kā jūs vērtētu

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Nedaudz par pagātni, jo saprotu, ka ietekmē tagadni..
Nav nekāds noslēpums, ka mācos vēl vidusskola. Lieta tāda, ka pirms kāda laika bija incidents ar vecākiem. Pēc būtības neesmu cilvēks, kas ar visu dalās, ar vecākiem jo vairāk. Attiecības normālas. Bet gadījās tā, ka uz jauno gadu sameloju vecākiem, par svinēšanas atrašanās vietu un kompāniju, sākumā bija plāni ar klasi, bet pajuka un vecākiem jau biju teikusi, ka ar klasi, bet kā mainījās plāni īsti nepateicu kur tad svinēšu, jo viņi tieši neprasīja vēlreiz. Viss kārtībā, traka nakts, sanāca nolaist (nenozīmē seksu), īpaši nenožēloju, lai gan tas bij viens vakars, sagaidīju jauno gadu uz urā :D Paliku pa nakti cpaziņu dzīvoklī (to viņi vēl tagad nezina) , bet nekā tur jau nebija. Ar meitenēm dikti visu aprunājām caur isziņām, kā jau meitenes :D
Turpinājums...
Pēc aptuveni 2 mēnešiem, kādu dienu aizmirsu telefonu mājās pirms skolas, ja nemaldos tad sanāca tā, ka tā bija valentīndiena. Ar metenēm sarunājām pie vienas mājās pasvinēt ar šampi, klačām. Jau esmu nedaudz apreibusi, jo sanāca katrai pa vienai pudelei :D Izdomājam iet uz slidotavu, mīlu slidot, bet zvana draudzenei mana mamma, viņa paceļ, parasa mani un viņa prasa kur esmu, brauks pakaļ. Saku , ka ejam uz slidotavu, lai pēctam paņem viņa uzstāj. Pat tad jau nojautu, ka nebūs labi, par telefonu atcerējos uzreiz, es muļķe nemēdzu tīrīt atmiņu bieži, kāds 1000 isziņu bija. Atbrauca, paņēma mani. bla bla bla Mājās sākās nedaudz lekcija no mammas, izrādās man bija atnākusi isziņa, kamēr biju mājās, mamma nenoturējās, no puiša, viņi viņu nezin, bet nebija jau ko zināt, ne tikāmies, ne kaut kas vēlāk sanāc, tā viņi bija izložņājuši manu telefonu, salasījušies isziņas un lasīja lekciju. mammai likās, ka laist nozīmē pārgulēt, teica, ka nakti pēc tam negulēja, kad izlasīja. Sods bij tāda, ka tik ilgi cik meloju par Jauno gadu, ko viņi iszinās izlasīja, tik ilgi mājas arests, līdz 16 mājās. Tā kā stundas beidzas 15 aptuveni nebija arī iespēju neko pasākt ar daraugiem, brīvdienās braucu uz laukiem, tur mums praktiski nav kaimiņu. Lielu daļu draugu pazaudēju. Arī atradu komunicēt ar draugiem, vēl tagad pat esmu vienpate. Stulbi jūtos malā. Uzticību vecākiem zaudēju, vēl tagad nemīlu viņiem ko stāstīt, neko vairāk arī neuzzin par ballītēm kā adresi. Telefonam par spīti uzliku drošības kodu, vēl tagad redzu, ja es viņu klātbūtne atbildu uz isziņu un nolieku telefonu, mamma neviļus ejot garām palūr telefonā. Visu to jūtu redzu, bet neko nesaku. Eh varētu vēl un vēl stāstīt, ja gautājumi prasat Vēl tagad nepatīk kādam ko stāstīt, attiecības ar ģimeni virspusējas. Kā vērtējat šādu situāciju, rīcību no manis vecākiem.
tekstu nepārlasīju, piedodiet par kļūdām un ja nesaprotami
30.04.2013 17:42 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Būšu skarba un teikšu,ka mammai nav tiesību ložņāt pa sava bērna privātajām mantām,tas JAU nosti vēlmi kaut ko stāstīt vecākiem.
Arī mana mamma mēdza jaunībā ložņāt pa manām mantām,bet tad(tā kā esmu 1kārt cilvēks ar raksturu un 2kārt bērns ar raksturu),tad skaidri un gaiši pateicu savu nostāju.
Pasaki arī mammai,ka jo vairāk viņa līdīs tavā telpā bez atļaujas,jo mazāk no tevis dabūs.
Melot vecākiem nav labi,bet mēs visi to esam darījuši, turklāt vecākiem ir sākumā jāiemācās uzticēties saviem bērniem,lai no viņiem saņemtu to pašu pretī. Man paldies dievam viss tika izkarots/izcīnīts un lai arī problēmas sagādāju daudz,mani vecāki man uzticējās,ka muļķības,kas dzīvē jānožēlo,nesastrādāšu.

Saprotu abas puses un abas puses ir rīkojušās gan adekvāti,gan neadekvāti,tikai katra ar savu lietu.

Ko es darītu tavā vietā?To pašu ko izdarīju toreiz,kad man tā bija,pateicu visu kas uz sirds,kā man liek tas justies. Domāju,ka mamma par šādu sarunu no sirds būs gan priecīga,gan aizdomāsies un jūsu attiecības uzlabosies. Tāpat tev iesaku turpmāk vecākiem nemelot,lai atgūtu uzticību.
:)
30.04.2013 18:09 |

Reitings 2033
Pēc šī visa sapratu, ka attiecībās (jebkurās) svarīga ir savstarpējā uzticēšanās, bet šobrīd nav velmes ar vecākiem kaut ko labot ;)
30.04.2013 18:09 |

Reitings 8171
Papildināšu-izstāsti arī taisnību par saviem meliem,kas patiesībā notika,pasaki,ka ar puisi negulēji un izstāsti kāpēc neteici taisnību.
30.04.2013 18:10 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Es uzceltu kārtīgu traci par to vien,ka ložņā manās sms.
Lai kādas man būtu/nebūtu attiecības ar vecākiem, nevienam no viņiem nav ienācis prātā ķerties klāt pie mana mobilā.
Nu nav smuki tā darīt.
30.04.2013 18:15 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu izklausās pēc tīnītes problēmām... Pati nepateica, ka Jauno gadu svinēs citur un ar citu kompāniju. To bija OBLIGĀTI jāpasaka!!! Iedomājies, ja ar tevi kaut kas notiktu, kur un kā vecākiem tevi būtu jāmeklē? Tas bija ļoti bezatbildīgi no tavas puses pret sevi pašu un vecākiem.
Tad vēl - divu mēnešu laikā netusējot tu pazaudēji lielu daļu savu draugu? Tiešām? Kas gan tie tev tādi par draugiem, ja tikai tusiņi jūs satur kopā? Priecājies, ka tiki vaļā no liekuļiem, kas neciena jūsu draudzību arī grūtībās. Un tas, ka atradi komunicēt ar draugiem - tā nu ir tava vaina, jo internets un telefons tev tak bija pieejami.
Un tu tā runā par uzticību un komunikāciju ar vecākiem itkā jau gadi būtu pagājuši kopš tā notikuma. Patiesībā tikai 4 mēneši! Savācies, nāc pie prāta! Savaldi savu lepnumu un spīti. Beidz tēlot baigo upuri! Apsoli vecākiem, ka vairs savu drošību neapdraudēsi un turpmāk atbildīgi paziņosi par saviem plāniem vecākiem, lai šiem nav jāuztraucas.
Jā, slikti, ka vecāki izlasīja īsziņas, bet, ja reiz tev nevar uzticēties tu gribi, lai viņi ir godīgi attiecibā pret tevi?...
Un dzimšanas dienas svinības nav nekas īpašs! kā reiz labāk būtu nosvinējusi jaukā ģimeniskā atmosfērā, jo iespējams tāda dzimšanas diena tev būs pēdējā...
30.04.2013 18:20 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Wow.. nebeidzu brīnīties. :D Nazi, sit pieci.
30.04.2013 18:25 |

Reitings 8171
Pēc šī visa sapratu, ka attiecībās (jebkurās) svarīga ir savstarpējā uzticēšanās, bet šobrīd nav velmes ar vecākiem kaut ko labot
Tev kā bērnam šoreiz ir jāpanāk solīti pretī pirmajai.
30.04.2013 18:30 |

Reitings 2033
Neons nebrīnos, ka šeit bieži izvēršas strīdi nevis diskusijas :D Šī tīnīte uzskata, ka cilvēkam ir tiesības arī uz privāto dzīvi, laikam neesmu cilvēks, bet tavu nostāju sapratu
30.04.2013 19:25 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
annija, man šķiet, ka kamēr tu dzīvo ar vecākiem, tikmēr esi atbildīga par to, lai viņi būtu informēti par jebkādām tavām gaitām un plāniem. Nedomāju, ka vecāki tev kaut ko aizliegtu, ja tu pateiktu, ka Jaungada plāni ir mainījušies - līdz ar to tas nozīmē, ka tā saucamā privāta dzīve tev ir, vecāki tev neliedz izklaides u.tml. lietas, vienīgā tava atbīdība ir - par visu painformēt.

Dzīvosi atsevišķi - darīsi ka gribēsi un nevienam neko nebūsi parādā skaidrot, bet tāpat - tev vienmēr būs vecāki, kuri par tevi uztrauksies.

Nav jau labi, ka mamma lasīja īsziņas, bet es viņu saprotu! Ja reiz tu pati neko nestāsti, tad kas atliek? Tu esi viņas bērns (cita līmeņa saikne, statuss un atbildība), viņa taču uztraucās un gan jau arī nojauta, ka kaut kas nav tīrs... Tu nevari pieprasīt no vecākiem, lai viņi pret tavu privātumu attiecas kā pret jebkura cita sveša cilvēku privātumu! Tā nekad nenotiks. Tavas privātās robežas vienmēr būs saistītas ar šiem diviem cilvēkiem - taviem vecākiem. Tās ir pavisam citādākas attiecības jau savā būtībā. Mēģini viņus saprast!
30.04.2013 19:42 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Es tādu māti nekad nesaprastu,man par pshihu.
30.04.2013 20:31 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
*psihu
30.04.2013 20:31 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Mamma izrīkojusies ļoti cūciski. Es būtu sacēlusi scēnu, jo man riebjas, ja lien manā personiskajā telpā, kur nu vēl bez manas atļaujas. Ikvienam ir tiesības uz privātumu, un tas vien, ka esi viņas meita, nedod mammai absolūti nekādas tiesības uz okšķerēšanu.
Arī man liekas dīvaini, ka pilngadīgam cilvēkam, kurš pats par sevi nes atbildību, liek mājas arestu un ceļ tādus tračus. Man tā nekad nav bijis, bet nu katrā ģimenē atšķirīgi audzināšanas principi.
Tev es noteikti ieteiktu neklusēt. Tas neko neatrisinās. Pastāsti mammai, ka tev viņas izgājieni nešķiet pieņemami un pat ļoti aizskar tevi. Kā arī dod viņai zināmas (lielos vilcienos) detaļas par taviem "piedzīvojumiem" (t.i. - nomierini mammu, pasaki, ka neko traku vai nepieņemamu neesi darījusi utt).
30.04.2013 20:44 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nezinu visi paziņas manā pusē nolaišanā neiekļauj seksu

Jo jaunāka paaudze jo mazāk saprot to vārdu nozīmi :D nolaišana ir sex.

Par diskusiju, godīgi sakot man neliekas pieņemami ka mamma lasa tavas vēstules, bet man ar nelikās pieņemami tas ka tu tomēr nevarēji saviem vecākiem paziņot kur svinēsi. Abas puses ir vainīgas un tev tomēr ir jāsaņem sods ja ne par to ka nepateici par to kur dodies tad vismaz par to ka pēc tam pat nepateici par to.
30.04.2013 20:50 |

Reitings 50
Reģ: 19.02.2013
Komunikācija, komunikācija, komunikācija...
Arī mamma kādreiz bijusi Tavā vecumā..
Mana mamma man ir mamma-draudzene, tādēļ, protams, grūti saprast, kā var būt savādāk. Bet tik un tā uzskatu, ka savstarpēja un atklāta saruna ir pats labākais variants, jo galu galā - ja mamma nezina, kur esi, vai ko īstenībā dari - loģiski, ka viņa uztraucas! Vistrakākā ir neziņa, iedomājies sevi viņas vietā ;)
30.04.2013 21:10 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
stulpās stulpenes. daļa pašas lien draugu telefonos, epastos un citās vēstulēs, bet nē, mātes gadījumā slikti.
un nē. tās nav dažādas lietas.
30.04.2013 23:14 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
ak, tas tak ir riktigakas tinu problemas! :D
man no vienas puses ir zel vecaku, ka vinu berni, kas tik loti ir gaiditi ienakam saj pasaule, tadus gaisus un gimeniskus svetkus labak izvelas svinet ar draugiem, bucoties ar kuru pagadas un dzert.
30.04.2013 23:25 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Es vispār priecātos, ja man tādā vecumā kāds no vecākiem pievērstu tik daudz uzmanības. :D

Mammu ļot mīlu un attiecības mums labas, bet viņai ir ai-tu-jau-pati-esi-gudra attieksme kopšman bija 16 gadu. :D
30.04.2013 23:28 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
man vārds nolaist arī asociējas ar pabučošanos un maigošanos bez seksa... nu vismaz manos padsmit gados šim vārdam bija tāda nozīme.

nesmuki jau mamma izdarīja, es arī vairs neuzticētos. bet nevar zināt, kā mēs darītu viņas vietā.
30.04.2013 23:28 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
tadus gaisus un gimeniskus svetkus labak izvelas svinet ar draugiem, bucoties ar kuru pagadas un dzert.

Tas ir Jaunais gads, Marta, nevis Ziemassvētki. Nevar taču meitēnu līdz dzīves gala ieslēgt būrī.
30.04.2013 23:29 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Diemžēl mamma ar tādu rīcību neuzcels uzticības "tiltu". Viņa vēloties tevi pasargāt, valdonīgā, privātīpašnieciskā un es teiktu pazemojošā veidā, var radīt to, ka bērns vairs nekad savam vecākam neko neuzticēs un neteiks, jo pēc tā sekos pārmetumi un sods.
30.04.2013 23:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits