Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vakariņas

 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Jums neapriebjas katru dienu domāt,ko atkal taisīt ēst?
Es Vispār vakariņas gatavoju reti. Pārsvarā to dara draugs, bet man tāpat besina domāt (pat tajās retajās reizēs) - ko lai uztaisa. Jā, varētu jau pagatavot kaut ko vairākām dienām, bet pāsrvarā - vai nu nākamajai dienai nepietiek, vai arī nākamajā dienā vairs negribas to pašu un jāmet paika ārā.
Ko jūs šodien gatavosiet?
16.04.2013 10:32 |
 
Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
zinu,ka būs vaniļas krēms ar ķīseli :D bet,kas būs pamatēdiens hz :D
16.04.2013 10:34 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
O jā, reizēm uznāk riktīgais besis!

Šovakar neko negatavošu, iešu uz kino. Bet mājās ir vakardienas pasta carbonara un kaut kādas desiņas.
16.04.2013 10:34 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Es katru dienu negatavoju. Svētdien parasti tiek izvārīts lielais zupas katls. Tā kā zupa stāv ledusskapī, katrs uzsilda, cik vajag. Un principā līdz pat 5dienai par gatavošanu var aizmirst. Arī darbam līdzņemšanai uztaisu trim dienām.
Zinu, ka citi tā nedara, bet mums nav iebildumu, jo ēšanas ziņā neesam kaprīzi.
16.04.2013 10:35 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Anne- Jūs visu nedēļu ēdat vienu un to pašu? Mani ātri vien no mājas izrakstītu :D
16.04.2013 10:36 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Vakar tika izvārīti makaroni, tā kā palika pāri, tad šodien būs cepti makaroni ar sīpolu, nedaudz garšvielas, klāt vistu stilbiņi, salātos - gurķis, tomāts, redīsi, loki un krējums.
Esmu bezrūpīgais ēdājs.
16.04.2013 10:37 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Es ne tik ļoti brīnos par to, ka Anne ģimene visu nedēļu var ēst to pašu, bet gan par to, ka ar zupas katlu pietiek tik daudz dienām. :D Mums maksimums trīs - četras dienas 6l katls noturās. :D
16.04.2013 10:39 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mani ēst gatavošana nomierina. Bet, ja slinkums, tad ēdu ko ļoti vienkāršu, kaut vai tikai biezpienu varu apēst, ja slinkums domāt. Vai arī pagatavot kādu ēdienu no saldētiem dārzeņiem - ziemā, tagad jau var sākt no svaigiem, tas neaizņem daudz laika. Bet es māku uztaisīt arī divām dienām un pat trīs :D Sacepu vistas fileju 600g un varu trīs dienas ēst. Gatavoju ar šīm mērcītēm, jo tādā veidā man garšo tā vista un varu ātri pagatavot. Bet, ja negribu gatavot, tad kāpēc sevi spiet, pāris dienas varu ēst arī vienkārši.

Par to, ko šovakar, launagā pirms treniņa izdzeršu PS un rupjmaizi apēdīšu, pēc treniņa man saruāta tikšanās, tad vakariņās būs šampis vai kafija, nevaru izlemt :D
16.04.2013 10:39 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Anne - vai nu jums ir milzīgs katls vai jūs maz ēdat! :D Man lielais zupas katls izvelk maksimums 3 dienas. Bet jā - šitā tehnika ir labu labā, nav katru vakaru jāstāv pie plīts! Un daudzas zupas jo vairāk silda, jo paliek garšīgākas. :)
16.04.2013 10:39 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
čāča, nu praktiski, jā. Tikai tad, ja esmu slima, tad kaut ko pagatavoju. Bet darbdienās - neparko. Tā iesāku, kad studēju, jo mājās tad biju tikai 22 -23. Vīram arī nebija laika gatavot, tā arī palika. Mīļums zina, ja tā nav ar mieru, tad laipni lūgts pats gatavot katru dienu - ko nu sirds vai vēders kāro :D
Uz darbu arī - vakar un šodien tas pats. Rītdien - gaļa tā pati (sacepu marinētu gabalu krāsnī) + kaut kas no piedevām jāizvāra. Ceturtdienai un piektdienai būs jāuztaisa kaut kas cits. Bet reizēm, ja pietiek arī ceturtdienai, tad gatavoju tikai piektdienai jaunu kaut ko.
16.04.2013 10:41 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010


šo mērcīti domāju.
16.04.2013 10:41 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kad gatavoju soļanku, varu vannā gatavot, tāpat nākamajā dienā nav :D:D
16.04.2013 10:41 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Nu mums arī kāds 6 l katls, bet tā kā pusdienām ir kaut kas cits, brokastis praktiski es ēdu viena (uzsildu zupiņu), vīrš ļoti reti, tad jā, mums 2 pietiek. Bieži vien pat leju ārā daļu, jo izdomāju, ka vairs nevar ēst.
16.04.2013 10:43 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Arī - tas,ka mums ellīgi garšo vista. Es varētu to ēst diendienā, bet es saprotu,ka vīrieša cilvēks negribēs ēst vienu un to pašu..
Ir izmēģinātas visādas štelles, bet nu galīgi iedvesma zudusi.
16.04.2013 10:44 |
 
Reitings 160
Reģ: 09.01.2013
Tā kā man patīk taisīt ēst un lutināt savu vīrieti, man neapnīk.. dažreiz, ja nav ideju paprasu padomu savam vīrietim ko gribētu.. Šobrīd ar interesi gatavoju, jo ieturam gavēni un ir jāeksperimentē, lai uztaisītu kaut ko interesantu, kā sastāvā nav nekas no dzīvnieku valsts produktiem.. bet man sanāk un patīk un ir ļoooti garšīgi.. :) Brīvdienās gan parasti izvāru zupu, lai nav jādomā ko taisīt ēst.. bet darbadienām taisu ēdienu parasti tā, lai pietiek divām dienām uz darbu un vakarā paēst.. sanāk katru otro dienu taisīt ēst.. :) kaut kā tā.. ;)
16.04.2013 10:45 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Gatavoju kadas 3 reizes nedela, ta ka mums ciena ir vistas fileja, tad neko baigi originalu nemaz necensos izdomat :D Man esana nav baiga priotate,ko panemu veikala vai atrodu majas, pagatavoju.
16.04.2013 10:46 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mums mājās ir kaut kāds 5l katls...vāri ko gribi - nākamajā dienā nekā nav.Jo draugs ēd vakarā pa vairākām reizēm, un no rīta vēl..+ tas,ka - no zupas nevarot viņš paēst...
16.04.2013 10:46 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
čāča, mums otrādi - es labprātāk ēdu cūkgaļu, vīrs - vistu. Šonedēļ gan ir tītara zupa - bet neatšķiras no vistas.
16.04.2013 10:47 |
 
Reitings 160
Reģ: 09.01.2013
Šodien vakariņās visticamāk taisīšu rīsu nūdeles ar apceptiem dārzeņiem, šampiņjoniem un pupiņām.. ļoti ātri pagatavot un ir garšīgi..
16.04.2013 10:47 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
nop, nekad tā nav bijis. Man ir lieli recepšu krājumi, svētdien braucu uz veicīti, zinot, ko nākamajā nedēļā gatavošu, sapērku visu un aiziet, atkārtoti gatavoju tikai manus vai drauga mīļākos ēdienus un brokastu ēdienus. Pilnīgi katru dienu otros vairs negatavoju, galīgi nesanāk laiks, piem, vakar līdz 23:00 sanāca gatavot vakariņas, bet vispār gatavoju ļoti bieži. Pārsvarā viss ir vienām vakariņām + nākamajām pusdienām. Man nepatīk vārīt tās lielās zupas utt., jo man pretēji Zekjim, sāk negaršot tā zupa ja ne no otrās, tad no trešās dienas noteikti, tāpat arī citi ēdieni.

Vakar gatavoju cūkas fileju saldskābajā mērcē - cūkas fileju apcep, pēc tam atsevišķi apcep šampinjonus+papriku+sīpolu, pielej klāt kons.ananasu sulu, tomātu mērci, sāli, piparus, beigās pieliek ananasu gabaliņus un gaļu. Ar rīsiem ir labi.
16.04.2013 10:48 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
vot rīsu nūdeles mani arī vairākas reizes ir mēģinājušas uzrunāt - Līga - kā tu gatavo? prosta izvēri un sačinī kopā ar dārzwņiem? kaut kādas mērcītes utt?
16.04.2013 10:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!