Pa lielam Pievakare jau atbildēja. Varu vien piebilst, ka, manuprāt, Tu esi čīkstētājs. Jo te, Latvijaa, nekas labs nav gaidāms, būs tikai sliktāk un sliktāk. Kaimiņiene jau aizbrauca ar visiem bērniem un cieši nosolījās vairs neatgriezties. Tagad moderni ir mētāties ar vārdiem: "Liekas, ka sliktāk vairs nevar būt, bet katra jauna diena apliecina, ka var gan!"
Varbūt vajag uz dzīvi paraudzīties drusku gaišākām acīm, nevis čīkstēt, cik viss ir slikti un cilvēki drausmīgi, jo sabiedriba gribi negribi, sastav no indivīdiem. Un ja Tu atrodies nelaimīgu alkoholiķu, nabagu sabiedrībā, tad agri vai vēlu sāc čīkstēt kā ratu ritenis, kā šobrīd.
Ar to cilvēkresursu, kāds tas ir, tik tiešām te nekā nebūs. Un tie cilvēciņi ir tik gļēvi un bailīgi, ka pat runas par to, ka "tev, Jāni, taču ir uz papīra uzrakstītas tādas un tādas tiesības! Kāpēc neej un nepieprasi to, kas tev pienākas?" uztver kā provokāciju vai mēģinājumu iegrūst nabaga Jāni kaut kādās nepatikšānās! Nonākt cietumā lielai daļai latviešu vispār ir līdzvērtīgi nomiršanai! Ko ar tādiem cilvēkiem kopā vispār var panākt? Un, lai panāktu, ir jābūt baram, jo viens tu vienmēr būsi huligāns, kārtības traucētājs, utml. Ja to pašu darīs 10000 cilvēku, tad tā būs tautas neapmierinātības izpausme, kurā ir jāieklausās. Tik, cik es šobrīd redzu, bezmaz' vienīgais, ko es personīgi varu izdarīt ir izaudzināt savus dēlus tā, lai atbalsta viens otru un neļauj sev nevienam kāpt uz galvas. Vienīgais, ko spēj šodienas latvietis, tik tiešām ir - izgāzt neapmierinātību interneta komentāros. Acīs to neviens pateikt nesadūšosies (ar retiem izņēmumiem).
Mans uzskats ir, ka, lai dzīvotu labāk, pašiem latviešiem ir kardināli jāmainās.