Runcis un kastīte.

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Sveikas meitenes!

Man ir 2 lielas problēmas ar kurām nezinu kā tikt galā. Man ir runcīts mājas, kas ir kastrēts. Viņš pie mums atnāca no manas kolēģes, kura vienkārši nezināja, kur likt kaķīti. Un mans draugs piekrita paturēt. Runčukam nav gads. Tā saimniece viņu visu laiku baroja ar slapjo barību, bet, kas bija domāts pieaugušajiem kaķiem. Tas jau bija liels mīnuss, un vsp neēda sauso barību. Es centos nedot slapjo barību, jo man tas dod pa kabatai, jo man jau kaķene mājās bija. Abi +/- vienādā vecumā.
Abi kaķi ir attārpoti. Bet runcim pēc kastrēšanas sākās šķidrā vēdera izeja. Ir runāts ar vetārstu, ir nomainīta barība uz dārgāku. Ir dots arī rīsi kopā ar vistu, jo rīsi cietinot vēderu. Bet nekas nav mainījies. Un otra problēma, viņš aiziet uz kastīti, nokārto savas vajadzība un kašājas ļoti traki, ka tas viss ir uz sienas. Un pēc katra toletes apmeklējuma man sanāk tur visu slaucīt un tīrīt. Kā to ieradumu dabūt nost? Varbūt kādai jums bijis līdzīgi gadījumi?

Runcis ir visu laiku dzīvespriecīgs, skraida, spēlējas kopā ar kaķeni. Nu palika dzīvespriecīgāks tieši pēc kastrēšanas. Bet nu es nezinu ko darīt ar viņa vēderu.
04.04.2013 09:19 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Lasu Jūsu stāstus un saprotu, ka mans kaķis nav vienīgais nezvērs :D

Reizēm šķiet, ka viņa ir kkāds kaķa un truša apvienojums, lēkā kā negudra :D pa skapjiem, aizkariem, durvīm - nu visur, kur vien iespējams uzrāpties!

Kiky, nagu asināšana arī mums aktuāla problēma, plēsa dīvānu. Atrisinājās pavisam vienkārši - nopirkām veļas kasti, tādu bambusveidīgo - tagad ir uzklupusi tai, vismaz nav žēl :D
04.04.2013 12:22 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Visstulbākais ir kad man kaķene ap 5.00 no rīta kāpj gultā uz galvas :D Ja viņa guļ kkur kājgalī, tad lai guļ. Bet viņa gandrīz katru rītu vēlas apgulties pēc iespējas tuvāk sejai :D
Karoč, lielākā daļa kaķu ir vnk monstri :D
04.04.2013 12:29 |

Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
es gribu kaķi :)
04.04.2013 12:34 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
gaishums , ja manas aizdomas apstiprināsies tad pieklīdušajai kaķenei gaidāms ģimenes pieaugums uz kuru var droši jau pieteikties, protams, ja būs pieaugums.

Cik palasa, tad lielai daļai kaķu saimnieku viņu mīluļi pēc sterilizācijas/kastrācijas ir palikuši rāmi un mierīgi, bet mana kaķene ir palikusi par ''vietējo izsitēju'' vakar pagalmā mazgāju mašīnu , ienāk kaimiņu kaķis tas bija mirklis un kaķene to nabagu riktīgi audzināja, beigās uztrieca uz šķūņa jumta un viņš nav vienīgais kurš dabū trūkties no viņas, arī suņi tiek dresēti pēc pilnas programmas, reiz pat mazais suns aiz bailēm apčurājās, kad kaķene vinu pa trepēm dzina lejā.
Pret cilvēkiem izturās tīri ok, man un draugam staigā pakaļ kā suns, pie mums arī guļ un nāk mīļoties, mēs viņu uzaudzinājām no 2 nedēļu vecuma, pret pārējiem mājiniekiem ir draudzīga, ja ko vajag no viņiem, ir bijis , ka kāds no ciemiņiem nepatīk un uzbrūk viņam.
04.04.2013 13:04 |

