Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par nejaukajiem latviešiem

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Sēžot draugiem.lv domubiedros, palasot diskusijas, iesaistoties, vairākas reizes nākas saņemt apvainojumus, kā arī lasīt kā viens otru tur apvaino, ņirgājas ,apsmej par kaut ko, par savādāku viedokli, par visu, ko vien var.
Kāpēc latvieši ir tādi? Ka tik otru noriet, kaut dzīvu apēstu otru.

Tāpat ziņu portālos, jebkuru rakstu atveros, traģēdijas, kāda nāve - palasot komentārus vienkārši acis izdeg, kāds naids var but cilvēkos, lielākā komentāru tik ļauni. Es vispār uzskatu,ka ziņu portālos, nedrīkst ļaut komentēt citiem rakstus.

Tāpat padzīvojot ārzemēs, aizbraucot uz Latviju pārņem tāds nepieklājības trieciens, visi tik rupji. Tur pat nevajag dzīvot ārzemēs ,lai šito pamanītu. Es - meitene no laukiem, uz Rīgu aizbraucot, man reāli ir bailes pa ielu iet, cilvēki skrien virsū ,grūž - vēl nolamā par kaut ko.

Kāpēc tāda agresija vienam pret otru?
Kāpēc mēs nevaram būt tādi kā citur, uz ielas smaidīgi cilvēki, izpalīdzīgi. Protams , kādi 10% no visiem latviešiem ir tiešām labi cilvēki. Bet vairums ir tik neapmierināti ar savu dzīvi, buuu!

Baigi bēdīgi.. ja Latvijas sabiedrībai būtu krāsa, tā būtu pelēka.
19.04.2013 16:49 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Par visu pārējo saistībā ar valdību, par "vienādām" iespējām utt. man gan liekas, ka tas ir raksturīgs sabiedrībai kā tādai, daudzām valstīm valstīm, nevis vienīgi Latvijai. Protams, būtu labi sasniegt to ideālo variantu, kad viss ir godīgi, taču..

rūgts ir ne tikai analgīns
bet arī dzīve ziniet
(K. Elsbergs)
22.04.2013 00:10 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Paturpināsim rītvakar. Priekšā kā nekā grūtā pimdiena! :-)
22.04.2013 00:14 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Melns, nē, es nedomāju, ka ir jāsamierinās. Es, kā jau iepriekš teicu, iesaku rīkoties (nevis gaudot, protams), bet - ir taču skaidrs, ka nekad dzīvē netiks sasniegts tas ideālais stāvoklis, kur visi (valdība un visi iedzīvotāji) būs godīgi, taisnīgi, kur visiem būs ko ēst, kur visi zinās kaimiņus un palīdzēs viņiem utt. Ir taču skaidrs, ka definīcija grāmatā, teorija ir viena lieta un prakse - otra. Es, protams, pieņemu iespēju, ka vienkārši esmu pesimiste, bet man tas liekas skaidrāks par skaidru. Mēs varam tuvoties ideālam, bet ir skaidrs, ka pat tad, kad tā tuvošanās būs sasniegta vairāk nekā tagad un būs progress, atradīsies cilvēki, kam pat tad būs slikti un kuri arī tad žēlosies un kliegs "kur tad tā demokrātija?", "kur vienotība?", "kur smaids latviešu sejās?". Tāda vienkārši ir dzīve (Latvijā, nelatvijā, visur) - kādam ir labi, citam ir slikti. Protams, ir jācenšas palielināt to skaitu, kam ir labi, bet tāpat tie, kam ir slikti vai kas paši ir slikti (negodīgi utt.), nekur nepazudīs.
22.04.2013 00:28 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Tas nozīmē, ka interese par to, kas notiek, beidzas līdz ar manas viensētas žogu. Man pazīstams sudānietis reiz brīnījās, kā mēs pat nezinot, kā dzīvo, ar ko nodarbojas un vai vispār ir kaut cik paēdis cilvēks, kurš dzīvo kaimiņdzīvoklī? Man viņam nebija, ko atbildēt. Viņš teica, ka Hartumā Nīla sadalās, tādējādi veidojot trīs pilsētas rajonus. "Es savā rajonā par visiem visu zināju - kurš ir trūcīgs, kurš - bagāts, cik kuram bērnu, kuram vajag palīdzēt un kurš var palīdzēt citiem. Jūs pat nezināt, kas jums kaimiņos dzīvo!"

Esi pārliecināts, ka, piemēram, Eiropā lielajās pilsētās arī katrs zina par savu kaimiņu? Es gan šaubos, jo ir taču skaidrs, ka katram cilvēkam ir sava dzīve, savas rūpes un nav visiem laika aprunāt, cik kurš pelna, kā kuru sauc. To, manuprāt, var darīt tie cilvēki, kas nīkst bezdarbībā un tā, manuprāt, jau atkal ir nevis Latvijas vaina, bet mūsdienu dzīves vaina - steiga, nepieciešamība pēc naudas utt. Vispār daudzi cilvēki vaino pie kaut kā tieši Latviju, latviešus, kaut reāli vaina ir meklējama visā sabiedrībā, nevis konkrētā valstī. Protams, ja ir neliels ciematiņš, neliela pilsēta, privātmāju rajons vai daudzdzīvokļu māja ar īpašiem entuziastiem tepat Latvijā, tad viņi būs tikpat draudzīgi, cik tevis pieminētā rajonā. Es, piemēram, dzīvoju nelielā mājā un kontakts ar kaimiņiem ir ļoti labs.

Tāpat tas ir atkarīgs no mentalitātes - nu diez vai tipiskais atturīgais latvietis ies draudzēties ar svešiem cilvēkiem vai steigties palīgā kādam, kurš nemaz to palīdzību nav prasījis. Nu nav jābūt visās pasaules malās vienādi atvērtiem cilvēkiem..
22.04.2013 00:31 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Par to viensētnieka domāšanu kā naglai uz galvas! Tieši tāpēc mums ir paraktīti tik daudz neizdevīgi līgumi, turklāt tie izgāzušies (piemēram, vilcienu iepirkumu lietā vai cukurfabrikas likvidācijas lietā un arī citur valsts iestādēs droši vien), jo neviens pār savu deguna galu neredz, tiek domāts tikai par savu personīgo labumu, turklāt īslaicīgu. Kamēr tas mūsos nemainīsies, tikmēr Latvija būs tur kur tā atrodas.
22.04.2013 01:09 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Jā, bet bāzt visus latviešus vienā maisā gan negribētu. Visi nav nejauki, neizpalīdzīgi un skaudīgi. Paldies Dievam dzīvē satieku vairāk latviešus no jaukā gala. Par kaimiņiem dzīvokļu mājās gan jokaini - viens otru nesveicina, ja sveicini, tad skatās uz tevi kā jocīgi, nerunājot pat par to, ka nezin kā otrs cilvēks tur dzīvo. Hmm... latviešiem kalpu sindroms? Tāds piemīt visām pasaules tautām, izņemot čigānus, tāds nu ir mans viedoklis. Pat lielie biznesi nav tikai strādāšana sev, tur ir arī darbinieki, kuri varētu sastādīt apmēram 95%. Ne jau tikai LV dzīvo slikti, bet visā austrumeiropā. Kāpēc? Tāpēc ka pārāk paļāvās uz ''labajiem'' rietumeiropas cilvēkiem, nezinājām ar ko mums ir darīšana, uztvērām tos kā glabējus no sliktās Padomju Savienības un atstājot, savukārt, to austrumeiropieši neprata domāt ar savu galvu. Te nu ir sekas. Pat vēl tagad mani kaitina, ka attīstītajās rietumvalstīs jau ir tā un tā, piemēram, izglītībā - mums arī jāskien pakaļ... atšķirība tikai tāda, ka mēs neesam rietumeiropieši, mēs neesam, ne Anglija, ne Vācija. Mēs esam Latvija ar pavisam savādāku sabiedrības sastāvu un vērtībām,dabu līdz ar to jāpielieto citas metodes. Kukurūzu taču LV neizaudzēsi,ne tā?
22.04.2013 01:23 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
pievakare - analgīns ir salds, gan tabletēs, gan ampulās. Zinu no pieredzes.
22.04.2013 03:14 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Man gan patīk latvieši, ar kuriem kontaktējos. Arī kad aizeju kkur izklaidēties daudzi liekas diez gan forši cilvēki. Pelēkā masa sabiedriskajā vai stacijas apkārtnē gan besī, bet es jau ar viņiem netusēju un tādēļ jau ir mašīna :) Jūs ar nebūtu priecīgas, ja cienījamā vecumā jābrauc ar sabiedrisko uz darbu, kur maksā tik cik, lai knapi galus savilktu kopā.
Šoreiz piekritīšu tam - kā tu pret citiem, tā citi pret tevi.
22.04.2013 09:52 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Un arī, neizplūstot palagā un neatkārtojoties, piekrītu arī klaviatūrai par you get what you give. Nu es tiešām neatceros reizi, kad mani kāds būtu 1) pagrūdis un neatvainojies 2) vispār jebkad nolamājis kaut kādā randomā 3) masveidā skrietu man virsū. Es drīzāk esmu piefiksējusi, ka cilvēki masveidā velkas kā garās dienas, traucējot satiksmi, bet man īsti nav grūti ātrākā solī paiet viņiem garām.

+++
22.04.2013 09:56 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
26.04.2013 09:13 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Jāpiekrīt tēmas autorei, atceros, ka 2 gadus nebiju biju LV, ielidojot Rīgā, gāju cauri pasu pārbaudei, sieviete paņēma manu pasi pēc tam kā sunim pasvieda atpakaļ nevis pieklājigi iedeva, skaties ar tik pretīgi augstprātīgs. Tālak atpakaļ lidojot, nododot bagāžu sieviete aiz letes uzvedās ļoti nepieklājīgi, citur nekas tāds nav gadījies, tieši otrādi, novēl patīkami pavadīt laiku, citreiz tāpat pajautā kā sokas utml.
26.04.2013 14:17 |

Reitings 500
Reģ: 11.04.2013
Monro, nu kāpēc tu tik gari raksti, varu derēt, ka visas izlasīja tik un ta tikai virsrakstu un pēdejo rindkopu. booooring..
26.04.2013 14:19 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits