Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ēst veselīgi

 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Aizdomājos par veselīgu ēdienu.
Protams, es tikko sastūķēju iekšā rasolu un kūpinātu vistu, tikai tad man radās šīs veselīgās domas. :D
Tāpat reizi pa reizei neizpiek Maķītis. Un uz restorāniem arī neeju grauzt salātlapas.
Jūs ēdat veselīgi? Ilgtermiņā, protams, nevis 2 dienas ēd burkānus, bet trešajā saēdas ceptus pelmeņus.
30.04.2013 19:44 |
 
10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Varētu teikt, ka es ēdu veselīgi. Protams, pa reizei krītu kārdinājumā kkam sāļam vai saldam, bet tas nav tik bieži, lai teiktu, ka ēdu neveslīgi. Maķīti un hesīti no savas dzīves esmu izslēgusi, neprasās galīgi. Mēģinu dienā apēst vismaz 400 g salātus (dārzeņu), tagad, kad ir pavasaris, izeju ārā, salasu pumpurus, lapiņas, pielieku pie salātiem - mmmm :)
30.04.2013 19:47 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
katru dienu ēdu kārtigu otro ēdienu. ceptu un vārītu. laikam skaitās neveselīgi:D bet man vienalga
30.04.2013 19:48 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Kas neveseligs kupinata vista? :) Labs lieso olbaltumvielu avots. Atbildot uz jautajumu, ilgtermina visi gimene edam veseligi.
30.04.2013 19:50 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jau kāds laiciņš pagājis, kopš nekārojas cepti kartupeļi, miltu mērces, rosoli un citi majonēzes pārbagāti salāti, kotletes un daudz kas, ko kādreiz labrāt ēdu un gatavoju.
Man pat šķebina, paskatoties.
Ēst veselīgi nozīmē ēst sabalansēti, nevis salātlapas, burkānus un ūdeni (standarta pārspīlējums). Domāju, ka ēdu veselīgi, tik vakar uzzināju, ka vajadzētu padažādot dārzeņu veidus un palielināt augļu saturu. Tā viss ok.
30.04.2013 19:51 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Maajaas gatavotam rasolam ar pashtaisiitu majoneezi vai pashrociigi taisiitiem, ceptiem pelmenjiem nav ne vainas. Galvenais ir izvairiities no pusgataviem vai gataviem produktiem, jo tie, pat ja skaitaas no veseliigaa gala, buus organismam daudz kaitiigaaki par maajaas pagatavotu treknu cuukgalju no vieteejaa zemnieka saimnieciibas.
30.04.2013 19:52 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Agrāk man likās,ka ēdu veselīgi, tagad noteikti veselīgāk un pēc laika droši vien liksies, ka esmu vēl uzlabojusi savu ēdienkarti :D Šobrīd, piemēram, ēdu miežu, paprikas, sēņu, selerijas un pupiņu sacepumu un ir ļooooti garšīgi. :)))
30.04.2013 19:52 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
un kas tad tieši skaitās tas veselīgais? ceptu laikam nedrīkst ja? majonēzi arī nē? tas nozīmē visu , kas garšīgs nedrīkst..:D bet ja cilvēks nejūtas paēdis ar tiem dārzeņu salātiem, ko tad?
30.04.2013 19:53 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es jau domaaju ,ka tas buutu nelielas porcijas,bet saatiigas un olbaltumvielas tikpat daudz ,cik paareejais uz skiivja.Ja vegetarietis var uznemet pienaaciigu olbaltumvielu daudzumu,tad cepure nost arii sai eesanai,bet man liekas -gruuti bez galas un ja veel zivis neeed ,tad pavisam...!
Noteikti izsleegtu no sava uztura visas kuukas,kuraas ir sinteetika,visus burbuluudenus,arii produktus ,kuros loti daudz tauku sastaavs.Noteikti ieteiktu eest regulaari-ik peec 4-5 stundaam!
30.04.2013 19:56 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ja cepj, tad ir pirmkaart, jaacep labas kvalitaates elljaa (vislabaak oliivelljaa), ellja un paartika nedriikst sadegt vai piedegt, lieko ellju var vienmeer novaakt ar papiira salveteem un nav veelams ceptu eest ik dienas. Cilveekiem ir tendence no neieveerot meeru un sliigt galeejiibaas. Taa nu dazji no makjiisha paarmetaas uz diedzeetu graudu, lapu un bezsaals dieetu, pashi no taa ciesh un tad atpakalj uz makjiiti tai vietaa, lai sabalanceetu uzturu.
30.04.2013 19:57 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas,ka tas ir dziives veids-taadaa garaa jaaturas visu laiku!Nevar vienu nedeelu eest veseliigi un tad atkal kraameet ieksaa visas kuukas uttEs tagad maacu savai radiniecei ,kaa leenaa garaa atteikties no saldumiem-gruuti iet!
30.04.2013 19:59 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nu eļļu es tiešām izmantoju labu olīveļļu, bet nu no majonēzes arī nevaru atteikties, jo garšo ļoti:)
30.04.2013 19:59 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
krista, olivella cepsanai galigi neder, jo nav karstumizturiga lidz ar to veidojas kancerogenas vielas. Cepsanai labas ir saulespuku un rapsu ellas, olivella lai paliek salatiem un majonezei.
30.04.2013 19:59 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Emmanuelle ja gribaas taas kuukas, lai jau eed. Lai taisa pati no nebalinaatiem miltiem, ar zemaaku taukvielu un cukura saturu, to aizstaajot ar augljiem.
30.04.2013 20:00 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
krista, olivella cepsanai galigi neder, jo nav karstumizturiga lidz ar to veidojas kancerogenas vielas. Cepsanai labas ir saulespuku un rapsu ellas, olivella lai paliek salatiem un majonezei.

Der, ja ieveero temperatuuras limitus un nemeegina taisiit deep fried no oliivelljas. Kancerogeenaas vielas veidojaas tad, kad piedeg ellja.
30.04.2013 20:02 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
pirmā spieduma olīveļlu var izmantot cepšanai
30.04.2013 20:02 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
krista, olivella cepsanai galigi neder, jo nav karstumizturiga lidz ar to veidojas kancerogenas vielas. Cepsanai labas ir saulespuku un rapsu ellas, olivella lai paliek salatiem un majonezei.

Jā, tā ir.
Kvalitatīvas var dabūt arī rapšu un saulespuķu eļļas, kurās labāk cept.

un kas tad tieši skaitās tas veselīgais? ceptu laikam nedrīkst ja? majonēzi arī nē? tas nozīmē visu , kas garšīgs nedrīkst.. bet ja cilvēks nejūtas paēdis ar tiem dārzeņu salātiem, ko tad?

Jautājums, it kā tu no mēness būtu nokritusi.
Runa ir par to, kādos tauku daudzumos tiek cepts, cik daudz majonēze lietota utml. Pagatavošanas tehnoloģijas ir simtiem. Apcept nedaudz, sautēt, gatavot cepeškrāsnī, ēst svaigu.
30.04.2013 20:05 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
womankind, neēsmu no mēness nokritusi, jautājums bija vairak ar smīnu domāts..:)
30.04.2013 20:07 |
 
Reitings 794
Reģ: 13.09.2012
Hmmm ja godiigi tad ietekmeejoties no meitenju diskusijaam esmu atteikusies no fantam un kolam,bet dzeru tikai uudeni...kaadreiz man bija tikai fanta un uudeni tiiru taa iisti nemaz nedzeeru
30.04.2013 20:08 |
 
Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Der, ja ieveero temperatuuras limitus un nemeegina taisiit deep fried no oliivelljas. Kancerogeenaas vielas veidojaas tad, kad piedeg ellja.


Tu doma ir verts risket? Nav vienkarsak izmanto karstumizturigas ellas? Starp citu ari tas satur vertigas uzturvielas, ne tikai olivella.
30.04.2013 20:11 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
BesS-tas ir loti labs saakums!Cilveeki ,kuri ir atkariigi no siem dzeerieniem gandriz nemaz nevar tikt valaa no tiem-prasaas kaa narkotika!:D
Es veel iedomaajos,ka tos saldumus uzreiz nevajag taa nogriezt,bet saakt eest mazaakos daudzumos-taa ar miilestiibu!
30.04.2013 20:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!