Vispirms - kas tad ir strīds?
Mazās ikdienas paķircināšanas ir neatņemama dienas sastāvdaļa un tas ir kopējs humors, kur viens otru apceļ un abi pasmejas .. tos neuzskatu par strīdiem un tie pat palīdz caur humoru kādas sev nepatīkamas ikdienas nepatikas izteikt .. galvenais, lai otrs noķer to domu.
Tiklīdz nonāk līdz nopietnākām situācijām - trīs izvēles:
1) Būt gudrākam un uzklausīt pretējo pusi un paklusēt
2) Izmest kādu joku un mēģināt cilvēka neapmierinātību ievirzīt humora gultnē
3) Ja tiešām gribas izvilloties un jautājums pietiekami kuteklīgs un svarīgs - teikt:"Stop!" Davai sēžamies un argumentēti bez balss pacelšanas runājam! Ja to nevar, tad sūtu uz mežu pabļaustīties:D
Pavisam nopietnos strīdos - tikai trešais variants. Nopietnus strīdus es emocionāli nerisinu - tikai ar galvu un prātu. Un nopietnos strīdos ar mani strīdēties ir diezgan bezjēdzīgi, jo spēju būt ārkārtīgi aukstasinīgs .. neesmu vēl saticis sievieti, kura mani šādi strīdā ir "uzvarējusi", jo viņa vienkārši nespēj pretargumentēt manus argumentus .. vai arī paliekam pie viedokļa, ka katram sava taisnība (un abas pareizas) un nav ko otram uzspiest savējo.
Strīdi ar mani ir ļoti reti:) Un 95% tos izraisa sieviete .. kaut gan es esmu tas, kas bieži izsaka savu viedokli un neapmierinātību ar kaut ko, bet, lielākoties, tā ir izrunāšanās, nevis strīds.