Tētis

Reitings 293
Reģ: 19.02.2013
Nezināju, kurā sadaļā lai rakstu...
Lai nu kā.
Pirms neilga laika nomira mans tētis. Protams, ka no alkohola (kā jau mūstdienās tas mēdz notikt) Un diezgan nejaukā veidā. Vecāki 2 gadus bija šķīrušies un zināju, ka tā būs labāk, jo tēvs dzēra un man nepatika, ka mazais brālis redz, kā tēvs strīdās ar māti, piedzēries nāk mājās, kaut ko lamājas...
Reizēm pat kad viņš man zvanīja, es necēlu, uz sms mēdzu neatbildēt, bet ja uz vienu no tiem atbildēju (Zvans vai sms) tad tomēr jutos labi runājoties ar viņu. Satikt arī tēti mēdzu, bet ne tik bieži kā brālis...To arī nožēloju, ka necentos pavadīt vairāk ar viņu laiku...Jutu, ka esmu tālu no sava tēta, lai gan agrāk bijām ļoti tuvi, varējām runāt pilnīgas muļķības, smieties, ākstīties, varēju no sirds izstāstīt visu, kas man sāp. Viņš deva man padomus saistībā ar puišiem, un tie noderēja.
Reizēm pat ienīdu viņu, jo viņš nevienu neklausija, tikai vienmēr izvēlējās savus draugus. Mums meloja, solija ,laboties...
Bet...Tagad tēta vairs nav, un pēc viņa nāves es saprotu cik ļoti ļoti viņu mīlu. Nebeidzu sev pārmest, ka biju tāda pret viņu, ka neaizgāju pie viņa un viņa mammas ciemos ziemassvētkos, lai gan bija man tada doma...Jo 2. janvārī viņa vairs nebija...Nožēloju, ka nemēģināju ar viņu runāt, lai viņš pārstāj...Viņam bija vājš raksturs un draugiem viņš nespēja pateikt nē. Raudu bez maz vai katru nakti...Tagad es atradu disku kurā ierakstītas viņa mīļākās dziesmas.Skatoties visas bērnības bildes kurās esam mēs visi, kā ģimene, kur esmu ar tēti, asaras birst, jo nekad neredzēšu viņu, nekad nesmiešos par viņa jokiem... Es nebeidzu sev pārmest, ka varēju ko darīt lai novērstu to, kas notika...Vienkārši visā vainoju sevi, lai gan ir jau par vēlu. Ko lai dara lai sevi nomierinātu? Es reāli nevienam draugam to izkratīt nevaru, jo neviens nesaprot, nevienam nav bijusi tāda situācija...
08.04.2013 14:05 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
yeahh21 - esmu to piedzīvojusi, zinu, ko nozīmē alkoholiķis, tāpēc tavs koments ir garām. Kad viņs vēl bija dzīvs un pēc kārtējā "plosta" nonāca ar kādu kaiti slimnīcā, lai arī biju sev solījusi, ka neiešu, tomēr gāju pie viņa, raudāju pie reanimācijas durvīm, gaidīju un tagad, kad viņa vairs nav, ne mirkli to nenožēloju! Jo tad, kad viņš nedzēra viņs bija vairāk nekā tikai labs tēvs - viņs bija mans mazais/lielais ideāls.
Jā, līdzīgi kā autore, es arī sev pārmetu, ka pēdējā laikā nebraucu pie viņa tik bieži cik vajadzētu, vai cik tagad gribētu, gribas vēl to pēdējo reizi parunāt! Bet tad mierinu sevi ar domu - ja mēs zinātu dienu, kad mūsu mīļajiem ir jāaiziet, vai šī pēdējā saruna ko mainītu?! Droši vien jau ka nē, jo visu izrunāt tāpat nav iespējams!

Un ir viena maza pasaules atziņas, ka par aizgājušies cilvēkiem vai nu saka labu, vai nu neko!
08.04.2013 14:46 |

Reitings 103
Reģ: 13.03.2013
Lea, iesaku Tev nopirkt uz izlasīt Valērija Siņeļņikova grāmatu"Izproti savu slimību" Tur ir ne tikai par to kapēc cilveki slimo ar dažādām kaitēm, bet pie kā noved mūsu egoisms, attiekšanās no saviem tuvākajiem, kad viņiem vajadzīga plaīdzība, un rekur jau arī atbildi redzēju, kapēc viņš dzēra, cik sapratu, viņa māte dzēra, tas jau kā vecāku grēkus izpērkot nododas tālāk, kas tic tādām lietām.. agrāk neticeju, bet šajā grāmatā viss ir izskaidrots tā, ka tam visam nevar nenoticēt...
08.04.2013 14:53 |

Reitings 103
Reģ: 13.03.2013
Misssss +
08.04.2013 14:54 |

10 gadi
Reitings 13809
chica, es dzīvotu savu dzīvi bez tāda tēva.

Man arī tēva nekad nav bijis. Kaut gan dzīvojām vienā ciematā ne tēva, ne tēva radi ar mani nekomunicēja. Kad biju maza, bija reizēm sāpīgi, bet tagad man nav nožēlas. Mammas brālis man ir tētis - pats labākais, kāds iespējams.
08.04.2013 14:57 |

Reitings 570
Mans tētis nomira,kad man bija 2 gadi un jo pieaugušāka es kļūstu,jo vairāk man viņa trūkst! :(
08.04.2013 15:55 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Pirmo reizi mūžā asaras birst, lasot diskusiju. Turies, Lea, domā par tēti to labāko, aizej un kapiņiem un nenosodi sevi.
Mana ģimene arī izjuka alkohola dēļ. Tētis dzēra reti, bet, kad tas notika, tad tā pa nopietno. Viņš nekad nepacēla roku pret mani vai mammu, bet varēja viens pats ārdīties.. runāt nejēdzības. Ikdienā viņš bija pats labākais tētis un vīrs. Tomēr mamma izvēlējās šķirties. Es šobrīd atdotu visu par to, lai mēs atkal būtu ģimene. Man pietrūkst tā visa. Man pietrūkst tēta, man nepietiek ar to, ka satieku viņu 1-2 reizes mēnesī.. ir grūti, ar katru dienu aizvien vairāk un vairāk..
08.04.2013 17:43 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Tuva situācija,arī mans tēvs bija alkoholiķis - saku bija,jo "it kā" tagad atmetis... Arī mēs necik nekomunicējam,tā gan ir tēva izvēle,bet vienalga sisniņa šad,tad iesāpās :( Laikam jau ir pareizāk komunicēt ar vecākiem,lai vai kādi viņi mums ir,jo var sanākt tā,ka vienā mirklī - viss,nesanāks vairs nekad.
08.04.2013 17:51 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Sēras ir jāizsēro, tikai tad varēs dzīvot tālāk, citādi apslāpējot tās vilksies joprojām līdzi. Izārdies, iztrakojies, izraudies, kāpēc tāda netaisnība, ka tieši Tavam tētim bija jākļūst par alkoholiķi, ka viņš nebija Tev tāds tēvs, kādu vēlējies, ka viņš tagad ir aizgājis un atstājis Tevi vienu.

Man vienmēr dzīvē palīdz doma, ka brīžos, kad man kaut kas izdodas vai ļoti paveicas, viņš no debesīm beidzot pilda savu tēva pienākumu un pasargā mani no neveiksmēm, bet skumjos periodos atceros, ka viņš noteikti mani mīlēja, un iztēlojos, ka tieši šobrīd viņš tur savu plaukstu man uz pleca :)
08.04.2013 18:05 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Varbūt aizej pie kapiņa parunājies. Tas tomēr nedaudz savādāk, kā runāties domās. Vairak īstuma sajūtas. Sākumā izstāsti par to, kā jūties, bet nepieturies pie tām sāpīgajām lietām arī turpmāk. Turpini jau ar tādām nedaudz ikdienišķākām tēmām un tā.
Esmu tā runājusies ar vectēvu. Nezinu, vai tas palīdzēja kaut kādā ziņa tikt tam pāri, bet tās "sarunas" man patika. Kapiņš jau pēc idejas ir piemiņas vieta, atdusas vieta. Neskatoties uz to, ka tavā ikdienas dzīvē viņa vairs nav, kapa vietā viņā vienmēr būs ar tevi. Aizej ciemos un parunājies!
08.04.2013 18:22 |

Reitings 293
Reģ: 19.02.2013
Klausos tēta mīļāko dziesmu disku, iekrita sirsniņā šī dziesma http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yWEyHIySGow
Viņam ļoti patika U2. :)
Jā, es arī domāju, ka kādu dienu aiziešu uz kapiņu viena pati pie viņa...Nav tuvu, bet paņemšu sunīti un lēnā garā!
08.04.2013 18:52 |

10 gadi
Reitings 1160
Reģ: 19.01.2010
Mans tētis arī nomira pirms nepilna pusgada. Viņš gan nebija alkoholiķis, no tā nenomira, bija slimība, bet iedzert viņam tāpat patika, un tas droši vien bija viens no slimības ierosinātājiem.
Es gan nenožēloju nevienu brīdi, kā esmu izturējusies pret savu tēti, mums vienmēr ir bijušas labas attiecības, arī pēdējos mēnešos visu laiku ar draugu braucām ciemos, atpūtamies kopīgi, pavadījām laiku kopā un tad pēkšņi viņš nomira. Slimība nebija īsti no mirstamajām, bet bija dažādi blakus efekti, kuru rezultātā viņš pēkšņi nomira.
Man vēlojoprojām, katru dienu nāk raudiens, nespēju vēl līdz šim noticēt, ka viņš ir miris..Liekas ka tepat vēl kaut kur ir. Es nevaru iedomāties labāku tēti par savējo un tas man ir milzīgs zaudējums.

Autorei es iesaku nevainot sevi ne pie kā un aiziet uz kapiņiem parunāties..nolikt ziedus, aizdegt svecīti un domāt, ka TUR viņam ir labāk un vieglāk..
08.04.2013 18:54 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mans tēvs savulaik dzēra gandrīz katru dienu. Tomēr cik atceros no bērnības viņš nekad nepacēla ne balsi, ne roku. Vistrakāk dzēra kad aizgāja pensijā. Tomēr pēc dažiem gadiem saņēmās un pātrauca vispār. Šobrīd jau daudzus gadus nav ne pilītes alkahola baudījis.
Cenšās lietot veselīgu pārtiku un regulāri bārbauda veselību. Viņs ir labs piemērs, kā cilvēks var saņemties un pec 30 gadu dzeršanas mainīties.
08.04.2013 18:58 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
lai vai kādi vecāki būtu, alkoholoķi, narkomāni vai slepkavas , vai gluži otrādi labākie vecāki uz pasaules, mums vienalga katru dienu viņi ir domās jāgodā un jāpasakās viņiem par dzivību. lai ko būtu nodarījuši mums viņi ir jāgodā un jāciena
08.04.2013 20:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits