Esmu bijusi abās pusēs.
Atstumto galā nonācu līdzīgas situācijas kā Marta dēļ. Labi mācījos un norakstīt devu tikai tiem, kas, manuprāt, to bija pelnījuši - kā jau arī Marta teica, kāpēc jādod norakstīt cilvēkam, kas dienu iepriekš ir aizvainojis? Tā kā dzīvoju diezgan tālu no skolas, tad transporta problēmu dēļ un tāpēc, ka mājās bija jāstrādā, negāju kopā ar klasesbiedrenēm "tusēt" un uz "disenēm". Tāpat arī nelietoju alkoholu, nesmēķēju (kas tolaik skaitījās "kruti"). Arī pēc rakstura biju klusa (ko daudzi uzskatīja par iedomību). Kopumā man ar klasesbiedrenēm nebija par ko runāt un viņas mani uztvēra kā atšķirīgu. Ar puišiem sapratos diezgan labi dīvainā kārtā.
Otrā galējībā nonācu, kad mainīju skolu un nokļuvu citā pilsētā. Dzīvoju kojās, ļoti strauji mainījās raksturs, iepazinu arī jauniešu dzīves pārējās puses, iemācījos savas intereses nostādīt vienā līmenī ar citu interesēm. Ar apkārtējiem sapratos labi. Tad arī radās situācijas, kad sanāca mazliet nodarīt pāri citiem. Nebiju ļaunā maita, kas citus apceļ sava prieka pēc, bet bija cilvēki, kas ilgtermiņā ar savu uzvedību kaitināja tik ļoti, ka gluži vienkārši reizēm zaudēju savaldību un kuat ko "uzbraucu". Protams, ar šī laika smadzenēm tas neliekas pareizi, bet tolaik savādāk nepratu. Un piekrītu, ka apceļamie savā ziņā izsauc uguni uz sevi. Acīmredzot arī es pati kādreiz kaut ko darīju nepareizi.