

Nevajag šeit izdomāt manā vietā, fantazētājs :)
11.05.2013 13:11 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
vēsture un un paliek vēsture :

tad jau jāaizvāc piramīdas, puse pasaules pieminekļu, Ķīnas mūris utt., jo šīs visas būves daudziem cilvēkiem var asociēties ar ciešanām.

tiešām vairs nav kur likt savu enerģiju? labāk talkā būtu gājuši...
11.05.2013 13:14 |

Reitings 649
Jo es šaubos, ka mūsu priekštēci cīnījas par to, lai kāds brīvājā zemē piedzeras ka cūka un vīlinājas zemē.

Par ko es runāju... Problēma jau ir apstāklī, ka mūsu(latvieshu) un VIŅU(krievu un to, kas bija redzami 9.maija "svinībās") senči katri karoja par kaut ko ABSOLŪTI CITU!

Un viņi atzīmē kaut ko, kas man kā latvietim liekas aizvainojoshi, jo tas pasvītro visas tās cieshanas, kas shai zemei bija jāpiedzīvo gan pirms liktenīgā 8/9. vai vienalga kura maija, kad Rietumeiropa varēja brīvāk uzelpot, jo nebija viņu VIENĪGĀ ienaidnieka- gan arī pēc, kad sākās masu tīrīshanas un tautu maisīshanas.
11.05.2013 13:26 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
julenok
Ko Tu salīdzini Vāciju ar Krieviju? Pat nevar salīdzināt!

Vissakarīgākie komentāri nāk no Excite, apbrīnojams ir tikai citu meiteņu stulbums
11.05.2013 13:28 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
Un paši krievi nejēdz ko svin. Jo īpaši runājot par Georga lentītēm un pašu Piemiņas dienu. Tiem kas mācījušies vēsturi zin kas abas lietas nesapas, bet krievi to izceļ.
Un mazajiem krievulēniem māca aplamības, meitenes pārģērbušās armijas formā ar šauteni, padsmitgdnieces, kas nezin ko nozīmē veterāns. Vistīrākais balagāns, tas jau sen ir labi redzams no malas. Un ja Igauņi spēja parādīt savu neapmierinātību, nojaucot pieminekli par godu krieviem, tad arī mēs to spēsim. Jāsavāc tik paraksti. Man jau arī nekas nebūtu pret, bet nu jau par daudz ir kad ruporā kliedz :" Riga naša! Latvija Naša!"
11.05.2013 13:32 |

Reitings 649
Paldies! :)

Es neteiktu, ka tas ir stulbums. Bet tas ir kaut kas, kas nāk līdzi kopā ar 60 gadu okupācijas jūgu. Un arī pāris gadu simteņi pirms tam. Kad Tu, būdams latvietis, jūties ZEMĀKS kā, piemēram, krievs, vācietis, anglis vai amerikānis..

Citiem vārdiem sakot- es esmu latvietis? Jā... nu, ko tad nu es.. viens... Lai jau tie citi iet un dara- viņi taču ir lieli un vareni, bet es.. nu jā.. Es labāk aizieshu stūrīti paraudāt un pabērt sev smiltis uz galvas.. :(
9. maijs? Nu, jā- tā sanāca.. okupācija, izveshanas, genocīds pret tautu? Nu jā... tur jau mēs pashi vainīgi, ka tā sanāca..

Mācieties no ebrejiem!! Karsh beidzās pirms 60mit gadiem- viņi ne tikai saņem kompensācijas miljonos katru gadu, bet pat savu valsti ir uzbliezushi starp pilnīgiem sveshajiem(Izraēla) un joprojām veiksmīgi turpina spiest visas pareizās pogas diplomātiskajās aprindās..

Bet mēs.. Nu jā.. ko tad nu mēs..

Tā ir tā attieksme.. Un es ceru, ka kaut nedaudz, bet manos spēkos ir to mainīt... :)
11.05.2013 13:39 |

Reitings 2308
Zane
Es nesalīdzinu, es paskaidroju, ka Vācijai arī nebija viss tik pūkaini, kā dažiem likās. Salīdzina Excite. Jāseko līdzi diskusijai.

Un krievi nesvīn, krievi atzīmē. Cerams, ka tu jūti atšķirību. Un vajag pajautāt kādam normālam krievam, kurš atnāca pie pieminekļa, nevis piedzerušajam lopam, ko viņš atzīmē. Domāju, dzirdēsi arī sakarīgas atbildes.

Bet nu beigu beigās katrs tik un tā dzirdēs tikai to, ko grib dzirdēt un redzēt. Ka bija teikts, Один смотрит в лужу и видит грязь, другой видит отраженные звезды

Varāt talāk izpaust viedokļus, be man pienācis laiks pamācīties un sagatavot šašliku. Lai jums jauka diena :)
11.05.2013 13:44 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Skatos, ka patriotisms rodas tikai tad, kad runa ir par krieviem, bet pārējā laikā Latvija ir viena mēslu bedre, no kuras ātrāk jāaizvāc savas pakaļas

1) Muļķīgi vispārināt
2) Gandrīz visi tie, kuri šajā un 9. maija diskusijā iestājās pret šo lietu, arī citās diskusijās par aizbraukšanu utt. Latviju NESAUC par mēslu bedri, no kuras jāizvāc sava pakaļa.

Un jā, Excite komentāriem plusiņi :)
11.05.2013 13:44 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Julenko -
dažreiz, jo politika mani ne sevišķi interesē

Redziet meitenes, var jau pērties un ņemties - arī man nav vienalga, bet kamēr sabiedrība atļausies ar lepnumu nevis kaunu sejā teikt šādus vārdus, nekas nemainīsies nedz iekšpolitikā, nedz ārpolitikā. Neviens pilsonis nedrīkstētu tik vieglprātīgi attiekties pret, pirmkārt, jau sevi.
Lai runātu par vēsturi vai patreizējām starpvalstu attiecībām ir jābūt saprašanai par lietām no kurām daža laba, ne tikai Julenko, nav ne zilbi lasījusi vai dzirdējusi. Un tālāk jau secīgi liela daļa apgalvojumu ir ne vien absurdi, bet brīžiem pat pretrunā ar morālajām, ētiskajām normām.

Beidziet strīdēties katra par savu taisnību un sāciet domāt par to kā aizpildīt caurumus savās ārkārtīgi vājajās zināšanās par politiku, lai atrastu īsto patiesību un likumsakarību šajos notikumos.
11.05.2013 13:46 |

Reitings 649
Un krievi nesvīn, krievi atzīmē. Cerams, ka tu jūti atšķirību.

Interesanti.. kā atsķirās svinēshana no "atzīmēshanas"? Svinēt ir tā, ka krīt, vai atzīmēt nozīmē 100g/h..

Es, piemēram, atsķirību nezinu.. :D
11.05.2013 13:52 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Laiki mainās, tāpat ētika, morāle un viss pārējais. Puse vēstures grāmatu sarakstītas valsts labumam, patiesībā nav taisnības nekur. Mācieties tak vienreiz pieņemt arī citu viedokļus, nevis pārmest to, ka var neinteresēt politika 24/7.
11.05.2013 14:00 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
šādos jautājumos es pieturos pie Māte Terēzes teiktā (precīzi nocitēt laikam nemācēšu) : "Neaiciniet mani uz protestiem pret karu, neiešu. Bet vienmēr piedalīšos mītiņā par mieru".

daudz konstruktīvāk būtu izveidot balsojumu par to, ka jāuzceļ jauns piemineklis, par kuru varētu lepoties! ļoti šaubos, kas tas latviešiem vai krieviem radītu negatīvas emocijas, tās ir lietas, kas vieno :) par to gan es parakstītos

(vienīgais, celtniecībai piešķirtās naudas izzagšana gan atkla var radīt jautājumus, bet zagļiem tautību nav, viņi ir visur)
11.05.2013 14:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits