Uzvaras pieminekļa aizvākšana

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Tākā latviešiem Uzvaras piemineklis asociējas nevis ar uzvaru, bet okupāciju, ir ieviest projekts par Uzvaras parka restaurēšanu, un projektā ietilps arī šī betona staba aizvākšana!
http://manabalss.lv/rigas-ista-uzvaras-laukuma-atjaunosana/show?mode=all&type=top
10.05.2013 14:46 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ance, varbūt gluži vienkārši tāpēc, ka diskusija bija sākumā bija tikai par 9. maiju nevis 16. martu? Es to nesauktu par aizstāvēšanu nevienā gadījumā, gluži vienkārši nelīšana tur, ko es nesaprotu. Jo manā ģimenē man nav ieaudzinājuši cilāt kaut kādus vēstures notikumus un apraudāt tos reizē vainojot kādu un agresīvi cīnoties pret kaut ko, kas jau sen nav aktuāls, neskatoties uz to, ka viens mans vecvectēvs arī karā gāja bojā esot PSRS armijā, savukārt vecvecmātes māju un saimniecību nodedzināja tieši vācieši. Šo te es pieminu tādēļ, ka daži cilvēki uzskata par vajadzīgu atstāstīt, kā kāds viņu ģimenē cieta un tad meklēt vainīgos starp 2013. gadā dzīvojošajiem skraidot apkārt un kaut vai, izkliedzot preteklības tajā pašā 16. martā. Man tas nav aktuāli. Es nedaru ne vienu, ne otru. Un ceru, ka kāds nekad neatvērs muti un neteiks, ka tādā veidā es necienu savus senčus vai ko tikpat trulu, jo mani nevar manīt nevienā no šiem pasākumiem.
11.05.2013 00:50 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Vēl viens domu grauds, ko man patīk uzsvērt ir tas, ka problēma jau nav Latvijas krievos. Problēmas rada Krievija. Tā ir tā valsts, kas UZTUR šo MĪTU par to ,ka Latvija= kļūda, ka PSRS sabrukums = lielākā 20gs ģeopolitiskā katastrofa un, ka tā ir māte Krievija, kas tur rokā trīs Baltijas valstis, nevis MIlda ar Latvijas novadiem...

Krievija ir tas kūdītājs.. Un no tā mēs nekur neaizbēgsim.. Tāpēc, kamēr vien atļausim izmantot šo vienalga kādu kolonnu, kas svin 9. maiju, nevis 4. maiju- tikmēr mums jārēķinās arī ar JEBKĀDA rakstura provokācijām, sākot ar nacisma apvainojumiem un beidzot ar referendumiem par Latgales autonomiju un krievu valodu kā oficiālo valodu..
11.05.2013 00:51 |

Reitings 15
Reģ: 11.05.2013
http://pelninaudu.info/Sojec - iesaku arī Tev, tas nav grūti un ir diezgan ienesīgi ;)
11.05.2013 01:17 |

Reitings 285
Reģ: 19.07.2012
Kukokla

Tu esi sulba? Man Tev jautājums - vai Tu kaut ko sāpīgas atmiņas arī sev mājās izliec lai tās Tev visu laiku agādinātu par sevi? Te ir tk dauz stulbu meiteņu bez jebkādām spriešanas spējām
11.05.2013 06:18 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Excite

Krievija neutur mītu par to, ka Latvija ir kļūda. To jūs paši izdomājāt un visu laiku kurināt. Un tieši pateicoties visiem tiem mītiem un neattaisnotām latviešu lepnumam, krītas ostu apgrozījumi un šad-tad cilvēki tiek atlaisti. Un daži projekti, kas varētu dod darba vietas Latvijā, netiek reailzēti. es jau paklusēšu par to, ka iepriekšēja gadā kāds no ministriem brauca uz krieviju un parunāja, lai gāzes iepirkšanas cenu samazina par 30%, jo cilvēkiem nav ko maksāt. Cenu samazināja, bet parastiem cilvēkiem tieši otrādi - paaugstināja.
Nemaz nav tā Krievija slikta, ja ar to sarunāties.

Un es jūsu vietā arī tagad raknātos nevis pagatnē, bet aizstāvētu tagadni. Vai jūs domājāt, ka no lielas mīlestības ES lika aizslēgt cukura fabrīku un dod vismazākas dotācijas mūsu fermeriem? Svināt 4. maiju ka neatkārības dienu, bet tā neatkārība palika tikai de-juro, de-facto Latvija dara visu, ko tai liek darīt.
11.05.2013 08:08 |

Reitings 237
Reģ: 30.01.2010
Ērzeli - ne Tev spriest, cik sista mana galva! Es vēlreiz atkārtoju - visu var skatīties no vairākām pusēm, tikai latviešiem ir tieksme saskatīt tikai negatīvo un raudāt, cik viss briesmīgi! Manas zināšanas ir pietiekamas un robi ir tik pat lieli kā Tev. Zinu gan to, ka karš beidzās 8.maijā, gan to, kas sekoja Latvijā pēc tam! Bet cik ilgi to var pieminēt apraudāt??? Kāpēc to nevar pavērst sev par labu? Un nevienā teikumā neteicu, ka atbalstu tāda tipa svinēšanu, kas notiek mūsdienās! Es neteicu, ka jāsvin Latvijas beigas un okupācija! Bet manā izpratnē KATRĀ Latvijas sēru dienā būtu 100x labāk svinēt kādu labu notikumu, kas notika tajā pašā laikā! Paskatieties kalendārā - mums sēru lentas pie karoga jākarina biežāk nekā pats karogs!! Bet nu jā, katrs jau manos komentāros izlasa to, ko pats vēlas, lai ir kam oponēt un pastrīdēties pretī.
11.05.2013 08:12 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ak, šausmas, te tak visas dzīvo pagātnē un par tagadni tik zina, ka sūdzēties, ka naudas nav, naudas nav, bet kad to pelnīt, ja dzīvo pagātnē un visu dienu tik ar to vien nodarbojas? :D
11.05.2013 08:20 |

Reitings 649
Dārgā Julenok..

Par 30% saki? :D Tu zini, ka Latvija, kurai ir Inčukalna dabasgāzes krātuve, kas ir otra lielākā bijušās PSRS teritorijā un iespējas izbūvēt vēl vienu tādu pašu nenovērtējamu dabas brīnumu arī Dobeles pusē, joprojām par Krievijas gāzi maksā vairāk kā vecās (lasīt- bagātās) Eiropas valstis?

Pastāstīšu par to situāciju, kas ir Latvijai. Latvija atrodas starp divām tektoniskajām plātnēm. Starp Ziemeļu un Dienvidu. Tas ir iemesls, kāpēc mums ir tik sūdīgi ceļi- jo apakšā nav klints, kā tas ir Zviedrijā, Vācijā un Itālijā. UN tas ir iemesls, kāpēc mums ir tik balti smilšainas pludmales- ne ar akmeņiem klātas kā Anglijā, Igaunijā, u.c.. Bet, neskatoties uz mīnusies, mēs varam izbūvēt savā irdenajā vietā tādu dabas brīnumu kā caurumu iezī, kur glabāt, piemēram gāzi. Un tagad, Julenok, pats galvenais- KĀDA JĒGA NO GĀZES, JA NAV TO KUR GLABĀT?? Inčukalna gāzes krātuve glabā gāzi visai Baltijai + Somijai. MUMS VAJADZĒTU NEVIS 30% atlaidi no dārgākās gāzes pasaulē, bet VISMAZ 50% no LĒTĀKĀS Krievijas pārdotās gāzes. Inčukalna gāzes krātuve ir TĀDS PATS dabas brīnums kā pati gāze. Ne ar ko sliktāks! Bet ko dara Latvija- par kapeikām atdod krātuvi krieviem un brīnās, kāpēc mums ir dārgāka gāze kā Vācijai, Igaunijai un Somijai??

20 gadu laikā neviens Krievijas prezidents pie mums nav viesojies- tas, Tavuprāt, liecina par labu attieksmi? Abreni atdevām- ko saņēmām pretī? Beigtas ēzeļa ausis un Kalvītim tika valdes locekļa krēsls Latvijas Balzāmā(ēm.. Latvijas?). Par Abreni, lūdzu, nesāc- man jau pirksti sāp no šīs drukāšanas. Izlasi pati vēstures literatūrā nedaudz par Abreni..

Putins(tas, kurš Vladimirs) pirms diviem gadiem intervijā pateica pasaules medijiem, ka PSRS izjukšana bija 20 gadsimta lielākā ģeopolitiskā katastrofa. (nevis 1. pasaules karš. Nevis 2. Bet PSRS izjukšana).
UN pirms pāris mēnešiem viņš arī pateica, ka ZIemas karš bija Cariskās Krievijas kļūdu novēršana. (karš ar somiem, kura laikā viņš iekaroja Karēliju, no kuras vēlāk, izsūtīja, izkāva un iznīcināja lielāko daļu pamatiedzīvotāju.. Līdzīgi kā Abrenē- tikai no Abrenes viņš izsūtīja, izkāva un iznīcināja visus 80% iedzīvotāju, no kuriem visi 70% bija latvieši).

Un, kas svarīgi- es to visu stāstu par TAGADNI. Tās ir mūsdienu attiecības ar Krieviju. Kas ir tie, kas vēlas labas attiecības? TIKAI Latvija. Krievija tur nav ne mazo pirkstiņu pakustinājusi.

He... Vēl nupat atcerējos.. Kā Tev liekas,kāpēc Krievija sāka būvēt NordStream? Tas ir ceļš kā apiet Baltijas cauruļvadus. "Draudzīga" attieksme? Pamosties, meitēn!!!!
11.05.2013 09:10 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Celji nav salaboti, slimniicas tiek sleegtas naudas truukuma deelj, bet tirlinji gruudiis naudu naakamajaa bezjeedziigajaa projektaa. It kaa ar gaismas pili un dienvidu tiltu bija par maz. Var jau nodarboties ar dailjdaarznieciibu un piemineklju paarbiidiishanu, bet nu tas gluzji nav domaats nabadziigaam valstiim, kur iztikas minimumu samazina, lai izskatiitos, ka ir mazaak truukumciteeju statistikaa.

+++

Manuprāt, daļa to pieminekli grib novākt, jo nepatīk krievi. No tā savstarpējās attiecības neuzlabosies.
Savukārt šeit parādās kārtējais projekts, kur var sazagties naudu..
11.05.2013 09:30 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Labi, pacitēšu tevi :)

arī 9.maiju var patiešām uztvert kā svētkus

atgrieza daudz cilvēku atpakaļ mājās, saglabāja dzīvības.

Vakar vēl izdūros vecajiem J.Dobeļa video. Nu tiešām, parādi kaut vienu latviešu ģimeni, kura 9. maijā kaut ko tādu svina?
Un par kādu dzīvību saglabāšanu var būt runa noslēdzoties karam?
Protams, var apbrīnot tavu optimismu, bet no sērām tu neiztaisīsi kaut kādus svētkus.
11.05.2013 11:11 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Excite

Nordstream viņi sāka buvēt tad, kad Latvija pateica, ka atļaus tranzitu tikai tad, kad Krievija atzīs okupāciju un samaksās vismaz kādu daļu no kaitējuma.
Par Inčukalnu - mani pazīstamie čāli brauca buvēt kaut kādu gāzes krātuvi Baltijas valstīm pie Sankt-Pēterburgas, jo Krievijai apnika, ka pie biznesa visu laiku pievērš politiku. Un ja krievu nauda tā smird - Krievija netaisās visu laiku pazemoties. Tā kā pēc gadiem 10, kad Krievijas deputāti nolaupis lielo daļu būvniecības naudas un beidzot uzcels to krātuvi, varēsim Inčukalnā kaut ko citu glabāt (ja Latvija, protams, vēl eksistēs)

Par to, kāpēc krievijas prezidenti neviesojas Latvijā - iesāku palasīt arī Krievijas presi.
Runājot par Abreni - sirsnīgi iesāku no sākuma pacelt labklājības līmeņi vismaz Daugavpīlī un tad jau domāt par valsts robežu paplašināšanos.

Un Staļina laiki bija ne tikai latviešiem skarbi, arī krieviem. Bet nu kaut kā par to latvieši aizmirst. Laikam, tas saucās egoisms.
11.05.2013 11:48 |

Reitings 649
Nja.. Tādu cilvēku dēļ, kā Julenok, es arī Latvijai vairs nedodu ne 10mit gadus kā neatkarīgai nacionālai valstij. Žēl Latvijas.

Neizplūstot sīkās detaļās par pārējām muļķībām, ko Tu pieminēji(lasīt- izdomāji()nordstream un Abrene)), vēlos uzsvērt galveno atsķirību starp PSRS un nacistisko Vāciju. Vācijas režīms bija vērsts pret valsts monopolu kontroli, kas, lielākoties, bija vienās rokās. Un, tā kā shīs rokas piederēja ebrejiem, tad tieshi ebreji nonāca neapskaužamajā ienaidnieku statusā.

Savukārt PSRS rezīms nebija vērsts pret konkrētu nāciju. Tas tika vērsts PAR buržuāziju- respektīvi- komunismu. Un pret- kapitālismu. Un ienaidnieku statusā nonāca VISI, kas bija pret. Ja runā par okupētajām teritorijām, tad 90% izsūtīto bija tās valsts iedzīvotāji. Latvijas gadījumā- latvieshi. Salīdzini, lūdzu, valsts nacionālo sastāvu toreiz un tagad. Atsevisķi citi izsūtīties bija pārtikushie cittautieshi- un arī ne obligāti krievi.

Latvijai NAV jāzemojas Krievijas priekshā. Diemžēl, tā nedomā ne tikai pati Krievija(kas ir normāli, ņemot vērā vēsturiskās peripētijas), bet tā nedomā arī daudzi Latvijas iedzīvotāji- tādi kā Tu. Nožēlojami!
11.05.2013 12:02 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Es nesaprotu, kā var neapnikt visu laiku dzīvot vēsturē, visu laiku pieminēt to slikto, šausmīgo. Tā vietā labāk būtu domājuši kaut ko realizēt, lai tagad būtu labi, nevis cilāt veco un bāzt visiem sejā - paskaties, kā bija kādreiz un ko krievi mums nodarījuši!
Ja neinteresē 9. maijs, tad nesvini un nepiemini, neviens nevienam neko nevar uzspiest..
11.05.2013 12:13 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Winterra +
11.05.2013 12:15 |

Reitings 649
Ja neinteresē 9. maijs, tad nesvini un nepiemini, neviens nevienam neko nevar uzspiest..

1. Interesē. Visiem interesē. Kuram gan neinteresē? :D Katru gadu visas ziņas pārbāztas- bildes, foto un viedokļi.. Es esmu tikai viens no miljona.

2. Saki- nevar uzspiest? Un, kas tagad notiek? Tā nav uzspieshana? Katru gadu saeimā tiek virzīts balsojums par to, lai atzītu 9. maiju kā oficiālo valsts svētku dienu. Katru gadu.. viens un tas pats..

Es esmu ar abām rokām par to, lai aizmirstu vēsturi.. Latvijai jau tā ir tikai 3 svinamas dienas gadā, kad karogiem nav melnās lentes(4. maijs, 11. un 18. novembris). Ja man būtu teikshana, tad es aizliegtu gan 16. martu, gan 9. maiju un visiem veterāniem noliktu 11. novembri par savu piemiņas dienu(diena, kad NAV melnā lente karogam). Bet, pateicoties tādiem cilvēkiem, kā Julenok, mums būs tas gods sho balagānu piedzīvot vēl un vēl.. Gadu no gada..
11.05.2013 12:24 |

10 gadi
Reitings 8191
Excite, tev neviens nespiež iet un svinēt tos svētkus. Mani neinteresē, man pilnībā vienalga. Un nav nekāda uzspiešana. Pat, ja tie būtu oficiālie svētki, tev neliek tos svinēt vai atzīmēt. Nepatīk kalendāra ieraksts - nopērc ārzemju kalendāru vai bērnu kalendāru, kur nav nekas ierakstīts. Tā ir lieka cepšanās un paši vien visus kūdāt.
11.05.2013 12:35 |

Reitings 649
Jā.. es esmu vien no tiem, kas to sūdu biksta.. :D (palasi manu komentāru par sūdu un tā smirdēshanas īpanībām shajā pashā diskusijā.. :P )

Bet, ja nebūshu es, tad manā vietā būs cits. Un es esmu viens no tiem, kas censhās uzturēt līdzsvaru. Jo, ja nebūs līdzsvara(lasīt- visiem par visu būs nospļauties), tad ātri vien mūsu valstī radīsies divvalodība(lasīt- krievu valoda kļūs par galveno), Latgali pievienos Krievijai utt.. Gluzi vienkārshi- Jo Krievijai, kā mēs to varam novērot- NAV vienalga..

... Kamēr vien to sūdu neaizvāks(pagātnes pārestības, vai pārestību spraushanu acīs, piemēram, 9tajā maijā).
11.05.2013 12:41 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Man neviens neko nevar uzspiest. Es sos svetkus/seras pat nepamanu jo tajas dienas uz parka pusi nedodos, ineta par to nelasu. Man tas gluzi vienkarsi neinterese.
Man ir daudz citu lietu ar ko nodarbinat pratu neka satraukties par vesturi, pieminekli, svetkiem un seram.
11.05.2013 12:47 |

10 gadi
Reitings 8191
Excite, tāpat no tiem pāris simtiem cilvēku, kuri par spīti kaut ko dara, nekas nemainīsies un pati tauta, diemžēl, nespēs latgali paturēt sev un padzīt krievus no latvijas. To dara valdība. Un kamēr valdība nosaka VISU, tikmēr vieglāk ir veicināt mieru vienkārši nesvinot un neaiztiekot to sūdu. Lai stāv un pūst, ne tavs īpašums, ne tā viena diena gadā kaut ko baigi maina.
11.05.2013 12:48 |

Reitings 649
Mana valsts.

Mana valdība.

Man nav vienalga.

:)
11.05.2013 12:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits