ĀĀĀĀ ,vajag Jūsu palīdzību !!!

Reitings 129
Reģ: 31.10.2012
Sveikas , meitenes ! :))
Ir uzdots mājas darbs par arhitektūru un pilsētu būvniecību Latvijā 50.- 80. gados !
Šķiet ,ka esmu izmeklējusi jau visu i-netu un līdz šim neko konkrētu neesmu atradusi ...
Varbūt kāda zin kādu labu adresi vai arī ir kāda grāmata par Padomju laikiem Latvijā 50.- 80. gados ,kur iespējams kaut kas ir teikts par arhitektūru . Ja nav slinkums varētu kaut ko man uzdrukāt tiešām ļoti vajadzīgs ! Esmu šokā ,ka internetā nav nekas lādzīgs teikts tieši par šo laiku Latvijā , protams , par arhitektūru . Tā besī ,ka neko nevar atrast , āāā !

Būšu tik pateicīga ,ja kāda vismaz zinātu kādu sīkumu. Lūdzu, rakstat,ja kaut kas Jums ir zināms par attiecīgo tēmu ! : ))))
20.04.2013 22:26 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Bērnudārzi

Pēckara gadu iezīme ir tipveida bērnudārzi, kas bija izplatīti pa visu Padomju valsti. Kopš 70.gadu beigām tāda kā zīme ir pelēkos toņos ieturētie divi paralēlie ortogonālie divstāvu apjomi ar savienojošu gaiteni un diviem iekšpagalmiem, kuri gan laikam reti tika izmantoti bērnu rotaļām. Šādas ēkas sabūvētas droši vien vai katrā Latvijas pilsētā. Imantā ar tās 5 mikrorajoniem un 50 tūkstošiem iedzīvotāju vien šādu bērnudārzu bija 14. Tajos bija paredzēta vieta 12 grupiņām ar 200-250 bērniem kopā. Ja 80.gadu otrajā pusē, valdošo reģionālisma un postmodernisma vēsmu ietekmē Latvijā tapa viena otra telpiskā ziņā interesantāka skolas ēka, tad ar bērnudārzu arhitektūras risinājumiem ir bijis nabadzīgāk.
21.04.2013 17:38 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Forši, Kubiete - tu paņem un visu sakopē, kamēr es centos autorei norādīt uz viņas slinkumu. :D Nu šitā nevar. Es saprotu, ja negrib rakstīt, tad tā arī pasaka un palūdz kādam par šokolādi/naudu/kleitu/šampi uzrakstīt, bet kad melo, ka meklējusi un nekā nav, tas ir cūciski - bet tu vēl ņem un viņai visu izpildi. :D
21.04.2013 17:40 |

Reitings 27552
Man vismaz nodarbe :D Un tapat var gadities ika nemaces visu uz 10 noformet. Es ar visiem foto saliktu. Rakstitu secigi rupnieciba, izklaide,dzivojamie nami, Tv,bernudarzi,skolas.
21.04.2013 17:42 |

10 gadi
Reitings 3922
Par informācijas apjomu jāsaka kā ir - zvērā, Kubiet. :D
21.04.2013 17:45 |

Reitings 27552
Paldies :D
21.04.2013 18:01 |

Reitings 129
Sveika , Kubiete !
Šķiet ,ka Tu esi viena no tām mācību zubrēm ,kas domā ,jo vairāk ,jo labāk !
Ieteikums , tas nekad nenostrādās - vajag pareizo informāciju !
Protams , Paldies Tev , par Tavu milzīgo uzcītību ,ja tikai man tas kaut kur noderētu !
Visu izlasīju , diezgan labs raksts , tikai ne šai tēmai . Ja man būtu uzdots mājas darbs par slavenākajām ēkām tolaik ,tad būtu super . Bet , tomēr nosaukums ir ''Arhitektūra Latvijā 50.-80 .gados'' Tas ir - kādas stila pazīmes parādījās ēku būvniecībā , kā izpaudās vienveidīgums ,kāds tieši šajā laikā bija aktuāls , kā arī padomju laika simbolika - sirpis , āmurs , utt.. Krāsas , simetrijas un viss pārējais !
Tiešām pasmējos var saprast līmeni ,kas tik ''gudri'' rakstīja ...
Ja es iesniegtu šādu darbu ,kuru es nosauktu par lielu ''putru'', tad labākajā gadījumā dabūtu 6.
No Tava darba varētu atlasīt kādus trīs teikumus ,kas šo laiku konkrēti raksturotu ..
Bet saprotu ,ka tu , tomēr meklēji un centies , varbūt ,lai parādītu , cik Tu gudra , es pat nezinu iemeslu , bet kādreiz vajag padomāt pirms desmit lapas man iekopē un iespējams pati neko neizlasi ...
21.04.2013 19:24 |

Reitings 27552
''Arhitektūra Latvijā 50.-80 .gados'' Tas ir - kādas stila pazīmes parādījās ēku būvniecībā , kā izpaudās vienveidīgums ,kāds tieši šajā laikā bija aktuāls , kā arī padomju laika simbolika - sirpis , āmurs , utt.. Krāsas , simetrijas un viss pārējais !
Blin, tass viss tur arī ir. Nu lasit nemaki? Piemeram slavenais Kolhonzieku nams, ko cela visaa PSRS. Ta pat var apspelet bernudarzus un visu citu.
21.04.2013 19:33 |

Reitings 27552
Arhitektūra

Arhitektūra (latīņu: architectura, no sengrieķu: ἀρχι-, archi- — ‘galvenais’, τέκτων, tektōn — ‘celtnieks’) ir mākslas veids, kas rada telpisku vidi, kurā notiek cilvēka dzīves procesi. Tā ir arī celtņu un dabas objektu kopums, kas veido šo vidi.

Arhitektūra ietver gan materiālās kultūras, gan mākslas vērtības. Arhitektūrai raksturīgās kvalitātes — funkcionālā, konstruktīvā, mākslinieciskā (lietderība, izturība, skaistums) — atrodas dialektiskā mijiedarbībā, noteiktā vēstures periodā veidojot arhitektūras stilu. Arhitektūrai attīstoties, notiek tās specializācija šādas nozarēs: civilā arhitektūra (dzīvojamās un sabiedriskās ēkas, to kompleksi), pilsētbūvniecība, ainavu arhitektūra, interjera arhitektūra, memoriālā arhitektūra un vēsturiskās apbūves restaurācija.

Arhitektūras objektus iedala pēc to stilistiskajām iezīmēm, sociālā pasūtījuma un funkcijas (tautas būvmāksla, sakrālā arhitektūra un laicīgā arhitektūra). Arhitektūras galvenie mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi ir telpas organizācija un arhitektonika, mākslu sintēze un specifiski kompozīcijas paņēmieni (proporcijas, mērogs, ritms, apjoms un citi).
21.04.2013 19:36 |

Reitings 27552
Jane bet tas ir cits laiks, te autore4i nepieciešams PSRS 50-80 gadi.
21.04.2013 19:38 |

Reitings 129
-stellaglmr- Ja visamaz kāda būtu tik uzmaniga , tad redzētu ,ka pievienoju komentāru ,ka esmu jau atradusi ,tikai vajadzēja diezgan nopūlēties..
Varbūt Tu mani pat nosauc par debīlu ?! Neprotu strādāt ar grāmatām un i-netu , varbūt vēl gribi pārliecināties manas datorprasmes ?!
Atbildēju Kubietei , varētu Tu arī izlasīt un tad ''gudri'' kaut ko ''augumā braukt'' .
Ja pati īsti nesaproti ,kas par vainu, tad ,lūdzu , pie velna , kur jālien iekšā ?!
Un tā arī tās visas problēmas sākas - neko nesaprot un tik drukā !
21.04.2013 19:39 |

10 gadi
Reitings 3922
nu, taču beidziet cacāties. :D Ja meitēns nemāk pat izlobīt no teksta nepieciešamo tas liecina par augstākās pilotāžas stulbumu. :D Reāli, ja viņai nepieciešams apraksts par tā laika arhitektūras iezīmēm, tad lai pieiet pie loga un drukā tik augšā. Ja viņa nav spējīga priekšā nolikto informāciju ņemt par pamatu un apspēlēt sev nepieciešamajā gaisotnē, tad nav jābrīnās, ka nemāk tikt galā arī ar googles tanti. :D
21.04.2013 19:40 |

Reitings 27552
''Arhitektūra Latvijā 50.-80 .gados'' Tas ir - kādas stila pazīmes parādījās ēku būvniecībā , kā izpaudās vienveidīgums ,kāds tieši šajā laikā bija aktuāls , kā arī padomju laika simbolika - sirpis , āmurs , utt.. Krāsas , simetrijas un viss pārējais !

TAS VISS IR MANIS IELIKTAJA GARAJA SARAKSTĀ. Nu jomajo tiešām esi tada bremze?
21.04.2013 19:41 |

Reitings 27552
nu, taču beidziet cacāties. Ja meitēns nemāk pat izlobīt no teksta nepieciešamo tas liecina par augstākās pilotāžas stulbumu. Reāli, ja viņai nepieciešams apraksts par tā laika arhitektūras iezīmēm, tad lai pieiet pie loga un drukā tik augšā. Ja viņa nav spējīga priekšā nolikto informāciju ņemt par pamatu un apspēlēt sev nepieciešamajā gaisotnē, tad nav jābrīnās, ka nemāk tikt galā arī ar googles tanti. +

10 gadi
Reitings 3922
Labi, labi Anete - miers mājās, tu esi gudra un talantīga, bet tikai nedaudz neveikla. Viss kārtībā. Veiksmi darba tapšanā, nodošanā un tā. :)

Reitings 27552
Un vispar Tu izpalidzi cilvēkam, ar karoti bezmaz mute ieliec i to nerubī it neko. Nu ka šitā var būt? Ka jau mineju tas kolhoznieku nams ja kas ir Staļina laika simbols,celst katra lielakaja PSRS pilsētā, arī bērnudārziem tas pats. Vēl Bērnu pasaule sskatologs ari vbiaj ta laika faktiski simbols Rīgas. Taču kam to visu stātsu, ja nedalec tad neko.
21.04.2013 19:54 |

Reitings 129
Da, LOL ! TU man esi veselu referātu sarakstījusi , darbs man ir jāuzraksta uz vienas lapas un , strapcitu ,es jau to esmu sen izdarījusi un tas ir lielums ,kur var visu nepieciešamāko pierakstīt , nejau izpausties scenārijā , Tiešām līmenis ! Ej labāk pamācies ! Tev tāpat skatos ,ka nav ,ko darīt !
21.04.2013 19:58 |

Reitings 27552
Tev vajag pamacities .Pat Googli nemak izmanto,un info kas pasniegta uz paplates ari ne. Lasit ar skatos isti nemaki. Re ka , paldies vietā vēl muti atver un diršās. Pipec vispar.
21.04.2013 20:02 |

Reitings 129
Tu ,esi debīla vai ,kā ar tevi ?! Es šo darbu esmu jau pabeigusi ,ja nemācētu apieties ar info ,es nekur nebūtu tikusi . Tiešām Tev visi nav mājās , ja Tu domā ,ka no 10 lapu gara referāta es izņemšu pašu svarīgāko ,kuru īstenībā ,tā arī neatradu , izņemot ~ 3 teikumus .
Tak ej gulēt !!!
21.04.2013 20:09 |

Reitings 27552
Es bērns macies, citadi ta ari nebeigsi pat pamatskolul. Tev tak 9 klases ekši vēl prieksā. Un muti pēc auguma, dirsu pec platuma sīkā!
21.04.2013 20:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits