Uzvaras pieminekļa aizvākšana

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Tākā latviešiem Uzvaras piemineklis asociējas nevis ar uzvaru, bet okupāciju, ir ieviest projekts par Uzvaras parka restaurēšanu, un projektā ietilps arī šī betona staba aizvākšana!
http://manabalss.lv/rigas-ista-uzvaras-laukuma-atjaunosana/show?mode=all&type=top
10.05.2013 14:46 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Starp citu, kāpēc jums jāaiztiek kaut kādi kara veterāni - opīši, kuri no sirds priecājas par šiem svētkiem?

Es to pašu domāju 16. marta sakarā.

P.S. Vakar biju Rīgā. Nevienu opīti/veterānu neredzēju. Tikai puišeļus ar Krievijas karogiem sazīmētiem uz patmļīgajiem ģīmjiem.
11.05.2013 00:14 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Par kara veterāniem šodien arī teica,ka daudzi piesavinās ordeņus un iet it kā kā veterāni par ko Krievija ir neapmierināta+vēl pieminēja cik vecam vidēji vajadzētu būt šim veterānam(jaunākajam sanāca diezgan daudz gadu). Viens no piemēriem bija kāds ordenis,kuru izsniedza tikai vienai sievietei,kas jau ir aizgājusi aizsaulē,bet ir kāda kundzīte,kas ar to ordeni turpina čāpot pie pieminekļa svētkos. :D
11.05.2013 00:17 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Excite, kā izpaužas tas, ka viņi (Igaunijas krievi) to saprot?
Valodu cilvēki nemācās, kad viņiem nav vajadzības un motivācijas to darīt. Un tu, protams, vari dzīvot ilūzijās, ka inteliģentie, prātīgie, normālie (sauc kā vēlies) krievi nezina valodu, bet patiesība ir tāda, ka šobrīd, 2013. gadā visi normālie krievu jaunieši latviešu valodu zina. Tā sabiedrības daļa, kas dzer no 2 litru pudelēm aliņu un staigā treniņtērpos, ir tāda pati, kā latvieši, kuri dara to pašu, tikai tiem ir palaimējies piedzimt latviešu ģimenē un viņi arī staigā treniņtērpos, tikai valodu zina kopš dzimšanas. To, ka kāda 80 gadus veca ome nezina, es nevaru pārmest, man vienalga. Es tāda vecuma cilvēkiem neko nepārmetu, ne politiskos uzskatus, ne reliģiskos un vēl sazin ko, viņi ir pārāk ilgi dzīvojuši citā realitātē un burtiski citā valstī.
Ar to visu es gribēju teikt, ka visi, kas gribēja zināt valodu jau sen zina, un tie kas nē, nezinās nekad, ja vien bez latviešu valodas vairs vispār nebūs iespējams NEKĀ dzīvot. Arī ASV ir ķīnieši, meksikāņi, kas vispār nezina angļu valodu, dzīvo savā mazajā pasaulē savos rajonos kā izolēti un viņiem tā ir labi, nav motivācijas neko mainīt.
11.05.2013 00:19 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Starp citu, kāpēc jums jāaiztiek kaut kādi kara veterāni - opīši, kuri no sirds priecājas par šiem svētkiem?

Man pilnīgi sāk kļūt kauns, ka es te lieku tik daudz linkus. :D Un tomēr par veterāniem arī šovakar kā reizi biju palasījusi. Tiesa, raksts nav par Latviju, bet gan pašu Krieviju un ir krievu valodā. http://www.ua-today.com/modules/myarticles/article_storyid_50633.html Īsumā doma ir tāda, ka to veterānu nav nemaz tik daudz vairs palikuši (un droši vien vēl mazāk to, kas iet un izrādās) un tie 60 gadīgie, kas ar medaļām apkrāvušies, nav nekādi veterāni (pierādīts ar bildēm, faktiem). Līdz ar to, manuprāt, jautājums par to, ka veterānus kāds aiztiks, nav tas pats svarīgākais, jo, kā arī Ance minēja, Latvijā vairāk šo datumu uzsver jaunākā paaudze.
11.05.2013 00:20 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
O, Nazīc tieši par šo runā :)
11.05.2013 00:20 |

Reitings 2304
Ance, nu, man personīgi, netraucē arī 16. marts. Kāds saka, ka labāk lai nebūtu ne viena, ne otra, bet man vienalga. Man gluži vienkārši netraucē. Tie cilvēki savācas, papriecājas vienu dienu un viss. Es šogad vispār nepamanīju 9. maiju, jo visu dienu strādāju un nebija laika slapstīties apkārt un skatīties ko kurš svin. :D Ja presē nerakstītu un visi apkārt nerunātu, būtu piemirsusi par šo dienu. 16. martā tieši pretēji, vairākkārt sanāca iet garām tam gājienam, kas sākās Doma laukumā un gluži tāpat bijis nebijis.
11.05.2013 00:24 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Fū...paldies par šo diskusiju. Iepriecināji, ka kāds beidzot to mēslu grib aizvākt!
11.05.2013 00:25 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
LYS, kāds viedoklis? Tā ir vēstures nezināšana.

Žēl, ka mans opis nav cosmo forumā, viņam būtu ko pateikt par veterāniem un visām tām medaļām.
11.05.2013 00:26 |

Reitings 3755
Veterānu palikuši tik daži simti, max - daži tūkstoši. Mans opis dezertēja no krievu armijas un mira 1994. gadā, labā vecumā (pirms gandrīz 20 gadiem). Visi virieši pie tam nekaroja. Kara veterāniem nereti bija smagas traumas un slimības. Tam balagānam, kas tur ik gadu notiek nav gandrīz nekāda sakara ar veterāniem.

Savukārt 16. martā dažiem desmitiem knapi klumburējošu leģionāru ir jāpacieš milzīgi apvainojumi, lai vienkāši noliktu ziedus pie Brīvības pieminekļa. Nemaz nerunājot, ja nu kādam no tiem opjiem ienāktu prātā uzrīkot pie Bastejkalna tādu rautu kāds notiek pie Uzvaras pieminekļa.
11.05.2013 00:27 |

Reitings 3755
Ance, nu, man personīgi, netraucē arī 16. marts. Kāds saka, ka labāk lai nebūtu ne viena, ne otra, bet man vienalga.

Atvaino, ka tik tieši, bet no tā, ka tev personīgi tas netraucē nekas nemainās. Paskaties, kas tur notiek! Vai tā nav cūcība? Tā nav necieņa pret veterāniem? K'pēc tad tu neaizstāvi viņu tiesības pulcēties? To kkā visi aizmirst pieminēt...
11.05.2013 00:30 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Galvenais, ka visi aktiivi cepjaas par nacionalajiem jautaajumiem un nepamana, ka viss ir politisko partiju sakuudiits, lai neviens neskatiitos uz deputaatu un ministru kljuudaam un zaadziibaam. :D
11.05.2013 00:30 |

Reitings 3755
Kista, tur pat kūdīt nevajag. Tie ir mūžam aktuāli jautājumi. Tās problēmas var izmantot savā labā, piekrītu. Bet to, ka tas ir sakūdīts, neteiktu.
11.05.2013 00:33 |

Reitings 2304
Ance, pardon, nesaprotu, kas mainās no tā, ka tev vai kādam citam traucē. Vai arī mans viedoklis netiek ņemts vērā, jo es nedramatizēju to, kas manu dzīvi nekā tieši neietekmē? Ko nozīmē - aizstāvēt tiesības pulcēties? Kā izpaužas aizstāvēšana? Man šķiet, ka tas ir policijas darbs - rūpēties par to, lai nevēlami baurotāji kādam neizbojātu mirkli un iespēju nolikt ziedus, nevis mans. ;)
11.05.2013 00:34 |

Reitings 3755
Papildināšu:
Tam balagānam, kas tur ik gadu notiek nav gandrīz nekāda sakara ar veterāniem.

jo viņi lielākoties vienkārši ir miruši.
11.05.2013 00:35 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Man arī ir diezgan daudz ko pateikt... Man pēdējā gada laikā ir bijis tas gods kontaktēties diezgan daudz ar Daugavas vanagiem- šeit es uzsveru tieši vecos- kas ir bijušie leģionāri. Tāpat kā tiem latviešiem, kas otrajā vai trešajā paaudzē par savām mājām sauc ASV, Kanādu, Angliju un Austrāliju.. Un tie ir tie latvieši, kuriem arī ir ko pastāstīt- kaut vai lai tas būtu viņu vecvecāku atmiņas.. Arī tāpēc es esmu tik skarbs..
11.05.2013 00:36 |

Reitings 3755
Lou, pārprati mani. Ne jau gribu, lai tu tagad ej un izdzenā antifašistus. Es domāju, vārdiski, tekstos. Kāpēc jāaizstāv tikai vienas veterānu daļas tiesības pulcēties par otru aizmirstot?

Bet, labi, "nedramatizēšu".
11.05.2013 00:37 |

Reitings 3755
kontaktēties diezgan daudz ar Daugavas vanagiem

Arī ir bijis tas gids. Šie cilvēki mani vienkārši satrieca šī vārda pozitīvākajā nozīmē.
11.05.2013 00:38 |

Reitings 9169
Kista, tur pat kūdīt nevajag. Tie ir mūžam aktuāli jautājumi. Tās problēmas var izmantot savā labā, piekrītu. Bet to, ka tas ir sakūdīts, neteiktu

Jautaajums buus vienmeer aktuaals, bet daudz kas atkariigs ir no valdiibas un to paveeleem masu meedijiem. Valdiiba var saliedeet tautu un valdiiba arii tik pat labi to var saskjelt. Tagad valdiiba speciaali saasina probleemu, lai noveerstu skatienus no patiesaas smuces. Ja padomaa logiski, pie patreizeejaas situaacijas buutu tak tas kara cirvis uz laiku jaaprok un krieviem kopaa ar latvieshiem buutu jaasadarbojaas, lai tiktu aaraa no bedres, nevis jaasit vienam otru, paraleeli sliikstot veel dziljaak meeslos. Galvu galaa, no lv ekonomiskaas lejupsliides ciesh abas naacijas.
11.05.2013 00:40 |

Reitings 3755
* gids
GODS nevis gids. :D
11.05.2013 00:42 |

Reitings 9169
Man pēdējā gada laikā ir bijis tas gods kontaktēties diezgan daudz ar Daugavas vanagiem- šeit es uzsveru tieši vecos- kas ir bijušie leģionāri. Tāpat kā tiem latviešiem, kas otrajā vai trešajā paaudzē par savām mājām sauc ASV, Kanādu, Angliju un Austrāliju.. Un tie ir tie latvieši, kuriem arī ir ko pastāstīt- kaut vai lai tas būtu viņu vecvecāku atmiņas..

Es gan neko pozitiivu par vinjiem nespeeju pateikt. Uz muusdienu aizbrauceejiem raada ar pirkstu par to, ka vinji ir dzimtenes nodeveeji, bet pashi braukt atpakalj uz lv netaisaas un veel lepni bljauj, ka esot trimdinieki. Kaadi veel trimdinieki, tak vairs neviens neliedz vinjiem atgriezties. Pashi palikushi aarzemees dziivot nevis apstaaklju spiesti, bet savas briivaas gribas vadiiti, tieshi taapat kaa tie, kuri aizbrauc projaam tagad.
11.05.2013 00:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits