Pievakare:
"Pēc autoritārisma nostiprināšanās Latvijā valsts vadonis Kārlis Ulmanis bija iecerējis, ka šajā parkā tiks izveidots stadions, kas simbolizētu valsts varenību un savos apmēros (25 000 sēdvietu) būtu pielīdzināms Berlīnes Olimpiskajam stadionam, kurā norisinājās 1936. gada Olimpiskās spēles. Vēl parkā bija iecerēts laukums parādēm un masu pasākumiem, velodroms, sporta halle ar ietilpību 10 000 cilvēku, kā arī osta Āgenskalna līcī. Bija iecerēts arī 60 m augsts "Uzvaras tornis" un svētnīca tautas varoņu piemiņai. Celtniecībai jau bija savākti ievērojami tautas ziedojumi 3 miljonu latu apmērā un sākti darbi pie parka iekārtošanas, taču Otrais pasaules karš pārtrauca šos vērienīgos plānus."
Man šķiet, ka tā ir diezgan pamatīga apbūve, ja par šo ieceri iet runa. Ja nē, tad tādā gadījumā pirms kaut kādu parakstu došanas, es personīgi gribētu redzēt konkrētu plānu, kas ir pieminēts. Vienkārši parakstīties tāpat vien, tikai tāpēc, ka ir kādam uznākusi histērija par netaisnīgo vēsturi?
Nu tad nojauksim pusi ēku Rīgā, jo gandrīz katra no tām nāk ar savu nepatīkamo vēsturi, atgana par karu un okupāciju!
Personīgi es uzskatu, ka viss slēpjas cilvēku galvās. Ja to uztver kā kaut ko pazemojošu, tad tas arī grauž. Es to uzskatu par vienkārši parku un negribētu tur redzēt ne stadionus, ne kādas svētnīcas kara varoņiem.