10 gadi
Reitings 13809
Mūsu kaķis arī ir kastrēts. Par mierīgu viņu nevar nosaukt.
04.04.2013 13:05 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
man ar kastrets kakis un kad gaja ara, ari bij pamatiga izsiteja :D nevienam nelava man nakt klat uzreiz bruka virsu, pat vacu aitu sunim gjimi ieleca, pec tam saimniece gaja garam ar kiegeli gribej aizstavet savu nabaga "mazo" sunjuku :D naca lidz uz veikalu un sedeja pie durvim gaidija, kad izstaigasu, pec tam pavadija uz majam! kad nacu majas no pilsetas vnm no kkadiem krumiem izleca un sagaidija!
vispar loti gudrs kakis!
04.04.2013 13:17 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
zinu, ka draudzenes mamma tajā vietā, kur negrib, lai kaķis plēš, pieliek maisiņu ar pipariem. Tikai nezinu vai tas palīdz
04.04.2013 13:28 |

10 gadi
Reitings 2594
Man paveicies, ka kaķi neprotestē, kad nav iztirīta kastīte pēc viņu toletes apmeklējuma. Iztīru no rīta, kad pieceļos, kad dodos prom un, kad atnāku un eju gulēt.

Pienu nedodu vispār, jo zinu, ka no tā runcim arī šķidra vēdera izeja.

Barību nomainījām, bet, kad mainijām jaucām kopā ar veco. Slapjo nedodam, jo paši kaķi mums viņu neēd. Gan dārgo, gan lēto. Aplaiza gabaliņus un viss. Stāv trauciņā kamēr sakalst. Dodam tagad rīsus kopā ar vistu. Vēl papildus vitamīnus, jo viņi neauga kādu laiku. Attārpojām, jo domāju, ko no tā neaug, paaugās mazliet un apstājās. Tagad atkal aug. Pēc kastrēšanas tās problēmas sākās. Ar vetu esam runājuši diezgan bieži. Un dažādiem un mums visi kā viens teica, ko royal ir tikai nosaukums maksā daudz. Mēs pārtiku kaķiem pērkam zooveikalā. Atbilstoši vecumam un tagad arī kastrētam kaķim.
Cenšamies ar neko citu nebarot kā speciālo kaķu barību.

Mēs kaķiem nagu apgriežam, ko mana gudrā kaķene rāpjas pa durvīm augšā un tās ir saskrāpētas. Tāpēc apgriežam. Nu tā ir sērga ar to, ka kaķi kāpj uz galda un skapīšiem. Kakene vēl no skapišiem uz durvīm augšā un uz augšējiem tālāk un skatās visu no augša ko nu es darīšu. Tāpēc griežam nagus nost. Un vairs nelien. Un runcim vienmēr, kad iešu uz virtuvi viņš man skries pakaļ vai pa priekšu, lai tik nenokavētu to momentu, kad es vēršu ledusskapi vaļā. Uzlec uz palodzes un gaida, kad tad es vēršu vaļā. :D
04.04.2013 13:35 |

Reitings 457
Varētu būt, ka neaug tieši tās caurejas dēļ, jo organismam tā ir papildus slodze.
Nezinu, kā tur ir ar royal vai tikai nosaukums vai tiešām labāks kā citas, bet kaķis novērtē tikai royal barības, ir dotas arī citas profesionālās barības no dažādām firmām, bet tās brāķē tāpat kā wiskas .
Vismaz cik ir ar vetārstiem runāts viņi iesaka royal barību un vel dažas citas, daļa no viņām ir nopērkama tikai vetaptiekās daļa zooveikalos.

Mums kaķene bērnībā tika iemacīta, kasīt durvis, ja vēlas tikt ārā vai iekšā, to viņa ir apguvusi teicami, tad nu, lai galīgi nesaplēstu durvis tās aplīmējām ar caurspīdīgo līmlenti divās kārtās un kad viņa tagad skrāpējās tad vismaz pašas durvis nesaskrāpē tikai līmlentes virsu
04.04.2013 14:57 |

10 gadi
Reitings 5181
Mūsu kaķis arī ir kastrēts. Par mierīgu viņu nevar nosaukt.

Mums tieši tas pats. Biju pārlasījusies, arī vetārsts teica,ka palikšot mierīga un tāpēc jādod speciāla sterelizētu kaķu barību, lai nepaliek resni. Kaķene nemainījās, likās,ka viņai ir bada sajūta. Tāpēc paralēli kastrētiem kaķiem paredzētai sausajai pakai, dodam klāt vēl konservus. Un viss ir normāli.
04.04.2013 15:05 |

Reitings 700
Reģ: 03.03.2013
Manuprāt, Hill's ir labāks par Royal Canin. Hillam ir arī veterinārā barība. Vēl jūtīgam puncim ieteiktu dot sauso barību ar jēra gaļu, nevis ar vistu.
04.04.2013 15:18 |

10 gadi
Reitings 2594
Nu paldies meitenes par padomiem :)
04.04.2013 15:20 |

Reitings 457
NaNa Domāju, ka Hill`s ir diezgan līdzīga Royal ir gan tāda ko var pirkt zooveikalā gan vetaptiekā tāpat kā Royal, man kaķene šo to ēd arī reizēm No Hill`s .
Reiz gadījās zooveikalā nopirkt uz akciju 6 kg barības pusprofesionālā nosaukumu jau aizmirsu, atceros, ka kaķene kad bija maza ēda diezgan labi to barību un vēl pārdevēja saka, ka cilvēki stāstot cik labi viņu mīluļi ēdot to barību, protams, ka nopirku, priecīga dodos mājās, izdevies ietaupīt, mani prieki bija īsi, jo kaķene konkrēti atteicās ēst to barību un pieklīdusī kaķene, kas neko līdz tam brīdim nebrāķēja arī needa, ta nu 2 mēnešus jaucu to barību ar Royal kamēr apēda
04.04.2013 15:57 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Noslēpumainā - tev tik pamest tekstu, ka kaķis apdirsis sienu un tu no smiekliem kauc, zviedz kā zirgs, mauro kā āpsis. Prasta dirsā līšanas taktika
04.04.2013 16:54 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
vairs tak nedrīkst LV izoperēt nagus. vai es kļūdos? kādreiz varēja, vairs nedrīkst. manam pietiek ar nagu apgriešanu./quote]
Kad draudzenei piedzima mazais, rižikam izoperēja nagus, taa bija..pirms kādiem trim gadiem ogrē, vienalga, kā negudrs lec pa sienām utt.
Ļoti mīlīgi izskatījās, kad viņam noskuva tās ķepiņas, palikās kādi 3mm, kā rižs samtiņš, ļooti mīlīgi )
04.04.2013 19:34 |

Reitings 8272
čāča- neizmācīsi viņu :D vienīgais , lai tev mājās ierīko krampīti no ārpuses un būs problēma atrisināta :) dzīvnieki mums nepielāgosies, mums tas parasti ir jādara :D
05.04.2013 09:06 |

Reitings 8272
līdzēs līdzēs tā nagu griešana. bet to vajag vairīt darīt, kad kaķis ir jauns, jo savādāk tā būs viņam liela trauma. padomājiet, viņam pat lekšana jāmācās no jauna, jo ar nagiem, lecot bieži vien ieķerās. bet pēc tam aiziet. man ir personīga pieredze ar 2 kaķiem, no sākuma viņi ir patizli, bet pēc tam pierod. ja vien nelaid viņu laukā, griez nagus. ja ārā laid, tad nekādā gadījumā, jo tas ir viens no svarīgakajiem kaķa pašaizsardzības līdzekļiem.
05.04.2013 09:10 |

Reitings 8272
sērga nav, kad kāpj uz galda :D sērga ir tad, kad viņš pagaršo no katra trauciņa, kaut vai tie būs salāti :D
man bij smieklīgi, ka viens kaķis, kā es taisīju ēst, tā viņš man sēdēja uz pleca. ne par ko nekāpa nost. bet, ja es viņu nometu zemē, viņš man atkal rāpās pa kāju aukšā. nu vsp vieglāk bija, ka viņš sēž uz pleca, jo savādāk no viņa rāpšanās metodes man bija 'švīkas gan uz muguras, gan uz kājām.
virtuvē viņš vnm sēdēja uz gala. un viņš staigāja pāri krūzītēm. neko nekad nenogāza, izņemot sālstrauku. KATRU REIZI :D kau vai viņam vietas būs pietiekoši, kur staigāt, sālstrauks tiks izgāzts :D
05.04.2013 09:15 |

Reitings 3966
Manējais iet uz čurāt un kakāt, tad kad anāku no darba , no paša rīta pirms 6, un vakarā pēc 24. Un kad ir pakakājis, tad skrien pa visu istabu :D
Un no rīta nenormāli kasa to kasti, tādā veidā grib mani pamodināt. Un ja i r netīra kaste, viņš garām ejot atskatās uz viņu un nesaprot, kapēc neviens viņu netīra.
05.04.2013 09:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits