Studijas Anglijā + student loan

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas,dāmas! :)
Pieļauju,ka šis temats jau noteikti forumā ir skatīts,bet tā kā te esmu "jauniņā",nav sanācis gluži visām lapām iziet cauri :D
Tātad,jautājums ir šāds - vai šeit ir kāda,kas studē Anglijā vai arī plāno to darīt tuvāko 1-2 gadu laikā? Ja jau studē,kāda ir pieredze? :)
UN! Ne mazāk svarīgi,kā ir ar tiem Student Loan? Cik saprotu,ikviens gribētājs no EU to var dabūt,bet realitātē,vai tiešām ir tik vienkārši - aizpildi konkrētus papīrus un rokā ir?
Jā,un vēl trešais jautājums - tīri no latvieša perspektīvas,vai Anglijā studējot maz ir iespējams "savilkt galus" paša spēkiem? Vecākiem nav iespējas mani finansēt studiju laikā,tāpēc no mājām pārskaitījumus negaidīšu :( Vai ir viegli dabūt part-time job studiju laikā?

Jau iepriekš,LIELS paldies par komentāriem! :)
08.04.2013 15:20 |

Reitings 1517
Reģ: 12.09.2010
Studēju pirmo gadu Skotijā. Šeit tiek apmaksātas tikai mācības, viss pārējais no pašas kabatas. Nekādi kredīti netiek doti, kamēr neesmu nodzīvojusi 3 gadus šeit. Cilvēki pēc tiem 3 gadiem jau beidz bakalauru, kur ta vairs to kredītu, bet tas tā.. :D Ar darbu nav tik traki, jā, mani daudz kur arī atsvieda atpakaļ, bet pēc 2 mēnešu dzīvošanas šeit, es dabūju pusslodzes darbu un maijā jau būs pusgads, kopš strādāju :)
09.04.2013 00:10 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
Kas ir domāts kā intership?
09.04.2013 00:55 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Es tev aizsūtīju personīgu vēstuli :)
09.04.2013 01:16 |

Reitings 10
Reģ: 29.01.2009
No savas pieredzes:
Pabeidzu magistrus UK un no tā jēga maza, drīzāk izsviesta nauda veejaa, kas ir apm 5000 GBP. Savaa profesijaa nestradaaju, konkurence milziiga, lieki teikt, ka buutu to zinajusi neietu studeet!Arii pazistu tos cilvekus, kas izmacijusies bakalauros te UK (runa iet par iebraucejiem) darbu savaa specialitatee nevar atrast, jo izkonkuret angli, kas pabeidzis to pashu ir neiespejami, tur manuprat galvenais iemesls, ka mees nekad nerunaasim angliski tikpat labi kaa anglis, nu varbut peec 10 gadiem te dziivojot jaa. man jau arii saakumaa likaas izmaacisos, dabusu UK izglitibu, tad nu tik buus jau cits limenis tomeer, dabuusi labu darbu, yeah right! Labaak to naudu ieguldiit citur!
10.04.2013 13:41 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Paldies visām par atbildēm! :)

Visticamāk jau,ja viss ies gludi iestāšanās procesā,tad tomēr uz Angliju došos,bet paldies par savlaicīgajiem brīdinājumiem un padomiem!

Zinu,ka nebūšu no tiem,kas vispirms Anglijā kādu laiciņu pastrādās un tikai tad ies studēt,jo tā jau var "aizsēdēties" un beigās palikt bez jebkādas izglītības.

Vēlreiz visām paldies,ka padalījāties arī ar savu personīgo pieredzi!

Par to Skotiju gan būs vēlreiz jāpaskatās,jo tur tiešām sanāktu izdevīgāk,bet - atvainojos,varbūt nedaudz aprobežots jautājums - man Skotija uzreiz asociējas ar tādu lauku ainavu,nekādi debesskrāpji vai lielpilsētas,vai realitātē tā arī ir?

Ak jā,un vēl pēdējais jautājums - vai kādam ir bijusi saskare ar Foundation year? (Gads,kas dažos gadījumos jānomācās,lai sagatavotos un varētu iestāties bakalaura studijās Anglijas universitātēs)
10.04.2013 20:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits