Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

mērces

 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
kā jūs meitenes taisāt mērces? tas ir mans klupšanas akmens, nemāku normālu mērci uztaisīt. zinu, ka receptes.lv utt ir visvisādas, bet man konkrēti interesē kādas jūs taisāt un kā? kā tieši taisa krējuma mērci? ko liek pirmo miltus vai krējumu klāt? utt knifiņi :)
27.04.2013 19:34 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Netaisu miltu mērces.
Vispār nemēdzu taisīt mērci kā piedevu, bet tikaikā pamatēdienu, piemēram, sēņu mērci arsēnēm un gaļugatavoju ar skābo krējumu, bet vistu karija mērcē gatavoju ar saldo krējumu.
27.04.2013 19:39 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Sorry,man space poga gļuko, pašai riebj :D
27.04.2013 19:40 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Sacepju siipolus un paareejaas sastaavdaljas, kas ir liekamas meercei klaat, caur sietinju iesijaaju nedaudz miltus (caur sietinju taapeec, lai nebuutu kunkulju), tad pieleju bik uudeni, pievienoju skaabo kreejumu un saldkreejumu(vai pienu, bet tad neleju uudeni) vienaadaas daljaas (tiirais skaabais kreejums nepatiik). Kaartiigi izmaisu un gatavs.
Var izmantot arii kartupelju vai kukuruuzas cieti meerces iebiezinaashanai. Kukuruuzas cietei garsha neitraalaaka un to var likt pie saldajaam meeerceem klaat.
27.04.2013 19:47 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vairākus mēnešu neesmu taisījusi mērci. Bet man ir 2 veidi standarta mērces pagatavošanai.
1. Ar garantiju, ka sanāks:
Apcep pamatu-gaļu, desu, sēnas u.c.
Pievieno krējumu (labāk jau 20%), izmaisa
Lej klāt karstu ūdeni nedaudz mazāk, cik mēres daudzumu vjag.
Krūzītē dažas ēd. karotes miltu sajauc ar aukstu ūdeni.
Maisījumu lēnām lej klāt, līdz mērce sasniedz vjdzīgo konsistenci.

2. Kad miltus iemaisa pie saceptā pamata, pielej ūdeni, uzvāra un iemaisa krējumu.
Šeit rezultātu nemāku garantēt, jo nevar zināt vai milti būs pa maz vai pa daudz uz šķidruma daudzumu.

*bet es tagad rakstu šo tekstu un zinu, ka salīdzinoši nesen jau šāda diskusija bija
27.04.2013 19:50 |
 
Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Arī negatavoju miltu mērces.. man patīk daudz ko sautēt un tad nu vienkārši ir tā, ka apcepu un pieleju nedaudz ūdeni un sautēju tā, lai nai neizsautējas ēdiens līdz galam, bet paliek tāda mērcīte.. man īpaši mērci nekam arī neprasās, tikai šiem ēdieniem.
miltu mērces ir vienkāršas.. piemēram, ja cep karbonādes, tu izcep un uz pannas paliek tauki.. tos taukus vajag karstus, aši samaisi ēd.k. miltus ar ūdeni, lai ir bez kunkuļiem, un lej klāt, ātri maisot visu kopā, lai nesaiet kunkuļos.. tā ir visparastākā mērcīte pie kartupeļiem ar gaļu :)
27.04.2013 19:50 |
 
Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
es gan bieži gatavoju miltu mērces , garšvielu parastās mērces ir garšīgas ar....parasti gatavoju tā pa savam---->>>> apcepju sīpolus,ķiplokus,burkānus(smalki sagrieztus) ,,,,tad iemaisu miltu karoti iekšā apcepatajos dārzeņos un skatos cik vajag liet klāt ūdeni .tad pielieku klat krējumu ,pārējās garšvielas......tas wnk ,mani ome iemācīja....pirmajā reizē iznāca klīsteris ,bet tagad labi,,,,
27.04.2013 19:54 |
 
Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Miltus mērcēm nepievienoju.
Vispār mērces taisu tad, kad nav atsevišķi gaļa, tāpēc man mērcēm ir vairāk biezumu nekā slapjums :D
Bieži taisu maltās gaļas mērci (maltā gaļa + tomātu mērce + krējums), vēl taisu desas mērci (Lido Ekstra desa + krējums), gaileņu vai šampinjonu mērci
27.04.2013 19:58 |
 
Reitings 534
Reģ: 03.11.2011
Miltu mērces gatavoju kā Womankind.
Vel man ļoti garšo burkānu merce - nedaudz apcepu gapaliņos sagrieztu vistas fileju, pievienoju sarīvētus burkānus (daudz), garšvielas... un tad pieleju sald krējumu. Visu vēl pārris min. pasautēju un gatavs.
27.04.2013 19:58 |
 
Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
ne jau katreiz sanāk ēst pa šiko...garšo vistas mērces,ribiņu mērces,,,,,bet nu mērces māku dažādas gatavot ,vienreiz pie vīra vecākiem bija jataisa mērce un bij kauns jo nemācēju ,,bet mani samācīja ,kā gatavot un tagad perfekti.....
27.04.2013 20:06 |
 
Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Ui man ir daudz mērču, dažas uzrakstīšu.

* salātiem garšo šāda mērce. Ielielju glāzē 50/50 majonēzi un krējumu, klāt iemaisu putriņā saspiestu ķiploku un pieleju nedaudz balzamiko etiķi, samaisu un lieku klāt jebkādiem salātiem, visi ļoti slavē.

* reizes kad izcepu kotletes, uz tās pašas pannas gatavoju mērci, pannā iesijāju miltus, pagaidu kādas 2, 3 min kamēr nedaudz apcepas, pieleju ūdeni visu laiku maisot, pieberu garšvielas, beigās 2 ed. k. skābā krējuma un mērce gatava, arī pasakaini garšīga.

* Izcepu uz pannas lasi zemā temperatūrā, kad prakstiski gatavs, pieleju gandrīz pilnu pannu ar saldo krējumu, sāli, maltos piparus, saspiestu ķiploku, smalki sakapātu sarkano papriku, visu pasautēju un gatavs.

* apbrūninu sīki sagrieztus sīpolus, nedaudz rīvētu burkānu, pieberu miltus, apbrūninu, pieleju ūdeni maisot, garšvielas, pagaidu kamēr uzmet burbuli un gatavs.

* Pieleju pilnu pannu saldā krējuma un uz ļoti mazas uguns sildu, tas sabiezē, pieberu sāli, pieberu zaļos zirnīšus, sīki sakapātu puravu, pavāru nedaudz un ņemu nost.

*Apcepu šķēlēs sagrieztus šampinjonus, skābais krējums, sāls, sautēju minūtes 5, beigās kad noņemts no uguns pielieku sīki sakapātu puravu.
28.04.2013 20:01 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits