Naudas lietas

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Kā no minimāliem līdzekļiem sakrāt naudu?
Vienmēr naudas pietrūkst.
Un kā atteikties no naudas tērēšanas sīkumos?
31.03.2013 09:43 |

Reitings 300
Reģ: 20.06.2011
man ir tā - ka pati jūtu ka pārtikā aiziet gana naudas - jo ir vīrietis - pati ļoti pieticīgi un maz ēdu... bet lai viņam kko pagatavotu noteikti vajag galu - kas jau vien aiziet pie 10ls vienai edienreizei...jasāk pārdomāt šīs lietas - un tiešām - sākot ar aprilli - pierakstīšu visus tērinus - lai zinu ko mainīt - lai veidojas uzkrājums :)
31.03.2013 13:04 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
eliizaa, nu, viss atkarīgs no taviem ēšanas paradumiem un ikdienas vajadzībām. Ja tā taupīgi un apdomīgi, bez extra precēm, tad 30 ls ir ļoti optimāli pārtikai un kādai sadzīves lietai.
31.03.2013 13:04 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Lemon, bet tev taču saka:
1. Budžeta plānošana
2. Krājkonts
31.03.2013 13:06 |

Reitings 300
ja dzīvotu viena domāju ka noteikti varetu kko uzkrāt - bet nu tagad - nesanāk :( jo mes irejam dzivokli - draugs maksa lielāku daļu nekā es - tāpec man liekas pareizi ja es vairāk pārtikai tereju - bet nu nepatīk - ja del pārtikas nevaru neko uzkrāt
31.03.2013 13:07 |

Reitings 164
Reģ: 07.09.2012
Ak dieninjas. Es ari gribetu iemacities taupiit :D man ka nauda kabata ta tik pat atri jau iztereta.
Naudu kas viegli nak, viegli tereju, mans uzskats- Nauda taisa naudu unn nauda ir jaapgroza, kraat bezmerkiigi nav jeegas. Var protams atlikt pa kadam 20ls katru menesi.bet taa, ielikt zekee visu naudu un tik vilkt ara pa latam, jo redz tam vajag, tad tam. Ta nevajag.
Shomenes (marts) es kattru cheku ieliku maka, pilnig par jebkadu pirlmumu, lieku maka, un tad majas kkidashu visu aara, un izrakstishu stabinjos-nepiecishamam lietas izterets tik... Un visadiem su**diem izterets tik. Un tad redzeshu uz ko man taupit un cik es varu ietaupiit :y
31.03.2013 13:07 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
bet lai viņam kko pagatavotu noteikti vajag galu - kas jau vien aiziet pie 10ls vienai edienreizei...
Tu dzīvo LV? Kas tā par dārgu gaļu? Vai arī 1 ēdienreizei vajag vairākus kg?
31.03.2013 13:10 |

Reitings 7743
eliizaa, ja labi gribi, tad iekrāsi. Kaut vai pa latam.
31.03.2013 13:10 |

Reitings 164
Reģ: 07.09.2012
Un vel tiesham laba doem ir nedeljas nauda(dienas nauda),ja pec visiem aprekiniem tu izsecini ka piemeran nuu kadi 20kls nedeljas nauda,kur ietilpst kafijas,bulkas, saldumi, cigaretes, kafejnica da jebkadi siki neparedzeti terinji savam ambicijam. Tad rekinies ar to naudu un viss, iztere divas dienas visu vai pa nedelju visu, ka velies.
Vnk agrak mamma deva skolas naudu uz nedelju, tie bij 10ls, agrak pratu pa to paest, pat nopirlkt kosmetiku un pat uz diskotekam sanaaca :D nu tagad jau visas ambicijas ir pieaugushas lidz ar gadiem, ta ka ar 10ls nebus isti darishana :)
31.03.2013 13:13 |

Reitings 300
nu es perku galu tirgu - ja ir laba gala - nu maksa pari 3ls virs 1kg. un + klāt piedevas...labi ir mazāk par 10ls, bet nav arī maz - pati gaļu vsp varu neest - man garšo daudz salati - biezpiens - pati pērku gan augļus gan zaļumus un dārzeņus tirgu - lai ir lētak - un no tā varu arī pārtikt - brokastīs ēdu tikai ciabatu ar tomātiem - a draugam vajag gaļu, desu u.t.t. - viņš ir no tiem kas naudu neskaita - biezi grib visur braukt - iet u.t.t. - bet es gribu labāk iekrāt - lai piemeram vasarā atvaļinājumā varētu kaut vai pa LV...un neesmu no tām kurai patik ja man par visu maksā - nekad nevienam uz kakla negribu dzivot ;(
31.03.2013 13:15 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Eliizaa, nu varbūt ir vērts arī ar pašu draugu parunāt par mazliet savādāku budžeta sadali un nejust par to sirdsapziņas pārmetumus?
31.03.2013 13:16 |

Reitings 300
Esmu jau runājusi - un saku ka nepelnu tik cik viņš un nevaru ar naudu metāties tā - un + vel tagad sāksies studiju kredīta maksājumi - vajag kko ietaupīt - jaaprunājas ar draugu būs - un jasāk pierakstīt visi izdevumi - lai varu pakontrolet - kur varu ko ietaupīt :) jo ir forši ja ir kāda lieka naudiņa viādiem gadījumiem :)
31.03.2013 13:20 |

Reitings 2258
Nepiekrītu tam, ka nepērkot niecinus, redz dzīvē nebūs prieciņš. Es katru reizi, kad gribas pa ceļam narvesenā paķert kafiju vai snikeru vai citu, atvainojos, sū... apdomāju, vai tiešām man tas sū ir šobrīd tik nepieciešams, varbūt labāk to 1Ls atstāt (nedēļas beigās ieskaitī) krājkontā un atstāt atvaļinājuma ceļojumam. Es taupu ļoti, uz visu, uz saldumiem, uz kino (skatos tikai mājās filmas), uz elektrību, uz transportu (eju kajām vai braucu ar velo), uz apģērbu, nēsāju to kas ir, vai nopērku ko lētu, reizēm pat lietotu, Jo zinu, ka atvaļinājumā brauksim ceļojumā un tas ir tas mūsu dzīves lielakais prieciņš, ta pat dara arī draugs. Man nav svarīgi, ka varbūt šodien eju ar ieplīsušām džinsām, bet toties es redzēšu pasauli :)
31.03.2013 13:38 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
es esmu lieliski iemācījusies iztikt ar mazām summām un saglabāt gudro naudas tērēšanu arī tad, ja rokās nonāk lielāka naudas summa.
vēl ņemot vērā, kad esmu studenta tips, kuram nedēļā iedod konkrētu summu un ir jāiztiek, nav man tevis minētie 30 ls, ir man daudz mazāk, pietiek - ceļam un ēdienam, un pat pāri paliek ;)
un nē - neēdu roltonus, pelmeņus un vēl visādus štruntus. liekas, ka ietaupu jau vien ar to, ka pati gatavoju, tad nu atleik vien izdevīgi iegādāties pārtikas produktus, pērku principā visu, ko sirds kāro, arī šokolādei nauda paliek :D tiesa gan, šad tad no mājām tiek atvesti kaut kādi dārzeņi, bet kopumā, ja izvērtēju savu naudas patēriņu, tad varu secināt, ka man ietaupīt palīdz:
1. tas, ka īpaši neēdu gaļu, gaļas izstrādājumus, dažādus produktus, tai skaitā - desas, līdz ar to, tās tiek iegādātas reti un pat, ja reti, tad mazos daudzumos, jo vēlme pēc gaļas uznāk reti un minimāli.
2. kā jau minēju, tas, ka izvēlos pati gatavot.. nopērku kaut vai sasaldētos burkānus un zirnīšus, pielieku sautējot klāt nedaudz kartupeļus un ir man garšīgs sautējums, izmaksas ir stabili zem 1 LVL.
3. tas, ka nemēdzu daudz tērēt uz saldumiem, jo sekoju līdzi uzturam. nedēļas sākumā tiek nopirkta tumšās šokolādes tāfelīte, tad vēl, piemēram, "studentu brokastis", kaut kādi jogurtiņi, pāris saldie sieriņi, ar domu, ka tas viss jādala nedēļai, patiesībā, sanāk veselīgāk dzīvot, jo saldumi patiesībā tiešām dažreiz sastāda pārsteidzošu summas daļu no veikalā iztērētā..
4. uz veikalu eju 1-2x ned. ar sarakstu galvā vai uz papīra, tam nav nozīmes! :D tad nu zinu, ko man vajag un ja sanāk tā, ka paliek daudz naudas pāri, tad nu vēl kādu nieku atļaujos sev paķert.
šādi darot, nedēļas beigās no iedotā, vēl paliek pāri naudiņa un sanāk sevi iepriecināt, tā, ka uzskatu, ka māku dzīvot tā, lai netērējas daudz, bet tai pašā laikā - ir kaut kāds prieks sev pašai.
31.03.2013 13:39 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Man arī vienmēr pietrūkst, reizēm iemirdzas acis par overdraftu, bet tad saprotu, tur nevar līst, padošu mazo pirkstiņu, ievilks iekšā. :D

Pat sīkumos netērēju - garšo labi paēst un vienmēr gribās ko nopirkt - somu, bikses, mēteli, kurpes..Tādas vajadzīgās lietas, kuras izmaksā pusi no nedēļai paredzētās naudas. Ja vēl nožēlotu, ka nopirku, ja būtu spontāni pirkumi, bet visu vajag!

Ehh.
31.03.2013 14:02 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Ar to krāšanu ir ,kā ir,,,man vel nav darba patstāvīga ,,,ta kursi bezdarbnieku un tā 100ls programma,,eju strādat.....Rokas necelas vairs darbu meklēt ,kur tik ej ,tur milzigas rindas ,ar cilvēkiem kuriem nav darba,un iespejas maz tikt ,bez pazinam......
31.03.2013 14:05 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
kad saņemu algu, konkrētu summu atlieku uzkrājumos.
pārējo - tērēju un priecājos! jo kam gan tad es to naudu pelnu, ja nevaru dzīvot kā cilvēks :D neatbalstu taupīšanu uz sīkumiem - ja man sagribas ieiet un nopirkt Privāto dzīvi un snikeru, tad eju un pērku.
31.03.2013 16:50 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Dzelžaini at liec 10% procentus katru mēnesi no algas un aizmirsti par viņiem .
No sākuma varbūt būs pagrūti, bet, kad būs iekrājusies normāla summa pašai būs prieks un stimuls.
Ītenībā ir jābūt kaut kādai daļai naudas iekrātai, jo pirmkārt, nauda nāk pie naudas, otrkārt, tīri psiholoģiski būs labāk dzīvot- ar apziņu, ka tev ir pieejama konkrēta naudas summa.
31.03.2013 17:22 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man ir radies taads iespaids,jo mazaak naudas,jo vairaak gribas teereet.Tagad ,kad man ir vairaak naudas,kaa jebkad,man nemaz negribas teereet,peeksni pilniigi neko nevajag...Es domaaju somas,kurpes,dreebes...Man patiik taa sajuta,ka ir kur panemt,ja vajag,bet pilniigi nav taada veeleesanaas sev pirkt daudz lietu.
31.03.2013 17:36 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Šķiet, ka Lemon īsti nav jāraizējas par dzīvi, tad jau var visu notriekt sevis izdaiļošanai un izklaidēšanai. Ja vajadzēs kaut ko nopirkt/apmaksāt, tad tā nauda pati iekrāsies, jo būs budžetā prioritāte. Ja jau ir tā, ka ir nepieciešams kaut kur ieguldīt, bet nesanāk, jo nauda tiek iztērēta mazākos un lielākos prieciņos, tad sanāk, ka pagaidām tie prieciņi ir prioritāte. Varbūt neskaidri, bet ar to visu gribēju teikt, ka jāizvērtē prioritātes, tad arī budžets tiks pakārtots tām. Jo īsti nav motivācijas krāt, ja nezini, kam.
31.03.2013 17:52 |

Reitings 278
Reģ: 23.03.2012
Īstenībā, man liekas, ka labi var ietaupīt uz paiku. Es nezinu, kā citiem, ko citi pērk ikdienā, bet es sapratu, ka mēs visvairāk maksājam par firmas zīmi. Es gan varu pastāstīt tikai kā man te Anglijā ar to ir, negalvoju, ka Latvijā ir tāpat. Vienmēr iepērkos Tesco veikalā. Par piemēru ņemsim rīsus. Visu laiku pirku rīsus, kas bija tesco ražojums 500g par laikam 98 pensiem, tad sanāca, ka bija ļoti, ļoti jātaupa un nopirku tesco everyday value rīsus, kas bija 1kg par kādiem 40 pensiem. Āgrāk tos nepirku, jo likās, ka tie ir kaut kādi galīgi greizie un nav kaut kas riktīgi viņiem, ka viņi tik lēti. Un iedomājaties, ka tie tesco everyday value rīsi bija daudz, daudz garšīgāki nekā parastie tesco rīsi. Es nebrīnītos arī, ja tie paši rīsi, kas tiek pildīti Valdo pakās Latvijā tiek pildīti arī Optima līnija pakās. Jāmeklē tik plauktos lētākas 'birkas' produkts līdz ar to sliktāks nepaliek. Nu ja nu gadās, ka ir tiešām kkāds 's*ds' par pāris santīmiem, nu tad gan, jāmeklē kas cits, bet izmēģināt jau vismaz var.
31.03.2013 18:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits