vai var kļūt par caurbiru?

Reitings 200
Reģ: 10.02.2013
jautājums jau virsrakstā :D
besī, ka citi var ēst visu ko grib un nekas neiet labumā, man labumā iet pilnīgi VISS.
Lai uzturētu sevi skaistā formā un skaistā svarā man visu laiku nākas daudz sportot un vispār ne saldumus, ne čipšus, ne ko tādu... Pat ja vienu dienu panašķējos, nākamajā atkal esmu kā bumba, tāda sajūta, un tas besī. Visu laiku nākas ēst tikai veselīgas lietas, kas ne vienmēr ir tās garšīgākās un siekaloties uz citiem, kas var ēst visu, ko grib. Cīņā ar savu formu esmu pie šīs atziņas nonākusi, tāds nu ir mans organisms...
13.04.2013 14:33 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Mani arī aizskāra dažu meiteņu komentāri. Personīgi man ir šāds augums (kad krūšturis ar nelielu push up efektu :D ) Vai, jūsuprāt, tas ir pretīgi???

14.04.2013 13:13 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Pievakare, nu tad ļoti virspusēji būsi lasījusi, ka izlasījusi to, kā tur nebija.
Es nerunāju par to, ka vispārpieņemtie skaistuma ideāli ir mainījušies. Es runāju par to, ka oriģināli vārds "caurbira" tika attiecināts uz cilvēkiem, kas nespēja pieņemties normālā svarā. (Nevis tādā, kas kaut kādā laikā tiktu uzskatīts par skaistu, bet normālā).
Un tāpēc arī saku, ka te daudzas meitenes, kas pašas sevi sauc par carbirām, tādas nemaz nav. Jo viņām svars ir normas robežās (pat, ja kādai varbūt gribas nedaudz vairāk vai mazāk).
Tāpēc esi tik laipna un pasaki man vēlreiz, kur tieši es jebkādā veidā būtu rakstījusi, ka caurbiras uzskatu par anoreksiķēm?
14.04.2013 13:56 |

Reitings 197
Reģ: 09.04.2013
Izlasi grāmatu "Dikāna diēta"... Nu EFEKTS VISAM MŪŽAM + varēsi beigās ēst,ko gribi, ja vien izturēsi visas fāzes...
maksā ap LS 6,50
14.04.2013 13:59 |

Reitings 4343
RedHead - man šķiet, ka tas parādās gandrīz katrā diskusijā, kur sākas sarunas par izskatu. Vienu un to pašu cilvēku nosauks gan par pārāk resnu, gan par pārāk vāju, un beigās vēl par pārāk īsu.
Gaumes ir dažādas. Kamēr netiek bojāta veselība, tikmēr mani neuztrauc, kā citi izvēlas izskatīties. Vienīgais, kas man vēl nepatīk - kad cenšas pārliecināt citus, ka tas, pēc kā tiecas vai kas patīk viņam, ir labāks. Ka arī citiem vajadzētu sekot viņa gaumei. (Nezinu, vai tas vairāk ir dēļ tā, ka cilvēki cenšas celt paši sevi un savus centienus tā izskatīties, vai gluži vienkārši ir tik bērnišķīgi, ka nespēj pieņemt, ka citiem var patikt kas savādāks).
14.04.2013 14:12 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Zaptesburka, es runaaju par to, ka nav svariiga vaarda "caurbira" izcelsme, jo valoda attiistaas liidz ar taas lietotaajiem.

Par anoreksiju - tu caurbiru kjermeni uzskati par liidzveertiigu anoreksikjes kjermenim, jo jau standartaa uzskati, ka visas (!) caurbiras ir zem (kaut kaadas tavas iedomaataas un mistiskaas) normas robezhas. Zem visai sabiedriibai pienjemtaas normas robezhas ir anoreksija - slimiiba. Caurbira nav slimiibas apziimeejums!
14.04.2013 14:19 |

Reitings 4343
Zem visai sabiedriibai pienjemtaas normas robezhas ir anoreksija - slimiiba

Pievakare - Tu vispār zini, kas ir anoreksija? Man paliek iespaids, ka galīgi nezini. Anoreksija = apetītes zudums (var būt gan kā simptoms fiziskām slimībām vai blakusparādība medikamentiem, gan arī psihiska saslimšana, kad cilvēks atsakās uzņemt pietiekami daudz uzturvielu, tādejādi pārlieku zaudējot svaru, kas traucē organismam normāli funkcionēt).
Nekas vairāk anoreksija nav.
Ir ļoti daudz citu iemeslu, kādēļ lai cilvēkam būtu pazemināts svars. Ne tikai anoreksija.

Jā, citreiz valoda attīstās līdz ar lietotājiem. Citreiz degradējas, kad vārdus sāk pielietot pavirši, ne pēc to patiesās nozīmes.
14.04.2013 14:32 |

Reitings 4343
Un - jā, caurbira nav slimības apzīmējums.
Bet to Tu pati piedomāji klāt, ka es caurbiras uzskatot par anoreksiķēm. Es nekur neko tādu neesmu apgalvojusi.
Visār tas ir nekonkrēts apzīmējums, un tam nav tik stingri noteiktu kritēriju (ko Tu man arī pieraksti nevietā - es neesmu minējusi nekādu "sevis iedomātu un mistisku normas robežu").
Bet tas nav arī kompliments.
Sākotnēji šim vārdam bija negatīva nozīme. Tas nebija nekas labs.
14.04.2013 14:45 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Esmu 1.66 gara.

cik reizes man nav nācies dzirdēt tu jau to un to unto vari ēst cik gribi un labumā neiet. Man tētim tas pats. Ēd ļoti daudz un labumā neiet. Viņš ir lielo automašīnu šoferis un ēd visu laiku. Un svarā viņam nekas nemainās. Kā ir tievs bez vēdera tā arī ir.

Caurbiras manā uztverē ir, kas var atļauties ēst un ēst cik uziet un labumā neiet. Viņi manuprāt izskatās veselīgi, jo viņi ēd, jo grias ēst. Caurbira nav slimība, bet gan tāda vielmaiņa cilvēkam. Tur neko nevar padarit vienkārši sadzīvot. Cik man bērnībā nav bijis tā, ka vajadzēja uzbaroties, savādāk neko no drēbēm nevar nopirkt, ko biju maza smalka.
14.04.2013 15:39 |

Reitings 4343
Edīte - tas ir normāls svars. :) Vairāk uz vieglo pusi, bet normāls. Man ir līdzīgi. Arī nekādas baigās diētas neievēroju - tas ir, cenšos ēst veselīgi, taču, ja arī kādreiz sagribas kādu našķi, tad to atļaujos. (Mani nedaudz šausmina tik daudzās diskusijas, kur tievētājas iesaka visādas drastiskas diētas).
Nu es vārdu 'caurbira' uztveru, kā tas sākotnēji lietots. Ne jau kā apzīmējumu slimībai, bet tomēr kā apzīmējumu, kad cilvēks ir pārāk tievs un nespēj pieņemties svarā. Tam bija vairāk tāda kā negatīva pieskaņa. Nu var jau būt, ka esmu vecmodīga.
14.04.2013 15:50 |

Reitings 4258
Zaptesburka, jā... Tātad: 1) jau pašā pirmajā manā komentārā, kas ticis tev adresēts, es akcentēju to, ka tu salīdzini anoreksiķes ķermeni (! un nevis prātu vai psihisko stāvokli, vai ēstgribu) ar caurbiru, sakot, ka, citējot tevi,
Caurbira = sieviete ar pazeminātu svaru, kas nekādi nevar sasniegt normālu, lai vai kā censtos.

Piemēram - Edīte neiederas tavā aprakstā, jo viņai nav pazemināts svars, taču viņa ir caurbira, jo viņai neiet labumā. Tātad jau tavos apgalvojumos saskatu kļūdas.
2) Es arī negribētu lepoties, ka esmu caurbira, jo, manuprāt, gluži vienkārši tāds vārds nesmuki skan tieši skanējumā, neņemot vērā tā nozīmes. Bet šim vārdam mūsdienās nav nekādas traki aizvainojošas pieskaņas, manuprāt, vārds kā vārds, neitrāls, cilvēka ķermeni/uzbūvi aprakstošs.
Valoda attīstās nevis citreiz ar sabiedrību, bet vienmēr - jo valoda bez cilvēkiem nespēj pastāvēt.

Redzu, ka galīgi neproduktīva saruna, tāpēc - jauku dienu!
14.04.2013 16:34 |

Reitings 4343
Pievakare, Tu domā šo savu komentāru?
Zaptesburka, kur tu raavi, ka caurbira ir sinoniims anoreksikjim?
Nekur nemanu, ka Tu būtu akcentējusi tieši ķermeņu līdzību, kā tagad vēlāk saki.
Kā arī - tāpat es nekur neesmu rakstījusi nekādus striktus kritērijus, ko uzskatīti par caurbiru. Arī to Tu pati izdomāji.
Vārds nesmuks skanējumā ir tāpēc, ka sākotnēji tam bijusi arī negatīva nozīme. Un vecāki cilvēki to tā joprojām lieto arī mūsdienās Tāpēc uzskatu, ka šai vārda pieskaņai joprojām ir nozīme.
14.04.2013 17:03 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
.. tā diēta nav nekas labs.
14.04.2013 17:05 |

Reitings 415
Reģ: 01.12.2012
Mani arī aizskāra dažu meiteņu komentāri. Personīgi man ir šāds augums (kad krūšturis ar nelielu push up efektu ) Vai, jūsuprāt, tas ir pretīgi???

Jā.
14.04.2013 17:07 |

Reitings 4258
Nekur nemanu, ka Tu būtu akcentējusi tieši ķermeņu līdzību, kā tagad vēlāk saki.

Lasām visu, nevis pirmo teikumu. Mans pirmais tev adresētais komentārs skan šādi:
Zaptesburka, kur tu raavi, ka caurbira ir sinoniims anoreksikjim? Caurbira ir cilveeks, kursh eed un nepienjemas svaraa - tur nav jaabuut anoreksikjes augumam.

tāpat es nekur neesmu rakstījusi nekādus striktus kritērijus, ko uzskatīti par caurbiru. Arī to Tu pati izdomāji.

3.lpp. tavs komentārs:
Chanele - kā Tu zini Chloe vīrieša gaumi? Var jau būt, ka vairumam vīriešu patīk izteikti gurni, bet visam taču ir izņēmumi. Kā zini, ka viņas vīrietim viņa nešķiet pati pilnība un skaistuma iemiesojums?

Bet vispār man joprojām šķiet, ka daudzas te vārdu "caurbira" lieto ne pēc tā īstās nozīmes.
Caurbira # sieviete, kam ir ideāla figūra, neatkarīgi no tā, kādu uzturu uzņem.
Caurbira = sieviete ar pazeminātu svaru, kas nekādi nevar sasniegt normālu, lai vai kā censtos
.
14.04.2013 17:14 |

Reitings 4343
Pievaskare - nu, vai zini, ja vēl par vārdu "caurbira" varētu diskutēt, kāda tam ir tā noskaņa, tad par vārdu "sinonīms" jau nu gan nevajadzētu būt divām domām, ko tas nozīmē!!!!!!!!
14.04.2013 17:50 |

Reitings 521
Reģ: 14.07.2009
Mani arī aizskāra dažu meiteņu komentāri. Personīgi man ir šāds augums (kad krūšturis ar nelielu push up efektu ) Vai, jūsuprāt, tas ir pretīgi???

Nē, manuprāt tas nav pretīgi :)
14.04.2013 17:51 |

Reitings 4343
* Pievakare, tas ir
14.04.2013 17:51 |

Reitings 623
Reģ: 26.01.2013
Chanele
paradiju virietim savam to bildi, vinajm nekas ne patika ne viduklis ne arii koptels, vins nav kritis uz kaulainajam vai apaligam, bet vins teica ka taa esot diezgan briesmiga (maigi sakot) esot viduklis parak tievs, izskatas ka butu ilgu laiku ar korseti sažņaugta,nedabiski. bet nu kadu dievs devis kermeni neko darit. bet nu jaaa..
14.04.2013 19:43 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es apskauzu sievietes, kas ed, ko grib, bet paliek slaidas. :) bet kada esmu, tada esmu. Vismaz esmu stipra, jo man, lai nebutu resna, ir javingro un tomer jaskatas, ko likt mute par 2/3.
14.04.2013 19:55 |

Reitings 537
Reģ: 02.11.2012
Teeja,Tu laikam smejies Tavs vīrietis noteikti negrib tevi aizvainot jo Tev nav tieva vidukļa varbūt,cik zinu tad vīriešiem ļoti patīk tā saucamais curvy tipa augums-,ne par velti ir tas 90-60-90,izskatās vnk perfekti kad viduklis ir daudz tievāks par gurniem,nu tā ka nesaiet viduklis kopā ar gurniem.

Palasi te ,ja saproti angliski
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/health-what-a-man-cant-resist-the-perfect-waisthip-ratio-forget-about-breasts-says-jerome-burne-its-the-last-two-figures-of-362436-that-truly-turn-on-the-male-naked-ape-1440859.html
14.04.2013 20:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits