Ui man ir daudz mērču, dažas uzrakstīšu.
* salātiem garšo šāda mērce. Ielielju glāzē 50/50 majonēzi un krējumu, klāt iemaisu putriņā saspiestu ķiploku un pieleju nedaudz balzamiko etiķi, samaisu un lieku klāt jebkādiem salātiem, visi ļoti slavē.
* reizes kad izcepu kotletes, uz tās pašas pannas gatavoju mērci, pannā iesijāju miltus, pagaidu kādas 2, 3 min kamēr nedaudz apcepas, pieleju ūdeni visu laiku maisot, pieberu garšvielas, beigās 2 ed. k. skābā krējuma un mērce gatava, arī pasakaini garšīga.
* Izcepu uz pannas lasi zemā temperatūrā, kad prakstiski gatavs, pieleju gandrīz pilnu pannu ar saldo krējumu, sāli, maltos piparus, saspiestu ķiploku, smalki sakapātu sarkano papriku, visu pasautēju un gatavs.
* apbrūninu sīki sagrieztus sīpolus, nedaudz rīvētu burkānu, pieberu miltus, apbrūninu, pieleju ūdeni maisot, garšvielas, pagaidu kamēr uzmet burbuli un gatavs.
* Pieleju pilnu pannu saldā krējuma un uz ļoti mazas uguns sildu, tas sabiezē, pieberu sāli, pieberu zaļos zirnīšus, sīki sakapātu puravu, pavāru nedaudz un ņemu nost.
*Apcepu šķēlēs sagrieztus šampinjonus, skābais krējums, sāls, sautēju minūtes 5, beigās kad noņemts no uguns pielieku sīki sakapātu puravu.